|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2010
11.1.2010 4:17:29   
bcljka
keglove vaje... haha... jst sm jih pomoje več nrdila pred nosečnostjo user posted image sej se kdaj pa kdaj spomnem... sam daleč od tega kokr bi mogla - 50/dan... user posted image pomoje bom zadn mesc probala vse nadoknadt user posted image

drgač sm se pa jst navadla na ta nosečniški modrc, čeprou ni "trd"... je zlo udoben, pa kul mi je k nima kosti, da me ne žul... user posted image

bim*bam - dobrodošla!

aja, pa pregled mam 18.1. in ne 19.1. sm mal zamešala ... 18.1. ob 19h ... dobr da sm ponesreč pogledala v knjižco k drgač bi suvereno pršla 19. user posted image

zdej grem pa spat... študentsko življenje ostane kljub nosečnosti... treba se je učit user posted image

(odgovor članu bridget3)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
11.1.2010 9:56:04   
krtkova
Živjo!

Punce, danes je ponedeljek in čas za našo telovadbo v ZD Fužine, ki se začne ob 19.15. Dobimo se ob 18.55 pred Zdravstvenim domom. če ne veste kje je to, poglejte prosim v TIS - Preglov trg 14.
Jaz bom zelo prepoznavna, saj imam živo roza puhovko!!! user posted image

S seboj imejte:
- čiste superge
- športno oblačilo
- ležalko
- brisačo
- vodo
- dobro voljo.

Čakamo do 19h, potem gremo v klet in nas neke tam najdite (vsaj mislim, da je to v kleti user posted image ).

Se že veselim miganja in da vas spoznam!!user posted image

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
11.1.2010 10:48:59   
misar
dober dan

spet en krasen dan user posted image user posted image user posted image  obožujem jutrauser posted image

danes smo celo zelo solidno spali sem ko rožica user posted image

vikend je bil zelo zabaven, sobota pol delovna, druga polovica smo imel pa obiske. včeraj smo se dopoldan sankali, popoldan nas je tašča povabila na kosilo, pa tamala je šla s teto za dve urci mal pohajkat pa sva bila mal midva fraj....sva neobremenjeno likala posteljo user posted image

sem pa za vikend prvič čutila brcike, joj kako je to fajn user posted image

keglove vaje: izvajam ko se spomnim, ali ko me kaj spomni...tako kot zdajle...pa ne več kot 3x tedensko user posted image

pridne punce, ki greste na telovadbouser posted image , jaz tudi mogoče v sredo.

uživajte, lep dan user posted image

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
11.1.2010 10:51:46   
Maxica
Pozdravljene.
Jaz sem se pa danes tehtala in me je skoraj kap. Sicer smo imeli res zadnje dneve skoz ene zadeve, da je bilo "treba" jestiuser posted image , ampak se moram mal prijeti v roke, presneto, če sem bila do zdaj "pridna", bom pa še naprej. Sicer v obeh nosečnostih nisem imela pretiranih težav, po prvem porodu sem samo z dojenjem vse izgubila, v drugo je šlo malo težje, tako da upam na podoben razplet tudi tokrat.
Se pa tudi meni pozna na kondiciji ta nosečnost, sem včeraj bila kar preveč pridna, cel dan delala generalko po stanovanju in so bile moje noge zvečer čist otečene in boleče. user posted image  
Keglove vaje naredim ne preveč pridno, jih naredim, če vidim, da so kje omenjene, sicer pa nisem najbolj pridna glede tega, ne.
Spanje tudi mene malo muči, moj priljubljen položaj je na trebuhu, tako da še vedno iščem najbolj idealno novo pozo. user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
11.1.2010 10:55:39   
Bam Bam
 user posted image

PDP, NICK, STAROST, KRAJ, user posted imageuser posted image /user posted image , user posted image /user posted image

24.05.2010
Anadami, 2user posted image

01.06.2010
Slovenka, 2user posted image ,
user posted image
krtkova, 34 let, Ljubljana, 1user posted image

02.06.2010
Prfect, 35 let, 3user posted image , user posted image user posted image

03.06.2010
anonimna

04.06.2010
Lyra, 29 let, 2user posted image , user posted image user posted image
Mumu, 3user posted image ,
user posted image
mkbk, 29.let, Ljubljana
innes4, 21 let, 1user posted image

