|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2010
12.1.2010 13:56:19   
pupika
TandJ tudi jaz imam svečke canesten doma, že kar 4 tedne, pa jih nisem vzela, kajti jaz imam skozi od začetka nosečnosti izcedek in to tudi kdaj zeleno obarvano, pa se še vedno nisem uspela prepričat, da pa bi bilo boljše vzet svečke.Bom vidla, kaj bo v četrtek rekla moja G, kajti prejšnjič moje G ni bilo in je bila nadomestna, ki je rekla, da imam izcedek in mi predpisala canesten. Imam pa jaz velikokrat izcedke, tudi kadar nisem noseča, sem v roku enega leta sigurno imela 3-4 krat vnetje, toda tokrat ni skutinega izcedka, tako, da sem tudi jaz pomislila, mogoče pa je to normalno v nosečnosti, kajti tudi sluznica se poveča.

Punce ste kaj premišljevale kaj vam paše jest in kaj ne. Jaz sem malo prej pojedla banano, pa mi ne sede ravno v tej nosečnosti, medtem ko v prvi nosečnosti sem vedno eno banano pojedla vsaki dan. Sem pa prej prebrala en članek, da če veliko banan pojemo, tudi že v času zanositve, imamo več možnosti za dečke. Jaz imam doma enga fantka, pri katerem sem ogromno banan pojedla, sedaj mi pa paše čokoladamedtem ko v prvo je nisem nič jedla na začetku.

(odgovor članu TandJ)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
12.1.2010 16:04:51   
bika
oj,
a je bla katera slučajno na nuhalni pri 11t in 3 dni?

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
12.1.2010 16:25:23   
nicolina
Pozdravljene julijke,

vidim, da je tekla debata o vozičkih in opremi. Trgovci bi res prodali vse, kar morejo in mi seveda bi vse kupili za naše sončke...user posted image
Jaz tud pri 1. nisem pretiravala, res da smo kupili vse novo (voziček, lupinico, posteljico, previjalno), od sestre sem dobila veliko oblačilc,pa tudi pri opremi so nama pomagali.
Otrok dobi tudi potem kasneje veliko za obleč in jaz imam še zdaj nekaj stvari z etiketami gor, ker jih je enostavno prerasel. Zdej pa če bo punčka, bomo dokupli več roza stvari, pa mal skobinirali, pa bo. user posted image user posted image

Mi imamo voziček Jane slalom pro trikolesnik in smo bili zelo zadovoljni, zraven sem imela košaro, ker je bil Tin zimski in športni del. Tudi zdej komaj čakam,da ga bom uporabljala, ker je lahek, zelo lepo vodljiv, skratka men je super. user posted image user posted image
Za kasneje imamo marelo, ki smo jo kasneje uporabljali.

Glede hrane, pa men tud vse ne paše jest, sploh sladko...to je po eni strani kar dobro, ker so sladkarije še vse v omari...user posted image , morda me pa kasneje prime. Se pa spomnim, mi tudi v 1. user posted image ni pasalo sladko, razen sladoled.

Jaz imam izcedek občasno, a nič pretirano...

Jutri imam NS in komaj čakam...user posted image

Pobožajte svoje bušije, pa pa

(odgovor članu bika)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
12.1.2010 17:52:51   
DanijelaNeli
Dober večer...
Naj se Vam predstavim...
Sem "nova" na tem forumu...natančneje pri Julijkah 2010. Prejle sem se imela za avgustovko 2010.Danes,po drugem pregledu, pa mi je G prestavil PDP na 28.7. Tako,da sem v 11t/6d. Veliki smo 5,1 cm,veselo migamo v trebuščku.NS imam 20.1. pri Dr.Strah.
Drugače sem bila že pri Februarčkih 2007,namreč imam punčko,ki bo 16.februaja dopolnila 3 leta.

Toliko.

< Sporočilo je popravil DanijelaNeli -- 12.1.2010 18:01:14 >

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
12.1.2010 18:18:24   
tinca10
Bika: Jst sem imela nuhalno pri 11tednih in 3 dneh. Kaj pa te zanima?

drugače pa tudi meni ne paše čisto nič sladkega, tako da so tudi pri nas še vedno vse sladkarije, ki so se nabrale v decembru.

