|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
10.1.2010 17:04:02   
*Mojca*
vijolica meni je patronažna rekla, da so glivice pogoste pri pralnih plenicah, ker se ful časa sušijo, še posebej pozimi in če nimaš sušilca user posted image

Probaj uporabljat neki časa te za enkratno uporabo pa veliko hladilnega mazila.

Hrup: čez dan normalno, pomoči pa tišina, da začne ločit med dnevom in nočjo.

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 276
10.1.2010 18:56:28   
Puffy
BeeBee veliko sreče tudi od mene user posted image

Koliko časa naj bi se široko povijalo? Do prve kontrole al kako? Moja je mela kolke 1A, pa so mi rekli naj glih tko na široko povijam. Dosti bodijev ji je kar majhnih zaradi vseh tistih plenic user posted image

Joj učeri sem skoraj stopila sterilizator od aventa user posted image Je moj peku kugluf v mikrovalovni prejšnji dan in je ostal gumb na pečico, namesto na mikrovalovno...In jst butec nism gledala in sem dala kar noter na 4 minute...K je končalo "sterilizirat" sm hmal padla skupi od groze, k sm vidla kaj je ratalo s tiste plastike. Ufff...sej zdej mi je smešno, ma učeri mi je šlo kar na jok user posted image . Hvala bogu ni ratala luknja skozi pokrov, tako da je še zmeri uporabno - je pa vse stopljeno.

Naša Kaja je danes končno spala skoraj celo noč - od 1:30 do 7h zjutraj (s tem da je bla pokoncu od 18:30 do 1:30), tko da sm se tudi jst še kar naspala. Itak pa vsak dan ustajamo okrog 11h, mi gre kar na živce k prespimo pol dneva. A je to normalno, da so tolk časa zbujeni? user posted image
Od silvestrovega naprej ma neke žure ponoči in mi večkrat ne zaspi tudi do 3h zjutraj.

Tudi moja je mela vneto ritko in smo ji mazali z Bubchen hladilno kremo, pa je blo takoj boljše. Vsakič ko jo previjem, jo tudi namažem, pa sploh nima več izpuščajev in nobene rdečice.

Vidim da nisem edina, k je leže dojila / leže doji (mi je lažje tako). Zdej se trudim dojit tudi sede, pa se mi zdi da sem kar malo nespo user posted image Pa še z nastavkom dojim, tako da se vse zliva ven in smo ponavadi obe mokre. Pa tudi če jo dojim brez, mi pa kdaj kar šprica iz joške , tako da ne vem....

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 277
10.1.2010 20:02:13   
tulpika

Puffy: sej men tole dojenje sede tud ne gre...sploh ne vem kako naj se ga lotim user posted image . Se mi zdi, da ga bom polomila tačas, ko si ga pristavljam k dojki. sej jaz se tud pol počutim kot nesposobno...pa saj bo....vaja dela mojstra user posted image . Tud leže nikol nisem dojila pa nama gre to zdej super user posted image .

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 278
10.1.2010 20:02:52   
tulpika

no super pa je vse boldano user posted image

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 279
10.1.2010 21:28:57   
Afrodita1
beebee pošiljam ti en kup user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , za srečo! sporoči kako in kaj je s tabo.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 280
10.1.2010 21:40:57   
mala bejba
Dober večer.
Tiste k mat probleme z vneto ritko probajte s "praško pasto".Kupi se v lekarni.Mi smo pozdravli rito v enem dnevu,s tem da nobeno hladilno mazilo in druge žavbe niso pomagale.Naša je pa dons cel dan prespala,tko d mam občutek d bomo meli ponoči spet žurkouser posted image

(odgovor članu Afrodita1)
Neposredna povezava do sporočila: 281
10.1.2010 22:07:35   
maya2
Pozdravljene...

joj dva dni me ni blo gor pa ste tri strani naprej user posted image

vneta ritka: mi smo zaenkrat še ok, pri hčeri je najbolj pomagal Bepanthen, še bolj pa neka krema ki sem jo dobila v naši  lekarni in jo sami zmešajo, takšne rjvo rumene barve.... v enem dnevu je bla dobra... uporabljam pa tudi jaz Pampersplenice, vendar morajo biti made in Uk ali Germany user posted image , smo že na 3.