05.06.2010
anonimna2, 3user posted image , user posted image user posted image
mojculja

06.06.2010
rea27, 28 let, Dolenjska, 3user posted image , user posted image
Bubika26, 26 let, 1user posted image
Lilly_21, 25 let, 4user posted image ,user posted image user posted image

zoja83, 26 let, 1user posted image , user posted image

07.06.2010
markle, 29 let, LJ, 1 user posted image

08.06.2010
Bam Bam, 2 user posted image , user posted image
novakatja, 35 let, 2user posted image , user posted image
Bušika1, 27 let, 1user posted image

09.06.2010
Kety, Ljubljana, 31 let, 3user posted image , user posted image user posted image

strelka81 , 28 let, 3user posted image , 1 user posted image

10.06.2010
meymey, 2  user posted image ,
Majček28, 2user posted image , user posted image
pik ipoki, 22 let, Logatec, 1user posted image

11.06.2010
Prizma, 1user posted image
dzanika, 2user posted image , 1user posted image
majkl, 31 let, Ljubljana
Kiya, 26 let, Ljubljana, 1user posted image
ajči, 32 let, Primorska, 2user posted image , 1user posted image

12.06.2010
Maxica , 3user posted image , 2user posted image user posted image

13.06.2010
Junijca
SpeliG, 2user posted image , 1user posted image
bim*bam

14.06.2010
Naraščaj, 29 let, 2user posted image

15.06.2010
nikita*, 29 let, 2user posted image , 1user posted image
soncnizarek25, 25 let, Adregas, 1user posted image

16.06.2010
*Ella*, 23 let, 1user posted image
čeb Maja, 1 user posted image

17.06.2010
BonnieRR, 24 let, 2 user posted image , 1user posted image ,
ivy@, 24 let, 1user posted image

18.06.2010
marussa88
bcljka, 24 let, Ljubljana

19.06.2010
miki23, Nova Gorica, 2user posted image ,
top10, 28 let,
costella, 35let, LJ, 3 user posted image , user posted image user posted image
uršulina
Jessy_ce, 25 let, Celje

20. 06.2010
scorpiogirll, 29 let, 2user posted image , user posted image

21.06.2010
misar , 2 user posted image , user posted image user posted image
gajka , 2user posted image , 1user posted image
cipollina26, 26 let, 1user posted image
bejbika81, 28 let, 1user posted image
bridget3
honey26, 26 let, Celje, 1user posted image

22.06.2010
Sa5i, 1user posted image
Anonimen, 28 let, Maribor, 1user posted image
diksy, 28 let, 1user posted image
1A, 28 let, 2user posted image , user posted image

23.06.2010
katrin30, 1user posted image
primorka111

24.06.2010
ziva1, 31 let, 1user posted image
mamiica
tinci1, 26 let, 2user posted image , 1user posted image , user posted image
annie, 27 let, Ruše, 2user posted image user posted image
Teenka, 26 let, 1user posted image
honey*, 1user posted image , user posted image

25.06.2010
nikri, 29 let, 1user posted image

27.06.2010
soncnica3, 32 let 2user posted image , 1user posted image
Mysterious, 28 let, Gorica, 1user posted image

28.06.2010
nikicaa, 21 let, 1user posted image
tina2806, 27 let, Ljubljana, 1user posted imageuser posted image

29.06.2010
milabe, 1 user posted image
tweetek, 29 let, 2 user posted image
extra

30.06.2010
veverica, 2user posted image , 1user posted image

01.07.2010
rendi, 2user posted image , 1user posted image   

02.07.2010
tukaj, 24let, 1user posted image

Žal so nas zapustile:
anonimna,
SM10, Tejka28, Tanjusi, Cukica user posted image user posted image

(odgovor članu Bam Bam)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
11.1.2010 11:00:30   
Kety
Dobro jutro, dober dan!

Krtkova, jaz pridem, samo še izvohati moram kje je ZD. Sem pa za danes imela v planu kino z dragijem, pa ga bova prestavila. Telovadba mi je bolj pomembna. Imela bom pa svetlo oz. bež športno bundo. Tebe bom ziher prepoznala, če boš tako "šajnala" v roza!user posted image

Brcike, jaz že čutim, bi rekla, da že kak teden, ampak so še ful švohcene in jih čutim, ko ležim ali mirujem, drugače ne.

