Roberta69
|
Trnjulčica, sem bila čist paf, da imate kuhinjo iz Ikee, ker sva jo MM-jem očitno spregledala . A da se plošča sveti, praviš, to zna biti pa ful fajn, pa še sama kuhinjica ni napačna. Jo bom dala v izbor :) Igrače za punčke/fantke: jaz česa tagega ne podpiram in se mi zdi smešno, ko mi kakšna kolegica razlaga, da ji mož čist teži, da bi fantu kupila voziček in da bo nafehtala kakšno prijateljico, da ga prinese za rojstni dan, da ne bo take panike No, vsak pač po svoje, ampak mislim, da so igrače namenjene predvsem zabavi otrok in ne igrajo kakšne večje vloge pri izoblikovanju moških/ženskih lastnosti. Mi2 sva mu takoj, ko je pokazal veselje za voziček, le tega priskrbela, pa naj si bo še tako "punčkasta" igrača in zdaj veselo dojenčka malo pocrklja, ga poboža, naštima v voziček in zapelje kakšen krog po stanovanju. Pri nas ne meni ne MM-ju ne špila v to smer :) Tako da Zolika, pri nas mislimo, da je kuhinja super igrača tudi za fanta :) Drugače pa je bil moj plan (no, še vedno je, ampak ga bomo začeli uresničevati kasneje ), da si bo lahko v določenem časovnem obdobju (ali bo to 1x/ mesec, tri mesece, leto... še ne vem) izbral igračo in to bo to . Sem pa še sama sebe presenetila, kako sem, ko je bil majhen (najbrž zato, ker se mi res ni sanjalo, kaj naj počnem z njim ), kar prinašala nove in nove igrače , zdaj pa bolj resno premislim, kaj zares "potrebuje". Kar se daril od drugih tiče, sem pa tudi še najbolj vesela, če je to kakšna igrača (čeprav bi jaz včasih izbrala drugačno ), ker sem pri kozmetiki izbirčna, za oblačila tudi sama najbolj vem, kako in kaj, igrača je pa igrača. Ja, z Liamom pa jaz govorim izključno v angleščini, mogoče ne čisto od rojstva, ker takrat nisem bila tako pozorna, ampak zdaj pa že kar nekaj časa in kot rečeno sem še MM-ja potegnila notri . Mi je pa postalo takšno komuniciranje čisto spontano in še kadar se jezim (sicer se skoraj nikoli, pa še takrat bi temu težko tako rekli) je to v angleščini Edino v javnosti sem zaenkrat še malce zadržana, ampak bova šla tudi skozi to Kar sem prebrala na to temo je predvsem, da je zelo "težko" oz. da je potrebno kar precej truda, da otroka naučiš tujega jezika, če z njim tako govori le en starš in je okolje drugače govoreče. Ma, jaz se ne sekiram prov dosti in to počnem zato, da mu bo v življenju lažje... škodovalo mu zagotovo ne bo, o tem sem prepričana Kampiranje: jaz imam same pozitivne izkušnje s kampiranjem in tudi kakšno nevihto smo že preživeli v prikolici, pa tudi v šotoru (kjer je malo bolj ), ampak se ne spomnim, da bi bilo kaj posebnega - no, se je tudi že zgodilo, da nam je raztrgalo baldahin in da smo vsi premočeni držali predšotor kot nori, da ne bi vsega odneslo, ampak to spada h kampiranju zraven in je na nek način celo zabavno . Ga pa ni denarja, da me spraviš v hotel, še v apartmaje bi šla z veseljem edino, če bi bili tik ob morju , no, hočem reči, da bi bila vedno moja prva izbira kamp. Tisto najbolj krasno kar kampiranje prinaša je, da si 99% časa na zraku, ni kolobocij z oblačenjem, slačenjem, ne vem kakšnim pakiranjem za na plažo itd. in če imaš srečo in si nastanjen tako, da gledaš direkt na morje, je prav nepozabno
|