|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005-3. del
11.3.2010 10:49:19   
pety78
user posted image user posted image user posted image user posted image O boh pomagej, a lohk pom pom cofke s sabo prinesem? Bom vztrajno navijala ko boš skakala gor pa dol.

Itak! user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
11.3.2010 13:12:58   
Nika v službi
A v pubu imajo trampolin? Notri?! Skačeš tja pod strop al kako? Podnapise, prosim, sem med dopustom ratala malo blond.user posted image

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
11.3.2010 14:33:19   
pety78
Ne, ne, trampolin je zunaj. Pa tobogan tudi, če katero zamika. Pa stoli in mize so tudi zunaj, tako da se toplo oblecite. 

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
11.3.2010 14:55:02   
Nika v službi
Aha, Pety, razumem. Kapo, šal, Uggice pa hopla na trampolin.user posted image user posted image
Sicer sem si pa ogledala na netu, kako zadeva izgleda. Hm, to je skoraj pod tvojim oknom.... si si pa res olajšala zadevo.user posted image Ampak - zaenkrat smo na fifti fifti user posted image - Benika in Nika za LJ, ti in Valla pa verjetno za KR z okolico. No, Valla ponavadi ne komplicira in pride kamorkoli. Midve z Beniko tudi prideva, kamor hočete, tako da... čakamo ostale, da se izjasnijo. Dajmo, akcija!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
11.3.2010 15:11:14   
pety78
A zdaj boš pa rekla, da jaz kompliciram, a? user posted image
Saj veš, da mi je čisto vseeno, kje se dobimo. A da je English Pub na netu? Moram pogledat.

Kako si se imela na preddopustu?

Neposredna povezava do sporočila: 1180
11.3.2010 16:05:53   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

A zdaj boš pa rekla, da jaz kompliciram, a? user posted image
Saj veš, da mi je čisto vseeno, kje se dobimo. A da je English Pub na netu? Moram pogledat.

Kako si se imela na preddopustu?

Seveda, da kompliciraš. Vedno in povsod.user posted image user posted image Hec, stara, hec.

Poročilo iz Jordanije sledi - ko se prebijem čez tisoče slik in video posnetkov. Z eno besedo pa lahko rečem: NEPOZABNO!

Aja, na meetingu dobiš nazaj tudi pladenj, ki ti ga še vedno nisem vrnila. Mea culpa, sori, čisto sem pozabila. Ampak torta je bila pa božanska...user posted image user posted image user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
11.3.2010 16:09:11   
pety78
Ampak torta je bila pa božanska...user posted image user posted image user posted image

Itak, če je bla pa tolk draga. Kdaj prideš v Harfo na kosilo? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1182
   [Brisano sporočilo]
11.3.2010 16:11:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 1183
11.3.2010 19:54:03   
teta beta
O, lepo se imejte na žuru! Jaz grem pa jutri zvečer na fešto, grem zdajle malo spakirat.

Čao!

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
11.3.2010 21:20:27   
2ursae
jaz sem glih začela z nego (že spet), tko da pitaj boga, kaj bo v soboto z mano user posted image ...

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
11.3.2010 21:46:09   
ninocka
Dober vecer po dolgem casu user posted image Me se pomente, tovarisice user posted image

Sem na hitrco prletela, kaj se je kaj dogajalo v moji odsotnosti in vidim da je sla Nika v Jordanijo (Nika, uzivaj na dopustu in pa seveda, ker sem tolk pozna s pisanjem Welcome back user posted image ), da imamo eno novo septembrko (pozdravljena razocarana), da ima Benika za sabo ze NS in da ne bo povedala spola (nam bos pa vsaj ime zaupala - a bo Joze al Joza, a ne user posted image user posted image ...jst navijam za puncko drugac, ker mate pri vam same fante - se spelka in yelci - in morte met vsaj eno pupo, da jih bo komandirala user posted image ), potem da ga teta beta zura na polno (go, girl, go user posted image ), da je Alina koncno brez antibiotikov (super puncka user posted image user posted image user posted image ) in da Valla in pety pridno riseta in riseta user posted image ...