dojenje sede: jaz edino tako lahko, leže ni govora.... že v P sem kar stala in dojila stoje, ker še nisem mogla sedet user posted image

spanje: težko rečem da imamo že kak ritem, nekaj malega se pa že kaže.... recimo popoldan odspi eno dolgo rundo, probam ga takrat dat v spalnico, vendr mali vragec tam ne mara spat user posted image , raje spi v dnevni v ležalniku.... zvečer zaspi tam okrog pol desetih pa do desetih, prvo hranjenje tam okrog enih do dveh, drugo tri ure kasneje tu imamo potem malce težave nazaj zaspat tja do sedmih, spet hranjenje in nato še kakšna urca user posted image tako je bilo zdaj par dni, ampak iz izkušenj vem, da to še ni nič gotovega..... user posted image

Imam pa eno vprašanje: koliko časa je pri vas trajala čišča? meni se zdi da je spet več... razmišljam da bi jutri poklicala G, ker prvič mi je notri vstal košček posteljice in sem imela težave, čisšča je trajala predolgo, vendar nisem vedela, tako da so mi zadevo odkrili šele v 7. tednu po porodu, k sreči se je sčistilo po kapljicah in ni bilo potrebno čiščenje.....

dojenje: zdaj, po treh tednih je precej manj len in lepo je, jaz imam več mleka, dojiva se manj časa..... potreben je le čas in zadeva steče.....

Lp

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 282
10.1.2010 22:47:28   
Anuš
O beebee, lepo te je bratiuser posted image . Želim ti veeeeliko sreče v tem letuuser posted image in vseh naslednjih. Go for it honneyuser posted image

Hrana: jem vse, približno tko kot vijolca. Pa tud lešnike in to. Najbolje, če so v Milkiuser posted image . Prvič sem ful pazla, nič jedla- krči 3 ure/dan. Zdej sploh ne razmišljam-po moje bi se lotila tud jote, če bi mi jo kdo porinu pred nos- pa nič (trkajmo).

Previjanje: sem jo vsakič med dojenjem (med eno na drugouser posted image ), pa me je prepričala zibka. Če so ti v P rekl, pa pediater, pa patronažna, ja pol je pa že res. In jo že 2 noči ne previjem ponoči, ker ni pokakana. Je pa bla do zdej vsakič, tud ponoč. Mogoče razumejo več kot si mislimo. Si je rekla: "Jah, mati me ne bojo previli. Najbolje, da nič ne nakidamuser posted image ". Oh, in jst tko sladko spim. V 2 nočeh sem si kar dobro opomoglauser posted image .

Sprehodi: jst grem skor vsak dan. Če ne grem pa to ni zradi vemena ampak, ker mi ne znese. Sem mela cel teden tamalo doma, ker si je razbila arkado in je dobila 3 šive. In preden smo se zjutri odpokale na sprehod, je bil že skor čas za popoldanski spanec. In potem spet že skor za večerjo... Ne vem kako bo jutri, ko jo prvič peljem v vrtec. Do 8.15 jo moram dostavit. Kaj nej- vstanem ob 6user posted image . Ah sej bo.

Počutje: čudnouser posted image . Včasih sem polna energije. Npr. včeraj in dons po jutranjem 1-urnem sprehodu s psom po gozdu (v Mostec). Ful je lepo, diši in... tihouser posted image . Se pa zgodi, da mi manjka spanja in še kakšen mastits zraven. Takrat bi pa kar klala vse, ki mi pridejo bliz, razen mlajših od 18user posted image . Sem čist v materinskem nagonuuser posted image

Vnetje: ritke vnete je mogoče pametno pustit mal na luftu. Nič hudga, če user posted image uide. Moji tavelki je pomagal. Mazala sem pa z Mustelo iz lekarne. V Lj P smo za darilo dobili Sudocrem in je baje tud zlo dobra. Je pa treba namazat čist čist na tnko. Plenice ta rjave so bile iz Mullerja EKO. Res grdeuser posted image . Sam zdej majo po moje druge EKO, ker so bele. Sem že prvič uporabljala EKO in bila ful zadovoljna. Pampers so ble pa nam najslabše. Sam smo res večinoma uporabljal tiste za vzhodno Evropouser posted image . Nemške naj bi ble bolj zakon. In dražjeuser posted image

Grem spatuser posted image

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 283
10.1.2010 22:49:40   
tintara
Beebee: najprej zate! držim pesti za vaju, naj gre tokrat vse po načrtih.

