|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
9.1.2010 17:38:24   
KulGirl
Samo da vam javim. Časa za branje in redno pisanje ni več. Rodila sem 19.12. punčko Zalo (ob 3:23, 3440 g in 52 cm). Popadke sem dobila svoje in sem jih predihavala več kot 24 ur (od desetih zvečer do enih ponoči naslednji dan). Bila sem sprejeta na oddelek in sem tam sama trpela popadke. Ko sem se končno odprla na 2 do 3 cm so se me usmilili in me sprejeli v porodno ter mi dali epiduralno. Jaz sem se začela odpirati, moja punčka pa se ni spuščala in utrip je ob popadku padal. Ves trud je bil zaman in naredili so urgentni carski rez. Popkovnica ji je zdrknila čez glavo in ji preprečevala spuščanje. Domov sva prišli za božič in se privajamo na skupno življenje.

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 251
9.1.2010 18:03:13   
d4rj4.84
momtobe tudi jaz sem imela enak problem. že v porodnišnici sem pogruntala da moj sinko nič ne je, samo cuzal bi dojko kot dudo, redkokdaj je prav potegnil in tudi on je hujšal. potem sem pa zatežila sestram naj mi ga pomagajo pravilno pristavit in so mi pomagale in potem je zizal pravilno, doma sem se ful trudila pravilno pristavit, toda še zmeraj ni veliko pridobival na teži. dojila sva se tudi po 4 ure in potem sem pogruntala da se samo crklja, pa sem ga potem nosila da je zaspal. navadila sem ga tudi na dudo. ko sem videla da sesa prst sem mu spet ponudila dojko in včasih je tudi tako zaspal. pogruntala sem tudi da imam premalo mleka, zato sem mu začela ponoči dodajat, da sem imela zjutraj dosti mleka. pogruntala sem pa tudi da vedno ko je večji bolje zagrabi dojko.

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 252
9.1.2010 20:27:54   
BeeBee
Živjo mamice. Uff.. kako se to lepo sliši, ne? user posted image

Prvič sem na tej temi. Moram priznat da sem dolgo zbirala pogum,da pridem pogledat vas in vaše otročke.
Sem upala na kakšne slikice pa jih zadnjih nekaj strani ni zato ne bom več iskala.

Moje počutje je pač pričakovano. Nonstop me spremlja nek občutek samote in v srcu me duši. Ampak vrjamem da bo boljše.
Našla sem eno punco, ki se ji je zgodilo isto in sva druga drugi v oporo.

Bila sem pri zdravniku in nama je dal zeleno luč. Se bova čisto prepustila in pač ko bo plus bo plus. V februarju bi mogla dobit M pa bomo videli, če bo uspelo. :))

Mamice, polubčkajte svoje biserčke še za mene.

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 253
9.1.2010 21:11:56   
blondy_81
terida jaz jem čokolado, okisano solato (z jabolčnim ali vinskim kisom - zeleno, kitajsko zelje, paradižnikovo) pa Manca nima nobenih problemov. Tudi jabolka in ananas sem jedla, pa tudi ni bilo problemov. Edino citrusov pa ne upam. Je pa imela hude krče po zelju (ki ga ješ npr. zraven pečenic).

marusi tudi jaz imam zvečer zelo malo mleka. če ga grem črpat okoli 21h ga sploh nimam nič. Niti za 10 ml ga ne načrpam iz obeh dojk. Pa je minilo od prejšnjega črpanja 3-4 ure.

natasa28 Oleovit kapljice ti ni potrebno hoditi v Avstrijo iskat, ker jih imajo v lekarni na Deteljici v Tržiču. Edino če ti je bližje avstrija kot Tržič, potem pa boljše jit v Avstrijo.