Pri nam pa ni nic pretresljivo novega, pa gremo kar pod vrsti:
mi2 z mozem - nic novega, edino sla sva na sejem Dom in spila kavo tam v miru user posted image
Lian - v bolnici je zacel sedet in doma to streniral do konca, z Evanom sva mu tud naredila koticek na tleh (s puzzlami in igrackami) in je v roku 1 tedna se skobacal, zdaj pa ze 1 teden vadi te tri korake in potem plazenje po gverilsko. Ga vlecem skoz ven izpod mizice, ker se konstantno tam zatika, pa po celi dnevni ga je polno user posted image Neki ze ceblja (ba ba, pa pa...), spanje se je poslabsalo v nulo (ga dojim se do 10x po tistem, ko ga dam spat), uvajanje GH je koncno napredovalo, in sicer 2 tedna nazaj je zacel jest tudi frutke, prej pa je samo skup usta drzal in vse ven pljuval...Zdravi pa se zmeraj nismo, se mu tole se kar vlece in vlece...user posted image Nikamor ne greva, sva skoz doma, pa se kar ne pocajta...bom P rekla, da ga da na test, da nima tud on znizane odposrnosti, ker se mi zdi, da se je vse skup pa zacelo po prvem (in edinem) cepljenju.
Ruben - se zmeraj ne govori oz. govori nek svoj jezik. Jst ga sicer razumem, drugi pa bolj ne... In pol je najboljs, ko pred tasco rece Ana, Ana (to je Lian v rubenscini oz. ana pomeni tudi vse majhne stvari - dojencke, male zivali...) in potem tasca misli, da klice Ano necakinjo in mu razlaga, da Ane pa ni tukaj, Ruben pa ana, ana, lej, lej in kaze Liana user posted image Pa sem ji ze 100x povedala, da je Ana Lian, ampak neeee, si ne more zapomnit user posted image Potem ima obdobje sama - cist vse bi rad naredil (in tudi naredi) sam. Se obuje, oblece hlace, nogavicke, majcko, slece, sam bi si naredil kakav, pa zobke umil, pa plenico zamenjal...vse je Sama, sama (nimam pojma zakaj v zenski obliki), edino, da bi pa na kahlico sel sama, pa noce user posted image Ja, pa njegovo pojstlico (se zmeraj, na zalost, spi v tisti otroski pojslci) smo dali spet na najvisjo mozno visino (za dojencka), ker je lezel ven in je ene parkrat padel. Je tko bolj varno.
Evan - je pa v puberteti, ful je ratal jezikav, odgovarja, ne poslusa, ne uboga...zadnjic je rekel, da naju ne mara in da gre od doma in sem ga potem odpeljala in postavila pred vrata, pa si je premislil...Res tale dogodek je bil visek vsega, sva s Samotom ze resno razmisljala, da ga peljeva h kaksnemu psihologu...
Poleg tega si je pa tocno 2 tedna nazaj razbil glavo, ko je padel s kavca in udaril ob omaro in fasal 2 siva (ampak kaksna ironija - skakal je po kavcu (oz. sta skakala) in si na glavo dajal deko, jst sem se pa jezila na njiju, da naj nehata, ker lahko ker pade in si kaj razbije. Potem sem mu pa vzela deko in jo zlagala, Evan je pa skocil za mano, ker mi jo je hotel uzet nazaj in je padel...mislim, neredim nekaj, da preprecim eno stvar in na koncu je rezultat mojega posega tocno to, kar ze v osnovi nisem hotla da se zgodi...). Niti ni tolk jokal, bolj je okal zaradi tega, ker sem mu rekla, da mu bodo sivali glavico, kot pa zaradi bolecin. Na urgenco ga je peljal Samo sam in je rekel, da je bil tam ful priden in da so bli vsi cist navduseni nad njim, ker ni nic jokal in je lepo dovolil, da so mu vse delali. Potem je bil pa cel prejsnji teden  z mano doma, ker ni hotel v vrtec in sva se ful crkljala in igrala, risala, pogovarjala...in je bil to spet cist drug Evan....omejila sem mu tud risanke (1 na dan zvecer, pa se to si mora zasluzit), v cetrtek so mu ven pobrali sive (nic jokal user posted image ), v petek je sel pa z mojimi v Crno. Smo hotli mi tud, pa sem mela jst tak glavobol, da raje nisem tvegala se voznje...
Ga gremo pa jutri iskat, se ze ful veseli, je tak mir v bajti, ko ga ni user posted image HB za skype, da se vsak dan vidimo in slisimo user posted image
Je sel pa z mojimi v MB v ponedeljek, ker so peljali teto na operacijo sive mrene in so potem sli na ogled enega akvarija. Je videl piranhe (zadnji teden se ful navdusuje nad njimi) in je bil cist srecen user posted image

