|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kljub mladosti bomo mamice :)
1.4.2010 21:28:23   
emibu
sa5i-jst sem v 32 tednu oz. stopam v 33 pa mam preglede na 3tedne,na pregledu me usakič NE pregleda prav tako mi usakič NE jemlje urina,je pa use uredu smo zadnjič izvedeli,zgleda da pri katerih bolj "sumnljivih" skos delajo teste ne sekiraj se če je bol pomaloma...
glede teh socialnih zadevščin bom pa jst samo tako rekla,midva sva se odločla da sva otroka midva naredila in bomo prijavljeni kot družina usi skupaj pod isto streho,še prehitro pride kaj narobe tak da nama pač to več pomeni kot tistih nevem kok eurov več..se pa seveda odloči,kot sem pa seznanjena pa pazi ker samohranilstvo treba dokazovat na sodišču in lahko pridejo preverjat tak kot za ločeno gospodinjstvo sicer rečejo da to ni pogosto,samo kaj če pa lih tebe doleti?..premisli use opcije in se odloči za tebi najbolšjo..

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4276
1.4.2010 21:30:09   
sa5i
hvala ti za odgovor user posted image zdaj pa le pojdi spat user posted image

jaz ne dajem vode vsakokrat sem jo le še 2krat do sedaj, ko sem mela tudi testiranje za txo.tako, da mi je res čudno. pa vsakokrat me pregleduje pa to sploh ni nič prijetno v bistvu me kar  fajn boli. sem pa slišala, da naj enih sploh nebi pregledovali ampak bi jih le stehtali izmerili trebuh in tllak.  vendar ta moja G očitno še ni slišala za to.

nočko

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4277
1.4.2010 21:34:56   
Aninchy
Po eni strani kar bodi srečna da te pregleda! Jst bi raje mela, da bi me pregledala, kot pa da mi pritisk meri! user posted image

ja zdj pa res lahko noč! user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu sa5i)
Neposredna povezava do sporočila: 4278
1.4.2010 21:41:44   
sa5i
pa ja saj pametno, da mv pregleda ampak če bilo res me boli ta pregled pa nevem kaj dela tam spodaj z mano user posted image no ja saj še malo pa bo mimo tudi to ja. heh

emibu, ja saj maš tudi ti prav ja. jaz res nevem kaj bi. moj mi j e rekel, da naj se kar sem prijavim ker itak tu živim. pa saj on službo ima, tako, da bi si res če bi preverili samohranilstvo naredila več škode kot koristi pa še on bi mi moral plačevati. zdaj jaz le nevem če mene lahko doma dajo pod olajšavo dokler se šolam ali me mora dat partner je to sploh vezano na to kje sem prijavljena?  pa malo mi je čudno se prijaviti kot samohranilka pa se potem čez leto dni poročiti ali.... no nevem res nevem kaj bi...

zdaj pa res spat. pa kaj skačte tu gor tak pozno, če vam ni do spanja?? user posted image user posted image

noč noč

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4279
1.4.2010 22:44:36   
emibu
pod olajšavo to misliš pri dohodnini?? če je to to ti lahko za ziher povem da za dohodnino izpolnite polo v katero vpišeš sebe svojega otroka in tvojega partnerja ker ste zdej družina zase..

(odgovor članu sa5i)
Neposredna povezava do sporočila: 4280
2.4.2010 9:05:01   
egleria
kot olajšavo te lahko uveljavla partner če sta prijavljena vsaj eno leto v skupnem gospodinjstvu. kot redno študentko te lahko uveljavljajo pa starši ne glede na to kje živiš. priporočam ti da si zrihtaš začasni naslov pri tvojemu tak te bo eno leto uveljavljala še mama ali oče, naslednje leto te pa lahko že partner. isto velja za otroka, s tem da otroka lahko že takoj partner uveljavlja.

glede te socialne pomoči ki je okoli 450€ na mesec pa sem brala nekje da ti upoštevajo vse dohodke kolikor jih imaš (otroški dodatki in štipendije) in potem ti tolikšen znesek trgajo, se pravi da dobiš ven zelo malo. pa brala sem tudi da si moreš prej uredit preživnino s strani svojih staršev. tak sO meni rekli ko sem devala vloge noter na CSD. fajn bi se blo pozanimat na še na tvojem CSD.