Jaz sem danes zjutraj spet bruhala, joj, a še ne bo konec....je pa res, dasem šla pozno jest in sem bila že ful lačna, zato me je pa zvilo. Zdej sem pa čisto razštelana. Pa glava me hoče bolet.

Nič grem med fascikle....

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
11.1.2010 11:01:43   
Bam Bam
Pregledi v januarju:
12.01.2010
gajka - pregled

13.01.2010
pik ipoki - pregled

18.01.2010
tinci1 - pregled
bcljka - pregled

19.01.2010
ziva1 - pregled
nikicaa - pregled

20.01.2010
milabe - pregled
krtkova - pregled

21.01.2010
tukaj - pregled

24.01.2010
meymey - morfologija
novakatja - morfologija

26.01.2010
nikita* - morfologija
mkbk - morfologija
kety - morfologija

29.01.2010
innes4 - morfologija
majkl - morfologija

Pregledi v februarju:

02.02.2010
misar - pregled
maxica - morfologija

05.02.2010
behbuja81 - morfologija

09.02.2010
tinci1 - morfologija

10.02.2010
annie - morfologija
soncnizarek25 - pregled
narascaj - morfologija

15.02.2010
Bonnie_RR - morfologija

(odgovor članu Bam Bam)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
11.1.2010 11:19:19   
Bonnie_RR
dojenje... Uh, pri meni je to dolga zgodba in žal nima lepega konca. Že v porodnišnici so mi namreč zamrznili mleko, ker sem dobila grozen mastitis, ki se je kar selil z ene na drugo joško, preden pa so mi dali pravo mešanico antibiotikov (vsi 3 skupaj so šele zadoščali) je bilo mleko že totalno zasvinjano. Na analizi se je namreč pokazalo, da sploh ni več vredu (bilo je čist oranžno). Skratka, zaradi tega sva bila v P 16 dni, domov sva prišla pa "s flaško".
1. na to sploh nisem bila pripravljena in smo potem naknadno nabavljali ustrezne flaške, grelec, adaptirano mleko ipd. Modrc za dojenje sem imela pa ravno ene 2x gor v P, tako, da je še kot nov, če bo v drugo več uspeha.
Sem se pa, po začetnem šoku in vseh prestanih bolečinah, čist sprijaznila s situacijo in je moj tamali, kljub aptamilu, zrasel v zdravega fanta. user posted image

AC... Nimam izkušenj.

keglove vaje... Ne. Itak pa mi je G na zadnjem pregledu spet povedala, da bo tud tokrat CR, tako da...

zgaga... Joj, kako je pa meni ta vikend zgaga nagajala. Ali pomaga še kaj drugega kot donat??? Tega namreč ne spravim dol - rajš trpim, da me peče...user posted image

Pa glavobol mi bo tud čist požrl živce... Cel vikend! user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 11.1.2010 11:22:59 >

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
11.1.2010 11:41:37   
Kety
Aja, sem hotela še glede dojenja povedat. Jaz sem obakrat BP dojila, dokler se nista sama odstavila, oba pri 9 mesecih. Pomembno je, da se z dojenjem ne obremenjuješ. Naj vam ne bo nerodno prositi, da vas naučijo pravilno pristavljati, ker je to ključnega pomena. Potem vse samo steče. Res! Če se vam bo zdelo, da vam mleko ne teče dobro, to recite in vam bojo že v porodnišnici dali en sprejček za v nos, ki si ga pihneš pred podojem in potem se žleze sprostijo in mleko lažje steče. V porodnišnici imate vse na voljo, le rečt si morate upati. Kdor jezika špara, kruha strada. Sestre so tam zato, da vam pomagajo. Jaz sem imela v drugo ful velik naval mleka, sem mislila, da mi bo joške razgnalo, sem imela trde kot kamen, je mali komaj jedel, pa mi je sestra pokazala kako naj si jih pred vsakim podojem zmasiram, dokler se stvar ne umiri. In je bilo takoj bolje.
Pa še en zelo uporaben nasvet ob navalu mleka. Jaz sem si kar tiste mrežaste hlačketako izrezala, da sem jih uporabljala namesto modrca, ker modrca tudi pod razno nisem prenesla v porodnišnici, brez pa tudi nisem mogla bit, sploh pa ne v tisti bolnišnični halji. No, in sem si tisto namestila gor, zadaj pa na bradavice namestila blazinico za dojenje namazano z bepanthenom. Nisem imela nič ranjenih in vnetih bradavic. Super pomaga!