Sem pa opazila, da sta z Rubnom ratala malo ljubosumna, ampak ne tko, da bi Lianu potem nagajala, ampak se skoz crkljata pri meni, ce nimam Liana v naraocju in ful isceta mojo pozornost. Lian je pa zdej tud ze v tistem obdobju, ko bi bil skoz pri meni in pol se Samo user posted image Obozevana od moskih user posted image

Evan gre naslednji teden na smucanje s tasco in tastom, bi moral it pa ze na enega februarja, pa je bil lih bolan (vneta usesa). Glede smucanja v Nassfeldu je pa stanje tako - vozi se na krogcih, zna tud vozit plug, ampak je rabil skoraj cel teden za to, ker ga ni zanalasc hotel vozit. Njegov izgovor je bil, da ga tud ucitelji in ostali smucarji ne vozijo in da bo on smucal tko kot oni. Je pa dobil medaljo, pa peljal se je na motornih sankah spredaj (drugace je na te sanke pipet en "voz" in nanjga nalozijo otroke in jih potem odpeljejo do smucisca). En dan je blo pa ze vse zasedno in se je potem spredaj s soferjem Maxom peljal user posted image

Moj mrk je pa povezan s tem, da je crknil Samotov sluzben laptop, ki je bil v jedilnici in na unga se mi pa ni dal hodit, ker pol nisem mela otrok na oceh. Pa se skoz so bli neki bolani - Ruben laringitis, Evan useska, Lian bronhiolitis in sem jih mela skoz doma, tko da nisem niti mela casa, zvecer pa ne volje...PA se Samo mi je za 3 dni pobegnil na Dunaj in je takrat prisla mami k meni mi pomagatuser posted image . Sem jo rabila predvsem zjutraj, ko sem jih peljala v vtrec, da mi ni blo treba se Liana zraven vlacit.
Aja, pa da se pust obdelam - Evan je bil vitez, Lian zaba, Ruben pa kuza dalmatinec, ampak samo v vrtcu, doma se pa ni hotel oblect...

Srecanje v soboto?
- mene zal ne bo, ker gremo v Crno. Ce pa boste slucajno pretstavle, sem pa itak zraven...bi vas res rada vidla in mal pocvekla in sploh kam sla med folk...sem skoz doma in moj edini sogovornik je lina, pa nima lih kaj pametnega mi za povedat al pa njegovih ba ba, pa pa -jev ne razume najbolj...

Uzivajte,

grem knjigo brat....pomoje bom rekord v branju podrla...user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
11.3.2010 21:54:10   
ninocka
Uh, sem vedla, da bom nekaj pozabila:

Pety, glede Kaje - nc ne delas narobe in nic ni krivo...pri meni je isto, ful ga pazimo, pa na nobene obiske, pa nobenih obiskov k nam, pa nikamor ne gremo, pa se kr ne pozdravi in se zmeraj hrope. Sem pa zadnjic gledala nek prispebvek, ko je bla ena P iz infekcijske in je rekla, da zdaj marca prihaja drug val respiratornih obolenj in da pac naj ne hodimo z otroci v zaprte prostore, se izogibamo bolnih ljudi, starese otroke naj imamo doma in ne v vrtcih, higena, zracenje prostorov, pa v slabem vremenu ne ven...

Pol pa se tole - za Evana in Rubna kupujemo sobico oz. pograd. Sva sla v izi mobili in  v Formo in naju je skor kap, kolk hocjo met za 1 pograd in 1 mal visjo posteljo. Tko da zdaj gledava Alples Harmonijo in pa Iles Malega princa. Nika, a nima Nika sobico od Alplesa? Kako ste zadovoljni? A ma kera duga kaksne izkusnje z  omenjenima sobama? Sem ze nekaj brala po netu, pa ne vem....

Druga stvar je pa, da bi rada dala narest paviljon (vrtno uto, gazebo...) in ce katera pozna kaksnega dobrega mizarja, firmo ki se s tem ukvarja? Hvala....

