ShopGirl
|
Hey Hey Mamice mala bejba, ufff...vidm da nism edina z "jeznim" novorojenčkom črpanje je pametna stvar, sam mene TOK boli Kaj porod...črpanje boli Sem si zadnjič hotla črpat mleko, da bi mela s sabo če kam gremo. Ker ko se moja Kaja odloči da bi jedla jo nč ne potolaži, z dudo se pa skor zadavi vsakič ko ji jo ponudim (prou na bruhanje ji gre...zadnjič je celo brez sape ostala, ker ji jo je očka tlačil v usta ...mislm bogi otrok res.), sam ne gre, sm skor jokala od bolečine. Pa ko sm vidla kaj mi vakuum dela iz bradavičke sm kr lepo pospravla črpalko. Aja, pa ne se bat da bi mali kej nardila, če spi pri tebi - mene je to tut skrbelo, ampak verjemi da bi mala fajn kričat začela če bi se ji npr. na rokico ulegla ali kej podobnega. Dobila sem tehtnico, sposojena od prijateljev. Kaja se je lepo pokakcala in polulala in hop je bla že na tehtnici...da jst vidm kok mala miška sploh poje. In smo se zredili na 3.400 Odpustna teža iz P je bla 2.720. Me zanima kaj bo rekla pediatrinja na najinem prvem pregledu v ponedeljek...upam da se je dovolj poredila araz, jst sm tut izključila mlečne izdelke Grozno a ni? V glavnem, za zajtrk sm mela polento plus jajce na oko - njam. Baje polenta dela močno mleko. Priporočajo tut kaše, pa polnozrnata živila. Prijateljica mi je svetovala naj pijem navaden malinovec, baje ma mleko pol slajši okus. Tko da zdej še to pijem. Smo pa dobili krčke... Sicer traja vse skupi kakih 10-15min, ampak je pa čist rdeča v obraz in jo fejst boli Učer bi se kmal razjokala skupi z njo...dobr da je blo hitr mimo. Probi Zojo podojit pred previjanjem. Kaja mal poje takoj ko se zbudi, pol se greva previt in je večinoma full mirna. Po previjanju pa spet papa... Ugotavljam da je tko najbolš. Itak so pa čist nervozni če previjanje predolg traja al pa če jih zebe... al so pa pač sitni kar tako vijolca, ja maš prav, najtežje so nočne seanse Zdej mam novo taktiko... Ko se ponoči zbudi in je lačna, jo lepo vzamem iz košare in jo podojim v postelji - leže. Tamala zaspi ko ubita Nč ne podiramo kupčka če zaspi. Zaenkrat ni težav. Pa tut od tistega groznega dne, ko sm bla čist pobita in mal depresivna, je vse lažje. Po moje je pomagal tut to, da smo šli končno ven, na sprehod. