|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008
15.1.2010 19:32:14   
Isabellabina
Čer,drage moje aprilčice in aprilčki

Tudi z najine strani eno zdravo ,veselo ,srečno in plodno leto.....

No vidim ,da se kaj hudega ni dogajalo na naši strani in nič hudega,ker sem bila malo off.od interneta.Mi je šel cel sistem in ga je računalničar ponovno naložil....

No vidim ,da je še ena srečka nosečka....čestitke Sky...in lepo nosečnost.....

Ampak,zdaj pa se tudi jaz sprašujem ,kje je naša Bolhica????user posted image user posted image

Pri nas smo kar zdravi,tako da upam tudi ostane.

Tako toliko ,da sem se malo javila,da me ne pozabiteuser posted image user posted image

Šibam zdaj ....

Lep vikend

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
17.1.2010 19:14:08   
sinskaT

O Še ena nosečka, zdaj vas pa kar je nekaj a ne. Sky čestitke!

Majček - ko sem mojemu rekla, da je šel tvoj na smučkanje, se je samo prijel za glavo - se sploh še ni spomnil, da bi šel letos na smučke !!!! Pa gre drugače vsako leto vsaj ene 5x. No ja, pa da ne bote mislile, da ga jaz ne pustim, pač je pozabil, ker se toliko doma dogaja user posted image . No saj mu ni hudega, ker mu je njegov hobi N.1 ostal - prejšnje leto je začel z dirkanjem z motorji (na pisti - kar je meni zelooo všeč, ker odpade dirkanje po cesti!).

IZVIRNO SPOROČILO: simvir

Najbolj pa mi je všeč to, da se sedaj oba moja fanta velikokrat sama igrata, včasih se celo zapreta v eno od njunih sob in je kar nekaj časa mir. Se končno kažejo prednosti, da sta rojena dve leti narazen. Tudi pri vas, ki ste zdaj user posted image , bo prišlo to na vrstouser posted image .

Kako rada preberem takšne vzpodbudne stavke user posted image user posted image user posted image . Sploh v dneh, ko sta oba grrrrr. Če ni to ironično: Hana dobiva zadnja dva mlečna zobka, Nik pa prva dva user posted image (ampak ni tako hudo kot je bilo pri H.)Bo pa prej konc s to "nadlogo" : )

Mene pa danes čaka pakiranje, jutri odrinemo na počitnice. Komaj čakam malo odklopa od vsakdanjih stvari.

Lepo se imejte

Tudi vi!

♪♫♪♫♫

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
17.1.2010 19:19:00   
sinskaT
Aja še to: ker se pri julijkah tako rekoč ne javljam, pa se vam malo pohvalim: Nikec je včeraj, ko smo imeli polletko, dobil 2 zobka + prespal je noč (od 20h do 8h uaaaaaaa...) A ni carski tale moj sine user posted image

BM: Še kaj se oglasi in naj vam zdravje še naprej služi!

♪♫♪♫♫

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
18.1.2010 15:08:59   
SpeliG
Simvir, hvala za rojstnodnevno voščilo, ja, zdaj sem pa že dva dni stara kar 30, madonca! Seveda se počutim čisto drugače, ful odraslouser posted image ...
Smo praznovali delno že ta vikend, pa bomo še kar naslednji vikend (je pač večja družina in veliko prijateljev).
Hkrati, Simvir, mi je spodbudno brati tvoj opis, da se fantička že tako lepo igrata skupaj. To mi je zlasti zanimivo zato, ker bomo imeli ravno 2 leti razlike (Ok, in dva meseca, no...)med otročkoma in upam, da se bosta tudi zaradi tega dobro ujela pri igri. Zaenkrat si zato Martina v sobo zapre kar našo psičko (jo vabi "Taja, pejt z mano, pejt v sobo"!), navije stolp do konca in pleše- psička pa po mojem vsa zbegana sedi na fotelju in jo gledauser posted image ...

Drugače smo v redu, uživamo v zimskih radostih in že čakamo toplejše dni. Martina je notri precej nemirna, začela je tudi preizkušat meje, kaj se sme in kaj ne. Danes je v trgovini začela jokat, ker je hotela seveda ven iz nakupovalnega vozička in letat po celi trgovini. Pa se nisem dala motit in sem jo pač pustila jokat, saj sem vedela, da ji prav nič ne manjka, ampak trmari.
In potem zgroženi pogledi ostalih nakupovalcev, joj, kakšna slaba mama, nekateri so jo kar glasno tolažili, če ji mami nagajauser posted image ?! Kaj ko bi se pač brigali zase, recimo...Saj je vseeno kaj se dogaja doma, za štirimi stenami, ampak važno, da otrok ne joka na javnem mestu, groza...

Zdaj tudi že kar uspešno hodi na kahlico, se vsak dan vsaj parkrat polula notri in tudi kaka je že uspela. Čeprav tega še ne prakticiramo čisto zares, če hoče naj gre, včasih tudi reče, da ne bi in jo ne silimo , se mi zdi še dovolj časa.

Vglavnem, bodite lepo, ostanite zdravi in lep pozdravček!

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
18.1.2010 16:54:22   
sinskaT
Očitno imam še vedno preveč časa, de se tako redno oglašam tu gori, pa sem danes sama z obema user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: SpeliG

Simvir, hvala za rojstnodnevno voščilo, ja, zdaj sem pa že dva dni stara kar 30, madonca! Seveda se počutim čisto drugače, ful odraslouser posted image ...
Čestitke še iz moje strani

Kaj ko bi se pač brigali zase, recimo...Saj je vseeno kaj se dogaja doma, za štirimi stenami, ampak važno, da otrok ne joka na javnem mestu, groza...

Popolnoma se strinjam. Potlej si lahko misliš kakšni so pogledi in/ali komentarji, ko dva! jokcata :)))) to je veselja. Ampak sploh me ne gane več. Pogledi in komentarji namreč, jok me še vedno user posted image .

Zdaj tudi že kar uspešno hodi na kahlico, se vsak dan vsaj parkrat polula notri in tudi kaka je že uspela. Čeprav tega še ne prakticiramo čisto zares, če hoče naj gre, včasih tudi reče, da ne bi in jo ne silimo , se mi zdi še dovolj časa.

Enako pri nas. Kaj čem jo silit, če mi lepo reče, da ne. Računam na pomlad in poletje, da si bodo naši smetarji mal oddahnili - sipredstavljate, da imamo zdaj pol kante plenic hehe

♪♫♪♫♫

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
18.1.2010 16:55:26   
sinskaT
Ma nimam spet toliko časa, ne. Le do 1000ke bi rada prišla, pa mi nobena noče pomagat 

♪♫♪♫♫

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
18.1.2010 21:14:56   
Isabellabina
Čer

SpeliG še od naju čestitke in dobrodošla v klubu 30!

Hm kje pa so vse stare dobre čvekulje???Kje je Srečka,Posadka,Ketrin,Jo@n,Jabček,Krista....kero sem še pozabila!user posted image

No saj tud jaz nimam kaj veliko prostega časa,ampak pogledam in preberem pa kar redno!

Hm saj ne vem ...kaj še....za komentirat ni kaj......user posted image

Drugače imam pa jaz spet ene take čudne napade lakote...kar naenkrat bi čokolado,pol bi pa še kumarceuser posted image user posted image user posted image ...jao jao....Dieta zdajle čist nč ne dela...sicer se držim in mi kg niso šle nič gor...nasprotno še 5 kg sem shujšala tako ,da jih imam zdaj že 68,5 in upam ,da bodo šle še kakšni dve ali tri kg.dol.

No lanskoletno novoletno obljubo sem izpolnila v vseh treh alinejah....imam dolge lase,shujšala sem ,,,pa tud MM mislim ,da nisem več ,kot 2x težilauser posted image ...tko ,da sem bila pridna.....letošnje želje....da bi zadela na lotu,in postorila vse okrog hiše tako kot se zagre....sam to bo bolj user posted image user posted image ,bo treba kar šparat ,če čem met lepo okrog....