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
12.3.2010 7:26:07   
Nika v službi
Ooo, Ninočka, WB! Res sem vesela novičk od tebe. Zdajle samo na kratko - mi imamo Alplesov Planet in smo izjemno zadovoljni. Sestav ima - kolikor se spomnim - tudi Benika (ali pa ima ona Malega princa?user posted image ). Izi mobili je drag, ampak ga kar pohvalijo. Mi smo naš Planet kupili v M (Mercator) Pohištvu na obroke, dobili smo ga precej ugodno, pa dostava brezplačna, pa dobava v roku - res, same pohvale. Tudi v praksi se dobro obnese in še vedno mi je nadvse všeč.user posted image

Mizar je moj bratranec, ki pa je hudo zaseden (dela opremo za Sun Roller), tako da bi morala preveriti, če bi hotel kaj takega narediti. Je pa zelo dober in tudi kakšen popust bi dobila na moj račun.user posted image Če želiš, lahko preverim, če bi se sploh želel lotiti česa takega.

F. Lainšček

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
12.3.2010 9:27:51   
benika
Sestav ima - kolikor se spomnim - tudi Benika (ali pa ima ona Malega princa?

Benika ima Mavrico od Novolesa, pa je tud zadovoljnauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1189
12.3.2010 9:36:21   
benika
da ima Benika za sabo ze NS in da ne bo povedala spola (nam bos pa vsaj ime zaupala - a bo Joze al Joza, a ne ...jst navijam za puncko drugac, ker mate pri vam same fante - se spelka in yelci - in morte met vsaj eno pupo, da jih bo komandirala

Ja glede imen mi pa lahk pomagate, a neuser posted image

Zdej je tko: za pupo navijam za Ano ali Hano, všeč mi je tudi Sara
                  za pupkota pa imam v igri Lenarta ali Izaka.

Itak tko vem, da bom na konci izvisela pri izbiri imena, ker me bojo desci preglasiliuser posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
12.3.2010 9:48:02   
tažana
najbolj da se zmeniš, da boš ti izbrala ime za fanta, fantje naj pa izberejo ime za punco. v vsakem pimeru boš zmagala, al boš končno dobila punco, al pa bo fant nosil ime, ki ga boš ti izbrala user posted image .

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
12.3.2010 9:48:25   
pety78
Itak tko vem, da bom na konci izvisela pri izbiri imena, ker me bojo desci preglasiliuser posted image

Ne sem jim dat. Al si baba al dec, madona!!!

user posted image user posted image user posted image

Za punčko mi je všeč Hana.
Če bo Lenart, ga boste klicali Leni (Beni), če bo Izak, bo (Izi)...Daj, najdi še kaj drugega. user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
12.3.2010 9:56:24   
benika
Če bo Lenart, ga boste klicali Leni (Beni), če bo Izak, bo (Izi)...Daj, najdi še kaj drugega.

Ja sej, če mi pa ni nič drugega všeč. Predlogi so vsekakor zaželjeni.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
12.3.2010 10:13:36   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: tažana

najbolj da se zmeniš, da boš ti izbrala ime za fanta, fantje naj pa izberejo ime za punco. v vsakem pimeru boš zmagala, al boš končno dobila punco, al pa bo fant nosil ime, ki ga boš ti izbrala user posted image .

Pod tole se pa podpišem. Odličen predlog.

Jaz glasujem za Hano in Izaka. Imamo oba "primerka" v soseščini in se dobro obnese, Izak ni Izi.user posted image Vsaj zaenkrat ne. Sta mi pa obe imeni zelo zelo všeč.

Če ti kaj pomaga, tole je bil najin izbor imen: Nika, Ajda, Pia ter Aleksander in Amadej.

F. Lainšček

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
12.3.2010 11:16:50   
ninocka
Za fanta mas se zmeraj na razpolago Uncen...tko lepo ime, pa ga kar noben noce...user posted image user posted image

Men je pa drugace za fantka zdej ful vsec Rudi, pa Filip mi je blo tud vedno ful lepo...se mi zdi, da bi k vam ful pasal user posted image
Za puncko so mi pa vsa tri vsec, edino meni so prepogosta...
Za fanta pa Lenart...kaj pa Maks (maksim, maksimiljan...)

Neposredna povezava do sporočila: 1195
12.3.2010 16:40:05   
pety78
No, jutri se dobimo, vemo pa še ne, kje. Hmmmm. Zvečer počekiram ali pa jutri dopoldne, pa naj bo z rdečo napisano, kje je zbirno mesto. user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
12.3.2010 19:30:33   
Nika v službi
Konec demokracije!

