|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2010
11.1.2010 17:49:20   
gajka
bcljka - glede dojenja si nikar že zdaj ne delaj planov. Enim steče, enim ne, enim za samo kak mesec... Še vsak je gor zrastel, na materinem ali pa na adaptiranem mleku. Pa januarja bo tvoj pišek že tudi star 7 mesecev in bo že kar nekaj goste hrane na jedilniku. Če se bosta pa zraven še vedno dojila, si pa lahko mleko tudi vnaprej izčrpaš in zamrzneš, pa bo. 

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
11.1.2010 19:00:11   
majkl
Hej vsem nosečam

Jaz danes žal ne morem na telovadbo...bi pa bila zelo vesela če boste delile z mano kako kvalitetna in uspešna je telovadba v zd.fužine.

Zadnje tri dni sem imela zanimive težave -bolečine, za katere nisem vedla, kam naj jih uvrstim-ali so krči, ali je kaj drugega. Namreč vsakič, ko sem poskušala vstati (ali iz stola, kavča, postelje) me je močno zabolelo pod trebuhom (tam kjer so dimlje baje). Sem se že utrašla, da je kaj hudo narobe, pa sem se spomnla, da mi je rekla ginekologinja na zadnjem pregledu, da imam pesek (ledvične kamne) v urinu. Sem takoj povezala, da je to mogoče vzrok, ker sm komi hodila, tako je bolelo. No pa mi je gin.danes rekla, da najverjetneje pritiska teža maternice in otroka na kakšen živec, in da zato komi hodim na vsake tolk oz. mam take bolečine. Predlagala mi je pas, ki podpira maternico. A je imela katera podobne težave?

lep večer vsem nosečkam

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
11.1.2010 22:05:44   
krtkova
Čer!

Sporočam, da smo se na telovadbi dobile mkbk, kety in tina2806. Meni je bilo uredu in bom šla naslednjič spet!user posted image  Sem se odločila, da bom hodila enkrat na pilates in enkrat v Fužine. Sam je bila pa res gneča.

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu majkl)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
12.1.2010 9:52:46   
Bam Bam
Helou čebelice moje...
Kako ste?

Sem z odprtimi usti prebirala vaše izkušnje z dojenjem, pa bi (če dovolite) delila še svojo izkušnjo. Nama je dojenje zalaufalo fenomenalno. Čeprav je bil poba rojen s CR, je bil pravi mali sesalček. Dejansko me je zamenjal za dudo, ampak meni je bilo vse skupaj v velik užitek. Kljub temu, da bi po sekciji potrebovala ogromno počitka sem se na vso moč trudila in pristavjala, pristavljala... 4. dan je šele mleko zares steklo,  zato nikar ne obupajte prehitro. V porodnišnico sem prišla že precej podkovana glede pristavljanja in prvih trenutkov dojenja (prebrala sem knjigo Dojenje in materisntvo iz srca -  TOPLO PRIPOROČAM  v branje vsem vam. Kasneje pa sem tudi jaz ogromno izvedela od LLL svetovalk na MONu - ta forum je bil moja Biblija prve mesece). In tudi tokrat imam veliko željo po dojenju - pa ne zaradi pritiska pediatrov, ampak izključno zaradi tega, ker se med dojenčkom in materjo stke ena posebna vez. Ni lepšega, kot k sebi stisniti otročka in ga nahraniti. Pa še nekaj: tole dojenje je tako enostavno - mleko je vedno prave temperature, vedno pri roki, čisto zastojn, dojke so sterilne, ... torej odpade vse prekuhavanje stekleničk, nakupovanje adaptiranih mlek, pripravljanje mleka za na vozičkanje... Skratka dojenje ima ogromno prednosti tako za mamico, kot za dojenčka. Seveda če dojenje zalaufa. Ampak mislim, da z malo truda lahko uspe vsaki, če seveda nima zdravstvenih omejitev. No, midva sva se izključno dojila do 6. meseca, do uvajanja GH in potem se je sam odstavil pri enem letu. Fantastično! Pa čeprav sem se vmes borila z "doječimi stavkami", ker se ni hotel dojit in sem ga dojila pod igralnim centrom na kolenih (ker ga je bilo potrebno zamotit) in čeprav je ob poskokih rasti imel povečane potrebe po dojenju (ponoči tudi 6x)... danes mi ni žal, ker je bil to zame še en čudež, ki ga ženska lahko da otročku, poleg tega, da mu da življenje.

