|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ambulanta MB
14.1.2010 15:10:22   
talika81
punce, kje pa ste?

baby, kaj si rihtala dans? vse vredu na UZ?

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu miklarom)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
14.1.2010 22:07:14   
mala81
Halo punce!

Se po dolgem času javljam. Se nič kaj dosti ni dogajalo pri meni. Danes pa sem bila na posvetu z dr. Reljičem. Dobila sem napotnico za histeroskopijo in genetiko.

Pa me zanima če je katera bila na histeroskopiji in genetiki in če mi lahko napiše kako tole vse skupaj izgleda.

PIKOVIT  user posted image

PA PA

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
14.1.2010 22:15:54   
marta82
Bila oboje. Za genetiko obema vzamejo kri in narišejo tako drevo s pripisom raznih bolezni prednikov, sorodnikov. Jaz tega nisem vedela in marsičesa nisva znala odgovorit (če imaš možnost povprašajta starše o boleznih njunih staršev in sorojencev in njihovih otrok itd.) Pri histeroskopiji s histeroskopom pregledajo maternico. Lahko delajo v narkozi ali brez. Meni so brez (je histeroskop oz. ta cevka tanjša in zato bolj priporočjiva, če ženska še ni rodila, ker je manj možnosti za poškodovanje mat. vratu). Našli so pregrado in mi jo odstranili. Je bilo kar boleče ampak če si motivirana se preživi, saj potem lahko dobiš kakšno protibolečinsko injekcijo pa je boljše.
Vse dobro ti želim.user posted image

(odgovor članu mala81)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
14.1.2010 23:07:26   
mala81
marta hvala za hiter odgovor. Meni so sicer pred 4 leti delali hsg brez narkoze in tudi tokrat bo tako. Sicer pa če sem hsg preživela in punkcijo brez narkoze bom te verjetno tudi to.In za kake bolezni so vaju spraševali? Bom pa res malo povprašala svoje in njegove.

Lepo nočko vsem skupaj

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
15.1.2010 9:50:28   
latka
Midva imava marca komaj prvi razgovor v Mb, pa me zanima, če bova še letos mogoče prišla na vrsto za kak postopek umetne oploditve ali kako to poteka?Vem da je o tem bilo že veliko napisanega, vendar si nekako ne morem prav predstavljati kako to gre!Ne se jezit, ker tolko težim!!user posted image

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
15.1.2010 10:18:56   
talika81
latka, pozdravljena.

zadeva je takšna: če imata že vse preiskave narejene al pa vsaj nekaj, bo šla zadeva kr hitro. najprej bodo opravili spermiogram pri partnerju, da vidijo, kakšno je stanje. potem bodo tebe spremljali z UZ-ji, dati bosta morala kri za preiskave ...

lahko se zgodi, da prideta še letos na vrsto. glede na to, da so se čakalne dobe skrajšale, bi bilo še vse mogoče ... odvisno je tudi od tega, kakšne preiskave bosta morala narest.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
15.1.2010 11:14:19   
latka
Jaz sem že bila na HSG-neprehodni jajcevodi, mož pa je že tudi opravil spermiogram, ki je bil dokaj slab!Bom jaz potem morala še na kak poseg(laparo) ali pa ne, glede na to da imava problem oba,saj zato nama je moj G tudi dal takoj napotnico!

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
15.1.2010 11:34:23   
talika81
hm, na spermiogram bosta verjetno morala zagotovo še 1x ... druga pa po moje ne ...
tako da znata bit kr hitro na vrsti ... sploh če bo zdravnik ocenil, da je najboljša varianta umetna, vaju bo dal kr na čakalno listo ... oziroma kartoteko na konzilij ...

midva sva mela daljšo pot, ampak samo zato, ker so najprej mislili, da je z obema bp, pa so potem ugotovili, da ima moj tud bolj slabo seme ... in sedaj čakam na pošto ...

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
15.1.2010 13:40:19   
marta82

IZVIRNO SPOROČILO: mala81

marta hvala za hiter odgovor. Meni so sicer pred 4 leti delali hsg brez narkoze in tudi tokrat bo tako. Sicer pa če sem hsg preživela in punkcijo brez narkoze bom te verjetno tudi to.In za kake bolezni so vaju spraševali? Bom pa res malo povprašala svoje in njegove.

Lepo nočko vsem skupaj

Ne spomnim se več natančno. Vem da za vse dedne - sladkorna, rak pa za mrtvorojene otroke ali rojene z okvarami, razvojnimi zaostanki. Aja pa če ima še kdo v družini težave z neplodnostjo, spontane splave in podobno.