Momtobe a pa si probala s fejst sladkanimi kamilicami. Ker po moje ne požene vsak sladkan čaj. Moji sem ga zadnjič dala, čez eni dve uri je bila pokakana ko sam hudič. Drugače je pa moja do meseca in pol kakala tudi po 7x na dan, zdej mi pa kaka nekje na 3-4 ali celo 5 dni.

izgubljanje na teži: tudi Manca je izgubljala na teži dokler sem jo samo dojila, ker vlekla je, ampak očitno ne dovolj. Ko sem si pa začela črpat in ji dajala po flaški in sem dejansko vidla koliko poje, potem je pa začela lepo pridobivat na teži.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 254
9.1.2010 21:29:12   
Zibka
BeeBee, ostani naša in nam sporočaj kako vama gre... Držimo pesti!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 255
9.1.2010 21:39:21   
blondy_81
BeeBee lepo da nas še vedno spremljaš. Držim pesti, da bo kmalu plusek in da bomo slišale veselo novičko user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 256
9.1.2010 22:18:09   
taipai
ola punce!
no, se vam po doooolgem času spet javljam! Na hitro porodna zgodba: Mi smo rodili 19.12. našega Anžeta, v pičlih treh urah. Okrog polnoči me je začelo zvijat v križu, (pa nism mislla,da so to popadki), niti ni bilo na tolk pogost, sem lahko še hodila po stanovanju. Najprej sm mislila, da so še ene prebavne motnje, ker sm 2x vmes na hitr letela na wc(tko, da v P. nism hotla klistirja, sem doma vse zrihtala user posted image ). No, ta bolečina v križu je bla skoz bolj pogosta, začela sm štopat in je blo 5-6-minut. Pa je moj reku, da najbolj da greva, sem rekla, ne upam in probala zaspatuser posted image v tistem spet popadek,  hitr vstala, se oblekla, seveda, nebi bila jaz, če nebi še perila iz sušilca ven pobrala in zvrhan koš odnesla v sobo. Mal čez drugo ponoč sva prišla v P., kjer so me dal na CTG, nekaj je blo videt, odprta sem bila 6cm user posted image Dobro uro sem še hodila po hodniku, nakar so me ob 4h dal v porodno, na koncu mal umetnih p., ker sem bla že brez moči, brez kakršnih kol protibolečinskih sredstev je ob 7.02 s pomočjo babice, ki se mi je "vrgla" na trebuh  prijokal naš dragi user posted image Anže, točno 3 tedne nazaj.  user posted image Dobila sem 2 lepotna šiva, rezana nič. Rodila sem v Kranju, ekipa fenomenalna, same pohvale grejo in babci&co  in osebju na oddelku user posted image Krasne so!! (ne zastopim tistih, ki jamrajo čez Kranj).
Zdej se pa veselo cartamo:)

Anže je priden, *trkam*, se polno dojiva, čez dan spi 3-4-ure, ponoči pa kakor je. Najbolj je  vesel, da lahko spi pri nama! Danes smo skoraj prespali celo noč. user posted image Od 22h do 3h in od pol 6h do 10h:) krčkov nimamo, upam, da nas ne doletijo, če pa, bomo pa tut to dali skoz.. Včasih me podojem ima histeričen naval joka, spusti nastavek (ja, s tem morem dojit:S ), začne opletat z glavco, ves rdeč v obraz, bogi:D pol je pa spet zadovoljen. Je pa tako, da je ponoči kar kako urco-urco pa pol na joški. Danes je bil cca 20min.
Ga pa matrajo vetrovi, pokakan je vedno, kadar se previjamo. Se pa tudi ponoči, ker se mi revež smili v tisti pokakani planički user posted image (danes smo to preskočili).

Kako se kaj merkate s prehrano? Jaz jem vse po malem jem, sicer kakih citrusov še nisem. Pa izogibam se svežemu kruhu - naj bi napenjalo..

Se še kaj javim!

