|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2010
11.1.2010 12:14:27   
tinca10
no še moje mnenje glede vozička... glede na to, da sem delala v vrtcu v jaslih in smo vsak dan hodili na sprehod (polovica jih še ni hodila), smo jih prevažale z vozički. Prav vsi, ki so bili s štirimi kolesi so bili za vožnjo štorasti, ker se je vedno en sprednji kolo zaletel v kamen. Če imaš na voljo obe roki se da normalno vozit štirikolesnike (Peg perego, Chicco), vedno pa je vmes še kakšen opravek (telefon, držiš za roko še enega otroka), v tem primeru pa res priporočam voziček s tremi kolesi, ker je veliko bolj obvladljiv. Glede na to, da sem jih vozila kar nekaj, bi priporočala Quinny speedy ali pa High trek (ta je odličen tudi zato, ker se lahko tudi športni del obrača v obe smeri).

Mi2 bova šla že zdaj po voziček, oziroma ga bova naročila, ker se v Babycentru čaka na željeno barvo tudi 3 mesece (lahko tudi več).

Kar se pa tiče šole za starše... zasledila sem, da greš lahko šele z dopolnjenimi 7 mesci (se pravi začetek maja), nisem pa te informacije še preverila... a katera ve točno?

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
11.1.2010 12:57:29   
rozinca33
Da vas še js pozdravim user posted image in dobrodošle vse nove.
TopsiT pridno počivaj in držim pesti zate.

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
11.1.2010 13:05:50   
micla
ojla julijke,

vas samo na hitrco pozdravim....sm v službi in še milijon stvari za narest.user posted image

Jutri imam NS v Dravljah. A še katera?  A pa so vam vsem že pri NS pogledli za spol?  Ker meni v prvo so rekli, da se še nič ne vidi. Sm pa bla v Postojni, zdej grem pa v Dravlje....mogoče pa imajo kako bolj fancy šmensi napravco, da tud to vidijo.user posted image   Čeprav je moj filing......da bo še ena pupa.  Ma bomo vidli......

user posted image user posted image user posted image user posted image Mi je pa spet SLABO SLABO SLABO........je blo že boljše, ma zdej spet cel dopoldan samo predihujem tle za pisalno mizo in upam, da ne zgledam preveč zelena, da me ne pogruntajo sodelavke. No ja...se nimam kej pritoževat,  ker je bistveno boljš kot prvič k sm še bruhala....zdej mi je vsaj to prihranjeno. user posted image

Šibam še malo delat....mejte se.

micla

(odgovor članu rozinca33)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
11.1.2010 13:49:22   
petrca2507
IZVIRNO SPOROČILO: micla

Jutri imam NS v Dravljah. A še katera? 

Jaz sem jutri ob 17h naročena v Dravljah user posted image

www.petrca.net

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
11.1.2010 14:52:50   
Pikica5
Lep pozdrav po dolgem času,

zopet se vam malo javlam, nikakor ne sfolgam prit do računalnika ali pa sem že prelena da bi, saj sta naša malčka praca hiperaktivca :)

Bila sem na NS pa ni mogla dr. Pelkičeva vredu zmerit NS, ker ima naša pikica močno ovito popkovino okoli vrata in se ne vidi, ker je čisto z glavo zarita dol :( rekla je sicer, da to ni nič takpnega ko je v trebuhu ampak, da bolj pri porodu. V sredo imam še pregled, bomo vidli, kaj bo rekla moja G.

Želim vam lep dan in pridno božajte svoje bušije :)

Vse ceste, ki vodijo do želje človekovega srca, so dolge. Joseph CONRAD

Mi imamo pa tri sončke, dvojčka Taja & Maja ter malo Lano :)

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
11.1.2010 16:07:50   
srursa
Tudi od mene lep pozdrav.
Pri meni ni nič posebnega, sedaj sem popoldan v službi in malo berem RR.
Prejšen teden sem imela NS in je vse ok.
Drugače so počutim dobro, samo ful sem zaspana in utrujena.  Pa toliko dela me čaka doma, pa še izpite imam. Sploh ne vem kako bom.