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
11.1.2010 11:56:01   
milabe
ojla
tud meni slabosti ne pojenjujejo, bruhala včeraj...

dodajam na seznam   amniocinteza 27.1.

malo me je strah, ker je na živo, če ma ktera kakšno izkušnjo, bi bila vesela če jo zaupa, pričakujem pa dobre zgodbe, slabih nebi rada brala....

drgač pa midva (js ;)) sva se odločila za voziček, ponjga greva v it: bebe confort - high treck
komi čakam ;)

lp vsem

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
11.1.2010 11:56:02   
Bonnie_RR
No, samo še tole, potem pa neham in šibam na malco...

Res je kot pravi kety... V P ful sprašujte, naj vam sestre pomagajo, večkrat eno vprašajte, če se vam zdi potrebno.

Js sem bila 1. kar preveč tiha oz. sem se jim prepustila z mišljenjem - one že vedo, kaj počnejo in itak imajo prav. Hja, zdaj vem, da ni tako.
Meni recimo pri dojenju, razen da so mi pokazale, kako se pravilno pristavi, niso nič pomagale. Niti, ko sem jih prosila za nasvet oz. pomoč ob res (pre)velikem navalu mleka. Komaj sem hodila in komaj sem si utegnila menjavat blazinice (če sem samo na wc šla, je bila na tleh pokapljana sled za mano - kljub modrcu in blazincam). Pa skoz sem poslušala tisto blesarijo, češ ponudba - povpraševanje. Ja, my ass!user posted image Niti mi niso pomagale oz. povedale za masažo, niti mi niso hotele pripeljat pumpice, da bi vsaj malo zmanjšala pritisk.
No, mogoče zdej malo drugače gledam stvari, bolj sem odločna (prvič se mi zdi, da sem bila tako "mlahava", da sem bila kasneje kar malo jezna nase), zdaj bom vsekakor pri nekaterih stvareh drugače ravnala. Itak pa mi to ne bo nikakršno zagotovilo, da mi bo pa zdaj uspelo. Poskusila pa bom. Saj sem 1. tud, samo kaj ko je bilo od vročine dalje že prepozno (samo mučenje) in ves trud zaman.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
11.1.2010 12:24:19   
meymey
Jaz mislim, da je okoli dojenja čisto preveč pritiskov. Če ne gre ne gre in prav nič ni narobe, da se otrok hrani po flaški. Ženske so čisto preveč napsihirane na idealno starševstvo. Pa ni vedno tako. Otrok ni vedno najbolj miren, mleko ne priteče vsem. Na koncu koncev je pomembno kakšno osebo boste poslale v svet čez 20 let!
Upam, da nam uspe vzgojiti prijazne, sočutne, samostojne, samozavestne osebe, ki bodo lahko prispevale k dobrobiti družbe :D.

Meni je pred to zahtevno nalogo dejstvo če bom dojila ali ne čisto sekundarnega pomena. Upam, da me razumete kaj hočem povedati. user posted image

Telovadba tako zelo mi ni za it danes, da sem prepričana, da točno to potrebujem! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1462
11.1.2010 12:39:30   
misar
oh to dojenje user posted image

Bonnie...v P sem tudi jaz imela nikakav suport od sester, pa vse so ble nekako vzvišene...joj kar zmrazi me, ko se spomnim. pa tud sama sem bila tako neodločna, nesigurna, ko nič ne veš, si misliš, da bodo že oni poskrbeli zate. ja user posted image user posted image  nič od tega. pa po odpustu iz P me je tud pediatrinja skoz sam spraševala če dojim, če dojim in še enkrat če dojim. nič drugega. bi jih kar fentala vse po vrsti.