Eh dost me mate....lep večer....

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
19.1.2010 18:39:56   
Roberta69
Pri nas doma je cel raztur... a vas tile mali škratki kaj ubogajo user posted image ... najin sploh ne šljivi oz. če sva sama, kakšno stvar še uboga, če smo pa vsi trije pa ni šans, še parkrat bo zanalašč naredil isto user posted image . No, mi2 mu najbrž tudi premalo "teživa" ker se mi zdi, da samo našemu škratu dovolimo, no ja, zdaj mu res že kar dovolimo user posted image , da spleza na jedilno mizo kadar hoče user posted image , po njej pleše in se vrti (je pa prov kjut)... mu nisva hotela skos nekaj težit, zdaj pa imamo user posted image . No, največji problem je, ker zdaj pa res lahko odpre že čisto vse omare/ predale, še sistem na potisk je poštekal in pride tudi do pralnega stroja, hoče v predalček za prašek natresti prašek (točno ve, kje je kaj), malih gospodinjskih aparatov se še kar ni naveličal, HB je metloico v palični mešalnik ful težko vtaknit, ker bi si res lahko kaj naredil, namreč on na polno vse prižiga, saj vemo, da je malce nevarno, ampak je drugače tak kreg ter jok in stok, da mu na koncu kar pustiva user posted image . In vsak dan odvije vsaj ene tri čokolade, HB je poje pa ne toliko user posted image ... skratka pestro.

Kahlica je pa pri nas takole: zvečer mu slečem pleničko in je potem slabo urico nagec in namesto, da bi lulal na kahlico, teka naokrog in kot kužek označuje po stanovanju z lužicami, gre malo do kahlice pa spet naokrog in če je le možnost, prov veselo potaca po svojem lulanju (BTW, sem zadnjič v eni oddaji zasledila, da je urin kao sterilen user posted image ).

V glavnem, če bi imeli dva ali tri take hiperiče, kot je Liam, se nama mi z MM-jem do konca user posted image user posted image user posted image .

A je šel kdo s Hoferjem kdaj smučat? Ponujajo fuuul ugodne variante in baje je glede na ceno še kar OK. Z MM-jem namreč zmeraj tok planirava, kako bova šla kak dan med tednom, pa vedno vse skozi pade, da če se ne odpravimo kam za par dni (pa babi bomo vzeli sabo, da bo vsaj kaj od tega user posted image ), od smučarije spet ne bo nič, jaz pa nisem smučala že u hu hu let user posted image in bi tooooook rada, da ne znam povedat user posted image user posted image user posted image .

Z besedicami malce napredujemo, zdaj reče Beti (tako je ime moji mami), Pela (naša kužika), moon (luna) in baby tv, ostalo je pa neko čebljanje user posted image

Se šibam malo igrat z njim, pa zvečer kaj pokomentiram.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
19.1.2010 20:50:20   
NaTaŠa*
Pozdravljene moje drage aprilčice, upam da me niste pozabile.

Po nevem kolkem času se tudi jaz malo oglasim da ne boste mislile da sem vas odpisala. Na žalost ni nobenega časa. Pripravljala sem seminarsko za zaključek mojega pripravništva, cel kup učenja veliko dela z mojo malo- veliko nagajivko. Vas pa imam vedno v mislih.

Nataša je zdaj že velika punca, govori zelo veliko. Zelo rada hodi v vrtec. Čas se mi tako hitro vrti da sploh ne dojemam koliko časa je že minilo in še 2x se bom okrog zasukala in bo mala nagajivka stara že 2 leti, uf gre hitro. Smo pa bili zdaj čez vikend v bolnici ker je imela bronhitis in sva mogle biti v bolnici zaradi kisika in inhalacij. Ampak hvala bogu je vse za nami in se je pozdravila. Tako da imamo za doma pumpico Ventolina.
Naraščaja pri nas še ni "zaenkrat"user posted image ko pa bo vam pa sporočim veselo novico.

Imamo veliko dela z adaptacijo stanovanja. Stanovanje, ki je zelo dolgo čakalo začetek del se je končno začelo in sem vesela da gre že proti koncu. Tako da načrtujemo vselitev do začetka septembra (beri: je treba še evrčke na kup dati za opremouser posted image ).

Na zadnji strani sem prebrala da je kar nekaj novih nosečk, jim od srca čestitam in upam da bo vse OK.

Toliko zaenkrat

Bom probala se redno javljat in sledit vašim debatam.

P.S: pa da ne pozabim vam voščit vse praznike naj bodo veseli, srečni in zdravi vse ostalo pride zravnuser posted image user posted image .

LP!

Pozdravček od Nataške in mamiceuser posted image

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
19.1.2010 22:54:02   
resnično srečna
no evo...

pa še mi2 z Izo kaj poveva...

Iza: " Mami je zadnje čase strašno tečna. Stalno mi teži s tisto besedo NE. To se NE dela, to se NE sme, tja se NE gre, to se NE je. Jaz pa sem alergična na ta njen NE in ga na vsak način skušam spremeniti v JA. Ker imam neznansko trmasto "tastaro", ki nikakor ne popusti (Liam a veš kolk sem ti fouš) se skušam potem dokopati do JA z neznanskim jokom, vržem se na tla, zganjam cel teater (ej a mislite, da bi dobila mogoče glavno vlogo v Ukročeni trmoglavki?), filmsko uprizorim krokodilje solze (zrela sem za Oskarja) in ko me ta butasta mat sploh ne šmirgla ugotovim, da je brez veze in popustim. Sej tko kot Kajina mami pravi:"Pameten odneha". Pač odneham, nisem tolk otročja kot mami.

Kar se kahle tiče sem zadnje čase skregana z njo. Pa če je tko butasta no. Prej sem lulala in kakala, na začetku so mi še ploskali potem pa nič. Jah no če ni ploskanja, zakaj bi se človek potem trudil. Pa vse tisto slačenje. Ne grem se več. Kahle ne maram, wc školjko včasih še, ker potem mami misli, da ima 5 minut miru in tam čisti umivalnik al pa daje stvari prat, jaz pa med tem fino celo rolo papirja odvijem. veste kako potem znori. Joj kolk jo je dobro gledat. Pa tista njena pridiga, da sem uničila spet eno drevo. ja pa jade. a ko si pa ona v ta papir rito obriše pa ne uniči drevesa?

Vrtec je kul zadeva. Vriskam in pojem. Najraje takrat, ko mi vzgojiteljici delata pššš. To je gotovo kak aplauz pa potem še bolj z veseljem žvrgolim. Samo ne vem zakaj me potem pošljeta na stol pa v kot gledat. Kot da to je pa kaka nagrada. Jah sej meni je tam fino. Malo telovadim z nogami, pa pogovarjam se s copatki pa potem hitro spet pristanem na ležalniku, ker baje tud tam preveč uživam. Eh ko je pa življenje tako lepo.

Čvekuljim nadvse rada. samo pismo tale moja mama in oči. Skoz me neki popravljata. Pa kaj če je una žival z rilcem LO in če rečem snegu mleko. A mogoče sneg ni bel in mrzel? No sej znam govorit še kup drugega, ma je res fino čvekuljit, ker mi ni treba toliko telovadit, da ti moji starši doumejo kaj hočem. Prej sem pokurila toliko kalorij kot na kaki aerobiki, ko sem jima hotela dopovedati, da bi pila.

Kaj še rada delam? Stikam, packam, živciram Nerota, plešem, nastopam, kažem česa sem se naučila v vrtcu in nagajam.

V glavnem pa sem zadnje čase super "pridna". Mami vedno pravi, da ni daleč, pa bo šla nazaj v "Polje", samo da bo imela tam veliko sostanovalcev."