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
12.1.2010 19:08:18   
kajčy
bika tudi jaz sem imela nuhalno pri 11 tednih in 3 dni

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
12.1.2010 19:24:30   
bika
kolk je biv pa velik pri vama? jaz sem bila včeraj v dravljah in mi je rekla, da je premajhen, da ne more opravit meritev user posted image

(odgovor članu kajčy)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
13.1.2010 7:24:03   
pupika
bika kaj te je prenaročil, kajti verjetno si pač malo kasneje zanosila. Ne se s tem obremenjevat, ker je premajhen, sicer pa je mala pikica zdrava, saj veš kaj pravijo, če bi bilo kaj narobe, bi tvoje telo že samo poskrbelo zato. Res je malo kruto ampak, tako je G moji sestri rekel, ko še ni vedela da je noseča, pa je šla slikat zobje, pa ima res danes zdravega fantka. Jaz sem v enem članku prebrala, da če je pri NS premajhen plod, je pač prišlo kasneje do zanositve, drugače pa je vse v redu, če bi bilo kaj narobe bi se to kasneje pokazalo.

DanijelaNeli dobrodošla, vauu ti imaš pa rok na moj rojstni dan.

Nicolina javi kako je bilo na NS, tudi jaz imam danes NS.

Lepo bodite in pazite na user posted image

(odgovor članu bika)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
13.1.2010 7:57:08   
tinca10
Bika: itak, da je vse v redu. Jst bi mogla bit na nuhalni noseča 12 tednov pa 1 dan, pa sem bila po meritvi potem 11 tednov pa 3 dni, ker sem pač 5 dni kasnej zanosila in je bila velikost naše male žabe na meji za nuhalno. Veliki smo pa bili 4,85 cm. Tko, da brez panike.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
13.1.2010 8:12:18   
TopsiT
Dobro jutro!

Včeraj sem imela pregled pri svoji ginekologinji in je na UZ našla hematom. Razlog krvavitvi naj bi bil odmik posteljice od vratu, me je pomirila, da v večini primerov ni krvavitev, da pa smo nekatere bolj občutljive. Večje panike in strahu ne bi delala, le obvezno počivanja in počivanje. Podaljšala mi je bolniško na 5-6 tednov. Izcedka je (trkam ko zmešana) zaenkrat manj, kar me tudi pomirja.
extra, obema nama želim in tudi ostalim, da bi izcedki minili in bi mirno prišle do roka. Se pa vstrašiš, hočeš ali ne, ko vidiš obarvan dnevni vložek. Ampak vztrajne so te naše male pikice, me pa se bomo čuvale. Sej pospravljale in pomivale, sesale bomo do konc življenje še dovolj, tako da tudi če je zdaj malo bolj nastlano ne bo konec sveta. Je pa res, da mene moj razvaja,jaz pa se pustim in prav pašeuser posted image user posted image user posted image

Drugače pa imam veselo novičko. Včeraj sva z user posted image bila na NS. Bebika je bila tako živahna, je mahala pa brcala, pa za minutko malo počivala pa zaspala pa veselo naprej. Pokazala je prav vse vragolije. Sva se nasmejala. Rezultati so bili več kot odlični 1: 22000, tako da sem si resnično oddahnila. Pa tudi danes sem se naspala, tako kot je treba. Veliki smo 5,9 cm oziroma 6 cm, odvisno kako se je obrnil user posted image , pregled pa sem imela 12t 2d. Spol niso mogli določit, pa tako je tudi prav, ker si želiva presenečenja 25.7.user posted image PDP pa ni spreminjala, pravi da je pravi.

Prejšnji teden sem pisala da sem se zredila 2 kg, no včeraj na pregledu sem se tehtala in sem izgubila 3 kg od praznikov, verjetno malo živčki malo pa še vedno slabost, oziroma nos mi nagaja, še vedno mi veliko hrane smrdi. Glede na mojo podlago je to super, tudi gin. meni tako.

Petrca 2507 in micla, kako je bilo na NS.
Fargi kako je bilo na pregledu, upam, da se nisi načakala. Punce hitro poročat.
Vsem ki pa imate danes NS pa želim toliko veselja in zabave, kot je je bilo pri nas.

< Sporočilo je popravil TopsiT -- 13.1.2010 8:15:13 >

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
13.1.2010 10:22:02   
Zveezdica
Živjo!