Tudi jaz imam beli izcedek, moja zdravnica pravi da so to glivice in mi je dala  Canasten.

(odgovor članu Pikica5)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
11.1.2010 17:09:49   
nagaja28
mogoče bi samo še tole rekla glede vozičkov: če jih mislite že sedaj kupovat, morate vedeti, da garancija velja od datuma nakupa, ne od začetka uporabe, tako, da če se voziček kupi prehitro, tudi hitreje poteče garancija.user posted image

drugače je pa moje mnenje, da imam veliko raje 4-kolesnike kot 3. so veliko bolj stabilni. pri našemu sta sprednji kolesi vrtljivi in je čisto lahko vodljiv tudi z eno roko. quinnya pa nikoli ne bi kupila, ker se mora za naklon premakniti cel sedež, ne samo hrbtišče. tudi stokke se mi zdijo veliko precenjeni. res da so 'fensi šmensi' ampak so res samo za po mestu. makedam ne pride v poštev.
mi prisegamo na hartan ali hauck. drugače ima pa tako ali tako vsaka mamica svoje mnenje in kupi tak voziček, ki je njej všeč. jih poznam pa veliko, ki bi se po polletni uporabi odločile čisto drugače. res je treba dobro premisliti, ker vozički ne stanejo malo.

Martinčka na izvidu od nuhalne maš tud graf dolžine, oziroma na premici je ena pikica in povprečna dolžina, pa poglej. Če si bila pri Strahovi imaš tudi na posnetkih dolžino in zraven napisane tedne, za koliko tednov naj bi dolžina bila. Prav tako za velikost glavice. Mi smo bili pri 11t in 6 dni veliki 5.7 cm.

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
11.1.2010 17:35:12   
Bina 83
IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia

Bina, sva se mogoče videli pri strahovi? tvoje razmerje kromosomskega testa je naravnost čudovito!!!

Fargesia, hvala za vzpodbudne besede!  Mogoče sva se videli, jaz sem bila tam nekje od 9.15 pa do 10:00!
Pač nisem takoj ob uri prišla na vrsto!

Martinčka, na NS seb bila noseča 12t pa 1d, malček pa je bil takrat velik 64 mm!

Micla, jaz sem na NS vprašala za spol pa je dr. Strahova rekla da mi ne more ziher rečt ker je bila ravno popkovina tam čez, ampak da ji diši na punčkouser posted image ! Medtem ko mi je G kakšen teden prej rekla da se ji pa zdi da vidi "špičko"user posted image , ampak da naj jo ne držim za besedo ker je še prehitro!

A se vam že kaj pozna trbušček? Meni se še nič, oz. je ravno tko kot da bi bla mal napihnjena user posted image

Naslednji pregled pri G pa imam 2.2. To je tretji pregled v nosečnosti, takrat bom noseča ravno 17t!

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
11.1.2010 18:07:29   
Fargesia
bina, možno je da sva se videli. sem bila sama...sem pa tja prišla tam nekje okol 9.45.

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Bina 83)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
11.1.2010 18:13:08   
oton
večer
vidim da kar pridno debatirate že o opremi user posted image
jaz sem v drugi nosečnosti kar malo počakala, skoraj vse kupili v zadnjih dveh mesecih...imam slabe izkušnje z nosečnostimi user posted image  

večino stvari pa že imamo, tako da nas čaka nakup le nujne kozmetike, vložkov...celo mrežaste gatice so mi ostale od ta zadnjič user posted image
voziček: mi imamo Quinnyja Freestile in smo bili več kot zadovoljni z njim, in za naklon ni potrebno premikat cel sedež, no mogoče pri katerem drugem Quinnyju. Ima pa kolegica Jane slalom pro in je tudi zelo fanj voziček, ga zelo pohvali...tako da vsaka ima svoje mnenje, izkušnjo...ljudje smo pač različni, različne stvari so nam všeč in to je tudi prav.

