JABOLKO3
|
Živijo! Jaz sem pa danes slučajno v službi... jao, sem bila spet 2 dni doma zaradi Jurčka - v ponedeljek zjutraj sem le čaj spila in pošto porihtala, pa so že iz vrtca klicali, da naj pridemo ponj, ker ima vnete oči... ker jaz zjutraj grem od doma, ko mali še spi, vprašam MM-ja, če ni zjutraj nič porajtal, pa reče, da je v vrtcu sicer videl, da je 'malo čuden', a ga je vseeno oddal. No, ko sem prišla ponj, me je skoraj kap, ker je bil vse okrog oči zaliman... ne vem, a ga je v čisti temi oblačil in v avto dajal??? Dva dni sva pridno kapljice dajala, tako da je bilo včeraj že v redu in se danes še malo doma s taščo crkljata, jutri gre pa do kosila v vrtec, potem pa začnemo s praznovanjem. Letos smo povabljeni k tašči ob 5h na zgodnjo večerjo, bo svakinja tam nek specialni meni pripravila (nič ne izda, kaj bo), potem pa domov postavit smrečico in jaslice in uživat. Na božični dan pa spokamo k mojim staršem. Ko bi vsaj še vreme bilo malo bolj praznično... tale dež je res čisto popolnoma odveč. (ne)spanje ponoči - tudi naš mulček se je zadnje dni kar nekaj zbujal ponoči - pa ne v svoji postelji ostat, pa ne v naročju se pocrkljat, pa ne sedet, pa ne ležat, pa občasno tak jok, kot da bi mu kožo z riti slačili... no, v ponedeljek mu je zdravnica tudi ušesa pogledala in ugotovila, da je eden malo vnet... sicer ne ravno za antibiotik, boli pa vseeno in je rekla, naj mu zvečer kar damo žličko Calpola... in sedaj je že dve noči mir... čudežni roza napoj. Srečka - bravo za uspešno prestano selitev in še bolj bravo za Izin sluh!!! Pa prijazno, da boste povabili dedka in babico. Mi smo našo taščo tudi predlanskim povabili na silvestrovanje, pa se ni najbolje obneslo, ker je takoj želela, da prižgemo TV, se parkirala na kavč in se ves večer pritoževala, da ne sliši, kaj govorijo... mi smo se pač zabavali z raznimi igrami in nismo bili popolnoma tiho... no, lani je raje kar doma v miru TV gledala... Sasy - vse najboljše za te, vse najboljše za te... Posadka - a talenta za okraševanje pa da nimaš, praviš? No, vsaj to, he he... ko imaš že ravno vse druge... Saj ga jaz tudi nimam, le vsi radi pacamo z barvami in glino in kar je še takih reči... glavni so pa tako otroci... in potem pač izpade kakor nam rata. Mi tudi smrečico in jaslice za sveti večer postavimo, le lučke na tista dva stebra pred vhodom v hišo obesimo že nekaj dni prej - mi tako delujejo tiste drobne bele pikice, kot da vabijo v naš topel dom... domače in obiskovalce. Med tem, ko sem to pisala, se mi je nabral en kup mailov in kup problemov na mizi, pa je čas, da se jih lotim... Lep dan (tukaj se je celo sonce malo prebilo skozi oblake).
|