Momtobe: točno koliko poje z dojenjem, lahko izveš le s tehtanjem pred in po dojenju. Sposodi si tehtnico, ena firma iz MB, cena je 10 evrov na mesec. Jaz sem si jo podaljšala še za en mesec, da se ni treba v ZD it kazat in tehtat. Sam zdaj jo uporabljamo sam še 1x na par dni, no kar na en teden bi se dalo rečt. Dans smo se tehtal in imamo že 3820g. Glede nekakanja: lahko poskusiš s pitjem donata (ti, ne dojenček). Pri na sje pomagalo, so pa na intenzivni dajali tudi otročkom in sicer 5 ml, če se prav spomnim.

Aja, pomoč pri prdenju (ponavadi pa ven prileze tudi kak rumen kupček) je lahko tudi topla krpica, ki jo parkrat podrgnete po ritki. Pa ne bit čist nežne. Jaz če ga med umivanjem ritke slišim prdet, mu mal pomagam na ta način, ponavadi se prav fajn pokaka, če ne pa vsaj sprdi.

Če vas zanima teža dojenčkov: lahko poizkusite tudi z navadno kuhinjsko tehtnico, na katero daste pekač in notri dojenčka. Mi smo do izposoje ta prave tehtnice tako tehtali. Ajde malo skače teža ker ni fiksiran, sam za prbl oceno pa že je. Sam naš je bil takrat precej manjši, ne vem kako bi šlo sedaj. In tudi moja tehtnica ima omejitev na 5kg.

Hrana: jaz jem vse, tudi kisano solato, citruse, čokolado... čokolado, čokolado... No, mal sem dans obuapala nad sabo, ker sem se zredila in spet presegla izhodiščno težo iz začetka nosečnosti. Bo treba neki nardit, predvsem nehat s čokolado in kakkimi keksi.

Shopgirl: mene danes nekaj daje, tako da najbrž je normalno. Mene mori ker imam v celem tednu npr. pol ure časa zase in za moža. Dans sem bila že orenk sitna, še dobro da se me je Vane usmilil in je ćudežno zaspal pred 11 zvečer. Kje se bo našel čas za telovadbo, mi ni jasno. No, brez veze da prehitro računam na to.

Sprehodi sedaj: tudi pri nas so dokaj nemogoči, čeprav danes je nekaj vseeno šlo. Se spomnite Pipike, ki je rekla, da sploh vozička ne bo kupila, ker ga ne bo rabila do marca. Hmmmm, ni daleč od resnice, kajne? Če pa živiš kje višje, pa sploh. smo ap mi vseeno cel teden bili zunaj in sicer parkirani kar pred blokom, zraven sem se pa na zelenici (beli) kepala s ta velikima dvema ali pa malo stran od bloka zopet parkiran, ta velka dva sta se smukcala in sankala. aja, pa kidal je tudi parkirišče z nami.

Dosti od mene. T

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 284
10.1.2010 22:50:38   
Anuš
tulpika: rokca pri dojenju mora bit pred otrokom. Tako priporočajo fizioterapevti. Dej pejt mal pobrskat po netu- handling, so tud slikce in vse. Zdej grem pa res spat

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 285
10.1.2010 22:53:32   
tintara
Aja, vnete ritke. Mi smo jo NAdji preganjal s fenanjem, tak da je bilo res suho, nato namazal. No, Vane ima tudi dostikrat vneto, vsaj malo, ker tolk čuden kaka, da ga ne pogruntam. Npr. eno uro po dojenju (ko sva na sprehodu in mora revež čakat kaki dve uri, preden jaz ugotovim, da je pokakan