Dojenje je steklo pri nas čist BP (brez posebnosti) le zvečer mi je zaradi utrujenosti in neprespanosti zmanjkovalo mleka. Stroka je govorila, več pristavljaj, pa sem pristavljala na 15 minut. Za znoret, ni mi kapnilo, da bi kdaj vturila flašo adaptiranega mleka, kot so mi prigovarjale mama, tašča, svakinja... ne, ker stroka pravi da ne. ma kakšna buča sem bila, otrok se je zbujal na pol do eno uro in skoz visel na zizi, jaz zaradi izmučenosti še manj mleka. no ampak sem dojila 14 mesecev. od tega 8 mesecev izključno dojila, ker nobene hrane ni hotela jest na žlico.

ko še enkrat rodim, bom spet dojila (če bo šlo) vendar ne za vsako ceno.
2 meseca po porodu sem imela 5 kg manj kot pred prvo nosečnostjo, po pol leta sta me bila sama kost in kožauser posted image  neprespanost in dojenje sta me totalno izmučila. tisto leto sem bila kot v transu, sploh se nisem uspela spravit k sebi, kaj takega ne naredim nikoli več. bilo je katastrofalno mučno zame, predvidevam, da tudi za mojo princesko, ker sem bila skoz kronično utrujena in vsekakor tud za partnerja, ko me je gledal tako.

Podpiram dojenje v celoti, ne predstavljam si, da ne bi dojila, ker te zbližuje z detecem, sam stroki pa okoli tega ne zaupam več. žal. delala bom izključno po svojem občutku in ja, zaupala tudi mami.

Neposredna povezava do sporočila: 1463
11.1.2010 13:28:07   
Kety
Misar, imaš prav. Vseeno je treba delat tudi malo po svoji vesti. Če je dojenje muka, je bolje dati AM. Tudi jaz ne bi dojila za vsako ceno. Ko je bil moj drugi otrok star 5m in se je še izključno dojil, smo vsi 4je dobili rota virus. S tamalim sva pristala na infekcijski, ker je mali dehidriral. Ni se hotel dojiti, ker ga je skoz črvičilo in je bruhal in driskal. On je dehidriral, jaz pa sem skoraj popolnoma izgubila mleko. Vendar sem vseeno vztrajala, ko je bil malo boljši, sem ga normalno pristavljala in seveda tudi dodajala , da je vsaj nekaj dobil vase v enem tednu sem dobila mleko nazaj in sem še cel mesec polno dojila, potem smo pa začeli že uvajati GH! Če mi otrok ne bi hotel ponoči spati, ker bi bil lačen, bi prav gotovo dodajala. V tem ne vidim nič slabega. Pač pomagaš otroku, da se ne zbuja zaradi lakote večkrat kot 2x na noč. Vse ostalo je mučenje za mamico in otroka. Se mi zdi.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
11.1.2010 13:46:25   
krtkova
Pozor!!

Vse, ki vas zanima, dne 19.1.2010 se ob 17h dobimo ljubljanske nosečke v slaščičarni Zvezda v BTC-ju!! Vabljene!!!

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
11.1.2010 14:15:29   
misar
IZVIRNO SPOROČILO: Kety

Misar, imaš prav. Vseeno je treba delat tudi malo po svoji vesti. Če je dojenje muka, je bolje dati AM. Tudi jaz ne bi dojila za vsako ceno. Ko je bil moj drugi otrok star 5m in se je še izključno dojil, smo vsi 4je dobili rota virus. S tamalim sva pristala na infekcijski, ker je mali dehidriral. Ni se hotel dojiti, ker ga je skoz črvičilo in je bruhal in driskal. On je dehidriral, jaz pa sem skoraj popolnoma izgubila mleko. Vendar sem vseeno vztrajala, ko je bil malo boljši, sem ga normalno pristavljala in seveda tudi dodajala , da je vsaj nekaj dobil vase v enem tednu sem dobila mleko nazaj in sem še cel mesec polno dojila, potem smo pa začeli že uvajati GH! Če mi otrok ne bi hotel ponoči spati, ker bi bil lačen, bi prav gotovo dodajala. V tem ne vidim nič slabega. Pač pomagaš otroku, da se ne zbuja zaradi lakote večkrat kot 2x na noč. Vse ostalo je mučenje za mamico in otroka. Se mi zdi.