Bika jaz sem tudi imela NS pri 11t 3dni...glede velikosti pa tako kot so rekle ostale, v tem času manjši plodek pomeni zgolj kasnejšo oploditev in obratno, tako da BREZ PANIKE in je prav, da so te prestavili, boš vidla, kako bo fino, ko boš naslednič gledala svojo živahno pikicouser posted image .
Vozički..., kaj naj rečem, do sedaj si nisem mislila, da bo izbira takooo težavna, tako da upam, da boste "ta izkušene" radodarne z nasveti in mnenjiuser posted image , k zgleda da se bomo nove user posted image zgubile v poplavi izdelkov na trgu.

Lep dan!

(odgovor članu TopsiT)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
13.1.2010 10:22:39   
nagaja28
pozdravljene

bika nič se sekirat. boš vsaj 2x videla svojo pikico.

drugače pa tud meni ne paše nič sladkega, tudi banane ne. tako, da imamo tudi mi še vse sladkarije od praznikov v omari user posted image . včasih si želim, da bi tako ostalo celo življenje, da bi bila brez apetita za sladkarije (brez slabosti seveda). v prvi nosečnosti sem jih pa kar naprej jedla, pa je bil potem fantek, pa tudi slabo mi ni bilo nič.

tudi meni je ginekologinja na 1. pregledu rekla, da imam malo bakterij in mi priporočila VITAgyn C, ki se dobi brez recepta in je bolj blaga kot canesten. Piše pa takole: da obnavlja in ohranja naravni ph nožnice in pomaga pri razvoju naravne laktobakterijske flore. Na ta način preprečuje nastanek stanj, ki omogočajo razvoj bakterijske vaginoze. Primerna je tudi za uporabo med nosečnostjo.

drugače sem pa obležala doma z vročino in prehladom. na srečo ni šlo čez 38 stopinj, tako, da nisem vzela lekadola. me pa najbolj muči kašelj, zaradi katerega me že prav bolijo trebušne mišice user posted image . upam, da ni to preveč mučno za pikico. bo že zdaj navajena na adrenalinske parke, haha.

(odgovor članu TopsiT)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
13.1.2010 10:24:42   
pupika
TopsiT user posted image user posted image user posted image za vašo malo bebiko, ko vaju je tako lepo razveselila na NS, in upam, da se izcedek kmalu ustavi.
Evo jaz pa poročam z mojega pregleda, ki sem ga ravnokar imela. Veliki smo 7,1 cm in smo ga morali kar fajn obračat, da je G lahko izmeril NS, pa jaz sem morala kašljati, in uspelo nam je tik pred tem, ko me je že hotel poslat ven, NS je velika 1,01mm, še manj kot pri prvem. Izračuna verjetnosti ta G ne dela, ker je rekel, da je to bolj pomemben podatek kot pa tisti izračun in da je to zelo mala NS. Mi pa bebica malo zaostaja po zadnji M, mislim, da za 2 dni je manjša. Sem bila tako vesela, ker sem danes prvič spoznala na ekranu našo malo pikico, in da je vse v redu. Za spol sem vprašala na koncu pa je reke, da se najboljše napove, od 20t tedna dalje, in daje bil otročiček tudi tako obrnjen da se ni vidlo.

(odgovor članu TopsiT)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
13.1.2010 10:36:30   
mala biba
Bravo pupika za dobro opravljeno NS.....vidim, da najina sončka rasteta skoraj enako.....tudi jaz sem pri 13t3d imela NS in je bila naša mala biba isto velika kot vaša:)....user posted image tudi pri meni se ni vidlo kaj imamo, tako da zdaj čakamo na morfologijo, ki jo imam točno čez 1 mesec.....še bo dolga.....

A katera že obiskuje vadbo za nosečnice?.....jaz začnem naslednji teden....bomo videli kako bo....