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 286
11.1.2010 10:29:02   
Anuš
marusi: ja, pri meni je tudi največ mleka zjutraj, zvečer pa najmanj. Po moje je odgovor res ta, da se mleko dela v leže. Torej s počivanjem. Pejt popoldne mal v vodoraven položaj, ko bo tamali spal. Jst bi rajš to probala, pa res ful pij. Kar vodo. Jst imam v kopalnici kozarec in vsakič, ko si grem umit roke popijem 2 kozarca po 2 dcl. Drgač se sploh ne spomnim. Aja, je pa tko, da se ti ob povečanem povpraševanju dojenčka po mleku, načeloma začne tvorit več mleka. Torej, predvidevam, da če dodajaš, telo ne more vedeti, da kej zmanjkujeuser posted image . Sej ne vem. Mal strelam, mogoče v temouser posted image . Sam jst tud, če se mi zdi, da ni nič, kar večkrat pristavim, pa se pol kar nardi. Naslednji dan je pa naval. In mastitisuser posted image . Telo je res ena zakomplicirana reč...user posted image user posted image user posted image

Duda: mi tvegamo sesanje prstauser posted image . Kaj pa vem, že pri taveliki se sploh nismo spomnili na to, zdej pa tudi ne. In je zrasla brez cucljev. In tudi prstov ni vlekla. Sam moje dojkeuser posted image . Nimamo nobene dude doma. Sploh tudi pri Taji ne vidim nobene potrebe, čist res. Pač dojim na ene 3 ure, ostalo se pogovarjam, jo božam. Zdele je na pol budna pred spanjem, pa je kar v pojstlci in čakam, da jo zmanjka.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 287
11.1.2010 11:10:28   
Zibka
Evangelie,
ta masaža na linku ima malo drugačne prijeme, kot tista, ki sem se je jaz učila. Mislim pa, da vsako božanje in/ali masiranje, ki ga mamica daje svojemu otročku, koristi (obema). Mislim, da tule ne moremo zgrešit in da je na sploh vsak dotik balzam za otrokovo kožo in počutje (in hkrati mamico). Midve s Klaro že imava nek osnovni ritem dneva: okrog 9h vstaneva, se malo podojiva, odvijeva in masirava, potem oblečeva, podojima in spet spi do kake 12h. popldan pa je njen aktivi del: takrat pa več bedi. In ko kalro masiram se mi zdi, da se tudi sama zelo umirim in posvetim tako njej kot sebi. Mislim, da je masaža in/ali malo dolgotrajnejše božanje super za umirit hitrost dneva tudi mamice.
Mene je edino ta medicinska sestra opozorila, da naj vedno uporabjam le hladno stiskana olja: Just, Weleda, Avalon, kej iz lekarne (mandljevo, olivno), ...., ker so ta olja res hrana koži. Oz. da naj se držim načela pri kupovanju olja: otročka lahko mažem s tsitm oljem, ki ga lahko tudi pojem. Jaz uporabljam Just.

Tudi za vneto ritko je super Justova Tea tree krema ali pa Praška pasta. Sprobala oboje, oboje deluje.

Anuš,
me veseli, da si se malo bolj naspala. Jaz sem pa danes naredila napako s previjanjem ponoči: ko sem Klaro ob 23h previla in še malo podojila, se mi je zdelo da se je pokakala- pa je nisem previla ker nisem bila prepričana da se je res in ker je tako sladko zaspala. Potem sem jo ob 3h spet dojila in spet se mi je zdelo, da se je pokakala. In sem jo potem šla previjat: ni bila pokakana oz. res eno mini pikico- zgleda da je samo prdkala in nič kakala. Ampak se je potem revica prebudila in je bila prav sitna- ni mogla nazaj zaspat pa hkrati je bila tako zaspana, da ni mogla gledat. Se mi je zdelo, da je bila prav jezna name, da sem jo budila. Sem pa zadnje dni ob 23h, ko jio zadnjič previjam, na debelo namazala s hladilno kremo in msilim, da tudi če je pokakana ta krema naredi tak fini sloj nčez ritko in če je ritka zdrava, ni panike. Če je vneta je seveda druga pesem.

Včeraj smo bili tretjič za 10 min zunaj user posted image . Danes gremo spet: lahko že podaljšamo čas bivanja na prostem user posted image , ne? Na 20min?

Ld!