točno to, sam mene je stroka prepričevala, da se ne zbuja zaradi lakote in bla bla bla. brez veze...pa mi dojenje ni bilo mučenje, ker sva obe uživali v tem, pa steklo je super, sam njene potrebe so bile gotovo večje, če se je ponoči zbujala od 6-8x.

v glavnem nehali sva se dojit, ker je bila tamala čist počena na joško. bog ne daj, da sem imela majico bolj odprto, že je šarila z roko pod majico user posted image user posted image  in tečnarila, če ji nisem dovolila. no in nekega krasnega dne na tržnici na djerbi (muslimanska Tunizija) je meni na plano pokukala ziza, ki jo je tamala izvlekla ven user posted image , si lahko mislite kako zgroženi so bili domačini user posted image user posted image user posted image . no takrat sem rekla zdaj je pa dovolj in sva nehali.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
11.1.2010 14:29:18   
meymey
user posted image glede tega mam pa zelo mešane občutke,... bomo videli kako bo, ko bom mama in bom dojila, samo ta otroška navezanost na mamina prsa se meni zdi rahlo ... ne vem.

Če bom lahko dojila bom to počela do uvajanja goste hrane, no kak mesec dva več... in pol adijo ziza. Moja znanka je dojila še 3 letno deklico in ko jo je želela odvaditi, se je mala z glavo zabijala v steno... do krvi!

Sicer pa bom citirala mojo projateljico: Komaj čakam, da boš sama mama in boš sama videla kako lahko je pametovat! user posted image

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
11.1.2010 14:29:47   
mkbk
Ojoj, men pa za ljubljanske nosečke čisto zmanjkuje časa, sploh, še vas komaj preberem in kaj napišem, no, pa računam, da bo kej boljše, ko bom šla v službo - zdja se pa skoz nekaj dogaja, ampak same luštne stvari več ali manj.

Danes pridem na telovadbo na Fužine, me boste prepoznale po črni bundi in črni kapi user posted image , al pa tud ne...v temi je vsaka krava črna user posted image user posted image Se že zelo veselim.

Krtkova, na uvajanje mi pa jutri ne bo zneslo

Za Zvezdo nisem čist ziher, bom še vidla, 19. namreč štartam s službo, mogoče, če se m o bo uspeo samo malo oglasit...Bom pa danes zvečer šla še mal na forum počekirat, da pridem na tekoče.

Joj, misar, ti si mogla bit pa čist boga!

Meymey, a pol se danes vidmo user posted image ?

Sem bila v Trstu v soboto, čeprav je v petek tako snežilo, pa je moj user posted image šel ponoči kidat in je kudal do pol enih, potem je pa še zjutri enga plužilca nafehtal, da nam je prišel v dvorišče spucat, drugače bi z avtom nasedla in ne bi šla nikamor, za na roke kidat bi blo pa dela za par ljudi... al pa ene dve urci... pa sem kupila ene par majčk zase, pa trenirko, v glavnem pa spet za tamalga. Men je zdaj zame kr neki škoda (pa včasih sploh nisem bila taka). Sem pa našla ene par trgovin z nosečniškimi cotami, ampak pazi: trenirka zg. del 180 eur, spodnji pa 124 eur, sicer ful kjut in znižano na pol...ampak zaenkrat me je samo odneslo ven iz trgovine...

