malažabica
|
IZVIRNO SPOROČILO: vijolca Pozdravljene! Malažabica, torej čakamo magično mejo 7 tednov , naša je stara 1 mesec, pa se nikakor ne zamoti še sama. Tudi moja se je pri 1 mesecu samo nosila (babica me je že prepričevala da je mala razvajenka), šele kasneje, ko je začela bolje videti (okrog 6 tedna) se je lahko sama zamotila. Ampak smo morali ugotoviti kaj ji odgovarja - sedenje na kavču (podpolcana iz vseh strani, ter ležanje pod igralnim lokom - to DA, ostalo VELIK NE). Tudi ko grem z njo na sprehodu in se mi zbudi v košari se takoj začne dreti, ju3 bom poskusila z navadnim sedežom (original od quinny freestyle, in ne več v košari.) IZVIRNO SPOROČILO: vijolca Me pa zanima malažabica, kako nosiš otročka v traku? Meni namreč nikakor ne uspe položaj zibke - enostavno si ne znam zavezati take dolžine, da bi otroka dobila noter hkrati pa bi bil tesno ob telesu, tako da vedno izpade tako, da opleta okrog mene, še najbolj z glavico. Zelo rada bi preizkusila pokončni položaj, pa ne vem, če je že dovoljeno otroka postavljat pokonci dokler ne sedi sama? Nosim jo kar z glavo gor, z nogami navzdol, ker je že tako velika, da bi jo težko dala v buda položaj (nogice noter), ali pa v ležeč položaj (tudi ko se nosimo ji odgovarja tako, vse drugo pa ne), nogice ji iz traku gledajo ven (7 tednov, 6kg, ne vem ali so dojenčki vedno večji, ali se meni samo dozdeva, da bi dojenčki morali bitui majhna bitjeca ) IZVIRNO SPOROČILO: vijolca Pri nas pa razmišljamo o tem, da bi uvedli spanje v isti postelji... Največja ovira je pravzaprav moj strah, da otročka pomečkam ali pa zadušim pod odejo. Pa nekako si ne predstavljam, kako sploh dojiš enkrat na eni drugič na drugi strani, če otrok kar sam zagrabi dojko? Pa kako je s podiranji kupčkov? Skrbi me tudi, da mi pade s postelje... . Kakšne izkušnje, nasveti? Odmisli ta strah! Pri nam je tako, od prvega dne je spala pri meni, pa sem se zbudila ko je bolj glasno zavzdihnila (ko pa je moj šel v službo pa se sploh nisem zbudila-pa ni ravno tih!). Na levi sem imela njeno posteljico potisnjeno tik ob moji postelji da mi ni mogla dol pasti, na desni pa sem imela za njenim hrbtom pojštr, da sem se jaz počutila bolj varno. Glede dojk, sem bolj obdarjena, pa jo lahko leže dojim na eni strani iz obeh (sicer ne hkrati ). Kupčke pa ponoči nisem podirala, sem jo pa zjutraj dalo kravice pasti,da je podrla vse. SEdaj pa moram iti, se mi dere ko nora . kasneje...