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 288
11.1.2010 11:16:59   
Zibka
Anuš, Marusi,
jaz tudi opažam, da imam več mleka dopoldan kot popoldan ali proti večeru. Ponoči pa spet več- zagotovo je to povezano s počitkom. Ne pravijo zastonj, da moraš 6 twednov počivat, da med drugimi tudi dojenje lahko zares steče.
In zagotovo je točno tako, kot si napisala, Anuš, če začneš hitro z dodatki (seveda ni nič narobe in je to stvar vsake mamice posebej!), dojka ne ve, d aje bilo premalo in tudi naslednjič ne naredi več, ke rima podatek da je tako ok. In če dodatek povečaš, se količina v dojki še zmanjša, ker potrebuje še manj. Zagotovo tu zakon povpraševanje-ponudba deluje na polno. Meni so rekli, da včasih pač pride kak dan, ko imaš res malo manj, ampak takrat še posebej veliko pristavljaj otroka in že naslednji dan bo ponudbe toliko kot je bilo prejšnji dan povpraševanja...in gre spet cikel naprej. Tako da tiste, ki si želimo samo dojit, ne obupajmo! Je pa to dojenje kar garanje, ja- vsaj dokler v polnosti ne steče.

Dudico pa tudi mi imamo, čeprav sem imela v planu da je ne bi imeli. Čestitam mamicam, ki vam je to uspelo user posted image  Se res potolaži z njo... (pa tudi mamci olajša delo ali malo podpira lenobouser posted image ).

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 289
11.1.2010 11:16:59   
Anuš
zibka: Spim kot top. Tamala je kar pri namauser posted image . Jst sem bla že prvič zunaj 30-45 minut. Pa tudi 1 uro sem že bila. Moja patronažna je rekla, da so bolj mamice občutljive kot pa dojenčki. Sej v košku, ko samo smrček ven kuka, nima bit kaj hudega. Če je pa res fejst mraz, dam pa prevleko za dež čez, pa je v komoriuser posted image

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 290
11.1.2010 11:20:54   
Zibka
Že prvič 30-45min? Super, potem mi tudi danes lahko podaljašmo.... Ja, sej maš prov, če samo smrček ven kuka, nima kej bit user posted image  Pa jaz dam še na strehico od košare pleničko, tako da nima neposrednega vdora zraka, da malo filtriramuser posted image
Juhu, potem pa mi danes šibamo na pravi sprehod, komaj čakam!

Če spi pri vama, pač spi pri vama- tako se vama zdi fino in tako je prav!

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 291
11.1.2010 11:21:33   
Anuš
Zibka: se strinjam v nulo. Dojenje je garanje na začetku. 

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 292
11.1.2010 11:24:16   
Anuš
Sva ta prvo od prvega dneva nosila vsakič v njeno sobo. Rezultat pa je bil, da sva bla zgarana in tamala se je kljub temu zbujala do 2,5 leta. Zdej se pa ne grem večuser posted image

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 293
11.1.2010 11:34:25   
vijolca
Pozdravljene!

Ja, pri nas so verjetno kar glivice na delu... user posted image Tako je ugotovila patronažna po telefonu, če so pikice (ne samo rdečica), bodo kar glivice. Tako da že mažemo s canestenom. Se mi pa prav smili revica, je ful bolj nemirna in prav težko jo je uspavat, tako da upam, da se hitro pozdravi oz. se ne pojavijo še v ustih. Bi pa kar verjela, da so lahko pralne plenice zadevo poslabšale (okužijo se user posted image tako menda že pri porodu), ker s sušenjem imamo kar težave. Nekaj časa bomo zdaj res bolj v teh odmetovalnih plenicah.