Dojenje - jaz imam prov fajn dojenje za sabo na začetku je bilo sicer ful težko ker je bil tamal nedonošen in ni znal sesat, ampak smo ga naučili user posted image , malo so mi nastavki pomagali prvi mesec, pa na začetku sem res ful vložila v to in sem si hodila ponoč dvakrat pumpat v porodnišnici, da bi mi steklo. Sem imela pa isti sitem v porodnišnici, kot je ena zgoraj napisala, z mrežastimi spodnjimi gatami namesto modrca. pa obvezno sem pazila na to, da sem si roke umivala (ker menda tudi od tega lahko kaka bakterija pride in povzroči mastitis) in pa masaža s toplim tušem ko so se mi betonirale. Pa ful sem mazala bradavice z Lanolinom, drugače se pa dobi za vnete bradavice tudi ene take komprese, ki pomagajo, ampak po moje je zdaj še prezgodaj za to. Drugače se meni zdi pomembno,d a je tak poudarek na dojenju, ker marsikdaj ne steče samo od sebe in je ful najlažje dat flaško (tud meni je bilo na začetku ful hudo, ker je bil moj user posted image samo 2000g težek in ni znal jest pa mu ful niso hotle dat dodatka, jaz pa itak nisem vedla a pri meni sploh kaj dobiva za jest ali ne -sem ga pač tehtalain ene par dni jokala kot dež ter preklinjala sestre, samo na koncu, ko pogledam, sem pa vesela, da nam je uspelo in sva se polno dojila do 6 meseca. Ko se mi je ponoč zbujal, sem mu ene parkrat dala dodatek, pa se je še vseeno, tako da pri nas se je zbujal bogve zakaj, tako da AM nisem nikoli dajala. vem pa da se pri vseh ne izide tako krasno, ali pa tamali nočjo vlečt tako kot se spodobi, samo res pa poznam ene par punc, ki so bile premalo vztrajne, oziroma jih je ful močno skrbelo, da ne bi bil otrok lačen in potem so prešaltali na flaško čist brez potrebe. Itak se res tukaj vsak sam odloči ampak kot je že misar napisala, najboljše je, da se prepustiš občutku in ne za vsako ceno. Bomo vidli, kako nam bo šlo pa zdaj. Aja pa še to...meni je ful prav prišla spletna stran od LLL kar se dojenja tiče in med.over.net.

Se pa strinjam z meymey, jaz bi dojila max do ene 15 mesca, itak mi je šlo že močno na živce ko je mali odbival zobe, grrr, sem ga odklopla pri 10. mesecih pa ni niti pinu, HB. Mi pa še zdaj mleko priteče user posted image

Sem se čist preveč razpisala, pa nisem hotla pametovat, ne me narobe razumet, mogoče pa kateri kaj od napisanega prav pride user posted image

Pozdravček...z enimi se pa itak danes vidimo user posted image

< Sporočilo je popravil mkbk -- 11.1.2010 14:32:11 >

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
11.1.2010 14:39:49   
krtkova
sej res - meymey - a prideš danes?????

Jst ne morem nič pametnega povedat o dojenju, ker.....sej veste zakaj. user posted image   Če pa lahko pametujem "na suho", sem pa popolnoma meymeyinega mnenja. Ampak - vprašite me čez z leto dni, kaj menim.user posted image  ha ha

MKBK - sam da te bom jaz spoznala v tej tvoji črnini, da ne bom pobrala kakšne druge na cesti.user posted image   Dej si vsaj roza kapo gor!!user posted image

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
11.1.2010 14:41:38   
krtkova
IZVIRNO SPOROČILO: mkbk
Krtkova, na uvajanje mi pa jutri ne bo zneslo

Sej sm neki zaj... Sploh ni uvajanje za naju.

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
11.1.2010 14:41:57   
misar
hej to, da sem bila boga pa neuser posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image  na to pa ne pristanem user posted image user posted image

sem sam hotela vsem položit na dušo, da ne vse verjet stroki, da je treba v prvi vrsti verjet svojemu občutku, samo to. saj kot pravim, obe s tamalo sva ful uživali v dojenju, verjetno bi še bolj, če ne bi bilo toliko sekirancije in pritiska s strani pediatrov. prav preveč sem se presekirala za brez veze, boljše bi bilo, če bi bila bolj zadovoljna mamica, bi verjetno tud mleka več bilo.

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
11.1.2010 14:47:29   
markle
joj...kako čas beži...

danes je dan D...telovadba...user posted image user posted image user posted image

pridem...torej iščem roza in črno bundo...