Mami: Kaj naj rečem. Zadnje čase sem bolj brez besed. V našega angelčka se je naselil hudič. Sicer se v zadnjih dneh zadeva umirja drugače pa smo imeli 14 dni jokanja cele dneve (noči so hvala bogu še mirne). Pa ne jokanja z razlogom ampak tistega trmastega, iz ihte. Ko se naši madam česa ne dovoli ona joče. Tuli. Buta z glavo v zid. Pravi oven. Po Pogovoru z vzgojiteljicami (tudi oni dve sta opazili občutne spremembe) smo sklenili, da jo oni dve tudi malo crkljata (Iza je v vrtcu najstarejša, mlajši se stalno derejo in si s tem priborijo vstopnico za naročje in očitno je ona tudi začela z njihovo taktiko). V petek so tako našo dondo nosili po naročjih in je očitno spoznala, da to pa vseeno ni tako fino in je zadnja dva dni že bolj ljubka. Saj nas je sicer vmes zabavala s svojimi domislicami, govorom in plesom a vseeno jo je bilo težko gldati tako nerazpoloženo, jokavo in tečno. Pa še naročje je bilo kmalu utrujeno.

Prehranjevalne navade naše madam so pa tudi nekaj posebnega. Tako zelo mahnjenega otroka na sladko še nisem videla. pozna vse besede za sladkarije: kotki (piškoti), koko (čokolada), njami (torta in vse ostalo sladko, kar paše trebuščku).

Ker pa ima zadnje čase madam kar slabo prebavo (težko kaka) je na dieti...brez sladkih stvari, brez belega kruha...je ogromno sadja in balastnih stvari, pa probiotični jogurti in je počasi že ugotovila, da je lahko ena hruška tudi zeloooo sladka, sploh pa uživa v kakijih...sploh če ji očka zraven da še sladko smetano he he...

V glavnem pa smo drugače končno preseljeni. prejšnji teden smo vrnili naše staro stanovanje. Sicer me v kleti čaka še nekaj škatel a jih vsak dan pridno praznim. In pošiljam prošnje za zaposlitev naokoli. Sedaj ko je Iza velika dama in hodi v vrtec bi lahko mami razpela krila.

SinskaT...tole z doulo je zanimivo ja...in glede na velik strah žensk pred porodi bi bilo zagotovo tudi koristno...upam, da ti uspe v sloveniji najti kako izobraževanje, zagotovo pa ti bo to uspelo v tujini...Nik in Hana pa sta tudi prava lepotca in tako kot je Simvir rekla, bodo hudi trenutki poplačani s kasnejšo super družbo in igranjem...

Big mama...lepo da si se javila...uživaj v varovanju svojih otrok in varovancev...tako boš vedno mlada...v tako mladi družbi...pa veliko zdravja v tem letu...

Nataša...le večkrat se oglasi ja...ile bronhitisi so pa zoprna zadeva...upam, da se vam ne ponovijo več...

roberta...jaz sem glede tega kaj se sme in kaj ne striktna...ker kaj kmalu ti bodo splezali malčki na glavo in ne samo na mizo...red je red...in mama je lahko prijazna...če bo otrok prijazen do nje...in nekako skušam že od malega to otroku vcepiti v glavo...ker najstniku potem govoriti kaj ja in kaj ne je prepozno...avtoriteta mora biti že od malega...pri nas sem jaz tista bolj popuščajoča...ampak Iza zaradi tega nima mene nič kaj raje kot očka, ki jo kar realno postavlja na tla...skušava pa furati enotno vzgojo..če se le da...se mi vseeno zdi, da naš oči včasih pozabi, da ima Iza šele 21 mesecev...

takole...sem nekaj nakracala...uživajte in upam, da vas je čim manj bolanih...

pip

G

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
20.1.2010 10:26:17   
scorpiogirl
En pozdravček še od mene, da me ne pozabite popolnoma user posted image
Mi smo kar se zdravja tiče, načeloma tudi uživamo, le po denarnici nas vedno znova kaj tako užge, da se nama z MM počasi že kar user posted image  pa ne vem, sej tud prej nismo lih razmetavali z denarjem, tko al tko sva oba bolj na minimalcu, tko da je pač treba gledat, kam daš ojrote ... pa nisva nič kej jamrala zato ... smo bli včasih mal bolj doma, namesto da bi okrog se vozačkali, pa ne kupim lih vsega, kar bi ... ampak hudega nam pa ni blo, no ... zdej so pa MMju na šihtu spet nekej zamutili, tko da ta mesec sploh ne vem, kako bomo s položnicami in sva oba precej user posted image  pismo, ej, sem huda na tele birokrate, k mal računajo, pa se jim zazdi, da bi pa mogoč komu še kej lohk vzeli user posted image
uf, sem se spet spihala, pa upam, da ne bo zgledalo, kot da hodim jamrat semle, ker res ne, no user posted image

ker drugače se imamo res super, tamali je že pravi veliki fant, točno ve, kaj hoče in seveda tud na vse načine poizkuša, da bi do tega tudi prišel user posted image user posted image user posted image  pa ima mal smole, ker se glede vzgoje strinjam s Srečko, tako da pogosto od silne trme in užaljenosti mal ležimo na tleh, ko ugotovi, da ga noben ne šmirgla, je pa vse ok, pa najde kakšno drugo zaposlitev user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: resnično srečna
roberta...jaz sem glede tega kaj se sme in kaj ne striktna...ker kaj kmalu ti bodo splezali malčki na glavo in ne samo na mizo...red je red...in mama je lahko prijazna...če bo otrok prijazen do nje...in nekako skušam že od malega to otroku vcepiti v glavo...ker najstniku potem govoriti kaj ja in kaj ne je prepozno...avtoriteta mora biti že od malega...pri nas sem jaz tista bolj popuščajoča...ampak Iza zaradi tega nima mene nič kaj raje kot očka, ki jo kar realno postavlja na tla...skušava pa furati enotno vzgojo..če se le da...se mi vseeno zdi, da naš oči včasih pozabi, da ima Iza šele 21 mesecev...
pod tole se kar podpišem ... preveč vidim v šoli takih otrok, ki so staršem zrastli čez glavo user posted image  no, pa vsak zase ... se pa podpišem tudi pod tale spodnji del o očiju ... naš tud včasih kar pozabi, da je Nal vseeno še mali, ne pa en velik fant user posted image  pa se imamo vseeno grozno radi ... sploh opažam, da ima Nal veliko raje, da so meje postavljene (čeprav je zakon poskušati, če jih mogoče lahko prestavimo), kot pa popuščanje na vse konce, sploh pa mu gre na živce kakšen preveč osladen osebek ... ampak to je že druga tema user posted image

Tudi za nas je vrtec zakon user posted image  tja ni problem it, čeprav je treba čisto prezgodaj vstat ... včasih pa kar noče in noče it domov ... je treba vse pokazat pa razložit pa se še malo poigrat al pa vsaj pospravit user posted image

aja, Speli, vse najboljše tud od nas user posted image user posted image  pa veliko zdravja in lepih trenutkov z družinico user posted image
nas je kar nekaj takih, ki bomo letos zamenjale prvo cifro, ja user posted image