Zbor jutri, sobota, 13.03. ob 20:00 v Ljubljani, BTC, pred vhodom v Karting center (nasproti Koloseja).

Potem pa če nam paše, gremo peljat eno vožnjo, sicer pa pač nekam na čvek in večerjo. Če ima kdo boljši predlog, naj uporabi specialne učinke za večjo vidnost.user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
12.3.2010 23:08:04   
Nika v službi
Če se komu ne da brati, pač preskočite.user posted image

Tule je moje obljubljeno poročilo iz Jordanije, slike pa si lahko ogledate na FB.

Čarter iz Ljubljane nas je dostavil v Aqabo, na skrajni jug Jordanije, v zgodnjem popoldnevu četrtka, 04. marca. Pričakalo nas je prelepo sončno vreme, topel veter je mršil lase, ko smo se vkrcali na 2 avtobusa, ki sta nas popeljala do Mövenpick Resorta v Tala Bayu (http://www.moevenpick-hotels.com/en/pub/your_hotels/worldmap/tala_bay_aqaba/overview.cfm).

80 ljudi je povsem okupiralo hotelski barček, kjer so nas prijazni in nasmejani Jordanci pričakali z dobrodošlico. Midva s Tomažem sva dobila krasno pritlično sobano s teraso in pogledom na enega od hotelskih bazenov ter hotelsko plažo. Počakali smo na dostavo kovčkov, potem pa se takoj razkropili po hotelskem kompleksu, namočili roke v toplo Rdeče morje Aqabskega zaliva in lovili utrinke v fotoaparate, kamere, telefone… Pogled je segal na drugo stran zaliva vse do Egipta in Izraela. Večerja je bila gala, v največji restavraciji hotela, ki velja za najlepšega v celi Jordaniji in ki ga je novembra lani odprl sam Kralj Abdulah II. Večer se je prevesil v toplo noč, za nekatere spokojno in umirjeno, za druge spet nekoliko bolj burno. Midva sva si naredila prelep večer v dvoje na hotelski terasi ob nežnih zvokih kitare in klaviatur (duet je pel in igral v živo!), ob kozarčku coctaila (Vanja – Sex on the beach) in kapučina (Tomaž) ter grizljanju oreščkov. Trenutki, ko se čas ustavi. Nepozabno.

Prebudili smo se v sončno in toplo jutro ter se po obilnem zajtrku vkrcali na ladjici, ki sta nas popeljali ven na odprto morje. Večja, »gusarska« , ladja je bila najino domovanje ta dan, manjši del skupine pa se je odločil za plovbo na manjši ladji s panoramskim dnom. Koralno dno se ni ravno dobro videlo, ampak s tem se ni prav nihče obremenjeval. Udarna glasba, klepet, dobra družba in mirno morje. Okoli poldneva smo se zasidrali, ladji povezali z mostom in skočili v vodo. Kuharji so že pripravljali kosilo, mi pa smo čofotali po toplem morju, iskali korale (na ladji smo imeli na voljo plavutke in maske), mahali mimovesljajočim lokalcem na čolnih ter lovili utrinke za večni spomin.

Kosilo je bilo slastno – osvežujoč izbor solat, rib, žar, šank v spodnjih prostorih naše barkače je komaj sledil potrebam. Dame smo okupirale 6 kabin v podpalubju za preoblačenje, moški del se je tuširal kar na palubi. Ob zvokih umirjene glasbe smo se po kosilu vrnili v marino ter z avtobusi nadaljevali pot proti puščavi Wadi Rum. Ni odveč poudariti, da smo kovčke oddali že zjutraj v hotelu, s seboj na ladjici pa smo imeli zgolj nekaj malega osebnih stvari za našo pustolovščino v puščavskem svetu. Zadnje tuširanje v civilizaciji je bilo tako na ladji okoli 16. ure drugega dne, petek, 5. marca.