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 4281
2.4.2010 9:06:34   
egleria
glede pregledov: pri vsaki G je drugače pa tudi odvisno od vsake ženske posebi ker nima vsaka istih težav..

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 4282
2.4.2010 9:30:59   
nincy29
glede naslova...do 26. leta so starši če si študent in živiš doma te dolžni vzdrževat.zato se vsaka pomoč ki jo zaprosiš gleda tudi na dohodke tvojih staršev.če se prijaviš kot samohranilka je tvoj partner dolžan ti plačevat preživnino,če pa ga ne prijaviš da ti plačuje moraš pa rečt da neveš kdo je oče in praktično na rojstnem listu ne piše kdo je oče otroka in država ga ne tirja glede preživnine.spet je tu inšpekcija.če te dobijo da živiš z očetom otroka(kar so rekli da bodo zdaj pogosteje previrjali) faseš kar konkretno porcijo.sem use možnosti pregledala kar se  tega  tiče  in meni je najbolj pasa ta  da se z mojim na isti naslov prijaviva.na koncu sva se še poročila tako da  lahko on mene uveljavla  pri olajšavi,pa zavarovana sem lahko po njem itd.

glede pregledov.
.do zdaj sem jih imela na  4 tedne.dala sem vsakokrat vodo,pritisk mi je izmerila,stehtala in me vprašala če sem ok.nobenih pregledov..razen če sem rekla da mam  kake probleme z izcedkom.zdaj nazadnje ko sem bla..noseča 35 tednov,mi je poleg tega še ctg naredila in me pregledala kolk sem odprta.zdaj mam naslednji pregled praktično čez 2 tedna(9.4) in potem imam pa na 1 teden(še tistih 2x ko imam do konca).

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 4283
2.4.2010 11:12:38   
sa5i
res hvala za prijaznost punce.
ampak kje pa to uredim, da se začasno prijavim k svojemu? kam moram iti? a mora moj partner s sabo? ampak ker on ni vpisan kot lastnik hiše bi moral verjetno tudi njegov oče? ali? kako pa je s tem? 

glede pregledov pa je očitno že tako,da ima vsaka G malo po svoje to prilagojeno. user posted image

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 4284
2.4.2010 11:19:36   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: nincy29

glede naslova...do 26. leta so starši če si študent in živiš doma te dolžni vzdrževat.zato se vsaka pomoč ki jo zaprosiš gleda tudi na dohodke tvojih staršev.

To pa ni res, pri štipendiji se upošteva samo tvoj dohodek in pa dohodek partnerja, če ga imaš.
Jaz sem kao samohranilka, pa starši lahko še vedno dobijo otroški dodatek zame in me imajo v olajšavi.

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 4285
2.4.2010 11:33:11   
nincy29
donna meni je bilo tako rečeno..namreč za štipendijo itak tko in tko zmeraj daš dohodek staršev ane?kako pa si potem urihtala glede preživnine če  si samohranilka??