(odgovor članu Bina 83)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
11.1.2010 18:15:32   
oton
jah pa pozabila user posted image

vse katere imate jutri NS želim srečno in veliko uživanja ob gledanju malih sončkov user posted image

(odgovor članu oton)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
11.1.2010 19:44:11   
Martinčka
čer:)

da povem.. tok sem se zjutri hvalila kok se fajn danes počutim, pa evo grem gledat zavese v trgovino in se tam onesvetim.. me je bilo tako sram da joj... sej sem rekla že ko se mi je začelo vrtet za stol sam so bili malenkost prepozni... tako da očitno imamo težave s pritiskom, ker me je že doma večkrat zatemnilo, sam sem se vedno pravi čas vsedla.. grrr to pa ni fajn...

meni je od vozičkov najlepši Inglesina Classica ampak je tudi med dražjimi vozički... ga pa grem gledat v italijo da vidim kako je kaj funkcionalen in potem sporočim če je samo za gledat ali neuser posted image

jaz ne najdem na slikici nobenih podatkov o tem za koliko tednov smo velikiuser posted image ... bom še na cd pogledala kaj je gor napisano, sam k so same čudne okrajšave in je drugačen sistem kot ga ima moja ginekologinja.. bom malo naštudirala... Kakorkoli ko smo kar veliki ja... Moj možek se je rodil tako težek kot dojenček in me že zdaj skrbi da ne bo po njem ker je bil 4,4kg težek pri porodu kar pa ni ravno luštno za rodituser posted image

(odgovor članu oton)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
11.1.2010 20:42:15   
Keri
Pozdravljene nove, ter tudi vse ostale user posted image . Vidim, da že debatirate o opremi. Moram priznati, da sem ravno za vikend začela raziskovat kaj vse je še uporabno od prvega otroka. Voziček imam od CAM-a. Kupljen je bil v Avstiji, ker jih takrat pri nas še ni bilo. Ima pa praktično vse: lupinico, velika košara, torba, strehica, od spodaj mreža, kasneje ga spremeniš v športni voziček, kolesa lahko nastaviš na fiksna ali pa ne, odisno od terena...(en velik strošek manj).
Stolček za hranjenje je tudi doma, previjalno je moj dargi naredil sam, sicer mi je bila najbolj praktična za previjanje kar postelja. Zibelka bo vzdržala še nekaj generacij, nato bomo kupili kar posteljo. Odejice, vzglavik... je tudi doma, skratka kupit moram le nekaj malenkosti bolj za svojo dušo. No, sicer pa imamo še veliko časa, da izmenjamo mnenja in izkušnje.
Čim lepšo user posted image , ter čim manj urgentnih obiskov pri G.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
11.1.2010 21:09:27   
bika
pozdravljene,
moj prvi je bil na NS velik 4,8 cm pri točno 12t. rečeno je blo, mal premajhen pa da bo ziher čez rok. rodil se je točno na rok 4150g in56 cm.user posted image

Danes pa sem bila na NS, vendar je biv premali za meritve, sestra me je prezgodaj naročila, tako da imam drug teden še enkrat, v dravljahuser posted image

glede vozičkov...je kr nekaj modelov zelo dobrih in funkcionalnih, mi mamo high treka in ga ne zamenjam z nobenim user posted image

lepo bodte, sladke sanje vsem

(odgovor članu Keri)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
12.1.2010 0:48:32   
nima
VEM da ni tema za tukaj toda vseeno VAS lepo, lepo, lepo prosim za vaš glas....ZLATE STE

http://www.spar-natecaji.si/index.php?idC=3

(odgovor članu bika)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
12.1.2010 7:05:09   
pupika
Ojla punce

