ivanamdb
|
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG oh, sploh se mi ne da več ubadat z uspavanjem malega. Noče se več nosit, če ga položim v posteljo, se pa takoj na noge dvigne. In če grem ven iz sobe, se začne dret. Sploh ne vem, kaj narest, da bi normalno zaspal Prej je vedno vsaj v naročju zaspal, zdej se pa kar odrivat začne, noče bit v naročju sploh. Vidiš, eni imajo probleme, da se tamali hočejo skos nosit, naš pa ravno obratno. Nej pa joka, jst mu ne morem pomagat Mate kakšen nasvet, ta bolj izkušene? To se zdej že kak teden dogaja, da nikakor noče zaspat. Včeraj sem ga v posteljici božala (mi je celo uspelo,da se ni takoj usedel) in je kar cepetal z nogicami hm bolj izkusena ne bi rekla, trmasta to sm! moj jo je navadil tko da zvecer ponavad spi celo urkco njem na trebuhu, tko da je zdaj ko sve same bilo zoprno na zacetku. rabis - koncentracijo, bit zen, en stolcek. jaz delam tko - najprej jo skopam (ja skoraj svak vecer, ker ji je to vsec), potem dam vecerjo (gres+toplo mleko, ali tale koruza in mleko, ipd) ko vidim da je zapanckana, ji dam dudo in medvedka, mal drzim v narocju, in ko vidim da ze mal pancka - to cutis kako diha, in jo dam v postlo, na bok tako me ne gleda. ce zacne s tem dviganjem, ja jo drzim tam cona prsi-rama, na boku da me ne gleda (ne vem kdo mi je enkrat povedal da ti v bistvu ne smes otroka prevec gledat tedaj) in tiho recem - zdaj bomo spali, vreme je za panckat, ipd. vse tiho in tiho sssshhhhhh. pa tud ce je trmasta, jo drzim tko kot regbist, da se ne bi dvigla, a ja, usednem se na stolcek, ce ne se res smatras, in tko po ene 15 min ze spi - tako sem je zrihtala ene 3 veceri, zdaj sem jo dala v postlo in je sama zaspala. (tako kot je enkrat mama11 rekla). pa ce ne gre tako, potem ga pustis da joka in krici....bo nehal....ampak moras res bit zen! tud to sem poskusila in mi je uspelo. a ja vsak 5 - 10 min gres v sobo in mu tiho reces da je vreme za spat, pa das na bok, pa tud ce spet ustane, nc hudega. vem, je tezko, ampak se da, in potem je res lazje!
|