tassika
|
Čer punce, ma saj ne vem kaj naj napišem, sem slabe volje. Cel dan smo bili pri mojih in me je mati spravila v slabo voljo, ker je začela težit, da moram otroka začet navajat na druge ljudi, ne da je samo pri meni,... na vsak način mi jo hoče odpeljat za par urc, pa ji sploh ne morem razložit, da se čez dan dojiva na 2, max na 3h in da to ni tako preprosto, ona pa meni, da jo moram navadit predno gre v vrtec. Ja pa no, saj je stara šele 3,5m za to ima še čas, pa saj ne bi bilo panike, če bi manj pogosto jedla, tako pa je nočem dat, ker vem da bo tako trmasta, da mi je ne bo pripeljala nazaj tudi če bo tulila, ampak jo bo hotla ona potolažit. Polno rit imam že vseh s svojimi pametnimi nasveti, pa kaj moram in kaj ne. Da ne govorim, da je bila v pet moja sestra na nekem predavanju in tam so rekli, da moramo otroka pustiti jokat, ker se s tem izraža in če takoj utišamo njegov jok bo imel težave s komunikacijo in zdaj naj jo pustim, da se zdere, da bo potem znala komunicirat, ja pa ja de, mene tudi pomoje niso puščali, pa mi pri komunikaciji nič ne fali. Ma res sem jezna, starejša ko je bolj so vis pametni, pa naj bodo lepo tiho, saj je moj otrok in bom sama trpela posledice ne oni. Uf bolje da grem spat, predno mi kdo na rep stopi Spanje, pri nas se je okoli 3m uredilo kar samo, prej j ehodila spat,1x ob devetih, 1x ob desetih,1x ob enajstih, kot je bilo, pa obvezno je zaspala na rokah v dnevni sobi, ali pri meni ali pri mojem, potem pa je kar naenkrat, še sama ne vem kako, nekaj je tulila in sem jo odnesla v spalnico in se je ful umirila, sem jo prijela za rokico in je zaspala, pa potem drugi dan, sem probala v dnevni sobi, pa jok in ne spat, pa odnesem v sobico in zaspi, zdaj pa obvezno ob sedmih v sobo, se podojiva in ponavadi zaspi že na joški, če pa ne jo pa dam v posteljico, primem za rokico in ona zaspančka, tam do ene dveh zjutraj, jo v polsnu podojim in spi do petih, jo grem ponavadi previt, ker se mi smili z mokro pleničko, poje in spi pri meni do osmih, če je kaj dalj časa je pa že praznik. In ta ritem zdaj vzdržujeva že 14 dni in sem ful ponosna na svojo pikico. Kengerujček, moja terapevtka ga odsvetuje, ampak ker zadnjič nikakor nisem mogla drugače pridt do nje je rekla, da v skrajnih primerih se uporaba tam za 15-20min ne bo nikjer poznala, jo bom pa zdaj vsakič tako nesla, ker v njem do ZD, ki ga imam čez cesto ne zaspi in potem ful bolj lepo telovadi, v vozičku mi je takoj zaspala in potem jo je budila in ni bila zadovoljna. Tudi Zoja pa potem zaspi notri, ampak je pregnana, takoj začuti, da sem jo dala vn in pogleda GH se v celoti strinjam z rižko, čeprav tudi če ne bi imela mleka, bi počakala vsaj tam do 4,5m in potem tako kot sem napisala zase začela dodajati najprej mlečne riževe kašice, potem pa naslednjo fazo s korenčkom. Priznam, res imam luksuz, da že od začetka lahko lepo dojim, kljub temu, da sem po porodu jo dobila k sebi šele čez 3h, ker je bila prej pod lučko in so jo takoj nato do drugega dneva popoldne odepljali na intenzivno in je tam dobivala flaško. Jok, rižko te držim za besedo, da je res samo faza, čeprav sem pri naši poštudirala, da joka samo takrat, ko je res že utrujena. Za vse ostalo je pa ratala prava mala trmica, ni kaj po njeno, se raztegne, postane trda in začne nekaj javskat, ampak se ne dam, ji lepo povem, da naj neha, ker ne more biti vedno vse po njeno,... ampak po večini zmaga ona, je bolj trmasta kot jaz. Včasih jo pa tudi pustim, da vidite kakšen jok je šele potem, gospodična užaljena do konca Nič zdaj pa res grem spat, ker drugače bom jutri kot zombi, ker ura bo kmalu dve in bo treba vstat