(odgovor članu mala81)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
15.1.2010 15:58:51   
zaljubljena23
Mala sama sem bila decembra na histeroskopiji...V Ponedeljek prišla noter, v torek OP, ki so jo naredili pod narkozo, v sredo domov...So pa mi odstranili pregrado...

Punce, HSG in histeroskopija (HS) sta dve različni preiskavi....HSG je v bistvu diagnostična histeroskopija, kjer ti pogledajo maternico in poteka brez narkoze, domov greš že isti dan...Histeroskopija ali HS pa je OP, ki poteka pod narkozo in v mojem primeru so odstranili pregrado in domov ne greš isti dan....

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
15.1.2010 16:29:55   
mala81
Hvala za odgovore punci!

zaljubljena meni je dr. rekel da bomo tudi histeroskopijo delali brez narkoze, če pa bo vmes potrebno pa mi bodo že nekaj dali. Je rekel, da če sem že hsg in 2x punkcijo delala brez narkoze bi še pri tem poskusili brez

PA PA

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
15.1.2010 16:33:32   
zaljubljena23
Torej je očitno izbira ali brez ali z...Res prvič slišim za tole, da bi se HS delal brez narkoze....Za HSG vem...user posted image Vglavnem kakorkoli že, tole je za menoj, pa naj bo za teboj tudi čimprej

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu mala81)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
16.1.2010 11:33:23   
marta82
Ja v MB imajo ta tanjši histeroskop in delajo histeroskopijo brez narkoze. Meni so tudi pregrado tako odtranili pred dvemi leti. Domov greš isti dan.

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 3138
17.1.2010 11:18:03   
saturn
Če katera ve: ali v Mb tudi po ETZ priporočajo bolniški stalež in do kdaj? Hvala za odgovor in lepo nedeljo.

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 3139
17.1.2010 11:32:20   
športnica
punce živjo,

mene pa zanima kako gre s tole pošto ki se jo čaka da veš kako naprej in kdaj se bo vse skupaj začelo.
sva pri dr. vlajsavljeviču. 1.12.09 sva bila zadnjič pri njemu, rekel je da bova imela IVF in da bova dva mesca prej dobila pošto. Sestra nma je na hodniku še rekla se vidimo enkrat marca. super sem si mislila. končno konkretni datumi. Teden kasneje sva že dobila po pošti odobritev konzilija in zdaj čakava kdaj bova na vrsti. nič boljšega sem si mislila. ful se hitro odvija.

ampak pošte ni od nikjer. prejšnji teden sem klicala sestro, ker sem firbec kdaj se bo kaj zaželo dogajat. vprašala sem jo kdaj bova kaj na vrsti in mi je rekla da naj ne skrbim in da pošto dobiš kak teden prej, predenj moraš prit tja in ne dva meseca. kaj je zdej prav? kdaj ste ve dobile pošto in kako to gre? to je le poziv da se oglasiš tja, ali že dobiš kakšne napotke? visim da ste ene razvrščene v ene skupine in številke. kdaj to dobiš?

sej vem da sm neučakana. planirava dopust enkrat februarja, marca, pa bi se rada prilagodila, da greva prej. zdej pa nevem kako to gre? mi lahko kera mal pomaga? kot vidite je tole zame prvič, tko da sm čist bosa :)

bom vesela kakršnegakoli komentarja, sam ne me ignorirat :)

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 3140
17.1.2010 16:14:03   
miklarom
IZVIRNO SPOROČILO: športnica

punce živjo,

mene pa zanima kako gre s tole pošto ki se jo čaka da veš kako naprej in kdaj se bo vse skupaj začelo.
sva pri dr. vlajsavljeviču. 1.12.09 sva bila zadnjič pri njemu, rekel je da bova imela IVF in da bova dva mesca prej dobila pošto. Sestra nma je na hodniku še rekla se vidimo enkrat marca. super sem si mislila. končno konkretni datumi. Teden kasneje sva že dobila po pošti odobritev konzilija in zdaj čakava kdaj bova na vrsti. nič boljšega sem si mislila. ful se hitro odvija.

ampak pošte ni od nikjer. prejšnji teden sem klicala sestro, ker sem firbec kdaj se bo kaj zaželo dogajat. vprašala sem jo kdaj bova kaj na vrsti in mi je rekla da naj ne skrbim in da pošto dobiš kak teden prej, predenj moraš prit tja in ne dva meseca. kaj je zdej prav? kdaj ste ve dobile pošto in kako to gre? to je le poziv da se oglasiš tja, ali že dobiš kakšne napotke? visim da ste ene razvrščene v ene skupine in številke. kdaj to dobiš?