BeeBee, vso srečo user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 257
9.1.2010 22:54:46   
terida
Hvala vsem za odgovore glede hrane. Bom tudi jaz začela bolj raznoliko jest. Zdaj imam malo več korajže, ker zadnjih par dni krči niso več tako pogosti. Se mi zdi, kot da se mu je umirilo (diete pa nisem nič spremenila).

evangelie, marusi, jaz imam "ring sling", ki sem ga naredila že za hčerko. Samo pri njej ga pri taki starosti še nisem uporabljala, ker je itak samo jedla in spala. Zdaj pri Primožu pa bi rada začela (on je cel dan po rokah), a sem nekam nerodna. Dvakrat sem poskusila pa nisem bila preveč zadovoljna s tem v kakšnem položaju je bil v slingu. Pravkar sem si na internetu pogledala par posnetkov z navodili za uporabo takšnih slingov in bom jutri poskusila še enkrat.

zoja88, grozno tole z zlatenico! Važno, da ste pogruntali kaj je krivo in je zdaj s Tarikom vse ok!

marusi, tudi pri meni je mleka zvečer manj kot čez dan, a do zdaj ga še nisem nikoli dodajala. Zadnjo večerno rundo ga dam tudi na obe dojki, če je treba (sicer pije vsakič samo na eni). Se pa trudim s tem, da tudi zvečer jem in dosti pijem. Upam, da se bo popravilo.

BeeBee, dobra si, da nas še spremljaš! Super, da si našla nekoga, ki te razume - gotovo je to najboljša opora. Držim pesti, da boš kmalu držala zdravega user posted image v rokah! Sporoči nam, ko boš zagledala user posted image ! Slikce naših sončkov pa imamo nekatere kar v RR albumih.

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 258
10.1.2010 10:20:59   
ROmama
Dobro jutro, za nami je ena utrujajoča noč. Ema se je zbudila okrog 2, potem pa ni in ni mogla zaspati nazaj, pa tudi do dojke ji ni bil oveč. Za nameček se je zbudil še naš dvoletnik. Ati je šel potem z Emo ven iz sobe, potem pa se je začel jok tavečjega, da hoče atija. Grozauser posted image . Ob štirih smo potem končno vsi zaspali do pol sedmih, ko se je naš fant že zbidul in začel skakat po naju. Ema se je sicer zbudila okrog osimih, zdaj pa spet spi.

Mala bejbika sem poizkusila pleničke pa mi niso preveč všeč. Okrog stegenčk ima preveč stisnjeno in vse rdeče. Bom še patronažni pokazala, bom videla kaj bo reka.

telefon imam.. 

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 259
10.1.2010 10:27:50   
mala bejba
Dobro jutro.
Mi smo pa celo noč lepo spali danes.Sara je zaspala tm enih pa je pančkala vse do osmih zjutri.Sm se ob petih zbudila pa jo šla gledat če je vse kul k je bla tok tiho.
ROmama kakšne pa mate ocene kolkov d se široko povijate? Kok pleničk pa mate?Mi mamo pampersko,dve med nogami,eno okol pasa pa povijalne hlačke čez. Čez 14 dni mamo uz da vidmo če je kej boljše.
BeeBee upam da kmalu zagledata plusek.Držimo pesti.Kar pogumno naprej.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 260
10.1.2010 10:46:53   
tulpika

najprej bom lepo pozdravila BeeBee....vesela sem, da si se oglasila. Držim pesti, da uspe že v februarju! Upam, da nas obvestiš, ko bo plusek.

Rdeča ritka: mi imamo pa rdečo/vneto ritko. Do sedaj sem imela pampers pleničke iz Mullerja in sudocrem pa ni nič bolje. Zdaj dva dni smo ga dali v druge pleničke (nekeX) pa upam, da bodo rdečica in pikice zginile. Ali ima še katera težave z vneto ritko in kako jih rešuje? Mi je prov hudo gledat to ritko, ko ga previjam....previjamo pa ga dokaj pogosto ravno zaradi tega vnetja (na eno do dve uri...glede na to ali spi oz. se je pokakal). Svetovali so mi neke rjave planičke iz Mullerja, ki ne vsebujejo belila. Jih ima katera?

Duda: še ena težava user posted image . Naš fante noče dude...probali smo že 3 različne...prov neroden je z njo, kot da bi se davil user posted image . No, posledično temu pa ko se podojiva mene zamenja za dudiko in se crklja. Včasih sva vsako urico na dojki, da se potolaži...se bojim, da če se bo tako nadaljevalo ne bo ravno najbolje za mene in bo stalno na dojkici. Je smiselno, da ga silim z dudiko? Samo včasih, ko jokca bi prav pasalo, da se malo potolaži z njo.