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 4286
2.4.2010 11:35:36   
nincy29
to urediš na občini..mora pa biti lastnik stanovanja s teboj da podpiše

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 4287
2.4.2010 12:58:32   
emibu

glede naslova...do 26. leta so starši če si študent in živiš doma te dolžni vzdrževatRAZEN V PRIMERU DA SE PRIJAVIŠ V LOČENO GOSPODINJSTVO .zato se vsaka pomoč ki jo zaprosiš gleda tudi na dohodke tvojih staršev.če se prijaviš kot samohranilka je tvoj partner dolžan ti plačevat preživnino,če pa ga ne prijaviš da ti plačuje moraš pa rečt da neveš kdo je oče in praktično na rojstnem listu ne piše kdo je oče otroka in država ga ne tirja glede preživnineVENDAR PA ČE FANT NIMA NOBENIH PRIHODKOV TI NEMORE OD NIKJER PLAČEVAT ZATO JE PREŽIVNINE OPRAVIČEN OZ. TI TO IZPLAČUJE CSD.spet je tu inšpekcija.če te dobijo da živiš z očetom otroka(kar so rekli da bodo zdaj pogosteje previrjali) faseš kar konkretno porcijo.sem use možnosti pregledala kar se  tega  tiče  in meni je najbolj pasa ta  da se z mojim na isti naslov prijaviva.na koncu sva se še poročila tako da  lahko on mene uveljavla  pri olajšavi,pa zavarovana sem lahko po njem itd.A ČE SE POROČIŠ TUDI ČE NE ŽIVITA NA ISTEM NASLOVU ENO LETO LAHKO ON UVELJAVLJA KOT OLAJŠAVA???

glede pregledov.
.do zdaj sem jih imela na  4 tedne.dala sem vsakokrat vodo,pritisk mi je izmerila,stehtala in me vprašala če sem ok.nobenih pregledov..razen če sem rekla da mam  kake probleme z izcedkom.zdaj nazadnje ko sem bla..noseča 35 tednov,mi je poleg tega še ctg naredila in me pregledala kolk sem odprta.zdaj mam naslednji pregled praktično čez 2 tedna(9.4) in potem imam pa na 1 teden(še tistih 2x ko imam do konca).

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 4288
2.4.2010 12:59:53   
emibu
IZVIRNO SPOROČILO: donna22

glede naslova...do 26. leta so starši če si študent in živiš doma te dolžni vzdrževat.zato se vsaka pomoč ki jo zaprosiš gleda tudi na dohodke tvojih staršev.

To pa ni res, pri štipendiji se upošteva samo tvoj dohodek in pa dohodek partnerja, če ga imaš.
Jaz sem kao samohranilka, pa starši lahko še vedno dobijo otroški dodatek zame in me imajo v olajšavi.

AMPAK SI PRIJAVLJENA DOMA KAJNE??

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 4289
2.4.2010 13:00:57   
emibu

donna meni je bilo tako rečeno..namreč za štipendijo itak tko in tko zmeraj daš dohodek staršev ane?kako pa si potem urihtala glede preživnine če  si samohranilka??

ČE BOŠ TI PRIJAVLJENA PRI TVOJMU IN BOSTA V LOČENEM GOSPODINJSTVU SE PRAVI STRAN OD NJEGOVIH STARŠEV IN TVOJIH ZA ŠTIPENDIJO VPIŠEŠ PRIHODKE NJEGA,TEBE IN OTROKA NOBENIH STARŠEV!!!

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 4290
2.4.2010 13:17:03   
emibu
egleria-glede DSP-ja ni res to kar si napisala,štipendija se v ta cenzus NE šteje prav tako se ne šteje otroški dodatek,saj moja mami hodi v službo pa ima več kot 450 eur plače pa dobi otroški dodatek zame?!šteje se pa starševski,premoženje,prihranki...
Med vaše dohodke spada:

user posted image plača, bolniško nadomestilo, starševsko nadomestilo (porodniško nadomestilo, očetovsko nadomestilo...)

user posted image pokojnina,

user posted image dohodki iz študentskega dela,

user posted image avtorsko delo.