Pokrajina na poti do Wadi Ruma nam je ponujala osupljive poglede in obetala nepozabno noč pod zvezdami. V Visitors' Centru, ki je uradni prehod v puščavo Wadi Rum, smo našima šoferjema avtobusov (in našim kovčkom) pomahali v slovo, presedli v jeepe in se podali na pot med sipine. Nepozabna vožnja po prostranstvu puščave, ogled ene največjih sipin ter naravnega mostu iz skal sta bila dva naša postanka na poti. Na poti smo spremljali nepozabni sončni zahod in se v naš Discovery Camp pripeljali v trdi temi. Uvoz do šotorov je osvetljevala zgolj svetloba sveč, pričakala nas je nežna glasba, otročki ob kamelah in dobrodošlica beduinov – metin čaj in vroča krpica za dezinfekcijo rok. Nato pa prizor, ki ga redko doživiš. Preprosti puščavski svet in vrhunska postrežba v istem kadru, naravno in luksuzno, kakšen kontrast! Kuharski šefi z visokimi belimi kapami in prešernimi nasmehi so prestavljali posode, kuhali, pekli, mesili testo, vrvež ljudi se je prepletal z ritmi arabske glasbe in bliski fotoaparatov. Zvezdnato nebo in umetna svetloba pisanih luči, ki so osvetljevale osrednji prostor dogajanja. Posedli smo okoli tabornega ognja v stilu Lawrenca Arabskega in ugriznili v slastne dobrote, ki so nastajale pred našimi očmi. Vrhunska postrežba gostov, ki so v zaprašenih trenirkah in z razmršenimi lasmi posedali po tleh. Zares zabavna podoba!

Noč je bila dolga – najprej slavnostna večerja, potem program: pozdravni nagovor, logistika razporeda po šotorih, nato pa trebušna plesalka, astronomski kotiček z glavnim astronomom z Jordanske astronomske univerze in disco night do jutranjih ur. Razlaga in ogled nočnega neba skozi najsodobnejši teleskop je bila po mojem mnenju in mnenju mnogih zadetek v polno. Z laserjem nam je pokazal Mali in Veliki Voz, zvezdo Severnico in še cel kup pomembnih in manj pomembnih zvezd, nato pa smo si »od blizu«, skozi teleskop ogledali Mars in Saturn. Fascinantno! 3.000 zvezd nam je mežikalo z neba, okrog pa črnina puščave. Enkratno, neopisljivo.

Jutranja budnica tretjega dne (sobota, 06. marec) ob bobnih je za vse nas prišla (pre)zgodaj. Čeprav je bila volja ogledati si sončni vzhod v puščavi precej močna, pa vendarle je utrujeno telo zmagalo. Ob 5:00 uri zjutraj, po le nekaj uricah spanja, s Tomažem preprosto nisva zmogla vstati iz tople postelje našega šotora št. 19, peščica tistih, ki so to zmogli, pa je strnila vtise ob skupnem zajtrku. Umivanje je bilo zabavno – lesena mizica pred vsakim šotorom, ogledalce, vrček s toplo vodo, lavor in mošnjiček z osnovnimi potrebščinami – milo, body lotion, krpica. Videlo se je, da nas beg iz civilizacije navdušuje, tudi umivanje zob je tako postalo vsesplošna atrakcija, vredna zabeležke na trdi disk. Kemični WC-ji so bili polno zasedeni, vrvež okoli osrednjega prostora je vabil na zajtrk. Garderoba je bila še od prejšnjega popoldneva, izgled (in vonj) temu primeren, ampak glej, ga zlomka, prav nihče se ni niti najmanj sekiral. Po okusnem zajtrku so pridrveli naši vozniki z jeepi, nas naložili in po pravi dirki skozi puščavo smo se vrnili v civilizacijo. Da ne bo pomote, do tuša smo prišli šele v zgodnjem večeru, še prej smo obiskali Petro, eno od sedmih svetovnih čudes, ki zaseda tudi častno mesto na Unescovem seznamu naravne dediščine. Vonju potu, prahu in puščave smo dodali še konjski vonj, saj so nas do vhoda v sotesko, imenovano Siq, ponesli ljubki in krotki konjiči. Spet doživetje, ki mu ni para. Sledil je 6 kilometrski sprehod skozi zakladnico zgodovine, ogled grobnic, ostankov nabatejskega življenja in prijetno kosilo v objemu mogočnih skal. Ob povratku nazaj skozi sotesko smo nakupili še nekaj spominkov, potem pa so nas na vrhu spet pričakali naši avtobusi in nas popeljali v hotel Marriot Petra. (http://www.marriott.com/hotels/travel/mpqmc-petra-marriott-hotel/).
Voda, tuš, civilizacija – kako se je to prileglo, ni za povedat! Minilo je namreč več kot 24 ur od zadnjega stika s kopalnico, kot je poznamo mi.
Večerja v hotelu je bila zelo evropska, med drugim so se na jedilniku znašli tudi krompirjev pire, govedina v omaki ter mlada šalotka. Slastno. Vsi smo bili kot iz škatlice – čisti, umiti, dišeči, v svežih oblačilih, dame z brezhibnim make-upom. Ni bilo primerka, ki ne bi v teh dneh še posebej začel ceniti tekoče vodo in higienski minimum, ki se nam zdi sicer samoumeven.