Mleka je zaenkrat dovolj. kako pa naj bi vedeli ali je dovolj mleka? oz. je popil neko normalno količino? Naš ponoči papca na 2, 3 urice in sem mu prov hvaležna, ker me v tem času dojke že full bolijo....podnevi smo pa bolj pogosti obiskovalci leve in desne prijateljice user posted image .

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 261
10.1.2010 10:48:17   
araz
Heej,

Punce ali mi lahko poveste tiste, ki hranite po steklenički, kolikokrat sterilizirate stekleničke. Vsakič ali samo sem pa tja kdaj?

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 262
10.1.2010 11:01:15   
tulpika

še nekaj...dojenje sede: midva sva do sedaj papcala samo leže, zdaj bi pa počasi začela prakticirat tudi sede. Včeraj sva probala pa se mi zdi, da ni bilo ravno najbolje user posted image . Nek čuden položaj. zanima me kje mora imeti spodnjo rokico...zadaj (v luknji in mu binglja) ali pa spredaj pri dojki?

Araz: moja sestra je sterilizirala po vsakem hranjenju.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 263
10.1.2010 11:14:14   
araz
Tulpika hvala za odgovor. Jest do sedaj nisem vksaič sterilizirala in sem začela premišljevati če je ne zvija zaradi tega. Sej pomijem vedno z vročo vodo in detergentom in fajn splaknem. Tako, da bom sedaj vsakič tud prekuhala.

Tud moja ima vneto ritko. Pa ravno tako sem imela plenice Pampmers (sicer ne iz Müllerja). Ko sem jo namazala z Sudocrem je bilo boljše. Ampak ko sem jo nehala mazat z to kremo seje ponovilo. Sedaj sem pa kupila prav plenice od Müllerja in  bom vidla kako se bodo obnesle. Previjam pa jo tud jest zelo pogosto (tud 10 x na dan).
Se mi je pa vleri samo enkrat pokakala, danes pa še nič. Prej pa ful pogosto. Zdej pa ne vem kaj bi lahko bil vzrok temu, da se ne more pokakat. Se pa ful skoz nekaj matra, pa kar ne gre nič ven. Prav boga se mi zdi.

BeeBee tud jest sem vesela, da si se oglasila tud na tej temi. Želim vama, da čimprej spet zagledata plusek. Me pa veseli, da se počasi postavljaš na noge. Pa šopek user posted image user posted image user posted image za tvojo user posted image .

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 264
10.1.2010 11:26:43   
*Mojca*
tulpika: naša je imela ful vneto rito v porodnišnici in ko sem prišla domov sem jo začela mazat z hladilnim mazilom in je bilo v parih dneh boljše. Plenice imam Muellerjeve. To hladilno mazilo sem jaz dobila v UKC, se pa dobi tudi v lekarni. Ga pa moraš fejst na debelo namazat.
Kar pa se tiče dude je tudi pri nas štala. Sem pa včeraj kupila MAM dudo 0-2 meseca, ki ima tak hrapav cucelj in to zdaj pogojno zgrabi. Probaj še to (dobiš v Pikapolonci al Muellerju). Meni se fuzla ker mi na joški visi cel dan in se crklja. Pol pa ful poliva, ker preveč poje. Jaz se bom potrudila in ji uturila dudo. Kar pa se tiče položaja sede jo imam tako da je rokica ob meni (ne da binglja dol). Midve se tako dojiva že od začetka in gre ful lepo.
Matr sem te zasula s pametnimi nasveti user posted image user posted image

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 265
10.1.2010 11:30:29   
*Mojca*
BeeBee tebi pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za čimprejšnji plusek in kapo dol za korajžo. Upam, da boš tudi ti čimprej mamica! Drži se!

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 266
10.1.2010 11:36:29   
tulpika

Araz in Mojca hvala za nasvete....vsak nasvet pride prov...pa tud če čez 7 let user posted image .

Bom nabavila te Mullerjeve rjave pleničke...sej danes je že bolje sam upam, da se ne bo vnetje ponovilo.