user posted image dohodki iz premoženja,

user posted image dohodki iz kmetijske dejavnosti,

user posted image dohodki iz dejavnosti,

user posted image preživnina, ki jo prejemajo otroci,

user posted image družinska pokojnina, ki jo prejemajo otroci,

user posted image nadomestilo življenjskih stroškov, ki ga izplačuje Zavod RS za zaposlovanje in naslova aktivne politike zaposlovanja,

user posted image invalidnina,

user posted image varstveni dodatek,

user posted image vsi ostali prejemki Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, razen dodatka za tujo pomoč in postrežbo,

user posted image katastrski dohodek,

user posted image dobiček iz naslova opravljanja samostojne dejavnosti,

user posted image dobiček iz naslova opravljanja kmetijske dejavnosti,

user posted image in drugi dohodki po zakonu o socialnem varstvu.
KOPIRANO IZ URADNE STRANI

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 4291
2.4.2010 13:17:35   
nincy29
IZVIRNO SPOROČILO: emibu

ČE BOŠ TI PRIJAVLJENA PRI TVOJMU IN BOSTA V LOČENEM GOSPODINJSTVU SE PRAVI STRAN OD NJEGOVIH STARŠEV IN TVOJIH ZA ŠTIPENDIJO VPIŠEŠ PRIHODKE NJEGA,TEBE IN OTROKA NOBENIH STARŠEV!!!

ja ampak samo če bo prijavljena pri njemu!!če bom kot samohranilka in bom doma živela bodo pa tudi od staršev!

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 4292
2.4.2010 13:18:29   
emibu
ja potem pa sigurno,zakaj se pa raje ne prijaviš v ločeno? brezveze bi pisala prihodke staršev ane?

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 4293
2.4.2010 13:22:55   
nincy29
ja kadar gre za ločeno gospodinjstvo je drugo..
glede preživnine..nevem kako potem gre to če on nima prihodkov..
ja če se poročiš te lahko on takoj povsod uveljavla..ni treba da sta 1 leto na istem naslovu.

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 4294
2.4.2010 13:24:33   
nincy29

ja potem pa sigurno,zakaj se pa raje ne prijaviš v ločeno? brezveze bi pisala prihodke staršev ane?

ne saj jaz sem ločeno..mam stalen naslov prijavljen tuki kjer z dragim živiva..sam ena druga je rekla da je boljš da doma ostaneš pa si pišeš da si samohranilka..

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 4295
2.4.2010 15:11:42   
emibu
ja to je res,sam moreš upoštevat da samohranilstvo se dokazuje,preverjajo,in ka potem če te dobijo pa morš use vrnit? ne hvala..rajš usak mesc malo manj kot pa pol ena bomba za nazaj vrnt..

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 4296
2.4.2010 15:22:43   
egleria
jaz sem prijavljena pri starših, prav tako moj otrok. sem "samohranilka" in dobivam starševski dodatek, otroški dodatek in štipendijo. če bi hotela met socialno bi morala najprej urediti da bi starši meni devali preživnino. tak so men povedali.

za začasno prebivališče ne rabiš nobenga zraven, če pa se hočeš stalno prijavit na nekem naslovu pa rabiš lastnika stanovanja zraven.

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 4297
2.4.2010 15:24:08   
egleria
prihodki staršev se ko dobiš otroka ne upoštevajo več. js sm mogla za štipendijo samo svoje napisat pa preživnino za mojega otroka. prav tako tudi pri otroškem dodatku. če živiš s partnerjem pa tudi njegov zaslužek.

če se poročiš potem ni treba bit eno leto na istem naslovu.

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 4298
2.4.2010 16:07:32   
donna22

ja ampak samo če bo prijavljena pri njemu!!če bom kot samohranilka in bom doma živela bodo pa tudi od staršev!

No, no, emibu, ne kričat!!user posted image

Jaz sem prijavljena pri svojih doma kot samohranilka in se dohodek mojih staršev pri štipendiji NE upošteva. Pri štipendijah je en člen, ki pravi, da če študentka oz. dijakinja dobi otroka, da se dohodek staršev NE UPOŠTEVA.

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 4299
2.4.2010 17:46:13   
emibu
user posted image user posted image sj nisem hotla kričat,samo hotla sem napisat da bi blo opaznouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 4300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?