Naš četrti popotniški dan (nedelja, 7. marca) smo po zajtrku v hotelu začeli z ogledom ostankov nekdanjega križarskega gradu Kerak, ki je eden največjih na Bližnjem Vzhodu. Impozantno. Kosilo v grajski kleti, kjer smo se res počutili kot gostje na pravi grajski pojedini. Hlad kletnih prostorov se je še posebej prilegel, no, pa tudi sladice niso bile slabe.  Po kosilu smo pot nadaljevali preko hribčkov in dolinic v depresijo Mrtvega morja, 400 m pod morsko gladino, kar je najnižja točka sveta. Ko zmanjka besed…. Vmes še adrenalinska prigoda z beduinsko policijsko kontrolo, ki nam je dvignila pritisk nad kritično mejo, na koncu pa smo izvedeli, da je bilo vse del natančno izdelanega scenarija naše lokalne potovalne agencije Discovery. Scenografija, vredna Hollywooda. Podrobnosti pa osebno, bi bilo predolgo za pisat. 

V zgodnjem popoldnevu smo dosegli obalo Mrtvega morja in naš prelep Mövenpick Resort. (http://www.moevenpick-hotels.com/en/pub/your_hotels/worldmap/dead_sea/overview.cfm
Do večerje smo imeli še dobri 2 uri, zato smo se vsi takoj zapodili proti morju. Jasno, lebdenje je pač treba takoj poskusit. Mrtvo morje je 10x bolj slano kot običajno morje, zato je plavanje v njem praktično nemogoče (utopitev tudi, čeprav je dečkov z Life Guard napisom povsod dovolj ). Tudi stik z ustnicami ali Bog ne daj, očmi, je hudo neprijetna zadeva. Je pa zato lebdenje v njem skrajno posebno doživetje. Občutek, ki ga je težko opisati. Kot račke smo se zibali na gladini, posneli na stotine fotk v vseh mogočih in nemogočih pozah. Zdravilno blato, po katerem Mrtvo morje slovi, je tudi večina preverila, o rezultatih bomo še poročali.  Sončni zahod in pogled proti Izraelu je bil hudo romantičen, sploh če si ga užil – kot večina od nas – v toplem (28°C) Beach Pool-u ob hladni pijački. Slavnostna večerja nas je čakala v glavni stavbi hotela, po večerji pa privatna zabava v Beach Baru, ki so ga rezervirali samo za nas. Okupirali smo plažni del hotelskega kompleksa, imeli DJ-a, ki je rolal glasbo z vsega sveta, vključno s polko in ex-yugo hiti. Ob vodni pipi (šiši), potokih alkohola in finger food-u smo preživeli noč in se v zgodnjih jutranjih urah odzibali do naših bungalovov. Po Tomaževih besedah se je najin stropni ventilator vrtel, ampak prisežem, da je tam bolj kot ne za okras in da zares ni bil vključen. Jasno, kakih 10 Gin Tonicov ima pač svojevrsten vpliv na gravitacijo. Jaz, trezna, ob dveh pomarančnih sokovih in nekaj dimih vodne pipe, lahko zatrdim, da ventilator ni delal. Je bila pa klima – zaradi vročine in alko hlapov – hudo dobrodošel pripomoček. 

