živa
|
Hoj! micla, za železo - kupi si Floradix Floravital, to je en naraven sirup z železom, dobiš ga v lekarni. Če pomaga, ti sporočim po pregledu krvi - ne vem, mogoče že naslednji teden? Jaz sem bila nazadnje pri svoji zdravnici, ko sem bila bolna, in sem ga imela med 109 in 112, kar sploh ni tako slabo za nosečnost, čeprav je pod mejo. Sem v obeh nosečnostih jedla Ferrum Lek, pa ga zdaj ne bi, če bi šlo ... Pa naredi si šato - rumenjak stepi s sladkorjem, dodaj malo terana, stepi beljak v sneg in vse to zmešaj skupaj in pojej. Pa rdeče meso je menda ok za železo. Zobje - to kot Maks imata moja dva nečaka, po tastu, punca (zdaj 13 let) že dolgo nosi aparat, od začetka šole, se mi zdi, ampak je kar zvozila glede sošolcev in samopodobe ; nečaku pa preverjajo stanje, ker šele dobiva stalne zobe ... Sicer pa sem tudi jaz nosila aparat, dobila sem ga šele v 7. razredu, ampak sem ga nosila samo ponoči in je boljše. Moja dva gavnarja sta bila danes zelo zelo pridna; sploh mali se je ves čas igral s kockami Poly M, ki sta jih dobila za Miklavža od občine, kjer živi svakinja; rada bi jih dokupila, ker jih imamo zelo malo, pa jih nikjer v SLO ne najdem (razen ogromen paket za vrtce pa v eni novoletni akciji, tja moram poklicat, če imajo še kake druge komplete). So pa to te kocke: Pri nas potem iz teh cevk sestavljata mlin, avion, električne kable , cevi za vodo ipd. A katera ve, kje bi se jih dalo kupiti (SLO, avstrijska Koroška)? Pa še to: Moj N. bo imel kmalu RD, pa sem razmišljala, da bi vendarle dobil Lego vlak, ker je pri bratrancu vedno čisto nor nanj. Kje pa je ta najcenejši, če je morda katera to kupovala? Ali pa osnovne lego duplo kocke (zidaki) - ali tiste od 4 let dalje, kje so te najcenejše? Lp, živa
|