še eno vprašanjce imam, da ne pozabim ... a ima katera mogoče (oziroma bo imela junija) za posodit košek ali zibko za user posted image  smo v stanovanju naredili mal rošade, tako da imamo otroško sobo sedaj posebej, midva z MM pa spiva v dnevni. bi pa za prve mesece rada imela možnost, da user posted image  ponoči zapeljem zraven naju. Malo zato, da se z Nalom ne bi zbujala (sploh, ker smo zdej prišli na 1x ali 2x zbujanje, do junija bo mogoče še mal boljše in ne bi tega pokvarila s kakšnim kričačem zraven user posted image ), malo pa tudi zato, ker se toliko poznam, da se mi ponoči ne bo dalo vstajat pa hodit v drugo sobo, če bi bila lahko malo bolj na komot user posted image

glede na to da se pri junijčicah javljam še bolj poredko kot tukaj ... se še tukaj "pohvalim", kako naš mali (oziroma mala) razgrajač že fino brca user posted image  je pa kar hecno, kako se tokrat z MMjem kar ne moreva odločit glede imen ... pri Nalu sva se v enem dnevu zmenila za ime za oba spola (in to prvi dan, ko sva zagledala plusek), sedaj se pa kar ne moreva zmenit user posted image
no, Nal pravi, da bo sestrica, jst tud mal bolj navijam za punčko user posted image  MM pa pravi, da so pri njih sami fanti, tako da sploh ni šans, da bi bila punčka user posted image  bomo pa seveda neznansko veseli, ne glede na to, kaj bo med nogami, samo da bo dete zdravo (pa če se še bolj klišejsko sliši user posted image ).

no, tole je bilo eno dooooooooooooolgo poročanje od mene ... računam, da bo v prihodnosti v službi še dovolj časa za javljanja, popoldne smo itak polno zasedeni, saj je treba sestavljati kocke, pa risati, pa gledati knjige ... pa se Nal ful zaigra sam, ampak vseeno je treba kje tud mal sodelovati (drugače so pikapoke narisane tudi na omarah - ampak to samo, kadar je mami na faksu, pa sta fanta sama doma user posted image user posted image user posted image ) ...

uživajte maksimalno ... če imate možnost, izkoristite tale sonček, ki ga jst trenutno lahko gledam samo skozi okno, kako se kaže nekje na hribu user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
20.1.2010 11:48:40   
Roberta69
No, pa je danes za spremembo malce popestren forum user posted image

Drugače se pa danes počutim tako bedno, da ne pomnim, da bi se že kdaj tako user posted image Izgleda je Liam pol noči preležal na meni, tako da me od polovice glave pa do polovice hrbta vse boli, kot bi ibla stara že sto let (SpeliG, še od mene user posted image - jaz sem letoš še v dvajsetih, drugo leto pa se tudi pri meni 2 spremeni v 3 user posted image ). Pa še ful se je zbujal ponoči in kar nič mu ni bilo prav... skratka, danes sem si vzela dan malce zase, da naberem novih moči user posted image

Srečka, ja vedno bolj si pesniško uigrana, tako da je prov lepo prebirat tvoje vrstice user posted image

Vzgoja: tukaj po moje človek sproti rešuje zadeve in mu marsikdaj ni čisto nič jasno user posted image ... saj je brez veze, da sploh razlagam, kako sem si umetno zamislila vzgojo, ker je realnost spet čisto drugačna user posted image . Drugače pa otroci absolutno rabijo meje (baje so tudi nesrečni, če jih ni), ampak mi se tega lotevamo bolj v izi user posted image . Je pa Liam tudi tak razgrajač in veseljak, da bi me prov bolelo srce, če bi ga preveč krotila, ker bi to pomenilo, da bi moral biti skoraj ves čas pri miru user posted image - saj veste, pri nas je non-stop gor in dol, naprej in nazaj... Ne dovoliva mu, da namerno uničuje reči (pa mu še vedno rata user posted image ), ne sme odpirati predala, kjer so noži (no, tega se pa skoraj striktno drži in ve, da je to vse zelo AV), ne sme čečkat, drugje kot po papirju, to je pa zaenkrat to (kaj se bo pa še sproti našlo) user posted image . NE-ju pa najbrž nismo preveč neklonjeni zato, ker ima najbrž MM zasidrano v sebi, da je ful moreče, če ti nekdo skos nekaj "teži"... namreč MM-ja so starši (pa sta zeloooo v redu) skos nekaj bremzali, pa ne na svoje, pa ne to, pa ne ono, pa poglej kako je sosed priden, lepo grabi listje, je ta k mašen itd., skratka sta bila bolj Boga boječa, kot še veliko drugih Slovencev user posted image in ta presing ni bil za nič dober, HB je MM zelo svojeglav in je zato danes, kjer je, če bi obdržala tista od staršev, pa bi se zlival v neko slovensko povprečje... no in mene je v tej mislenosti povlekel zraven user posted image user posted image user posted image Itak se pa vsak človek na svoj način spopada s težavami in velikokrat slišiš primere: "Sem vse tri otroke na enak način vzgajal, pa je eden zlat in uspešen, drug od hudiča, tretji je pa luzer in zapadel v drogo..." Si pa Srečka lepo napisala, samo kaj, ko se ne da vsake zadeve na vsak model prilepit user posted image

Razlika v letih med malčki, se zdi pa tudi meni najprimernejša nekje od 2-3 let, čeprav nekateri pravijo da tudi do 5 let, ampak mi2 z bratom (sva 4,5 let razlike) sva bila 95% časa na bojni nogi (kar pa ni nujno povezano z leti user posted image ). In evo, pri nas smo (no, jaz sem) toliko časa bremzali, da nam bo še to ušlo user posted image . MM-ju je totalno vseeno kdaj, kako, koliko in zakaj user posted image .

Danes je pa pritisnil tak mraz, da je prov luštno notri na toplem user posted image

Lep dan vam želim!

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
20.1.2010 20:39:35   
Jo@n
Čer
to pišem bolj počasi, da potem ne boste imele preveč za prebirat user posted image . Pri nas se kar dogaja...

Včeraj so me klicali iz vrtca, je mali zakuhal na 38.8 tako da sem sredi šihta vse spustila z rok in odbrzela ponj. Mali je bil sicer živo rožnate barve, ampak doma pa živahen in nagajiv, kot da ga vročina sploh ne bi motilauser posted image . Sedaj izvajamo terapijo calpola, crkljanja, spiranja noska in odkrivanja raznoraznih vragolij. MM je kot ponosni očka ostal doma, porihtal malega, skuhal kosilo zanju (saj makaroni so kosilo, ane?) in še eno (cmoki iz skrinje, a to šteje?) kasneje zame user posted image  . Pediater pravi, da imamo prehladitis, mine v enem tednu, če ga zdraviš ali v sedmih dneh, če ga ne. Vrtec bo pa malo počakal, če bo jutri vse v mejah obvladljivega, bomo imeli babi servis, saj imava oba z MM pestro na šihtu. Uvajanje v vrtcu nam je šlo zaenkrat ok, sicer so bile zjutraj še krizice, pa ko sem ga šla iskat se je mamimami kar skupaj držalo in prve pol ure doma je bilo vse narobe, karkoli sem želela storit.

Vzgoja: zame so že v preteklosti kot za pesjanarko govorili, da bojo moji otroci zagotovo imeli povsem pasjo vzgojo. user posted image  Strinjam se s Srečko, da je meje in avtoriteto otroku potrebno postaviti. Nočem pa biti pametna, naj ravna vsak(a) po svojih najboljših močeh, kot se ji zdi prav. Naš točno ve, kaj pomeni beseda NE, a vedno znova poizkuša meje. Se je že zgodilo, da je po naklepno zabrisano miški ali daljincu dobil svojih vzgojnih par ohladitvenih minutk v svoji sobi. Sicer je bilo hudo, da se ne da povedat in iz užaljenosti so tekle krokodilje solze... ampak dojel pa je, da ni vse leteče, kar je v dosegu rok. Tako ali tako pa se mi zdi, da mene še prehitro prinese okrog...

S kahlico smo večinoma prijatelji, le občasno trmaritis naredi svoje. O kakšnem markiranju stanovanja pa navkljub pesjanarski naravnanosti pri nas ni govora.

Drugače pa čedalje bolj žlobudra (tu res ne bomo med zadnjimi, tako kot pri hojiuser posted image ), do petja pesmic in tvorjenja stavkov pa še nismo prišliuser posted image .

Toliko z našega konca, še čestitke Speli za RD in Sky za plusek!

