slovenka
|
ojla pupe, evo mene... ne morem spati. Eden najbolj nenormalnih dni Malo sem vas preletela, bom jutri ČISTO VSE prebrala, sedaj sem zasledila debato o pivu (se tudi meni lušta ) in pa o hiškah. Ja, o hiškah imam nekaj izkušenj, ni izi projekt. Ne glede na tip gradnje. Sigurna sem, da iz tega nihče ne pride čisto mirnih živcev in z enakim obračunom, kot ga je imel na začetku. Mi smo z našo hiško zadovoljni, čeprav morda ni čisto taka, kot bi jo sami načrtovali, ker so bile osnove že pred leti sezidane za pokojnega brata od mojega. Potem je stvar dolgo samevala, nakar sva jo midva v 10 mesecih delno porušila, zraven dogradila, v glavnem uporabili smo samo klet, ostalo je vse novo itd. V glavnem, dela je bilo več kot če bi gradili na novo, bile so določene omejitve, ker smo se morali držati dovoljenja, financ je šlo veliko, jih še gre... ampak smo zelo veseli, da smo na svojem, lepo počasi si sedaj urejamo. Prej je bila pa res veselica, ko smo začeli 2 meseca preden sem zanosila, potem 2 meseca pred porodom, pa sva bila že notri... pa najprej en mesec samo čistila, potem pa začela čakati na bebico Glede imen - ja bomo videli, morda bo pa res Vid, ko sva ga že pri prvi nosečnosti določila RMRM - za ploščice - zdaj nekje nam pridejo polagat zgornjo kopalnico, tako da sem na tekočem - 10 eur na kvadrat - brez davka in še kaj se doda za komplicirane dele, kot je okrogla bana, razni robniki ipd., ampak osnova je 10eur. Kako se ti zdi? Domnevam, da se boš zgražala Je pa moj dragi tudi sam polagal - in sicer teraso lani poleti, ko en mesec ni imel službe in imamo ful stopnic, ki pa so ful drage pri polaganju, pa sva kupila ploščice s tistimi robniki za stopnišče, ki so sami brez ploščic stali 3000 eur, tako da se je moj potem odločil sam polagati. In od tu vem, da to ni preveč dober biznis, da se res hitro naveličaš... Tako da NYA, NE HECAJ SE! Kleo - sem videla tvoje cifre glede hiše. Je pa res ful dobra naložba Tistega linka za hiško nisem prav razumela - na tisti strani ne najdem kakšnih slik. Verjetno ne gledam prav. Bom jutri, ko bom bolj prava. Sedaj sem fullll utrujena. Z založbo je vedno več dela, ker imajo idejo, da bo nekaj super iz moje knjige ratalo in sedaj bomo nabijali točke (znanstvene) za to knjigo, tako da sem malo prej prosila enega sodnika na evropskem sodišču za recenzijo in podobne zadeve. Dan je bil pa tako: danes nisem imela varuške in sem zjutraj Sofijo peljala do sestre. K njim se gre pa čez en hrib, ki ni bil dobro splužen in nisem upala gor. Potem je moj ata prišel z verigami na avtu po naju, naju peljal domov, potem mene nazaj do avta, jaz v službo, tam grozno sestankov, ker ta teden še nisem bila nič v službi, konstantno laufala sem in tja, potem je moj ostal na parkirišču v službi, avto ni hotel nikamor, me kliče, da ga potegnem. Ker je avto relativno nov, nisva vedela, kje je vlečna kljuka, moj 15 minut študira po navodilih za uporabo, kje to je, najdeva kljuko, pa nič ne pomaga, sta oba avta zaplužila. Končno sta prišla dva mlada in avta pomagala porinit. Potem se odpeljeva domov (seveda v tem vremenu dolga pot), pa potem z enim avtom do naših po Sofijo. Ona se je pa tako lepo imela, da sploh domov ne bi šla. Tako da domov smo prišli v trdi temi, doma vse zasneženo, ker ima tast gripo, pa nam ni mogel snega zmetat Potem je pa še elektrike zmanjkalo in se je Sofija kockala ob svečah.. Imamo pa vsi trije drisko, mene vse nekam tišči, včeraj sploh nič nisem mogla jesti, ker sem ob enem koščku jabolka imela ful ur hude krče v želodcu in sem potem zvečer samo en čaj spila. V glavnem, bogi smo. Pa ker me muči trebuh, imam še občutek, da bom glih zdaj šla rodit. Občasno mi ful srce bije, pa ker sem bila danes toliko na nogah, mi bebi dol tišči. V glavnem, norišnica. Bom jutri preležala. Samo kaj ko prideta zjutraj pleskarja in bo treba za barve povedat, kje kaj, tako da bo spet samo laufanje po stopnicah... Mah. Grem sedaj spat, pa bom ob 8h že bolj polna energije, ne? Sem prej imela sestanek z nekaj študentkami, ki so rekle, da prav žarim. Nisem mogla verjeti, ker počutila sem se napol mrlič Mamice, bebiji, lepo spite!