DanijelaNeli
|
IZVIRNO SPOROČILO: balem IZVIRNO SPOROČILO: DanijelaNeli Tiste pa ki niso upravičene porodniške,pa dobijo le starševski dodatek,ki znaša 193 evrov. Malo,ne? Joj me kr razjezi ko tole vidim!!!! Folk, ki se mu pa ne da delat vleče več denarja na soci, kot bo dobila ena mamica, ki more skrbet še za dojenčka!! Mam kolegico, ki je na zavodu že par let, stara tok kot jst, nima enega dneva delovne dobe, in vleče polno soco, dela na črno in sploh žvi bolš kt jst! Pol mi pa prjav zadnjič, pa sej maš ja skor 500 eur plače, pa še tvoj, mata pa ja dost Lani so dobil pa še nek dodatek... Pol so jo pa na javna dela hotl dat, pa takoj klicat okol pa veze vlečit, da ji ja ne bi blo treba it delat! Za to, da folku lenobo podpira država! Sej nč ne rečem, kolk je takih, ki dejansko zgubijo službo in ne morejo dobit druge pa ful je takih ko so dejansko bogi. Sam sej ni čudn da je tolk ljudi prijavljenih vsak zase... Sej ne moreš drgač, namest da bi podpiral mlade družine! Z mojim sva mela plan se poročit, pa čist iskreno ne vem al nama bo sploh uspel,al bova vse skup mogla prestavit, ravno zarad financ Zadnjič mi je ena celo razlagala, da se je en par, ko otroc skup hodjo v vrtec, loču ker niso dobil drgač prostora v vrtcu. Ja na žalost je res,tako kot si napisala. In koliko je takšnih... Ampak jaz pravim,tako...sej ljudje vidijo in vejo kaj kdo dela...al je človek delavec al luftar,ki mu je moto:"Kaj bi delal,da ne bi delal?"..in imel vse. Zato se točno ve,s kom si je človek kaj prislužil in zato ima.Ampak tako se potem tudi ceni stvari...je razlika če si si prigaral-zaslužil s svojim delom ali na račun ne dela-zavodov,ali pa samo svojih staršev ali sorodstva. To je moje mnenje...
|