Pozdravček vsem

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
20.1.2010 23:38:50   
kekec in mojca
Trnuljčica, da te dreznem, a že imaš za povedat kakšno lepo novico? user posted image Ali pa si se preveč zabubila v knjige? user posted image user posted image user posted image

Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog.

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
21.1.2010 20:45:37   
SpeliG
Hvala vsem za lepe želje, bomo ta vikend spet nadaljevali praznovanjeuser posted image .

Glede vzgoje imamo pač različne poglede in jaz tukaj ne bila sodila o prav in narobe. Je dejstvo, da enaka vzgoja ne "pade" enako na dva različna otroka, tako da...
Vsak naredi po svojem občutki, no, Martina ima to smolo, da je njena mami kar zaj...user posted image  O, seveda probava in preizkuša do kje gre lahko, ampak ko jo zasačiš se prikupno nasmehne in se umakne. Tudi ona je že imela "ohladitev" v sobi, ker več nisem vedela kako naj ji dopovem, da se TV pusti pri miru. Namreč non stop prižiga in ugaša TV, čim ji obrneš hrbet. Pa moram rečt, da se nikoli ne zjoče ko je "kaznovana" oz. okregana, točno ve, da ni imela prav in da zato npr. odpade kakšna risanka, za kazen. Da bi jo tepla nama itak na misel ne pride, je pa res, da pod to ne štejem, če ji dobi po rokici, ki ravno sega po nečem prepovedanemuser posted image ...
Tako da za zdaj še nismo imeli resnega izbruha trme, sem pa tja se zjoče ko ne doseže, ampak to za cca 2 minute, midva pa jo pri tem ignorirava in jo pustiva pri miru, da to sama predela. In potem pride, kot da ni bilo nič, je že pozabila kaj je hotela.

Upam, da se bolančki čimprej pozdravijo in predvsem si želim, da tale zima čimprej mine, mi je že čisto odveč...

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1665
22.1.2010 9:08:55   
tasyo
No, pa je končno malce bolj živahno tule gor... Sem prav vesela. In vidim da tudi nove nosečke še vedno kapljajo... Ja lepo!
Joan, tale letni čas je pač odličen za vzgajanje bacilov in virusov, ki povzročajo prehlade, ampak ponavadi kar hitro mine. Pri nas je nazadnje v dnevu in pol Lana bila čist bp, pa tudi vmes je vročina glih ni ne vem kako zdelala.

Vzgoja - se strinjam, vsak po svoje, ampak sama sem pristaš tega, da je treba otroku dovolj zgodaj postaviti meje. Tudi pri nas se poskuša le-te vsakodnevno prestavit, pa malo jokamo, včasih se celo vrže na tla, ampak zelo redko, na koncu pa ugotovi, da vse skupaj nima smisla, ker ne pomaga, in odneha. Sva pa že imeli parkrat hlajenje v sobi  - je dobila navodila, da naj ostane tam, dokler se ne bo pomirila in po 30s je lepo prikorakala ven - "mami, milila sem". Meni se sploh ne zdi, da mora bit bistveno bolj pri miru, če ji česa ne dovolim. Ima prostor, kjer lahko divja in razmetuje, ampak pri predalih v kuhinji in v kabinetu pa ni trte mrte. Ne je ne, pa če se na glavo postavi. Pa tudi lulanja po stanovanju ne bi tolerirala. ampak kot sem dejala že na začetku - vsak po svoje. In ja, tudi vsak prijem pri vsakem ne pali, tko da....

Kahlica - kaj je že to? Zjutraj se včasih celo polula vanjo, sicer pa ji na kraj pameti ne pride, da bi se vsedla gor. Tudi na školjko ne. Ponavadi počepne in pravi - lulala sem. In teži, da jo je treba preoblečt. Danes pa me je že zjutraj razjezila, ker se je pokakala sredi kopalnice zraven kahlice na tlauser posted image  Skratka, mi bomo kar lepo počakali na pozno pomald in toplo vreme, da jo bomo poskusili odvadit od pleničke.

vam pa moram zaupat, kako sem bila včeraj ponosna nanjo. Pred tujci je ponavadi prve pol ure kar zelo zadržana in sploh ne odpre ust, včeraj pa je pri zobozdravnici povedala, kako ji je ime, pa hvala za štampiljko in adijao je rekla... In potem predstavo ponovila še, ko sva se šli cepit. Je bla tko pridna, da sem čist žarela. Se je vsedla na preiskovalno mizo, pokazala oba ušeska, se sama vlegla, da je pretipal trebušček, potem je mela pa počasi že dovolj. Pa sem ji rekla, da je treba še pikico dobit, ona pa "aja" in zleze nazaj na mizo. Mene je sicer skoraj kap, ko mi je sestra rekla, da jo moram dat na trebuh ležat pa prijet za obe roki, ampak ona je mirno ležala, skoraj ni trznila, ko jo je zbodel in ko je povedal, da je konec, ga je pogledala in rekla "hvala". Pol je še pomahala in poslala poljubček. Me je skoraj kap. Ampak ponosna sem bila pa kot pav...

Kaj je še novega - moj delavnik je tako čuden, malo delam dopoldan, malo popoldan in sta moja dva že čist zmešana. Pa tale recesija nas malce tepe, ker bo MM verjetno moral menjat službo.. Ampak bomo že kako, se ne obremenjujem pretirano.

Evo, naj bo tole dovolj z moje strani. Lep dan in vikend vsem, pa kar nadaljujte pridno s pisanjem...

Trnuljčica, a se nam obetajo še ene vesele novičke?????user posted image

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
22.1.2010 11:53:22   
Roberta69
Se strinjam, da je prov luštno, ko se tu gor kaj dogaja user posted image

Prehrana: a veste, kako je z našimi prehranjevalnimi navadami? Pri nas so vsak dan (no, vsaj skuhani) na sporedu makaroni (polnozrnati, seveda user posted image ), in sicer Liam točno ve, kje je ta pravi lonec (vodo mora še vedno mami natočit), iz omare vzame makarone ali špagete, potem si prinese stol, da jih lahko strese v lonec in pridno čaka, da timer pride na nulo (na začetku, je zganjal cel cirkus, ko se je kaj kuhalo, kar ni in ni mogel počakati in je bil že na pol v joku, zdaj pa čisto mirno počaka do konca), tko da Jo@n, pri nas to definitivno je kosilo user posted image (včasih tudi zajtrk, malica ali večerja user posted image ) in brez tega Liam sploh ne bi znal živeti, jaz sem pa tudi čist srečna, da je tako, ker so polnozrnate testenine, po moje, kar enkratno živilo, je jih pa brez omake, le par kapljic olivnega ali kakšnega drugega olja jim dodam. Potem obožuje papriko (predvsem rdečo) in je vsak dan poje vsaj polovičko, zelo rad ima tudi oreščke in kisle kumarice, kruh (se trudimo, da ga čim večkrat spečemo sami), ostalo pa bolj po malem, samo saj pravim, ker je polnozrnate testenine, papriko in oreščke, sem jaz čist user posted image . Drugače je so njegovo živilo nr. 1, ne boste verjele, kapsule alg (Algea - samo stisnjene alge brez dodatkov), sicer gor piše, da so primerne po drugem letu, samo jaz ne vidim bojazni (bi prej rekla, da naj na kakšen pomfri, ribje palčke in ostale panirane zadeve napišejo, da raje nikoli)... v glavnem, če bi jih probale (mislim, da jih Sinska je) bi vedele, da imajo čist beden okus, kot kakšna neokusna trava user posted image , ampak on je tako srečen, ko jih dobi, da ne moreš verjet user posted image . Alge prekašajo celo Kinder jajčke (in Xjajčka), ki bi jih pa tudi, če bi lahko, jedel ali pa vsaj odvijal kar cele dneve user posted image - moramo skos prestavljat lokacijo v omarah, drugače j epanika. Ima pa tudi čist smešen okus, zadnjič je v eni roki držal tablico čokolade v drugi pa kolešček salame in videti je bilo, da prav uživa user posted image