Ponedeljkovo jutro 8. marca smo začeli s poznim zajtrkom, saj so bile glave po divji noči precej težke. Čakalo nas je še prijetno dopoldne na plaži, popoldan pa smo se odpravili proti gori Nebo, kjer je Mojzes pogledal proti Sveti Deželi (Palestini) in kjer naj bi tudi umrl. Povzpeli smo se na 900 m nadmorske višine, kar pomeni, da smo iz depresije Mrtvega morja naredili 1300 m višinske razlike. Nekaj se je poznalo v ušesih, nekaj pa zvečer pri odpiranju tubic – nama je skoraj vsa vsebina dezodoranta ušla iz tube. 
Z gore Nebo, kjer se nahajajo ostanki cerkve in mozaikov, se nam je razprostiral krasen pogled na Palestino. Težko je verjeti, da smo na 900 m višine komaj dihali od vročine in to v začetku marca! Kako tole vse skupaj izgleda šele sredi pravega poletja!

Z avtobusi smo potem nadaljevali pot do mesteca Madaba, ki ga imenujejo tudi mesto mozaikov. Ogled ortodoksne cerkvice, v kateri je ohranjen zemljevid Svete dežele iz 6. stoletja in pozno kosilo v odlični restavraciji, kjer smo uživali v lokalni hrani. Po kosilu nadaljevanje vožnje v prestolnico Aman, ogled mesta in njegovih znamenitosti. Z busi smo se popeljali tudi na vrh mesta, na Citadelo, od koder je bil krasen pogled na to 2,5 milijonsko mesto, kjer imajo več kot tisoč mošej. Na vrhu smo dočakali tudi sončni zahod ter prisluhnili odmevu molitev, ki se je razlegal po amanskih gričih. Večerji izven hotela Kempinski Aman (http://www.kempinski.com/en/amman/Pages/Welcome.aspx) sva se s Tomažem odpovedala in se namesto tega sprehodila po bližnji okolici, da bi še bolj začutila utrip tega arabskega glavnega mesta. Pravo odkritje je bil Burger King, ki sva ga našla v ulici takoj za našim hotelom in jasno, arabski inačico Whopperja je bilo pač treba poskusiti.  Še večerni kapučino in piškotki v lobby baru hotela in odhod v posteljo še pred polnočjo. Kakšen luksuz!

Zadnji dan našega popotovanja smo po zajtrku preživeli v starodavnem mestu Jerash (Gerasa) – mestu tisočerih stebrov. Najprej smo si ogledali hipodrom, kjer so se odvijale dirke in zatem še ostale znamenitosti Vzhodnega rimskega cesarstva. Kosilo v lokalni libanonski restavraciji in transfer skozi najprestižnejši del Amana do letališča. Letališče je povsem v »ruševinah«, saj so sredi temeljite prenove, ki bo kapacitete podvojila. Investicija znaša milijardo evrov!
Adria je naš čarter napovedala za 18:40, vendar smo potem – po sprehodu skozi duty-free trgovine – odleteli točno ob 19. uri. Zaradi močnih nasprotnih vetrov je let trajal več kot pol ure dlje kot običajno, pa tudi pristanek v Ljubljani zaradi močnega vetra ni bil povsem garantiran. Šele na sredi poti smo dobili dokončno potrditev, da bomo vendarle pristali v Ljubljani in ne v Zagrebu, ki je bil alternativna možnost. Po močni turbulenci in manjših variacijah pri izbiri smeri pristanka smo ob 21:55 vendarle srečno pristali na domačih tleh.

F. Lainšček

Neposredna povezava do sporočila: 1198
13.3.2010 9:10:31   
pety78
Nika, slike sem pogledala, prebrala pa nisem. So odlične! Si bom vzela čas, da še preberem. Sedaj pijem kavico, mala se carta pri meni, Matjaž in Vid smučata. Aja, naj povem, da pridem kasneje, ker ima Vid ob 19. uri plesni nastop in ne vem, kdaj bosta prišla z Matjažem nazaj. Jaz bom med tem dala Kajo spat, pa sebe zrihtala, potem pa prpičim. Smo pa dobili samo eno karto, tako da ne moreva iti oba. user posted image

Sedaj grem pa mal v Peko pofirbcat. Če kupiš tri pare čevljev imaš na vse skupaj menda 33% popust. To se pa kar splača. Pa še nekateri čevlji so že itak znižani. Soseda je dobila črne balerinke lanski model, ki so bile najprej znižene iz cca 70 EUR na ne vem kolk, za 23 EUR.

Neposredna povezava do sporočila: 1199
13.3.2010 9:10:43   
benika
Zbor jutri, sobota, 13.03. ob 20:00 v Ljubljani, BTC, pred vhodom v Karting center (nasproti Koloseja).

Aha, pridem.

Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?