Pa ne želim, da to zveni kot neka huda propaganda dojenju, ampak samo v razmislek, če ima katera pomisleke oz. v opozorilo, da se je vredno pred porodom pripraviti tudi na dojenje. Jaz imam res čudovito izkušnjo in jo privoščim in želim tudi vsem vam...

Joj, pardon, če sem preveč naložila...

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
12.1.2010 10:33:55   
bim*bam
milabe: jaz sem bla včeraj na AC.me je blo pošteno strah ampak razen čakanja in podpisovanja papirjev je minlo z ultrazvokom in vbodom v kakih desetih minutah.po tem pa te pospremijo v sobo kjer nekje 5 ur počivaš.prinesejo ti tudi kosilo.ne boj se ker ni hud.o

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
12.1.2010 10:53:54   
Bam Bam
milabe in bim*bam (moja skoraj soimenjakinja :))... oprostita, če sem kje preskočila, ampak zakaj pa imata AC? No, kakorkoli... želim vama, da bodo rezultati fantastični!

(odgovor članu bim*bam)
Neposredna povezava do sporočila: 1481
12.1.2010 12:08:35   
bim*bam
jaz sem imela AC zato ker so mi pri 9 tednih v krvi našli sum na svežo okužbo toksoplazmoze.čeprav jaz v to dvomim ker koliko sem jaz o tem na internetu prebrala in se pozanimala sem jaz po mojih izvidih to že prebolela in sem doživljenjsko varovana.ampak zdravniki iz previdnosti vse zdravijo z antibiotiki in z vsemi možnimi pregledi med njimi tudi AC.komaj čakam na rezultate da bom bolj mirna kaj se dogaja z mojim otrokom.čeprav tisti šesti čut vztraja da je vse ok..tudi nuhalna je bila ok še skoraj nadpovprečno ok.to je del moje zgodbe.

(odgovor članu Bam Bam)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
12.1.2010 13:59:20   
Honey26
dojenje: glede na to, da je to moja 1 user posted image  in še nimam izkušenj :), si niti ne znam predstavljati kako naj bi to "izgledalo" oz. "občutila", upam da bo vse dobro in da bo šlo, ne delam pa že nekih planov v naprej. Enim gre super in nič ne boli, ene boli ko šus (prijateljica ima en mesec staro dete in pravi da jo tako noro boli...), druge sploh ne morejo (ni mleka)... moja mami je mene in brata dojila bp, tazadnjega (3) pa ni mogla, pa je tud ob umetnem mleku čist lepo gor zrastla :) preveč možnih scnarijev, grem na "kar bo pa bo", v želji da bom lahko bp dojila.

kile: ja, morm tud to, izkašljat, ker štartam že z visoko težo, se ne smem preveč zredit. jasno. in do sedaj je kar šlo, (od prvega pregleda pa do zadnjega 3 mes) nič gor oz. Sedaj pa v tem prelepem prazničnem mesecu (2 tedna) 3 kg gor... g me bo spet nadirala :( (me je že v naprej prprvala da se morm pazit, in na drugem pregledu najprej vprašala če sm že kej shujšala). pa sej bom zdej res pazla. res. pa migat bom tud začela. častna (to je monolog za mojo motivacijo :)

modrc: eh, meni pa nič kej očitno ne rastejo, na začetku so še nekaj, zdaj se mi pa zdi da se je ustavilo... user posted image , škoda, ker imam med A in B in sem se veselila malo bolj polnega oprsja...user posted image

razpoloženje: niha ko šus, mal me zdeluje služba, malo faks, predvsem pa birokracija (neverjetno kako se ti zasuče vse po 26 letu ob statusu študenta, več visim po običan in uradih kot na faksu :), ob enem pa sem vesela kaj me čaka, pa me mal strah vmes rata, pa jokam ko vidim cmoke (ja cmoki me spravijo v raznežen jok, tisti za pojest da ne bo pomote, pečjakovi, jagodni. :) ne vem zakaj...
ah, pa saj bo.