Vzgoja: VSAK PO SVOJE - vse lepo in prav, edino tepeža pa v nobeni obliki ne odobravam. Zadnjič sem bila čist zgrožena... nek fantek (recimo, da je bil star od 3-6) je v igralnici razdrl progo vlakca, mama je priletla zraven, ga začela na polno kloftat, skratka, mene je skoraj kap, če bi bila bliže, bi ji kar kakšno rekla, še raje pa kar njen kakšno prisolila... in tole: ZLOBA otrok, ne vem ali ima kakšno zvezo z vzgojo ali ne user posted image - zadnjič je v eni igralnici Liam plezal navzgor po lestvi v hiško (kao hišica na drevesu, kjer je prostora vsaj za 15 otrok) in ena punčka (stara med 6 in 10 let) je prišla k vratom in Liama močno porinila, tako da sem ga jaz ujela, ker sem bila za njim, drugače bi si razbil glavo, se polomil ali kaj podobnega, punčka pa nič, se je kar smehljala - halooooooo. In še to, sovražim zakompleksane, nezadovoljne, nergaške starše, ki vse to prenašajo na otroke! (Madona, sem se spihala )

Odpiranje predalov, omar itd., res je "najlaže", če jih pač ne odpira in pika, ampak mi2 kar nisva imela srca (na kakšno ohlajanje ni šel še nikoli - se nama niti ni zdelo potrebno), da bi bilo kar vse ne. Ne sme odpirat edino predala s priborom in krožniki (moram ga pohvalit, da s tem ni težav), če pa odvije kakšno čokolado ali kaj drugega oz. se igra z malimi gopodinjskimi aparati (kar je seveda lahko tudi nevarno!) - recimo ful rad sestavi ožemalec citrusov, prinese pomaranče (drugače to zjutraj počneva skupaj), mami mora edino prerezat pomarančo ostalo pa naredi sam - pa s tem nimam težav (pričakujem, da se bo v odrasli dobi dobro znašel v kuhinji user posted image , oči bi rekel, da če bo po mami, se mu slabo piše - ampak samo zato, ker MM pač bolje kuha od mene user posted image )

Mene pa to, da naredi par lužic po stanovanju, niti najmanj ne moti (pač pobrišem), ampak se mi zdi prav, da je vsaj kakšno urico na dan brez pleničke, da malo odkriva, kako lulček deluje itd. in mislim, da bo obdobje konstantne uporabe kahljice že še prišlo... sicer je res, da tile naši škrati v teh suhih plenicah ne čutijo takšne potrebe po spremembi, kot smo jo najbrž mi (v tetra plenicah), ampak enkrat bo že. Gre pa ful raje na kahlico, ki je v obliki račke, navadne bele sploh ni maral.

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
22.1.2010 12:54:10   
sky77
ojla

najprej hvala za čestitke. Pa vse najboljše vsem ki ste praznovale pred kratkim

Sem že tretji teden na bolniški zaradi tamalih dveh in sploh ni časa da se kaj javim. Sem bila zaradi vsega tega že čisto depresivna. vrh je pa tale depresija dosegla v sredo, ko sem mislila da se mi bo zrolalo. Tamali je bil že tako doma zaradi angine, potem pa še tamala čez noč dobi bronhitis, pa potem oba vlečt s sabo k pediatrinji, ker za tavečjega nisem imela varstva. Pa oba tečna, jokava, .... Sem se sredi garažne hiše zdrla na oba, ker mi je počilo. No očitno je zaleglo (kljub moji slabi vesti), saj je od takrat precej boljše. In zdravstveno in glede obnašanja. Da bi pa ob vsem tem mislila še na nosečnost. Sploh ni časa oziroma se spomnim šele ko me prav grdo špikne tam dol. Še dobro da imam v ponedeljek nuhalno, da malo prečekiramo kaj se dogaja s pikico.

joj roberta, sicer ne bom solila pameti ampak upam da vama Liam ne zraste čez glavo. Ker mi smo pri Roku tudi preveč popuščali, zdaj pa popravljamo to. Ker misli da lahko vse naredi tako kot si on zamisli. Sicer se že pozna leto treninga kaj lahko in kaj ne sme, ampak še vedno nama zna dvignit pritisk. Sva bila pri Brini precej bolj stroga in se pozna. Tamala veliko bolj uboga in je na splošno bolj pridna. Pa to ni zato ker je punčka user posted image

Šibam, da mi tamali ne razmeče celega stanovanja

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
22.1.2010 15:45:20   
Roberta69
Še par "svežih" fotkic...

user posted image

user posted image

user posted image

Liam s sestričnico

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
22.1.2010 22:12:26   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Trnuljčica, da te dreznem, a že imaš za povedat kakšno lepo novico? user posted image Ali pa si se preveč zabubila v knjige? user posted image user posted image user posted image

Veš kaj - pridi pogledat.user posted image
Sicer pa, a imaš ti kakšno novico???user posted image user posted image user posted image user posted image
Zabubila se bom pa naslednji teden. Sedaj sem se ukvarjala s spec. nalogo, ki je že oddana.
A sem ti že rekla, da naš že uradno dva meseca prespi vse noči. Spije deci mleka, dam ga v posteljico, mu dam lubčka , ga pobožam, grem ven in sam zaspi brez problema. No, kakšna izjema, da se zbudi, ampak zaspi nazaj po istem postopku...

Btw Posadka lepo vas je bilo videti. Če boste kaj hodili okoli nas pokliči. Mi smo zopet začeli hoditi na plavalni tečaj. Se res pozna, da je ravno teden prej pridno vadil v toplicah. Je na tečaju sedaj plaval kot ribica. Prav zares.

Pa ne jim povedati mojega "statusa". Naj pridejo  pogledat...user posted image

Sky iskrene čestitke ob user posted image . Želim ti lepo in mirno nosečnost. Super, da bodo trije.user posted image

Siniska user posted image za prespano noč pri Niku.

Vzgoja: nikoli se nisem imela za potencialno strogo mamo in verjetno ful stroga nisem, ampak če bi moj delal po svoji trmi, ne vem kaj bi bilo iz njega. Vzgoja to ziher ne bi bila. Sicer pa se rajši z vzgojo ukvarjam sedaj kot pri njegovih petindvajsetih. Takrat bo vse že dve desetletji prepozno. In kar seješ to žanješ. Ni pa lahko. Zdaleč od tega.
Je pa res da je zelo brihten, radoveden, otrok, ki je prepričan da mora biti vse po njegovo. Trenutno smo v fazi NE. To pomeni, da je čisto vse, kar ga vprašaš NE. Potem je pa že tako naštiman, da kar hodi po stanovanju in govori ne, ne, ne... Tudi če ga nič ne vprašašuser posted image .

Izsek:

Mama: Si spal v vrtcu?
Sven: Ne.
Mama: Nisi?(pa je)
S: Ne.
Mama: Greva domov?
Mama: Kako je bilo v vrtcu?
Mama: A si žejen?
S: Ne, ne, ne...
Mama: Tudi sok ne boš?(zadnji poskus, da reče ja)
Sven: Ne,.... hm, pokima (user posted image , ampak ja pa ne bo rekel)
Mama: Pridi sem.
Sven: Ne.
Mama: A si ti mamin vrabček?
Mama:  si ti mamin mucek?
Mama: A si fantek?
S: Ne
Mama: Punčka si?user posted image
Mama: A si papiga?
S: Ne, ...... se nasmeji ( a la- pa me je) in končno reče prvi JA tisti dan.user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 22.1.2010 22:14:27 >

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
23.1.2010 10:26:06   
Ketrin
Dobro jutro...

It is I, Ketrin... remember me?user posted image Pismu celo leto se nisem oglasila... No, da vam voščim srečno novo leto najbrž nima smisla... itak vam vsem želim vse dobro... vsak dan... ne samo ob takšnih in drugačnih voščilih...

