Mishan
|
Dobro jutri vsem! Očitno se nam obeta spet en lep dan Naročila sem se na 3D/4D UZ, k Reševi v Dravlje, 29.3.2010. Glede datuma pregleda 3D...naj bi se sicer izvajal med 25 in 30 tednom, vendar pa se po 24 tednu 50% otročkov obrne oziroma toliko razvije, da se na UZju zelo slabo vidijo. (razlaga Pušenjaka na forumu). Seveda je nemogoče zadeti pravi datum - ko je otroček najbolj razvit in hkrati najbolj viden. Tako da - jaz bom imela pregled v 25 tednu oziroma pri 24t 4d. Pustimo se presenetiti. Tudi meni paše sladko. Sicer sem tudi sicer dokaj sladkosneda, verjetno mi sedaj bolj paše tudi zato, ker sem zaradi nosečnosti nehala kaditi. Včasih se mi zdi, da je prehranska piramida mojega otročička kar obrnjena Jem pa čokolado, pa razni štrudeljčki in zavitki mi blazno pašejo. V pustnem času sem proizvodnji krofov naredila ogromni dobiček, sedaj pa bi dnevno kakšen skutin ali jabolčni zavitek, orehov žepek...moram nehati govorit, sicer se bom zapeljala v bližnjo pekarno. Mi pa ne paše toliko zelenjava, ki jo drugače rada jem. Sicer se nekako prisilim, da vsak dan nekaj pojem - ali solato ali pa vsaj kakšen kos paprike. Sicer pa mi trenutno najbolj pašejo zelenjavne juhice. Verjetno tudi zato, ker ni sezona za solato - ta, ki je na voljo je vsa bolj kot ne brez okusa. Zaprtje: sama sem že sicer bolj kot ne zaprta. In na začetku nosečnosti sem imela kar težave. Sedaj pa sicer opravim potrebo dnevno, količinsko sicer ne tako kot drugače pa malo bolj se moram potruditi - če bolj natančno opišem... Ampak glede na razmere in trend zaprtosti med nosečnicami se mi zdi kar ok. Mislim pa, da je tako tudi zato, ker ne jem nobenih prehranskih dodatkov (prej sem jedla Tifol). Jem občasno samo Omega 3 tableto - ampak se ne spomnim vsak dan. Potem...zajtrkujem samo sadje. Najprej kozarec mlačne oziroma ne ledene vode. Potem pa si pa narežem jabolko, hruško, kivi... občasno tudi banano, samo banane zapirajo pa jih potem ni priporočljivo jesti skoraj na tešče. Potem, ko opravim z jutranjim sadjem, pa pride na vrsto jogurt, pa kakšen kos kruha, paprike, sira. To je nekako moja jutranja malica. Nekje po vsem tem oziroma vmes med sadjem in jogurtom pa popijem kavico, ki je narejena iz brezkofeinske in ene žličke prave kave (in nekaj piškotov ali čokolade ). Vmes se trudim piti čim več tekočine. In potem enkrat me ponavadi prime na wc. Je pa tako - po mojem imamo manj problemov tiste, ki še hodimo v službo (navajenost na en ritem), ker se nam že zjutraj ponavadi zgodi kaj adrenalinskega (kakšni šefi, vožnja v službo hehe), ker menjamo prostor. Sama vem, da ko sem doma se mi prebava kar malo umiri. Ali pa ko grem na dopust - takrat je tudi konec. Potem - sigurno vas je kar nekaj nehalo piti pravo kavo in kaditi - tudi to je vzrok zaprtju. Kar nekaj prehranskih dodatkov zapira. Negibanje (tudi sama sem v tem klanu) zapira. Tudi sprehod, kjer smo umirjeni in sproščeni po mojem ne spodbuja prebave tako kot vožnja 60/h po avtocesti v službo, ko se ti že mudi Nosečnost in fiziologija nošenja zapira. Še najbolj pa potem zapira psiha. Ko se enkrat zaveš, da si zaprt in se na vse pretege trudiš, da bi to odpravil in si pozoren samo še na to, potem zadeva ne gre nikamor pa če se na glavo postaviš - vem iz lastnih izkušenj. En dopust je bila že cela moja družina obremenjena s tem mojim iztrebljanjem. Namesto dobro jutro je bilo..."a je šlo" Aja, v torek tudi jaz verjetno pridem na srečanje v Zvezdo. Sicer še vedno ni 100%, je nekako 90% - ker se moram že drugič v enem dnevu vozit v Ljubljano in se lahko zgodi, da nekako ne bom pri volji. Noo, da ne bom spet tako dolga - vsem vam želim en lep dan
|