Araz: ti kar steriliziraj vsakič...mogoče je res bolje vsaj zdaj na začetku.

Mojca: hvala za nasvet za dudiko...bomo šli jutri iskat še to dudko....pa upajmo, da jo prime user posted image

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 267
10.1.2010 12:38:24   
blondy_81
A tistim katerim dojenčki polivajo, a jim to samo malce pritečeiz ustali kdaj tudi ornk bruhnejo, da kar poleti iz njih mleko?
Kako je mišljeno dvignjeno vzglavje? Ali se jim samo pod glavo kaj podloži ali je potrebno pod jogijem vzglavje dvignit?

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 268
10.1.2010 13:14:13   
evangelie
Najprej tudi jaz pozdravljam BeeBee - kljub temu, da v pogovorih nisem sodelovala, sem spremljala tvojo zgodbo in čutila tvojo bolečino...želim ti vse najboljše....

krči so pri nas že 2. dan bolj blagi, kar pripisujem predvsem izogibanju mlečnim izdelkom, lahko pa,da je zgolj naključje. Bom poročala user posted image Spimo še naprej lepo, spanje: prva runda je bila danes skoraj 4 ure (user posted image mali), nato 3 (v tej rundi je tudi kakal, se prebudil in bil dobro uro povsem buden in čist razposajen. Sva ga dala v najino posteljo na sredino in se mu smejala, ker itak ni blo variante, da bi zaspal), po tej pavzi pa še 2 uri. Čez dan je pa druga pesem, spi mogoče 1 uro, potem pa se bolj kot ne ves čas doji - ker je večkrat po malem, potem tudi manj spi.

dojenje sede: jaz si ga pristavim tako, kot ga pestujem, potem pa mu trebušček oz. celo telo zavrtim proti mojem, rokica mu ne visi dol. Glavo ima malo višje, pod roko pa si podložim blazino, dvignem nogo ipd. , da je udobno (upam, da je kolkr tolk razumljivouser posted image )

vneta ritka
mi smo jo imeli samo nekaj dni, zdaj ga pa redno mažem z mazilom z ribjim oljem in je ok.

terida poročaj, kako se je mali odzval, našmu kar odgovarja. Edino jaz se moram še malo navadit z zavezovanjem (imam trak) - ko se namesti, se malo razrahlja, pa je treba popravljat.

nč, morm it, gospodar se prebuja user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 269
10.1.2010 13:17:47   
Elly79
Živjo, punce! user posted image

Pridno vas vsak dan berem, sedaj sem pa rekla, da moram še kaj napisat... user posted image

Mojega Gašperčka tudi napenja, tisti ta hudi krčki so pa bolj redki... Če so pa, je pa ful bogec... user posted image Mogoče en nasvet patronažne glede krčkov in napenjanja: če vidiš, da ga zvija, počakaš, da sprosti trebuščka, potem mu pa nogice dvigneš nad trebuščka - ne moreš verjet, kolk se pol naprdi user posted image - ene parkrat ponoviš (dokler še prdi ob tem), potem pa je on zadovoljen in tudi mami in ati user posted image .

Drugače je pa tudi naš fantek imel težavice z zlatenico in sva si iz tega razloga sposodila tehtnico (tako da ga tehtava pred dojenjem in po dojenju) - težava zlatenčnih dojenčkov je ravno v tem, da so ful lenuščki - mal pojejo, pol pa zaspijo in potem to nastane začaran krog - manj kot jejo, bolj so zaspani in bolj so zlatenčni... pa en način, da ga čim bolj pripravim do tega, da čim več poje in ne da visi na dojki in pol zaspi (- to so me naučili med hospitalizacijo zaradi zlatenice, kjer ga niso obsevali samo futrali smo ga kot malega pujska...user posted image ): po stopalcu ga popraskaš kot da bi te pičnil komar (se pravi ornk konkretno), ponavadi malce zajamra, ampak potem poišče tolažbico na dojki in pridno papa.user posted image Men se je takrat, ko so mi to pokazali ornk zasmilil, ampak so me pomirili, da ga to ne boli, samo neprijetno mu je, zato pa zajamra...