Pikica5, vem, da ni prijetno ko izveš da ima tvoj otrok ovito popkovino okoli vrata. Moja kolegica je imela otročka kar 5 krat ovitega okoli vratu in je bil zato potreben nujen carski rez, in v zadnjem mesecu skoraj nič ni mala pridobila na teži. Še hvala bogu, da je malo prej rodila, kajti lahko bi bilo kritično, ker je imela svoje popadke in ko se je mala spuščala ob popadkih ji je začel hitreje utripati srček in na podlagi tega naj bi ugotovili, da ima otrok bvečkrat ovito popkovino.Pikica lahko pa je, da se bo še kaj odvila in ne bo ves čas ovita okoli popkovine. Tak, da lepo se zmeni z svojo G, naj ti spremlja tole s popkovino, naj ti večkrat naredi UZ.

Punce katere imate danes NS vam želim lepe trenutke z svojimi pikicami in lepe rezultate.

Lepo bodite in pazite na svoje male pikice.

(odgovor članu nima)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
12.1.2010 7:25:04   
balem
Pikica5 verjamem, da ni prijetno, ampak poskusi se čim manj obremenjevati, pa se pogovori s svojo G, tudi za tvojo pikico ni to dobro...
Glede velikosti smo bili mi na NS stari 12t 3d veliki pa 6.1 cm. Ampak čisto tako, noben dojenček ni po nekih tabelcah in to je čisto ok, tako da dekleta nikar prevelikega strahu in panike, ker to škodi pikicam.

Punce pa veliko lepih trenutkov še naprej

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
12.1.2010 8:35:46   
mala biba
Dobro jutro julijke....

Vidim, da ste zelo pridne glede pisanja imam vsako jutro kaj za prebrati....user posted image

Kar se tiče debate o velikosti vaših sončkov je tako, nihče ni premajhen in prevelik, so le mlajši in starejši.....ko sem bila na urgentnem pregledu so izerili mojo pikico 3,8cm, na naslednjem pregledu NS pa kar 7 cm, moram povedati, da je bilo vmes razlike 1 t in 2d, tako da mi je rekla Strahova, da so se zmotili, ker n možno da bi tolio zrastel v enem samem tednu, tako, da kr brz skrbi.....tudi mi smo si različni.....smo malo večji in malo manjši......naši sončki so pa zaenkrat mlajši in starejši.....sej veste, da ne moremo natančno vedeti kdaj smo imele ovulacijo....razen tistih, ki so bile na pregledih zaradi različnih postopkov......

Če še niste vedle za stran, si lahko malo pogledate, kako iz tedna v teden rastejo naši mali sončki.....
http://noseca.com/5teden.html

Pridne bodite pa pišite kaj.......lp

Imam jo,svojo pikico...no - zdej je že prava mala biba:)- mali škrat bodi zdrav ti želita mamica, ati in Nejc

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
12.1.2010 8:52:19   
Martinčka
mene še nekej firbca ves ta čas... ko berem po tednih kako se otroček razvija, jaz berem tako da če sem v 13t, torej sem polnih 12t in nekaj dni npr, potem berem za razvoj otroka starega 13t. Ali ne? Ali bi morala brat za 12t? Sej v vseh koledarčkih opisuje kaj se dogaja ko si v 13tednu in ne ko si že dopolnil 13tednov ali kako? user posted image sem zakomplicirala:)

zdaj pa grem nad cornflakes... potem pa v mesto in upam da spet ne padem kje skupejuser posted image ...

upam da dobim danes izvid NS... komaj čakam da vidimo na čem smo.

pozdravček vsem in lep dan!

(odgovor članu mala biba)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
12.1.2010 9:28:07   
micla
Dobro jutro,

lih kar popila kafečke, zdej se pa uštimam in via proti LJ. Ob 11.30 imam NS.