kot zanimivost, tole je filmčk (dokumentarec) zanositev- nosečnost - pa mal poroda :), men se tako dopade (celotna serija v bistvu) da ga znam že skor na pamet....

aja pa nč se bat ko bo hotu da neki inštalirate, daš cansle, potem pa ok (in ne boste nč naložile, stran je varna, gledam preko tega linka že dobro leto, pa se ni nič sesulo :)

http://quicksilverscreen.com/watch?video=37109

(odgovor članu bim*bam)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
12.1.2010 14:12:37   
krtkova
men se zdi, da me Hugo brca user posted image user posted image user posted image
Tko, k da bi eni mehurčki pokal v meni. A bi to lahko bilo to???user posted image user posted image

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu Honey26)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
12.1.2010 14:44:59   
mkbk
Hugo se je razpenu, "pismo mami a boš ti že kej čutla mene al kaj ... "user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
12.1.2010 14:50:32   
mkbk
Hello,

čakam, da se naš ta mal polhec zbudi, pa lahko mal napišem -kosilo je že kuhano, pa drva so nam pripeljali, pa ene 20 min sem oddremala in me malo že panika hvata ko bom drug teden takle čas že veselo na šihtu na uro gledala, kdaj bom šla lahko domov...user posted image

Ful se fino počutim, ko zdaj hodim na telovadbo za nosečke user posted image ...

Aha, mi babyphone že splušča ta plavo lučko, boljše da se počasi skidam po malega

En lep mrzel pozdravček vsem nosečkam srečkam!

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1486
12.1.2010 14:53:35   
bcljka
honey26 - sej ni tok fajn k se ti prsi povečajo... jst bi raj ostala na B kt da sm že zdej na E... men je ful mučno k če nimam modrca me boli, in če ni dost zategnjen k plešem latino se mi zdi kt da mi bodo odpadle... res so težke!!
veš kaj me zanima... kaj vse pa morš uredit kot študent star 26 let?? k jst bom ubistvu 26 k bom absolventa vpisala... čez 2 leti...

lep dan user posted image

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
12.1.2010 15:05:12   
Honey26
bcljka: ja ok "preveč" tud ni glih fajn, sam tm do ene konkretnega C bi pa lahko zrastle ane :P

26 let in študij.... zdej vprašanje kako pa kaj bo čez 2 leti (ker si kar naprej nekaj novega izmislijo :)
je pa tudi veliko odvisno od tega, v kakšnem gospodinjstvu si... se pravi ali si sama, pri starših, poročena, v službi itd. te stvari se navezujejo,
pri meni je status tak (trenutno) da em prijavljena sama v lastno gosodinjstvo brez osebnih prihodkov.
jaz trenutno urejam sledeče:
ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE:
- obvezno (ker po 26 letu ne glede na status študenta) ne morem bit več zavarovana preko straršev. Kar pomeni da me zavaruje občina kot občana (občina plačuje obvezno zavarovanje).
- dopolnilno (to plačujem sama, npr. si odpreš zavarovanje pri vzajemni...)

- odkrivam pa še kako je z otroškim dodatkom oz. nekim dodatkom(ki ga drugače dobiva starš za šolajočega se otroka), ali se ga še dobiva ali ne več

pa mislim da pride do sprememb če prejemaš kakšno pokojnino, preživnino itd. samo za to nisem ziher ker e me neposredno ne tiče..

pa tudi sicer imam veliko letanja, zaradi selitve, spremembe naslova... ni samo študij pa leta. Skratka glavna sprememba in zdaj tudi najbolj relevantna je na področju zd zavarovanja.