sej vem da sm neučakana. planirava dopust enkrat februarja, marca, pa bi se rada prilagodila, da greva prej. zdej pa nevem kako to gre? mi lahko kera mal pomaga? kot vidite je tole zame prvič, tko da sm čist bosa :)

bom vesela kakršnegakoli komentarja, sam ne me ignorirat :)

pozdravljena!

tudi jaz hodim v MB in sicer k dr. Kovače-evi. res je kar ti je že sestra povedala, da pošto dobiš nekje teden dni pred predvidenim datumom, kdaj se zglasita gor. Na ta datum ko bosta šla pa ti bodo vse razložili in dali navodila za postopek, je pa vse odvisno v kateri postopek te bodo dali ali kratki ali dolgi. Dala ti bo barvani list, ( sicer zdaj ne vem kakšne barve jih imajo , ker to spreminjajo in v kateri skupini boš ) , na katerem boš imela vsa navodila kdaj in s kakšno terapijo pričneš, bodo ti pa tudi vse tam razložili, če kaj ne boš razumela jih kar vprašaj in ti bodo prijazno in z veeljem odgovorili. Ti pa kar pojdi na dopust, v miru, če pa bi dobila slučajno vmes med dopustom datum, pa jih lahko tudi pokličeš in jim poveš situacijo in ti bodo lepo prestavili datum za kakšen dan takrat ko boš ti lahko, jaz sem že imela lani takšen primer in  ni bilo nobenega priblema, so zelo prijazni in radi naredijo usluge. Če te bše kaj zanima oa kar vprašaj ti bomo z veseljem odgovorili, in pa želim ti vso srečo v postopku user posted image

1.2.2004 job 18.55 je v 21.tednu odšel med angelčke naš Tim, 21.9.2009,v 24. tednu ob 3.23 med angelčke odšla najina Taja, sedaj pa se jima je 30.3.2011 v 19.tednu ob 22.45 še njuna sestrica. Življenje je kruto in ni pravično, mamica več ne more in zdrži

(odgovor članu športnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
17.1.2010 16:15:37   
miklarom
saturn - ja ti predpišejo bolniško in sicer do prvega UZ-ja to je čez 14. dni, potem pa vse odvisno naprej od tvojega osebnega G.-ja in tvojega stanja 

1.2.2004 job 18.55 je v 21.tednu odšel med angelčke naš Tim, 21.9.2009,v 24. tednu ob 3.23 med angelčke odšla najina Taja, sedaj pa se jima je 30.3.2011 v 19.tednu ob 22.45 še njuna sestrica. Življenje je kruto in ni pravično, mamica več ne more in zdrži

(odgovor članu saturn)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
17.1.2010 17:37:44   
športnica
miklarom ful hvala za odgovor. mi je zdej malo bolj jasno. toliko da vem, če se mi slučajno križa z dopustom, da ne bo ful panike. najmanj kar si želim je da dobijo občutek, da sem neresna in izpadem neodgovorna. sicer mi itak ne bo dalo miru in jih bom zihr še kej poklicala, enkrat na začetku februarja. user posted image kako kej kaže.

vidim da si odgovorila v obeh temah user posted image še enkrat tnx

lepo bodi in vso srečo ti želim.

(odgovor članu miklarom)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
18.1.2010 13:48:06   
talika81
športnica, ne bodo mislili, da si neresna ... ker so človeški in razumljivi in bodo razumeli situacijo, zagotovo ...

punce, kako ste mi kaj drugače? kako kaj preživele vikend?

mi smo ga športno, ker smo v soboto in včeraj bli na Rogli na tekaških smučkah ... uh, je pasalo se malo razmigat, in to orng razmigat po dolgem času ... user posted image

(odgovor članu športnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
18.1.2010 17:44:08   
latka
Pozdravljene!
Upam da vas ne utrujam preveč s temi vprašanji o postopkih, namreč zanima me, kaj sledi po prvem razgovoru?Kolikokrat bova morala iti v Maribor, če bova imela odobren kakšen postopek, npr. ko omenjate, da je potrebno iti na krvne preiskave pa potem UZ itd., pa pred samim postopkom (ko imaš transfer ali kako naj sploh sprašujem ker sem pravi laikuser posted image )-večkrat tedensko ali kako je s tem, namreč moram si izračunat vnaprej zaradi dopustov ali pa takrat dobiš bolniško ali kako?Nočem preveč manjkat na delovnem mestu, ker nas je malo in je težko najti nadomeščanje, kadar kdo manjka oz. vnaprej moram javit kdaj me ne bo!Upam da potem pred postopkom razložijo že malo prej koliko časa bo to vse trajalo?Kdaj po razgovoru sploh lahko pričakujem, da grem v postopek oz. kdaj bom vedela če je odobreno?