Najprej čestitke NOSEČKAM! Madonca sej je spet (al še vedno) pravi baby boom! Bravo punce... Pazite nase in na bušije...

Vidim da je govora o vzgoji in metanju po tleh... Jah...kaj naj rečem... Pri nas je nekako tako kot povsod...baje da je to spet obdobje... Glede vzgoje se absolutno strinja da vsak po svoje ravna... No, naša zgodba je približno taka kot Srečkina... Nekatere stvari pač mama ne dovoli in gotovo... Pa čeprav tudi Kaja najbrž razmišlja kot Iza in je Izin konkurent za oskarja in glavne vlogeuser posted image Roberta tudi jaz ji ne težim za vsako stvar, saj mora raziskovati in odkrivati nove stvari, logično... ampak kar je nevarno in ni dobro zanjo se pač ne sme.. Zato imamo stanovanje bolj kot ne baby frendly, v spodnjih omarah in predalih so stvari ki niso nevarne in če vse ven zmeče ji dovolim, ampak mora potem pospraviti za sabo... Zgornje omare pa itak ne doseže, tam pa imamo nože, zdravila in druge "ni za Kajo" stvari... Kadar trmari mama na glas šteje od 10 do 1 (mater tole mi pomaga, da se ne razburim), ji kratko in jedernato povem zakaj NE in jo pustim da odigra svojo igro... potem pa pride k meni in mi pove da se tega kar je naredila ali hotela narediti ne sme... Tko da dojame in ve kje je meja... Sicer se ene in iste stvari dogajajo 100x na dan, ampak mama se ne da premakniti... Najhuje je še vedno previjanje, oblačenje... Kok bom srečna ko ne bo več plenice in bo poletje... No, ampak takrat bo bog ve kaj drugega na spordu da bo lahko še naprej igralka...

Kahlica: pri nas no go...zaenkrat... Jo vzame, počepne zraven nje in reče: maaaaaami, Kaja lula...in lula zraven njeuser posted image Ampak se ne sekiram in glede na to, da nas bolj kot ne ni nič doma niti ne probavam... Čakam da v vrtcu začnejo, ker pri nas je tako, da karkoli se v vrtcu dela, reče, mora, ne sme...to je sveto... Ji nisem mogla oblečt smučarskih hlač, se je drla in brcala ko da ji viteško opremo gor vlačim... Pa jih pač ni imela.. Potem pa so v vrtcu šli na snegec in je z veseljem oblekla te hlače in mi potem popoldan ko sem jo prišla iskat povedala da so lače (hlače) uedu (v redu)...no in zdaj jih lahko oblečemo, ker to nič ne boliuser posted image

Duda: smo že več kot 1 mesec brez... in to je pravi balzam...ful je bolj pridna in prov vesela sem da ne teži s butasto dudo, ker mi je šla že od začetka na živce...tko da eno razvado smo odpravili.... še pleničke potem pa lahko začnemo razmišljati o "jovo na novo"user posted image

Vrtec: ma to je top of the top zadeva... HB za zdravje! Tele Imunoglukan resnično pomaga in HB je skoz zdrava in posledično skoz v vrtcu. Zdej so že pravi prijatelji, sploh tri punčke, k so prave babje čvekulje in prijateljice... so vsak ponedeljek zjutraj tolk vesele ko se vidijo, da se mamice prov režimo ko jih oddamo... To se objemajo, lupčkajo, debatirajo ko da se 100 let niso vidle...

Razlika v letih: meni se zdi 3 leta dobra razlika... Kako pa se otroci razumejo pa po moje nima veze z razliko... Mi2 z bratom sva 4,5 let razlike pa sva od nekdaj najboljša prijatelja in sva vse počela skupaj (dopust, žuranje,...) in še vedno je tako... Moram pa povedat da moj brate maja odhaja na vojaško misijo v Libanon in ga ne bo 6 mesecevuser posted image Pismu, sploh ne vem kako bomo to progural, ker smo res cela femili prijatelji in navezani drug na drugega... Bomo šli na v Libanon na dopust letos...

No pa še beseda o spanju: pri nas je bolje... 1x na mesec se zgodi da prespi celo noč... drugače pa nas še vedno trka luna, sneg, vreme in ostale zadeve... Je pa zdaj vsaj tko, da se 1xna noč zbudi in sploh ne moraš bit jezen nanjo, ker se ji prov nasmejim ko take ven meče... Ima svojo serenado (nimam pojma kolk dolgo, ker zraven - kolikor mi ppusti - spim), vse zapoje, pove, se smeje, prižiga luč in počne svašta traparij, potem pa zaspi in se v povprečju ob 6 zbudi... Pridejo dnevi ko sem zjutri čist kaput, ampak načeloma pa sem že navajena in pač tko je...

No, zdej sem se razpisala za cel mesec nazajuser posted image in naprej user posted image tko da vas vse skupaj do naslednjega javljanja lepo pozdravljam

user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
23.1.2010 11:25:10   
sinskaT
oooo, danes ste mi privoščile malo več čtiva, lepo to.

Sem se kar nasmejala, ko sem prebrala, da je nekje še ena deklica, ki se "boji" oblečt kombinezon. Ravno danes smo imeli pregovarjanje pa ja, pa ne, pa mamiiii to pa ono, pa ne bi, pa bom padla (namreč iz sank), nevem od kje in kdaj se naše dete tako boji, da bo padla. Po eni strani tako previdna, po drugi pa tud štorasta ter radovedna ter posledično tu in tam kakšna buška, praska...ampak načeloma je kar ok. Ni (še) nekih hudih izpadov in potrebe po kakšnih strožjih vzgojnih metodah (tepež pri nas sploh ne pride v poštev, se pa spogledujem z metodo ohlajanja v drugi sobi ali na stopnišču user posted image ). Pri nas je pa tako, da je mami tista, pri kateri ve, da je ne ne ali pa jo že kako nafintam, da preusmeri pozornost drugam..ampak pri atiju, ajoj, ta ji pa kr dovoli afnanje, no do neke meje. Ja kaj hočmo saj Hana že sama govori okrog, da je atijeva pinceza user posted image ..

Kahlica - pred dobrim mesecom smo jo malo sprobavali, včasih rata včasih ne, najbolj pa pali, če daš zraven baby borna in še njega posadiš na njegovo kahlico, potlej pa sedita in se pogovarjata kar lep čas...včasih tudi dokaj produktivno user posted image

Smučanje - bi tako šla...ampak samo z MMjem, sama ne. Pa mi je zoprno oba pri mami puščat.Tko da Roberta, ti ne znam nič povedat o Hoferju in njihovi tovrstni ponudbi user posted image . In mimogrede, luštne fotke! No hotela sem vas povpršat, kdaj boste na smučke posadili vaše najmlajše' Ker MM bi kar že letos, ko je tako navdušena, na tiste plastik fantastik. Pa mi je nekam zgodaj to, da se ji ne bom kej zamerilo?
Srečka - če te smem pobarat ali še pišeš blog in link do njega? Mi tako dobro opisuješ kaj se Izi dogajauser posted image in to, da bo punčka non stop kot angelček ni niti za računati ane ; ) Ampak kot opisuješ ni tako hudo, sploh pa imate vajeti v rokah.

Scorpio - za košek ti ne bom v pomoč, ker ga nikoli nismo uporabljali, samo posteljico - pri nas najbolje spimo, kadar smo vsi skupaj v eni po domače povečani postelji user posted image

Trnuljčica - a je morda že kaj na novo zaobljenega za videt, če pridemo pogledat ? user posted image

Vrtec - me veseli, da ste se uigrali, tisti, ki ste ga dobili in da vam zdravje načeloma služi. Sem pa informativno klicala, kako stojijo zadeve za našo bejbo in Nikca...pa neuradno naj bi za Hano dobili, za Nikca pa bolj tak-tak. Bo vsaj odpadlo moje premišljevanj dat v vrtec ali ne, če ga ne dobi user posted image

Spanje & duda - sem dala kar pod skupno iztočnico, ker pri nas je duda potrebna za spanje. Zaenkrat me ne moti preveč, ker je H ful boga, ko ji te petice vn rinejo in nimam srca ji še dudo vzet. Mi ni tak problem, samo hvaležna sem lahko za njo, da mi vsaj rata oba istočasno spat dat..tko da je duda še najmanjši problem v tem trenutku. Tamali je sploh ne mara, je pa blazno zabavno Hani vzemat iz ust in jo zalučat kar se le da daleč hehe.