A ja... pa še to - men so rekl, da ne smem nikoli dovolit, da mi visi na dojki po eno uro ali več - v max. pol ure mora pojest vse, kar bi pojedel... Nama to seveda ni nikakor šlo preden sva bila hospitalizirana, zato so mi lepo povedal - če je pojedel v pol ure npr. samo 30 ml, potem moraš dodat tistih npr. 50 ml (izčrpanega mleka al pa nadomestka)... - odvisno koliko mora pojest seveda...

En res lep pozdravček in čim več lepih trenutkov z vašimi sončki!

Neposredna povezava do sporočila: 270
10.1.2010 13:59:40   
araz
Sem vam prej pozabila povedat, da je danes moja Zoja stara 1 mesec user posted image .

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 271
10.1.2010 15:28:45   
evangelie
zgooglala sem en link za masažo dojenčkov, če katero zanima: http://www.5min.com/Video/A-Guide-to--Baby-Massage-118123525
Kaj mislite, je to tudi za naše, čisto majčkene? Saj škodit jim nima kaj,mogoče samo krajša izvedba... Zibka, ti si imela tečaj, mogoče bi ti pokomentirala?

Zoja, vse najboljše za 1 mesec! To pa ni kar tako user posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 272
10.1.2010 15:59:04   
vijolca
vneta ritka: no, pa jo imamo tudi mi user posted image . Kožo ima polno pikic, zaenkrat mažem z Bepanthenom. Plenice uporabljamo pa pralne in tiste iz Mullerja (verjetno so to te rjave, tulpika, Moltex eco), pa pralne krpice, tako da v to smer ne morem več nič spremenit. Me pa skrbi, da nisva dobili kakšnih glivic, ker mene tudi bradavice srbijo. Ne vem pa, kako bi ji sploh v usta pogledala, tako med zehanjem sem videla, da ima malo bel jeziček, ampak to bi lahko bilo tudi od mleka, ne?

Trak: tudi jaz ga še ne znam dobro zavezat user posted image . Poskusila sem položaj zibke, pa na koncu vedno izpade tako, da ima glavo nižje kot noge, tudi če si trak ob rami zaviham navzdol. Pa ne mislim še obupat, samo malo volje moram zbrati, da spet poskusim. Ne upam pa si probati kenguru položaja, čeprav povsod piše, da je tudi za male dojenčke. Ampak takih malih naj ne bi postavljal v pokončni položaj, ne? Mora pa res biti nekaj na tem traku, ker je naša že med poskušanjem zaspala kot top, pa čeprav je meni lega zgledala čisto neudobna...

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 273
10.1.2010 16:05:32   
vijolca
Aha pa še nekaj sem hotela vprašati: kako je z vašimi user posted image in tišino med spanjem? Naša je prva dva tedna spala kot top ne glede na hrup okoli nje, z možem sva se normalno pogovarjala, kuhala v sosednjem prostoru, zadnje dni pa opažava, da jo že malo močnejši hrup zbudi in posledično sva začela kar malo pazit in šepetat, ko zlagava posodo, pripreva vrata ipd... Pa ne vem če je to prav, navsezadnje ne bomo mogli biti čez dan vedno popolnoma tiho? Pa tudi šepetati med kosilom ni najbolj fajn... user posted image Ampak glede na to, da sva kot novopečena starša kar malo utrujena in neprespana, sva podzavestno začela bolj pazit, da si lahko vsaj med njenim spanjem malo odpočijeva. Kako je pa pri vas, pustite čez dan otročke spati v čisti tišini?

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 274
10.1.2010 16:34:29   
blondy_81
vijolca podrgni ji po jezičku. Če gre dol je mleko, drugače soor (glivično vnetje). Manca ga ima zelo močnega. Sem predolgo mislila,da je od mleka in se ji je nabralo ogromno obloge. Tako močno, da je jokala, ker je težko požirala.
Manca pa ne prenese tišine in teme. Morava tudi ponoči imeti lučko in radio,ker drugače ne more spat.

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?