Dojenje: pri nas tudi najbolj funkcionira leže. Sede se nikakor ne moreva namestiti. Se mi zdi, da je čisto zvita v mojih rokah, meni zgleda res neudobno (ona ima drugo delo, se z lego ne ukvarja dosti, to se bolj jaz, ko moja bradavica potuje tja, kamor jo jaz prestavljamuser posted image ). Bi se pa rada naučila in navadila, ker kdaj bo treba tudi sede dojiti, v parku na klopci bi leže verjetno malo čudno izgledalo... user posted image

Glede nastajanja mleka se čisto strinjam z Anuš, več kot pristavljate več bo mleka, s kakršnimkoli dodajanjem pa telo ne ve, da mora tvorit več mleka. V praksi izgleda to tako, da pride kak dan, ko bi otrok jedel vsake pol ure, tebi se sicer zdi, da noter ni več nič (pa to ni res, ker mleko skozi nastaja), takrat ga je treba pristavljat, naslednji dan pa se ritem spet ustali.
Glede dojenja zelo priporočam knjigo (če najdete čas seveda) Ksenije Šoster Olmer: Dojenje in materinstvo iz srca - knjiga bi bolj prav prišla že pred porodom, ampak tudi zdaj ne bo prepozno. Ena lepa misel o dojenju iz te knjige (nekako tako): Dojenje ni kot menza, kjer strežejo le zatrk, kosilo in večerjo. Dojenje je kot hladilnik, iz katerega včasih vzameš celo kosilo, včasih pa le jogurt ali kozarec soka. Torej bistveno je dojenje po želji, kljub temu, da otrok zato včasih sesa vsake pol ure. Pa nikar ne pozabite na počitek!

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 294
11.1.2010 11:34:25   
Momtobe
Naš mali se je v soboto zvečer konkretno pokakal. Je bil res zaprt, je bilo še malo črnega blata na začetku, potem pa je na previjalni mizici kar kakal in kakal. Z atijem nisva folgala robčkov menjat pod njegovo ritko user posted image user posted image . Pa kako sva bila navdušena zraven. Ene 10x sva mu čestitala in povedala, da je najbolj priden na svetu user posted image . Sedaj pa kaka najmanj 5x na dan oz. noč - danes ponoči je trikrat kakal, vsakič ko je jedel.

Z dojenjem še ni ok. Vsak dan poje več dodatka. Sicer je veliko pristavljen, ampak po začetnem naletu se ful utrudi in potem me ima samo še za dudo, poje pa ne dovolj in je lačen in jezen če ga dam dol z dojke. Tako, da večinoma (ne vsakič) dobi še nekaj dodatka. Ponoči pa dobi kar celo dozo Aptimila, ker ponoči je pa tako zaspan, da sploh nebi jedel, če ga nebi budila in na dojki ne poje nič. Sem pa opazila, da je ker več poje veliko močnejši in bolj živahen in tudi ko se dojiva lahko dlje pije ... tako da upam, da ko bo še malo težji in bolj močen, da bomo lahko dodatek omejili. Upam.

Hvala za tolažbo punce, to veliko pomeni. Danes ga je patronažna stehtala in je imel 2890 g (ob odpustu iz P v sredo pa 2680), tako da je lepo pridobil (sicer se je tehtal ravno po hranjenju, ampak vseeno). Sem zelo vesela!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 295
11.1.2010 11:35:45   
ShopGirl
Hey Hey Mamice user posted image

mala bejba, ufff...vidm da nism edina z "jeznim" novorojenčkom user posted image  črpanje je pametna stvar, sam mene TOK boli user posted image  Kaj porod...črpanje boliuser posted image  Sem si zadnjič hotla črpat mleko, da bi mela s sabo če kam gremo. Ker ko se moja Kaja odloči da bi jedla jo nč ne potolaži, z dudo se pa skor zadavi vsakič ko ji jo ponudim (prou na bruhanje ji gre...zadnjič je celo brez sape ostala, ker ji jo je očka tlačil v ustauser posted image ...mislm bogi otrok res.), sam ne gre, sm skor jokala od bolečine. Pa ko sm vidla kaj mi vakuum dela iz bradavičke sm kr lepo pospravla črpalko.
Aja, pa ne se bat da bi mali kej nardila, če spi pri tebi - mene je to tut skrbelo, ampak verjemi da bi mala fajn kričat začela če bi se ji npr. na rokico ulegla ali kej podobnega.

