talika81
|
september, ne prehitro obupat. boš videla, da bo vse vredu. naj ti povem zgodbo od moje sodelavke: NS je imela vbredu, ampak jo je njena G (baje zaradi njenih let, ker je bila stara 33 let) napotila na amnio, ki je pokazala, da ima plod kao zelo hudo motnjo in da bo zelo prizadet. G od moje sodelavke je že imela pripravljeno napotnico, da naj bi moja sodelavka šla delat splav ... ampak ga ni šla, ker je rekla, da naj bo, kar bo ... otrok se je lepo razvijal skozi vso nosečnost, lepo ratsel in vse ... na koncu je rodila zelo zdravega fanteka, ki ima sedaj že 7 mesecev in je zelo živahen ... tako da ne še prehitro vrečt pištole v koruzo ... vem, da ti je trenutno težko pri srcu, ampak bodi optimistična ... pikachu, kabine za UZ so tasm blizu, ko je avtomat za kavo oziroma so skoraj nasproti njega. če prideš na "zadnjem" vhodu noter, s strani Europarka, potem imaš kabine takoj ko prideš not, na desni strani. če pa si v ambulanti, pa greš po stopnicah in takoj ko prideš na hodnik, greš na levo in takoj na desno. je napisano na vratih kabine. drugače pa vprašaš sestre in ti bodo vse lepo razložile. ko prideš v kabino, se lepo počasi slečeš. ti dajo dovolj časa, ker vedno kličejo v kabino tako, da imajo dve v kabini. ko pozvoni, greš lepo v prostor, kje imajo UZ. tam se uležeš na stol in zdravnica oziroma zdravnik ti naredi vaginalni pregled (verjetno), kjer ti lepo najprej izmeri endometrij, nato pogleda, kako je s folikli in še kake druge stvari. na ekranu lahko gledaš, kaj vse se vidi in lahko vse vprašaš, kar te zanima. naj te ne bo strah. jaz sem bila vedno radovedna na UZ in sem vse vprašala, kar me je zanimalo ... kaj pomeni to, kaj ono ... seveda kaj pozabiš, ker je običajno ... UZ traja nekje 5 minut , mogoče še celo manj. potem imaš tudi dovolj časa, da se lepo v mirtu oblečeš in greš ven ... to je to ... skratka, je poskrbljeno za določeno stopnjo zasebnosti. kabine se tudi zaklenejo, tako da je tudi za to poskrbljeno.