Vsem, ki še čakate na svoje preglede, naj vam čas čimprej mine in seveda veliko veselja ob gledanju vaših sončkov.....

lp

Imam jo,svojo pikico...no - zdej je že prava mala biba:)- mali škrat bodi zdrav ti želita mamica, ati in Nejc

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
13.1.2010 10:58:46   
petrca2507
Mi smo bili včeraj popoldan pri Pušenjaku na nuhalni. Najprej smo se mal ustrašli, ker se ploda ni takoj videlo, ko je vklopil zvočnike pa se je lepo slišal utrip. Zato smo še mal poiskal in našli našo pikico. Pogled nam je zastiral miom (premer cca. 4cm), ki ga imam na maternici. Mene je kar stisnilo user posted image  . Ampak je po meritvah ugotovil, da ni nobene panike in ovire za nosečnost ter razvoj ploda. Da mi za vse skupaj ni treba nič skrbet, da ni nič nevarno, ... Bo pa mogla moja G spremljat, če pride do sprememb.
Pikica je velika 5.89 cm , obseg glavice je 2.11 cm , utrip je bil 158 / min , DPD mi ni premikal, saj je tudi pri njemu pokazalo da sem noseča 12t in 2d. Rezultat nuhalne pri mojih letih je bil 1: 4830, kar naj bi bil lep rezultat in ni potrebe po nadaljnih preiskavah.
Posnetka zaradi ovire mioma nismo mogli delat user posted image  oz. bi se vse skupaj zelo zelo slabo videlo. Pri vseh meritvah je bilo treba pikico zbudit, da se je premaknila in obrnila. Še UZ slikice so bolj tako-tako zaradi mioma. Zgleda, kot bi na pikico nekaj pritiskalo.

www.petrca.net

(odgovor članu TopsiT)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
13.1.2010 13:06:01   
Joie
Dobrodošle vse nove! user posted image
Petrca - verjamem, da te je šokiralo! Sta pa dve moji frendici imeli podobno težavo, obema je ta miom zrasel do cca 7cm premera, sicer na nosečnost ni vpljival, sta pa žal obe rodili s CR. Eni so ga odstranili hkrati s porodom, druga je šla šele zdaj na operacijo (1leto po porodu). Saj bo vse oky. Škoda da nisi dobila posnetka!
Jz pa mam pop NS - komi čakam, po drugi strani me je pa tud malo strah, da kaj ni oky...
Glede opreme je Nagaja fajn napisala - se strinjam z nakupom oblačil na preklop, mi smo tudi samo to na začetku uporabljali. Je ful fajn, da ni treba nič čez glavo vlečt. Poleg tega na začetku ful kakajo, nekateri bruhajo in jih je treba kar pogosto slačit in oblačit. Pa fajn je, ker bo poletje, da ne bo tako veliko oblačil za gor dajat!
Vozek - najbojše je res, da si napišete kaj od njega želite, pričakujete in poiščete takšnega, ki ustreza tem željam. Te pa bodo sigurno pri vsaki razično. Še sreča, drugače bi vse šetale z istimi vozeki okoli. Imamo pa tudi mi, kot Bika High Treka in smo super zadovoljni!

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
13.1.2010 13:33:11   
srursa
Pozdravljene user posted image .

Pišete, da si ne upate vzeti nobenega zdravila. Moje mnenje je in seveda tudi moje ginekologinje (ki je zaupam), da je bolje vzeti zdravilo kot ne. V prvi nosečnosti sem imela veliko uroinfektov in sem morala jemati antibiotik in tudi sama ga nisem želela, takrat mi je razložila, da če ne jemlje antibiotika lahko naredim več škode kot koristi user posted image . Zato se glede zdravil raje posvetujte z dr.

Lepo bodite in čim manj bolezni in zdravil.

(odgovor članu Joie)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
13.1.2010 14:20:08   
tinca10
mi2 sva dobila High treka (skupaj s košaro) za darilo pred dvemi dnevi... še dobro, da se ga nisva spravla že kupit. Full je luštn in najbol simpl za zlaganje, prav tako pa se zloži čisto na mejčkeno, čeprav je zelo velik.

Drugače pa jst hodim na pilates za nosečnice v Fitmami. Super je, trenira se mišice, ki jih pri porodu najbolj potrebuješ, prav tako pa treniraš dihanje (ki je osnova vadbe pilates). Telovadba je res super in pa še cena je v primerjavi z drugimi zelo ugodna. Bi bilo kar luštno, če pride še kakšna julijka, zaenkrat sva dve ;)

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
13.1.2010 14:58:18   
Kat09
Tinca10, kje pa je ta Fitmama, maš kakšen link (urnik, cenik,..)? Ker bi bilo res kaj fajn početi.