Dobila sem tehtnico, sposojena od prijateljev. Kaja se je lepo pokakcala in polulala in hop je bla že na tehtnici...da jst vidm kok mala miška sploh poje. In smo se zredili na 3.400 user posted image  Odpustna teža iz P je bla 2.720. Me zanima kaj bo rekla pediatrinja na najinem prvem pregledu v ponedeljek...upam da se je dovolj poredilauser posted image

araz, jst sm tut izključila mlečne izdelkeuser posted image  Grozno a ni? V glavnem, za zajtrk sm mela polento plus jajce na oko - njam. Baje polenta dela močno mleko. Priporočajo tut kaše, pa polnozrnata živila. Prijateljica mi je svetovala naj pijem navaden malinovec, baje ma mleko pol slajši okus. Tko da zdej še to pijem. Smo pa dobili krčke... Sicer traja vse skupi kakih 10-15min, ampak je pa čist rdeča v obraz in jo fejst boli user posted image  Učer bi se kmal razjokala skupi z njo...dobr da je blo hitr mimo.
Probi Zojo podojit pred previjanjem. Kaja mal poje takoj ko se zbudi, pol se greva previt in je večinoma full mirna. Po previjanju pa spet papa... Ugotavljam da je tko najbolš. Itak so pa čist nervozni če previjanje predolg traja al pa če jih zebe... al so pa pač sitni kar tako user posted image

vijolca, ja maš prav, najtežje so nočne seanse user posted image  Zdej mam novo taktiko... Ko se ponoči zbudi in je lačna, jo lepo vzamem iz košare in jo podojim v postelji - leže. Tamala zaspi ko ubitauser posted image  Nč ne podiramo kupčka če zaspi. Zaenkrat ni težav. Pa tut od tistega groznega dne, ko sm bla čist pobita in mal depresivna, je vse lažje. Po moje je pomagal tut to, da smo šli končno ven, na sprehod. Tut men je manjkal svež zrak, mal spremembe. Ker jst nism za med 4 stene - neki časa zdržim pol mi pa prekipi.

ROmama, berem da se otročki želijo več dojiti ko majo krčke, ker jim to sprošča endorfine (hormoni sreče), pa jih potem manj boli. Srčki mali... Moja sesa kot zmešana, ko ma krčke user posted image

Kako ste pa kej s kilami? Jst mam še kr +5kg (špehca)... Polno dojim. Naj mi še kdo reče da dojenje pomaga pri hujšanju. Začela sem s trebušnjaki in na easy vajami. Presneti šlaufki...

zoja88, midve sva tut podaljšale bivanje v P zaradi zlatenice. Kaja je mela tut full visoko vrednost bilirubina. Imela je 25h fototerapije, ki je mal znižala vrednost ampak je v naslednjih 2-eh dneh spet narasla. Še ob odpustu je mela vrednost čez 200, samo je bla že tok "stara", da je zlatenica praviloma ni več ogrožala. Je bla pa še lep čas rumena v obraz. V cca. 14-ih dneh je zlatenica izzvenela. Ko berem, da je tvoj mali začel bruhat, me kr stisne. Še dobr da se je vse OK končalo in da sta zdej doma.

Momtobe, vztrajaj pri dojenju, ne obupat. Malega žgečkaj po podplatkih, da ne zaspi. Tko je mene moja mami moglauser posted image  Preveri če lepo zagrabi dojko, ko ga pristaviš. Nežno popravi ustnice če so vsesane, poglej kje ma jeziček - lahko da ga spodvijeuser posted image  A si dobila Unicefovo knjižico o dojenju? Meni je kr pomagala. Sem jo naštudirala v P.

KulGirl, čestitke za punčko Zalo user posted image

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 296
11.1.2010 12:06:59   
ShopGirl
BeeBee, držim pesti zate, da v februarju dobiš M in potem akcija!user posted image  Super, da si našla oporo v osebi s podobno zgodbo...najbrž te nihče ne razume bolje kot ona in obratno. Ostani z nami še naprej - vedno boš naša decemberka!

taipai, čestitke za Anžeta! In čestitke tudi za fajn porod. Super, da si zadovoljna s Kranjem.

tulpika, jst mam tut pamperske in sudocream, pa ni nobenih težav z vneto ritko. Kaj pa če ni kriva plenička? Sicer ne vem kaj bi drugega lahko bilo, mogoče mu pa kaj v mazilu ne odgovarja...

