nogavicka80
|
Lepo pozdravljene punce po dooolgem času! NE vem, če se me še sploh spomnite, a res ni bilo časa za rr, zraven tega imamo velike težave z internetom... V tem kratkem času se je dogajalo več kot se mi je prej v nekaj mesecih, zato seveda ne bom pisala romana...tudi vseh strani tukaj nisem spela prebrati, sem pa poškilila o čem pišete, tako da bom poskusila čimbolj strnjeno napisat tudi o dogajanju pri nas, NAjprej smo bili na triaži na pediatrični kliniki, kjer bi jih človek najraje dal v časopis, ker so nas poslali domov, a nas ne bi smeli, nato pa s pomočjo naše super pediatrijne prišli na neo oddelek na pediatrični, kjer lahko dam same pohvale - naša pikica je driskala in dehidrirala, pa še zdaj ne vemo, kaj je bilo. SEm bila tudi na strogi dieti, se držala vseh pravil,...sklepamo, da je moral bit kak virus, ki ga je fasala že v porodnišnici... No, ko smo prišli domov, je bila sonček, saj je ogromno spala, zdaj pa je ravno kontra - vse manj spi, ponoči ne bi zaspala, pa da se na glavo postaviš, ampak sonček je še vedno :). Najbolj se razživi na previjalni, k oopazuje stensko dekoacijo (medvedki) in pa ni ga čez njeno glasno smejanje, ki ga izzovejo naši frisi . Kot mnoge imam tudi jaz premalo mleka -najprej smo ji dodajali AM comfort, potem pa poskusili z bebivito od muellerja in je stanje isto, le v denarnici mnogo bolje. Isto stanje pomeni, da je čez noč nehala kakat, nato pa začela s kakanjem enkrat dnevno ali enkrat na dva dni. ČE ne kaka, ji mi damo hippove kamilice (samo kamilice brez komarčka) po flaški enih 20 ml ali malo več, pa kmalu pomaga. ZA nami je tudi že prva posvetovalnica - ne vem, koliko smo tehtali, ampak nekaj dni nazaj smo tehtali 5040 g in imeli 60 cm (ob porodu, 30.11., 53 cm, 3370g). Čakamo pa na razvojno ambulanto, saj je hipotonična. Jajčka tudi nam postaja premajhna in smo odstranili tisto podlogo. KOntracepcija - najprej sem se navdušila nad mireno, potem pa slišala nekaj neprijetnih glede mirene in zdaj ne vem...uh, kako luštno je bilo prej, ko smo lahko komot pazili, saj smo bili pripravljeni na prvo štručko...kondomi mi pa ravno niso no...AJa, pa meni je G rekla, da nobenih tablet prve 4 mesece, berem pa , da ene že jemljete!? No, bomo videli..čez 5 mesecev imam kontrolo pri G in morem takrat povedat, kaj sem se odločila. DO takrat bomo verjetno pazili in upali, da ne bomo kaj naredili... Imam pa eno vprašanje glede porodniške - tokrat jo prejemam, saj sem bila zaposlena 3,5 let (al 4?)...če pa se mi zgodi, da zdaj spet zanosim, pa verjetno ne dobim porodniške, mar ne? Glede na to, da nisem zaposlena. Ker sem nekje zasledila, a moreš delat 18 mesecev...al se ta porodniška, ki jo še zdaj dobivam šteje kot "delo??? Verjetno ste pisale če o marsičem, pa nisem zdaj napisala za nas...se bom poskusila zdaj vključit :). Morda sam oše to, da imamo pri nas ogroomno snega, lep sonćek in zasnežene pločnike, takoa sprehodi odpadejo in sva zaprti not :(. Očku pa bodo zdaj tudi spremenili delovnik in bo se še slabše - hvala gospa Kresal - res super, btw : /. MOrala sem malo dat iz sebe.... OD razvad pa samo to strašno dajanje rok v usta - včasih ji uspe kar celo pest dat noter - jao :)!!! Aja, pa še plenice - smo poskusili pralne, a je urin uhajal ven...in kupili smo plenice vseh možnih proizvajalcev, tak oa še ne znam povedat, katere so najboljše... Huh, pa sem vseeno napisala roman! Lep dan vsem :)!
|