živa
|
Hoj! Se bolj malo javljam, čeprav vas redno berem . Zihr bi bila v prvi nosečnosti taka čveka kot ve, pa sem se na RR vpisala šele po 4 mesecih nosečnosti in takrat nisem odkrila čveka punc, ki bodo rodile v istem mesecu . Carski rez - nax05, Getreal in če še katero zanima: ni nujno, da po operaciji zelo boli. Dobro, pri prvem me je kar, pri drugem pa ne, sem že drugi dan brez problema vstala in dvigala malega iz posteljice in ga prestavljala pri dojenju (pri prvem sem rabila ene četrt ure, da sem se dvignila iz postelje, vzela malega in se vlegla, da sem ga lahko dojila, in potem ene 10 minut, da sem ga uspela prestaviti iz ene dojke na drugo; je pa res, da nisem hotela vzeti nobene tablete proti bolečinam). Menda je najhuje, če se najprej nekaj ur matraš, da bi rodil po naravni poti, pa ti šele potem naredijo CR. Če imaš otroka v medenični vstavi, pa je odvisno, kje rodiš, še najbolj verjetno je, da te bodo z vaginalnim porodom mučili v LJ, drugod se menda hitreje odločijo za CR. Obrat otroka v glavično vstavo: res se še ni treba s tem ukvarjati, ker je še dovolj časa za obrat, do 37. tedna, in še potem poskušajo z zunanjim obratom (G ti pove za nekatere položaje, da se otrok lažje sem od sebe obrne, če pa ne gre, pa pošlje v P, kjer ti prek trebuha obrnejo otroka). Moj mali se še večkrat na dan obrne in brca ali v mehur ali v popek ali proti rebrom. Previjanje ponoči: jaz sem ga previjala le, če je bil pokakan. Polulanega ne, ker se res zdrami in potem dejansko ne loči dneva od noči. No, razen če mu je spustila plenica oz. je postrani kaj priteklo ven in je imel moker bodi/pajacka, potem sem ga seveda preoblekla in previla. Meni se ti nasveti ne zdijo tako neumni, saj boste videle - ponoči si itak tako munjen in komaj čakaš, da spiš naprej, da se ti tudi ne da vsake tri ure previjati otroka, ker je polulan. V tak m primeru se prve mesece potem ne bi sploh mogle dovolj naspati in odpočiti, kar je že itak problem. Shranjevanje celic: ugotovila, sem, da jih lahko shraniš zastonj v javno banko, in še razmišljamo o tem. Ampak ne vem, če bi se ob CR in sterilizaciji hoteli ukvarjati še z odvzemom celic ... Se moram pozanimati. Oblačila in oprema za dojenčka: jaz sem bila presrečna, če mi je kdo kaj podaril/posodil, ker sem na ta račun prihranila ohoho denarja in ga porabila za kaj bolj pametnega kot nove oblekice, ki jih lahko nosi mesec ali dva. Za krst sta imela moja dva kompletek, ki ga je najprej imela moja svakinja, nato moj mož. In zdaj čaka na našega tretjega člana . In večina oblek in čevljev je od nečakinje, ki je stara 13 let, prav tako posteljico in jogi in posteljnino in tudi voziček ipd. Ni fensi, je pa uporaben. Od nečaka, ki ima 7 let, pa imamo lupinico, previjalno, malo bolj fantovske obleke in čevlje ipd. Tako kupim samo kar, kar nujno rabim ali kar mi je res všeč, pa kake spodnje dele trenirk, ker se pač obrabijo, ali čevlje, kadar nimam številke za določeno sezono. Kozmetika: ena je spraševala za Mustelo, če se ne motim - je res super . Toliko se spomnim. Bolnim nosečkam . Upam, da se v čim večjem številu vidimo v torek na torticah . Lp, živa
|