Hvala. :)
Lp
Kat

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
13.1.2010 15:11:38   
petrca2507
Joie - moja sodelavka je v zadnji nosečnosti imela 3 miome in nobenega ji niso odstranili. Se pa v nosečnosti niso spreminjali / rastli. Bomo vidl, kako bo tekom nosečnosti. Konec koncev mi je čisto vseeno na kakšen način rodim, samo da bo vse OK.

www.petrca.net

(odgovor članu Kat09)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
13.1.2010 15:20:03   
tinca10
http://www.fitmami.si/pilates/pilates-za-nosenice

je tudi link za urnik tam na levi...

jst hodim ob torkih in četrtkih ob 9ih zjutri v Vižmarje... poleg tega, da je vadba res super, je luštno še, ker je vedno parking direkt pred telovadnico ;) za večino zelo neugoden termin zaradi službe verjetno, bom pa full vesela če pride še kakšna dopoldan

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
13.1.2010 17:26:23   
bika
super za vaše pikice, da so tako lepo sodelovale na pregledihuser posted image user posted image . Hvala vsem za spodbudne besede!!! Saj se tut js tolažim, saj sem bila pri prvem tudi na NS pri 12t pa je biv velik 4.8 cm. Upam, da bo tudi tokrat tako, saj bo v petek, ko imam NS ravno polnih 12t.

Glede hrane je pa pri meni vse kontra kot prvič. Čisto nič mi ne pače, ne sladko, ne suho, ne kuhano user posted image user posted image

Upam na boljše!

Pozdravček vsem bušijem!

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
13.1.2010 19:15:32   
pa&ga
Živjo punce!

Danes sva bila z možem pri dr. Strahovi. Ta ženska je čist cool.
Rezultati: nuhalna 1:8803 (1,8) kar je odličen rezultat, veliki pa smo 6cm. Glede spola ni čist sigurna, ampak misli, da je punčka. Tudi jaz imam tak občutek. Na CD nama je dala slikce in pa filmček.
Sem bila ful vesela, ko sem slišala bitje srca (167 udarcev).

Ko sva prišla s sinom iz vrtca, je takoj pogledal CD in bil zelo vesel. Mali mož se je ful znašel, ko je gledal dele telesa na posnetkih. Sedaj je ponosen, ker bo veliki brat.

Toliko za danes.user posted image

lp

(odgovor članu bika)
Neposredna povezava do sporočila: 1123
13.1.2010 19:16:03   
Ninchy
Pozdravljene user posted image

Kako ste kaj? Vidim da se že veselo pogovarjate o opreme.Mene osebno je najbolj prepričal Quinny speedy tko da bova vrjetn kr tega kupla. So mi pa vsekakor bolj všeč trikolesniki. No ja kakorkoli odvisno kje si doma, jaz naprimer imam več gozdnih poti in makedama kot pa asfalta.

Drugač pa a katera ve a nam letos pripada cel dopust glede na to da ne delamo celo leto? Recimo jaz sem računala da se mi začne porodniška cca začetek julija, glede na to koliko sem imela lansko leto dopusta bi lahko bila že od prvomajskih naprej doma. Amapak me je dragi mal prestrašu da mi ne pripada cel dopust. Kako je s tem user posted image

Drugače pa sem par bodijev in en kompletek, grem pa jutri mal v Toysa pogledat kaj majo, no pa zase k baje majo v SUD Parku ful oblačl za user posted image . V glavnem vam sporočim če je kaj pametnega.

Lepo se mejte in uživajte user posted image user posted image

(odgovor članu bika)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
13.1.2010 19:29:10   
Martinčka
tudi mi smo dobili rezultat danes po pošti od NS.. rezultat je 1:34308 (2,1).. sam ne vem kaj ta 2,1 pomeni???
sicer pa je samo razmerje res odlično:)

meni pa sta od vozičkov všeč Stokke in Inglesina Classica:) greva pa še v italijo pogledat kaj imajo ker vse kar se mi dopade ni za makedam:)

včeraj smo naročili kuhinjo in sem vsa presrečna da bova mela svojo kuhinjo da bomo lepo za sebe zasidrani:)

pozdravček vsem!!!

(odgovor članu Ninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?