< Sporočilo je popravil Honey26 -- 12.1.2010 15:06:13 >

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
12.1.2010 16:07:11   
RAKICA1
Ojla punce no se vam še jaz pridružim jaz tudi pričakujem user posted image junija tako da se vam kar pridružim upam da se vam lahko pridružim lep pozdrav

(odgovor članu Honey26)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
12.1.2010 17:31:46   
Bonnie_RR
krtkova... No, vidiš, pa so tud tvoj trebuh preplavili mehurčki...user posted image

dojenje... Js v prvo niti pomislila nisem, da obstaja kakšna verjetnost, da user posted image ne bom dojila in sem bila na to možnost popolnoma nepripravljena. Tud zdej se s tem niti ne obremenjujem. Upam, seveda, da bo v drugo bolje, saj si želim dojiti, če pa ne bo šlo, pa tud ne bo konec sveta. Si bom pa vseeno pred porodom prebrala kakšno stvar na to temo. Lahko samo pomaga.

AC... Vsem, ki ste bile opravile to preiskavo, želim super rezultate. user posted image

telovadba... Res ste pridne!user posted image

post uporabnice za glasovanje...
Je bil pa pobrisan in vsi ostali posti, ki so se nanj navezovali.

rakica... Dobrodošla!user posted image

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 12.1.2010 17:32:28 >

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu RAKICA1)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
12.1.2010 18:46:35   
majkl
No evo...poleg kamnov v ledvicah zdaj še to...očitno sem se od mojega dragega nalezla....danes zjutraj me je začelo kuhat, čist otečeno grlo- komi še kaj požiram, brez vonja in okusa sem ostala...skratka nisem za nikamor

A nosečke razen lekadola res ne smemo nič jemat:))))
A ma kera kakšen nasvet, kako se čimprej pozdravit?

aja ....a ma katera kakšne izkušnje z trakom, ki ti podpira trebušček...moja ginekologinja mi ga je priporočala, pa me zanima

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
12.1.2010 19:58:18   
gajka
majkl - za grlo lahko jemlješ isla moos (ali nekaj takega), pa za izkašljevanje slezov sirup. Glede traku ti pa ne znam svetovat. user posted image

(odgovor članu majkl)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
12.1.2010 20:33:56   
bcljka
honey26 - jst sm zaposlena tko da si že zdej sama plačujem zavarovanje (pač ne morem koristt bonitet študenta, ampak kaj čš)... sm misnla da je še kej druzga za urejat... to vem ... dobr se pozanimi kako pa kaj z otroškim dodatkom pa kaj se ti najbolj splača, k loh ful iztržš al pa nč...

majkl - k je bil nejc prehlajen je spal na kavču da se nism nalezla od njega... ajajaj! drgač pa probi čisto svežo limono in med, ne preveč lekadola...

dons sm mela na faksu izpit iz plesa, pač neke koreografije in sm mal bolj na "ful" odplesala pa mam že musklfibr... matr sm zakrnela zdej k se smem sam po nosečniško gibat user posted image

< Sporočilo je popravil bcljka -- 12.1.2010 20:36:22 >

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
12.1.2010 21:06:00   
mkbk
bcljka - izpit iz plesa, ful dobro, jaz sem v dobrih starih časih tud plesala in si mi zdaj prav lušte naredila - kako ti je šlo na izpitu?

Jz grem pa zdele peglat (pa ne kavča), mi je ostalo neki robe še od pred novga leta...user posted image wish me luck!!!!!!! Me je prov moj včeri napizdil, in sem res ratala čist obup v gospodinjskem smislu. Tko da ko dons pride iz šihta hočem, da se šajnajo zlikani kupi svežega perila...user posted image

adios

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 1494
13.1.2010 0:35:31   
bcljka
mkbk - sm trenirala jazzbalet 15 let, tko da ples je končno en predmet k bo 10 user posted image haha! sam to maš celo serijo plesov k morš kazat čez celo leto... zdej smo mel samo del user posted image
jst sm pa za razliko od tebe v gospodinjstvu zelo pridna... ker prej nism mela nč časa tko da sm bl mal nrdila... odkar sm noseča sm recimo začela likat, prej pač nism user posted image tko da je moj čist navdušen... sam sm že povedala da se nej ne navad prehitr k loh se zgodi da neham user posted image

