živa
|
Hoj! Uf, sem vas zdajle dolgo brala. Zato samo na hitro. Zvezdici, kolk kjuti pupa . IZVIRNO SPOROČILO: amazonka3 Ej Živa, a pišeš doktorat, magistrsko al diplomo, al knjigo?? Mene čaka magistrska po porodu, zdejle moram še 3 izpite nardit. Prvo . IZVIRNO SPOROČILO: mkbk Nax - kje ste pa noska prehladli - bogi mali dojenčki, ko jih to fuuul moti. Pomaga če ga kopaš al pa ko ga previjaš pa fejst soparo nardiš, pa ko gre pančkat, en velik lonec s kamilicami zraven posteljce (pazi da se ne bi poparu, ko sem brala da že kar leze po posteljci). Drgač se pa spomnim, da ko je bil filip tko mejhn je njegova P rekla,da če ne bo šlo na boljše v centralni lekarni po receptu nardijo ene prov posebne kaplice ker še ne sme operila...Aja, pa najpomembnejš-svoj mlek mu z brizgo lahko v nosek našopaš, to naj bi blo tud ful ok. nax, pomaga tudi, če čebulo narežeš (lahko na debelo), zaviješ v plenico in obesiš nad posteljo; odmaši nos. Pa tole naredi tako, kot je opisala neka_noč, brez skrbi, ne bo nič narobe, to so mojemu malemu delali na pediatrični kliniki, ko je bil star mesec dni. IZVIRNO SPOROČILO: neka_noč Mkbk na ORL pravijo temu terapija. Gre za čiščenje noska s fiziološko. Navadno imajo postopek narisan/opisan pri pediatrih v čakalnicah - midva sva dobila napotke na ORL. Tudi praktično so nama pokazali. Predvsem meni, ker mi sploh ni bilo jasno kako naj to počnem. Glede na to, da ni dojenček, temveč velik fantek, se mu čisti tako, da mu nacentriram curek iz stekleničke direktno v nosek (eno nosnico) in nato spihava ven, nato je na vrsti še druga nosnica. Postopek nekaj časa ponavljaš, da dobiš ven vse "mačke" (tudi morebitne zasušene globoko v nosku) ven. Gre ogromno sluzi ven. Je pa to pomembno zaradi žrelnice, posledično vpliva tudi na govor - moj ima medzobo izgovorjavo, zato obiskujemo logopeda. Upam, da bo kaj pomagalo - sem slišala, da naj bi to pripomoglo le 10% Pa amazonka ima tudi super nasvete. IZVIRNO SPOROČILO: krtkova IZVIRNO SPOROČILO: MaliMišek Krtkova upam, da si kuverto z nalepkami tud odposlala, da nisi kot jaz, ko napišem mail in pozabm dat send . takole, sodelavec odnesel kuverto v tajištvo v škatlo s pošto!! Hvala, hvala! Grem delat, danes sem bial v trgovini (večinoma špecerija) in do pravega dela še prišla nisem . Pa odtrgala si bom tale moj zamešen nos . Lp, živa
|