10ka
|
2ursae - se mi zdi, da tjaša bolj pošteka, če ji razložim zakaj ne sme tepsti, kot pa če jo samo kaznujem. jaz verjamem, da ti to tudi boru razložiš, mogoče bi mu probala z večjim poudarkom? jaz ji povem, da se ZELO ZELO ŽALOSTNA, če koga udari in jo vprašam, kako bi se ona počutila, če bi jo kdo tepel? pa res naredim najbolj nesrečen obraz, ko se z njo o tem pogovarjam. tisto sedenje na stolu (smo imeli tudi mi), je bilo pri nas zelo kratkoročno... evo, jaz sem se pa danes vrnila iz obiska pri moji sestri, ki je bila ta teden sama doma. njen dragi je učitelj in je šel s svojim razredom za zimsko šolo v naravi. šli so v fieso. da sestrica ni bila sama, sem se s katjo odpravila v celje, tjaša in očka sta ostala doma. sem šla malo na dopust . in o tem dopustu se bo še dolgo govorilo. saj veste: "najboljše zgodbe so iz najbolj katastrofalnih dopustov". jaz sem zelo slab voznik, a sem vseeno zbrala pogum in se sama z dojenčkom zapeljala iz lj v celje. saj po avtocesti pa že znam vozit! no, takrat je zagorelo v trojanskem predoru (na srečo v nasprotno smer) in avtocestna pot nazaj je bila zame zaprta. pri sestrici je po eni uri veselega druženja katja padla iz kavča na glavo, tako da smo popoldne preživeli na urgenci. na srečno je bilo vse ok, žal pa otrok še buške nima, tako da se mi še zdaj vsi smejijo. ko smo se naslednje jutro odpravile (sestra, katja in jaz) iz sestrine vasi v celje, sta se avtomobila (sestrin in moj) zaletela. drug v drugega seveda. večje skode ni bilo, šel je odbijač in zavorna luč. na srečo sem se za servis v celju lahko dogovorila že isto popoldne. seveda je popoldne začelo snežiti, v hribih, kjer je sestra doma, pa cest ne plužijo. tako da je sestra odpeljala moj avto v celje na servis in ga tam pustila čez noč (saj naš mestni avto ni primeren za vožno po zasneženih hribih). kljub temu sem noč preživela v strahu, kako bom s katjo prišla čez (verjetno) zasnežene trojane glede na svojo pregovorno vozniško nespretnost. na srečo je zjutraj z vlokom v celje prišel moj oče, da bi naju pripeljal varno domov. ko smo se s sestrinim avtom pripeljali do celja in mojega avtomobila, sem ugotovila, da ključev od avta ni nikjer. rezervni ključi so bili seveda v ljubljani, moj oče pa že v celju. na srečo je bil avto parkiran pri tastu moje sestre, tako da sem lahko med vsesplošnim iskanjem ključev na več lokacijah lahko nahranila in previla katjo. in ključe je čez eno uro tast našel v sestrinem avtu. zdaj sem doma... tjaša je seveda med mojo odsotnostjo zbolela in danes sta bila z očkatom doma. med drugim sta iskala tudi rezervne ključe od avta. no, vsekakor nam ni bilo dolgčas. bom pa na FB dala slikice oblek in sestrinega ateljeja, tako da si jih morate nujno pogledati, saj so božanske.