Nik - spet ga moram pohvalit user posted image Pediatrinja je čisto navdušena nad njegovo motorično spretnostjo, nezahtevnostjo... je taki facko, ko se gunca in vseda, pa na buši pa hrbet, ko mala jegulja user posted image ,pa smeh večino časa user posted image Facko mali, to vam je tak dobrovoljček, da mi je kar žal, ker ga še niste videle in ga ne poznate. Morda nam pa pomlad prinese tudi kakšno srečanje???

Razlika v letih - čeprav sem že pisala o tem...teorija je eno, praksa pa drugo, pa itak je odvisno od otročka do otročka...V našem primeru ne bi moglo biti bolje, ker je Hana kar opasna punca, dokaj ljubosumna in je bolje, da je dobila bratca še predno se je dodobra zavedala kaj se dogaja user posted image Drugače pa sem mnenja, da je vsaka razlika v redu, ker je fajn imet še kakšnega sotrpinca v boju proti ta starim hihi, pa leta gor al pa dol. Recimo, z najstarejšo sestro sva 10 let razlike,z drugo 9, pa se od nekdaj ful razumemo - v sakem obdobju malce drugače ampak sem hvaležna, da ju imam. Zdaj pa sploh, ko imava s starejšo obe tamaučije in se skoraj vsakodnevno družimo...Je pa spet res, da sta se oni2 med sabo ful več družili in štekali, je pa razlika med njima 11mesecev - torej, vseeno lahko nekaj vode na svoj mlin napeljem user posted image in zaključim..zame je najboljša razlika v letih minimalna. kar se otrok tiče ; )

Ekola, moj čas je potekel,me že podijo stran od lepija...

bodite lepo in radi se imejte!

♪♫♪♫♫

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
24.1.2010 9:28:25   
SpeliG
No, končno malo več debate na tem forumu, sem že mislila, da nas bodo ukiniliuser posted image ...

Sinska, jaz sem se pa nasmejala tvojemu opisu Haninega navajanja na kahlico. No, če bi Martina in Hana to počeli skupaj bi bila kar gužva, kajti tudi zraven Martine mora obvezno na kahlico njen "jenča" in potem skupaj sedita in listata knjigice ipd. Potem mami včasih še neopazno v dojenčkovo kahlico nalije malo vodice in je Marti blazno ponosna, da je obema uspelo spraviti vodico v kahlico, joj...user posted image

Martina ima zdaj na ful mamin sindrom, vse morava delati skupaj. Skupaj pečeva piškote (pomaga mešat kakšno maso, jih posipa z mrvicami...), skupaj kuhava, obešava perilo (mi podaja kljukice), tako da je kar pestro. Sem včeraj delala kruhove cmoke in še njej dala maso testa, da je packala zraven in seveda je obvezno moral zraven sedet še njen "jenča", da se je učil, kako to midve delava...Jaz na packanje in razmetavanje nisem občutljiva, tudi ne trznem, če se ji kaj po nesreči polije, zbije, ker se pač dogaja vsem, otročkom še toliko prej. Bolj se mi zdi pomembno, da se po razmetavanju zadeva pospravi in da ji je pri tem samoumevno, da tudi ona pospravlja (po svojih močehuser posted image ).

Kaj je zdaj s Trnuljčico, a smo jo kar določili za naslednjo nosečko, ali kaj?user posted image  Hm, pa je kaj na tem, Trnuljčica???

Scorpio,upam, da se finance čim prej popravijo, je pa zdaj res eno tako bedno obdobje glede tega. Pri nas v podjetju tudi skoz omenjajo kriza gor in dol in imam občutek, da se po porodniški ne bom več vrnila nazaj. Ne za to, ker bi propadlo ali ker bi me odpustili, ampak ker sem jih sita in bom verjetno iskala naprej. Težave imam od prve porodniške dalje, ker smo družinam zelo neprijazno podjetje, v takem pa ne želim delat.
Imamo prazno zibelko, a kaj ko junija tudi pri nas ne bo prazna...Še razmišljam, če poznam koga, ki bi jo imel odveč.

Evo, zdaj MM meče Martino iz postelje, pa ta je neverjetna, bo pol življenja prespala, res...To bo prav zabavno, ko bo šolarka.

Lepo nedeljo vsem skupaj!

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
24.1.2010 21:35:28   
sasy20
Čer.....

No po dolgem času se spet javim....res mi primankuje časa in enostavno zvečer ne uspem še na RR pridet....
Bili smo ta teden na počitnicah....midva z MM sva bila od petka do ponedeljka v Barceloni...bilo je odlično in sigurno se tja še vrnemo...samo naslednjič z Nikom....bila sva tudi na tekmi....in zares uživala v tem vzdušju ki prevladuje med nogometno tekmo...ja fino je bilo MM mi je bil neskončno hvaležen za tako darilo ki ga je dobil....noo v ponedeljek pa sva šla takoj po Nika k moji mamici...potem pa na štajarsko...v Sl. Bistrico, na vikend, kjer smo bili do danes....no hodili smo na Roglo smučat in sankat...tako da zimskih radosti ni manjkalo...mali itak užival in je še bolj polen energije...vsak dan ko smo šli noter je bil jok in to kakšen...no pa ni bilo vse tako rožnato je iz čet na pet zakuhal...tako da sva šla k dežžurnem v Bistrico....rezultat vnetje ušes in grla...dobili antibiotik...tako da bo ta teden še doma kolegici.....

VZGOJA: ja se strinjam da vsak po svoje...jaz vem da sem pri besedi NE striktna, ker drugače me hitro povozi tale naš lump....vsak dan kaj novega pogrunta in probava...seveda raziskovanje po stanovanju je dovoljeno do te mere da ni nevarno zanj in da ne počne kaj takega da bi stvar uničil.....ko se neha jokat je itak takoj dobr in razume da NE je NE...no sej potem še proba čez kakšen dan pri isti stvari če bo ratalo.....

KAHLICA: mi jo uporabljamo samo zvečer...drugače pa itak ni nič na miru in tudi kahlica je dolgočasna.....bolj zanimivo je celo rolo WC papirja odvit in v WC zmetat....bo že...

DUDA: en da je sploh ne potrebuje oz pogreša...druga dan pa skos z dudo....pa za enkrat me še ne moti...ko se mi do zdelo jo bomo že ukinili.....

NOSEČKE: zaenkrat sama to še nisem....sem pa že brez tabletk....ko bo kaj novega javim....Sky tebi pa čestitke in lepo nosečnost...ostalim mislim da sem to že zaželela, če pa sem katero spustila pa naj velja isto.....

SPANJE: je še vedno ok...nimam pripomb...kak dan sicer je izven ritma in se ponoči zbudi, malo pleše, poje, skače...pol pa zaspi nazaj....

No za enkrat bo dovolj...lepo se imejte pa se tipkamo....

Papa Saša

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
24.1.2010 23:51:32   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: SpeliG

Kaj je zdaj s Trnuljčico, a smo jo kar določili za naslednjo nosečko, ali kaj?user posted image  Hm, pa je kaj na tem, Trnuljčica???

Ne da bi jaz vedela. Mislim, da sem že takrat rekla, da ni nič na tem. Pa očitno ne verjamete. No mogoče enkrat bo. Ker smo začeli.

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......