Roberta69
|
Se strinjam, da je prov luštno, ko se tu gor kaj dogaja Prehrana: a veste, kako je z našimi prehranjevalnimi navadami? Pri nas so vsak dan (no, vsaj skuhani) na sporedu makaroni (polnozrnati, seveda ), in sicer Liam točno ve, kje je ta pravi lonec (vodo mora še vedno mami natočit), iz omare vzame makarone ali špagete, potem si prinese stol, da jih lahko strese v lonec in pridno čaka, da timer pride na nulo (na začetku, je zganjal cel cirkus, ko se je kaj kuhalo, kar ni in ni mogel počakati in je bil že na pol v joku, zdaj pa čisto mirno počaka do konca), tko da Jo@n, pri nas to definitivno je kosilo (včasih tudi zajtrk, malica ali večerja ) in brez tega Liam sploh ne bi znal živeti, jaz sem pa tudi čist srečna, da je tako, ker so polnozrnate testenine, po moje, kar enkratno živilo, je jih pa brez omake, le par kapljic olivnega ali kakšnega drugega olja jim dodam. Potem obožuje papriko (predvsem rdečo) in je vsak dan poje vsaj polovičko, zelo rad ima tudi oreščke in kisle kumarice, kruh (se trudimo, da ga čim večkrat spečemo sami), ostalo pa bolj po malem, samo saj pravim, ker je polnozrnate testenine, papriko in oreščke, sem jaz čist . Drugače je so njegovo živilo nr. 1, ne boste verjele, kapsule alg (Algea - samo stisnjene alge brez dodatkov), sicer gor piše, da so primerne po drugem letu, samo jaz ne vidim bojazni (bi prej rekla, da naj na kakšen pomfri, ribje palčke in ostale panirane zadeve napišejo, da raje nikoli)... v glavnem, če bi jih probale (mislim, da jih Sinska je) bi vedele, da imajo čist beden okus, kot kakšna neokusna trava , ampak on je tako srečen, ko jih dobi, da ne moreš verjet . Alge prekašajo celo Kinder jajčke (in Xjajčka), ki bi jih pa tudi, če bi lahko, jedel ali pa vsaj odvijal kar cele dneve - moramo skos prestavljat lokacijo v omarah, drugače j epanika. Ima pa tudi čist smešen okus, zadnjič je v eni roki držal tablico čokolade v drugi pa kolešček salame in videti je bilo, da prav uživa Vzgoja: VSAK PO SVOJE - vse lepo in prav, edino tepeža pa v nobeni obliki ne odobravam. Zadnjič sem bila čist zgrožena... nek fantek (recimo, da je bil star od 3-6) je v igralnici razdrl progo vlakca, mama je priletla zraven, ga začela na polno kloftat, skratka, mene je skoraj kap, če bi bila bliže, bi ji kar kakšno rekla, še raje pa kar njen kakšno prisolila... in tole: ZLOBA otrok, ne vem ali ima kakšno zvezo z vzgojo ali ne - zadnjič je v eni igralnici Liam plezal navzgor po lestvi v hiško (kao hišica na drevesu, kjer je prostora vsaj za 15 otrok) in ena punčka (stara med 6 in 10 let) je prišla k vratom in Liama močno porinila, tako da sem ga jaz ujela, ker sem bila za njim, drugače bi si razbil glavo, se polomil ali kaj podobnega, punčka pa nič, se je kar smehljala - halooooooo. In še to, sovražim zakompleksane, nezadovoljne, nergaške starše, ki vse to prenašajo na otroke! (Madona, sem se spihala ) Odpiranje predalov, omar itd., res je "najlaže", če jih pač ne odpira in pika, ampak mi2 kar nisva imela srca (na kakšno ohlajanje ni šel še nikoli - se nama niti ni zdelo potrebno), da bi bilo kar vse ne. Ne sme odpirat edino predala s priborom in krožniki (moram ga pohvalit, da s tem ni težav), če pa odvije kakšno čokolado ali kaj drugega oz. se igra z malimi gopodinjskimi aparati (kar je seveda lahko tudi nevarno!) - recimo ful rad sestavi ožemalec citrusov, prinese pomaranče (drugače to zjutraj počneva skupaj), mami mora edino prerezat pomarančo ostalo pa naredi sam - pa s tem nimam težav (pričakujem, da se bo v odrasli dobi dobro znašel v kuhinji , oči bi rekel, da če bo po mami, se mu slabo piše - ampak samo zato, ker MM pač bolje kuha od mene ) Mene pa to, da naredi par lužic po stanovanju, niti najmanj ne moti (pač pobrišem), ampak se mi zdi prav, da je vsaj kakšno urico na dan brez pleničke, da malo odkriva, kako lulček deluje itd. in mislim, da bo obdobje konstantne uporabe kahljice že še prišlo... sicer je res, da tile naši škrati v teh suhih plenicah ne čutijo takšne potrebe po spremembi, kot smo jo najbrž mi (v tetra plenicah), ampak enkrat bo že. Gre pa ful raje na kahlico, ki je v obliki račke, navadne bele sploh ni maral.
|