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
18.1.2010 18:19:36   
daga79
Po prvem razgovoru bodo vama vzeli kri -pregledali kak je s krvjo ( mislim da pregledajo višino stresnega hormona, pa neke bolezni če si prebolela) potem te dajo še najprej na UZ da vidijo če je vse ok ( pregrade, itd..) potem sledi HSG ( kjer pregledajo prehodnost tvojih jajcevodov- če so potem sledi IUI - insemenacija 4X- vprimeru da imaš neprehodni jajcevod ti ne znam svetovati - po moje te kar hitro dajo na spisek za IVF) Če odkrijeo še kakašno pregrado še to odstranijo....

Kot sem rekla če je na HSG vse ok sledi IUI- če ne zanosiš to traja cca. 1 leto med vsakim postopkom počivaš 3 mesece in potem še kaki prazniki in dopusti - traja malo več kot eno leto... tukaj ti dajo hormone in s tem povzročijo večje število oz. rast foliklov- le te skozi rast spremljajo z UZ in jih merijo ter naredijo IUI na točno določem dan ovulacije....

ko s tem zaključiš in še vedno brez uspeha še en pogovor z G in dajo te na čakalno listo za IVF ..( v mojem času sem čakala 8 mesecev da sva prišla na vrsto.. sedaj naj bi se te dobe malo skrajšale)
no vse skupaj traja vsaj pri meni od prvega pogovora do 1. IVF cca.3 leta čas pa hitro teče res se sliši veliko ampak mine verjemi...
No pri nas se je posrečilo v prvem IVF in imamo jutri UZ da vidimo ali bomo imeli dva ali enega...
Želim ti da tebi uspe spontano zanositi in da ti ne bo treba čakati...

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
18.1.2010 18:24:05   
daga79
aha še nekaj si spraševala če nisi iz MB potem boš pač morala med postopki tudi IUI večkrat za tisti dan kadar boš imela UZ na bolniško - pri IUI mislim da sem imela skoraj vsak tretji dan UZ ( to traja cca. 14 dni) zadnje dni pred ovulacijo malo pogosteje prej pa redkeje isto je tudi med postopkom IVF

(odgovor članu daga79)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
18.1.2010 18:27:29   
daga79
kaki lolek sem jaz ko ne berem vseh postov.. hehehe vidim da si že latka bila na HSG ( ko sem prebrala tvoj zadnji post sem imela občutek da si imela prvi razgovor sploh)in da imata rezultate slabe spremiograma ,,, ja v tem primeru vaju bodo dali takoj na čakalno listo za ICSI.. po moje če imata slabe plavalce...

(odgovor članu daga79)
Neposredna povezava do sporočila: 3148
18.1.2010 18:38:11   
latka
Hvala za odgovor!
Ja prvi razgovor imava komaj 15.marca, pri meni je HSG pokazal neprehodnost jajcevodov, desni malo boljši, možev spermiogram pa je tudi slab, pa čeprav imava naravno že 5 letnega korenjaka!Zato sprašujem in upam da naju bodo dali dokaj hitro v kak postopek, ker sem po tolikem času(kmalu bo 3 leta) naravnega truda že skoraj sita vsega, neredni ciklusi, pa merjenje BT, pa Klomifen, pa ciste itd., skratka dolgo je trajalo, da naju je končno G napotil v amulanto za neplodnost!user posted image
Tebi pa želim zdravo, lepo in mirno nosečnost, pa upam da sta dvauser posted image !

(odgovor članu daga79)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
18.1.2010 20:14:49   
saturn
IZVIRNO SPOROČILO: miklarom

saturn - ja ti predpišejo bolniško in sicer do prvega UZ-ja to je čez 14. dni, potem pa vse odvisno naprej od tvojega osebnega G.-ja in tvojega stanja 

Hvala!

A mogoče veš, na koliko časa imaš UZ pri ETZ? Jaz ga imam jutri, kar je šesti dan po M. Kako pa je potem (malo kalkuliram zaradi službe, pri navadnem ET ni bilo problema, ker sem bila na koncu v bolniški, pred tem so pa bili tako ali tako dani datumi za prve UZ)?

Lp

(odgovor članu miklarom)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......