jaz bom v beli...če bo suha...se je prala čez vikend...  to je edina, katero zapnem...pa še to moram imeti majčko spodaj in ne pulover..da na flis sploh ne pomislimuser posted image ...čeprav sem zmrzljivček...user posted image ...posledica +8 kg...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
11.1.2010 15:12:50   
rendi
ojla punce, že dolgo se nisem nič oglasila...ma pri službi in mali navihanki imam malo časa za tipkat. berme pa vas redno.
ta teden nimam šefa pa lahko malo potipkam.
vidim da imamo vse iste težave....user posted image
dojenje: dojila sem do 6 meseca, pri 4 začela uvajat gosto hrano in tokrat bom ponovila.....zame je v nedogled vlečenje dojenje mučenje otroka in sebe, ker sčasoma postanje dojenje samo cartanje za otroka, ker mleko ni več tako kvalitetno in ne zadostuje otroku. mamice pa smo samo na razpolago na 2 uri, ker ni fanj.
kg: pri prvi nosečnosti sem se zelo zredila, vendar polna vode in tudi na bolniški sme bila in imaš čas za jest...sedaj pa služba in otroček pa se mi zdi da ne gre tako drastično gor...sicer je že šlo za 5kg ma ni hudo. če sme prišla nazaj na svoje prvič bom tudi tokrat, tako da se ne sekiram kaj dosti.
telovadba: bi šla, a kaj ko nimam časa in tudi ne vem kako vam rata, jaz sem zvečer tako utrujena da me kar zmanja v postelji že ob 21ih
spanje: spim trdno do kakšnik 2- 3 in pol pa premetavanje in zaspima nazaj okoli 4 in ob 6 pa smo že pokonci.
pregledi: naslednji je 2.2. in pdp imam popravljen na 24.6. - za seznamček
za enkrat toliko, ker je že ura za domov, lep dan še naprej

rojstvo otroka je nekaj neopisnega...

(odgovor članu markle)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
11.1.2010 16:18:24   
gajka
keglove vaje - sem preveč lena, da bi sploh pomislila nanje user posted image

dojenje
- uf, po 2 dneh v porodnišnici, ko sem se trudila dojit (itak so mi samo pokazali, kako se otroka pristavi) in so malega končno stehtali, so ugotovili, da je od porodne teže izgubil 300g. user posted image Takrat so zapeljali paniko, da nimam dovolj mleka in sem ga mogla tehtat pred in po vsakem obroku - totalen poden za psiho! user posted image user posted image Mleka res ni bilo dovolj, željo po dojenju pa sem vendarle imela (čeprav iz obroka v obrok manjšo user posted image ). Potem so mi končno dali neke tabletke, ki pospešijo laktacijo (mali se je namreč rodil 14 dni prezgodaj, odtekla voda, porod je šel po tekočem traku in očitno hormoni še niso prišli do faze proizvajanja mleka). Potem je zadeva končno stekla in sva se samo dojila dobrih 5 mesecev user posted image , ko je začel na veliko zavračat dojenje (kak obrok je šel normalno, potem pa je bil sposoben tudi do 10 ur zavračat dojenje user posted image ), nakar sem začela počasi uvajat gosto hrano. Takoj z začetkom goste hrane je bilo dojenje spet ''in'', sem ga pa postopoma z dojenja prehajala na gosto hrano. Najprej sem menjala dopodlansko malico, pa potem popoldansko malico, pa zajtrk, pa kosilo... Večerno dojenje sem ukinila ravno, ko sem spet začela hodit v službo. Vse se je na koncu lepo izšlo, mali ni bil nikoli obseden z joško in tudi odstavljanje je šlo idealno. Tudi tokrat bom poskusila dojit, ampak če ne bo šlo, se ne nameravam obremenjevat s tem (v porodnišnici namreč skoraj dobiš občutek, da če ne dojiš, si manjvredna mama user posted image ). Btw. zaradi tiste izgube teže v 2 dneh po porodu sem mogla prvi mesec malega tehtat pred in po vsakem obroku, če vendarle dobi dovolj mleka, dokler ni končno na 1. pregledu pri pediatru pokazalo, da se je v 1 mesecu zredil za 1,6kg! Šele potem so mi dali mir... user posted image

< Sporočilo je popravil gajka -- 11.1.2010 16:22:01 >

(odgovor članu rendi)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
11.1.2010 17:30:14   
bcljka
ufff... kakšne debate o dojenju... super! user posted image jst sploh nisem pomisnla da bi loh mela kkšne težave... bl sm razmišljala o tem k bom mogla januarja 2011 za 1tedn s faksom na turo... a bom takrat še dojila al ne... svašta! user posted image pač logično mi je blo da dojiš... zdej pa vidm da ni čist tko... user posted image

drgač pa mogoče sm začutla prve brcike... sam nism zihr... če dam roko na trebuh... pa ne vem al je moj srčni utrip al so brcike... user posted image user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.