neka_noč
|
Nočni pozdrav - ja, itak, da spet ne spim. Danes sem spala cele dobre tri ure. Ostalo pa je premetavanje. Sem pa dobre/normalne volje, brez kakih hormonskih nihanj. Ne vem kaj mi je bilo včeraj - tako me še ni "dajalo". Nikoli. Vsem vam, mojim srakam, se zahvaljujem za včerajšnjo moralno podporo z sms-i, ter tudi tukaj kar ste ene napisale. Vse vas imam rada. Komaj čakam, da se ponovno vidimo. Vsem tudi želim čim lažje porode, da vam hitro mine, ter zdrave otročke. Kar se tiče dr.Wagner-jeve knj. Moj porodni načrt, moram "povedati", da tudi sama, ko sem jo prebirala prvič, mi nekako ni in ni "sedla", v drugo sem jo "požrla". Ljudje filtriramo informacije (tudi v knjigah), zato je potrebno včasih kako knjigo vzeti večkrat v roke. Morda v nekem danem trenutku ne nudi tisto, kar človek najbolj potrebuje. Sama sem naročena na nek knjižni mesečni program in nikoli ne vem/o katera knjiga bo prišla, zato se mi včasih zgodi, da ko želim dobljeno knjigo prebrati, mi nikakor ne gre, mi ne sede. Si jo pospravim za drug čas in, kolikokrat se mi je že zgodilo, da ko sem jo drugič vzela v roke, nisem mogla verjet kako odlično knjigo berem. Gre le za drugo časovno situacijo, drugo dojemljivost,.... Zdaj npr. nikakor ne bi mogla brati knjig na poslovni ravni, ki jih sicer požiram. Ravno tako sem npr. v prejšnji nosečnosti prebirala vse možne revije, katere me sedaj sploh ne ganejo. Redko katera. Ne gre le za izkušnje, bolj za čustveno in časovno pripravljenost na neke v tistem/tem trenutku dane informacije. Zato tudi pravijo, da so knjige edine "prijateljice", ki ti povedo direktno v obraz. Ne moreš biti na nikogar jezen, nikogar ne moreš kriviti - knjiga ti pove neosebno. (V tem primeru mislim bolj na psihološke knjige za osebno rast.) Zdaj sem vam res ful napisala o knjigah... to pa le zato, ker želim v bistvu povedati le to, da nobena, res nobena knjiga ni boljša, precenjena ali kakorkoli, temveč je vsaka knjiga nek skupek znanj, pogledov, raziskovanj, .... nekdo si je vzel čas, da jo je napisal, .... (lahko gre npr. za 20 let njegovega življenja,...) mi pa to njegovo znanje, poglede,....karkoli lahko absorbiramo v nekaj urah, dneh, tednih svojega življenja. Seveda je odvisno kaj beremo. Če bereš le neke romane - to ne drži. V kolikor prebereš več knjig, dobiš več znanja, vpogledov na življenje,... in ni treba, da se z vsem strinjaš,... POMEMBNO JE, DA ZNAŠ VEN (iz knjige) "POTEGNIT" NEKAJ ZASE, ZA SVOJE ŽIVLJENJE,... če ne drugega (npr. da prebereš kako "butasto" knj. - sicer osebno ravno ne verjamem, da kakšna taka obstaja - ali pač ) , da nisi/ne delaš,.... karkoli.... tako kot je notri napisano,.... To je npr. tudi pri ljudeh - v kolikor srečaš/spoznaš kakega idiota (se opravičujem izrazu), se lahko tudi od njega nekaj naučiš - da nisi tak idiot (če ne drugega). A razumete point? Joj, kako sem vam sedaj zamorila. Upam sicer, da ne... Res, skrajni čas je, da grem rodit. Saj boste imele nekaj časa mir pred mano in mojim moraliziranjem in "učnim" pogledom. Sorči.
|