Elly79, a kr rekli so ti da prekineš dojenje po pol ureuser posted image  Men je blo rečeno in pa tut prebrala sem, da naj se otrok doji kolikor časa želi (vsaj zdej ko so tko mejhni). Za novorojenčka je dojenje utrujajoče, vmes si lahko vzame pavzico in čaka na nov naval mleka. Jst vem da pri nama je tako.

Anuš, vabljena v rezidenco user posted image  ti pustim podatke na privat...

(odgovor članu BeeBee)
Neposredna povezava do sporočila: 297
11.1.2010 14:06:34   
ROmama
Res ima Ema krčke, včeraj ni in ni mogla zaspati od 10 pa do polnoči, potem pa je zaspala kar do pol petih. Moram pvoedat, kaj mi še dela: čim jo odvijem, se mi na previjalni pokaka, prej ne na plenico, potem pa ja. Menda prav čaka, da jo dam stran. user posted image  Danes čez dopoldne mi je spala samo eno ruo, zdaj pa spet spi.

Moji KG, po 11 dneh imam minus 12 kg, med nosečnostjo sem se zredila pa 9 kg. Kile kar letijo, tudi pri starejšemu so, upam, da to ne škodi preveč mali. Imam drugače zaloge še od prej, ne bom se posušilauser posted image .

Sprehodi - Potem pravite, da ste šle prvič kar za 30 minut ven, jaz komaj čakam da grem ven, notri me prav duši. Moram jutir vprašat patronažno, kdaj gremo lahko ven.

BEEBEE sem vesela za tebe, da se oglasiš na forumu in da lahko začneta spet na user posted image  delat. user posted image

Dojenje - Na trenutke me prav zgrabi panika, da nimam več mleka, ko se mala tako zaganja v ziziko, verjetno se res hoče tolažit zaradi krčkov. Si bom mogla mal za nazaj prebrat, kaj uporabljate, ker ji mazilo bolj malo pomaga.

Rdeča ritka  trenutno uporabljam kar hladilno mazilo, kasneje bom prešla na Bubchen, imam drobre izkušnje, za hujši primer pa imam Sudocream.

Duda tudi jaz ji ponujam dudo, ampakgre bolj slabo, ji gre precej na bruhanje.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 298
11.1.2010 14:10:54   
evangelie
morm pohvalit želodćek od našega user posted image - včeraj sploh ni bilo krčkov! Smo tako veseliuser posted image
Zdaj res ne vem ali je to na račun mleka,ki se mu zadnje dni izogibam ali ne, ampak dokler deluje, je mleko črtano z jedilnika (se tolažim s sojinim)...Je pa res, da zadnje dni tudi zelo dosledno podiramo kupčke in da počasi prepoznavam njegove zvoke, kdaj želi podret kupček, kdaj želi prdnit ipd. Sem pa že nekaj dni jedla solato (s skoraj nič kisa, pa vendar) in mu je ok, kar je sploh super! Lažje brez mleka, kot brez solateuser posted image

masaža..včeraj sem ga zmasirala (približno tako kot v linku, ki sem ga posredovala v prejšnjem postu) in mu je ful pasalo. Bom kr nadaljevala...

spanje podnevi: a vaši user posted image čez dan spijo v spalnici ali jih imate v dnevni? Mi ga mamo v dnevni, ampak ćez dan spi zelo malo..razen, če spi na meni, tako bi lahko prespal cel dan :) Ko ga položim v zibko, pa pol ure, mogoće ure...edino pozno popoldan potem ponavadi malo potegne. Se mi zdi, da če je v zibki, se kaj ustraši (dostikrat sam sebe user posted image ) in ne zaspi nazaj, pri meni pa se takoj pomiri...

lepo se mejte mamice....

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 299
11.1.2010 14:39:24   
d4rj4.84
a ve mogoče katera zakaj mora iti partner z menoj h ginekolkginji na tisti pregled 6 tednov po porodu?user posted image
glede mleka, meni je glih kontra ponudba glede povpraševanja. moj skos ziza in ko sprazne obe dojki rata čist paničen ko ne gre več vn in potem mu moram dodajat. pa počivam, jem vse, dost pijem tud čaj za dojenje in še kr malo mleka.

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?