Ljubljančanke, dejte mi povedat, kako je kej vreme gor?  Tle mamo sonček. Upam, da tudi gor, k pol me moj pusti v LJ in on gre še na en sestanek do Celja, tko da ne bom lih po snegu ali dežju šetala po mestu.

Evo za vse častim zajtrk.....
user posted image

in kafečke

user posted image

pa še čajček, za NEkofetarce

user posted image

dej pa šibam....

Držte pesti.  se beremo zvečer.....

Čau čau

micla

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
12.1.2010 9:57:09   
petrca2507
IZVIRNO SPOROČILO: micla

Ljubljančanke, dejte mi povedat, kako je kej vreme gor? 

V centru Ljubljane že od zjutraj rahlo sneži user posted image

www.petrca.net

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
12.1.2010 10:20:43   
extra
TopsiT
vem kako se počutiš ko si dobila izcedek...meni se to dogaja kr pogosto oz. že kar ene 6krat. Enkrat celo sveže krvav izcedek. Vendar bejbi se ne da hvala bogu. Mi je pa včerej na pregledu rekel, da je to najbrž od posteljice. Da se moram fejst merkat: nič vzdigovat, niti rok ne, čim več ležat, nič sestanja, obešanja perila, ... tako, da se bo treba resno merkati še bolj, da bomo lahko donosila, glede na mojo maternico. Želim ti, da izcedek končno mine!!!! in da se ne pojavi več!!!
GLavoboli še kar trajajo, slabosti ni več. Mam pa skoz dnevni vložek, ker je skoz nekej...samo na srečo zaenkrat nič rjavega ali rdečega.
Za opremo in cunjice je pa še čas. NOčem se prenagliti in prehitevati zadeve.
MOja pikica je bila na NS stara 12 tednov 3 dni, velika pa 6 cm.

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
12.1.2010 11:11:23   
pupika
micla si mi lušte naredila, sploh za tiste dobre štručke, jaz sem si sedaj privoščila malico in to polnozrnato štručko. Kava mi ne diši, in čaj tudi ne preveč, čeprav ga zjutraj namesto kave spijem.

Extra upam, da se z krvavimi izcedki ne boš več srečala in pazi nase in na malo pikico, razvaj se in večinoma preleži. Saj boš vedno do konca na bolniški .
TopsiT upam, da ni nič resnega in da je s tvojo pikico vse v redu in da izcedek kmalu mine.

mala biba vauu zanimiva stran, jaz si vsaki teden na ringaraji preberem nosečniški koledat. Se pa spomnim pri sinu, ko sem bila noseča, sem imela takrat tolko linkov, glede razvoja po tednih, tokrat pa nič, pa počasi bom mogla it v mansardo malo pogledat za nosečniške revije, ker sem si jih pred letami zapakirala in pospravila.

Babnce lepo bodite in pazite nase in na user posted image

(odgovor članu extra)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
12.1.2010 11:43:21   
anajrim
punce en lep dan vam želim vsem, pa se čim boje počutite!!!

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
12.1.2010 13:23:29   
TandJ
ojla punce.

no mi smo mel vceri pregled in smo bli stari 14 tednov in 4 dni, veliki pa ze kar 9 cm (brez nogic). ne morm vrjet da je v treh tednih za 4 cm zrasel...

mam pa eno tezavo. v 15 tednu sem dobila bel izcedek, kar pise na netu, da je to za 15 teden normalno. ko pa sem to povedala ginekologinji in je vidla da ni nic vneto, mi je vseeno dala svecke za v noznico.
zdaj pa sem malo v dvomih, ce bi to sploh vzela...sej ce je to normalno in ni prav nobenega vnetja, zakaj bi morala potem dajati to notri?
imama namrec malo načelo, da med nosecnostjo uporabljam nic zdravil, ce to ni nujno potrebno.
kaj ve pravite?
a ima katera enak problem? a so ji dali tudi kremo za uravnavanje Ph?

hvala vsem za odgovor...
papa

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?