Leela
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 Papua...jst delam podobno kot ivana, če noče ležat. Tko nežno jo držim in govorim, da je treba spat. pa vedno tišje. Ponavadi se pomiri. Je pa res, da če me pogleda je tko kot bi ji napumpal ful energije. Zgleda da tale očesni kontakt naredi svoje. Pol se začne smejat, pa rokce stegovat, da bi šla ven... Če ne gre, ga pa mal pusti. Jst včasih dam kako knjigico alpa kako igračko (ne sme cingljat). Pa se ene 10 minut igre, pol pa zaspi. Ne pustit predolgo jokat.....sem brala, da je ful raziskav in študij pokazalo, da so otroci, ki so več prejokali kot dojenčki, v večjem stresu ko odrastejo. Da ne znajo natančno predelat situacijo in jih več stvari vrže iz tira. Ne znam točno opisat...bile so slike možganov...se bom spomnila katera knjiga je bila. Pri teh odraslih, ki so ful jokali, je bil del možganov, ki ga imamo samo ljudje, zelo okrnjen in v večini primerov sploh ni deloval. Ti ljudje so se na vsako stvar odzvali impulzivno, nagonsko...kot živali. Ah, sem zatežila...sorry Enemu rečejo metoda kontroliranega joka. Ko se joče in hodiš k njemu, na koliko časa je odvisno od tebe in otroka, delaš to kar sta napisale maja in ivana. Obstaja ful knjig, jaz sem brala v knjigi Otrok od rojstva do šole - super knjiga, je pa samo en odstavek o tem. To kar si ti maja napisala-drugi del piše v knjigi Znanost o vzgoji. Imam doma, nimam časa prebrat. razlika je ta, da pri prvem načinu otrok ve, da je mama v kuhinji, da ni sam Če ga pustiš jokat brez, da bi šel k njemu, je otrok v stresu, ga je strah, neha pa jokat, ker obupa. Nekaj v tem stilu. Sem tud jaz zatežila.
|