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
13.1.2010 7:21:04   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: krtkova

men se zdi, da me Hugo brca user posted image user posted image user posted image
Tko, k da bi eni mehurčki pokal v meni. A bi to lahko bilo to???user posted image user posted image

Yes, yes, to je zihr to. Na začetku je še tako zelo nežno, ampak boš kmalu prepričana, da je to to. Uživaj. user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
13.1.2010 7:27:05   
Maxica
Dojenje - se je res čist brezveze vnaprej obremenjevat in delat ne vem kakšne sklepe, resno. Jaz sem prvega otroka dojila 23 mesecev (še polovico druge nosečnosti), potem pa se je praktično čez noč odstavil, brez kakršnih koli travm in podobnega, no, saj na koncu je bilo to le še certanje in uspavanje zvečer, pa vendar. Drugič sem dojila 7 mesecev, ker se je praktično počasi sam odstavljal, potem sem si kot "vestna" mama še en mesec pumpala mleko, da je bil otrok na mojem mleku, potem pa nehala. Tako da upam, da bom tudi zdaj vsaj en čas lahko dojila, ker je res fajn in komot. Sicer na začetku so začetniške težavice, kje pa niso, je pa kr treba vztrajati, v porodnišnici prositi za pomoč, da ti pokažejo, za prvič govorim, ker sicer se rado zgodi, da ti tik tak prinesejo flaško in zalivajo otroka ter ga tako razvadijo. Meni osebno je stokrat bolje in lažje otroku ponuditi dojko kot flašo, tako da, saj pravim, naj bo tudi v tretje tako. user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
13.1.2010 9:23:49   
misar
dobro jutrouser posted image

evo zdaj pa 14 dni doma, če bo vse po sreči in bomo vsi zdravi, ker imam študijski dopust. čakata me še 2 izpita in potem, če to spackam, končno diplomauser posted image user posted image user posted image . pred drugim otročkom se pa že spodobi diplomirat, kaj pravite? user posted image

sicer pa vse ok.
včeraj zvečer nikakor nisem mogla zaspat, ker je mala pikica v trebuščku take zganjal, da mi je trebuh non stop otrdeval in me je vse tiščalo, nisem in nisem mogla najti pravega položaja. če je že zdaj tako razigran kako šele bouser posted image user posted image user posted image user posted image ...ta bo bolj po mamiciuser posted image sem pa imela te lažne popadke tud v prvi nosečnosti, bolj pogosti so zvečer, ker utrujenost dela svoje.
tako, da, če še katera druga kdaj začuti čisto trd trebuh in tak rahlo neprijeten občutek so to lažni popadki, nič nevarnega, le včasih je treba mal več počivat- besede moje G.

o dojenju pa ne bi več govorila...razen to, da je nekaj krasnega, enostavnega, vedno priročnega, če le zmorete dajte dojit. v prvih dneh  pa večina nima mleka, le mlezivo (kolostrum), ki je temnejše barve in ga je količinsko po kapljicah. to je povsem normalno, drugega dojenček v prvih dneh niti ne potrebuje. pri men so sestre naredile celo paniko v porodnišnici, ker nisem imela v začetku mleka..očitno nobena ni dojilauser posted image user posted image

pa lep dan

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
13.1.2010 9:41:59   
mkbk
krtkova... a samo v mehurčkih uživaš?????? user posted image user posted image

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
13.1.2010 9:47:57   
krtkova
IZVIRNO SPOROČILO: mkbk

krtkova... a samo v mehurčkih uživaš?????? user posted image user posted image

Ne, tudi v kakšnem dobrem kosilu, sexu, prepiru,tortici .....user posted image user posted image

Sam res no, včeri je blo pol ure mehurčkov, sm bla čist v šoku!! Se mi je kr smejalo!!! prvič je le prvičuser posted image

Nimam kaj komentirati, če debata poteka o dojenju. Jst nisem še nobenega dojila,kako so pa mene dojili se pa žal nikakor ne spomnim. Tko,da ne morem česa pametnega dodati. Žal....user posted image

Lahko pa delim veselje z vami, da mogoče dobim prikolico v najem poleti.user posted image  Držite pesti, da mi uspe (da je ne odda komu drugemu).

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.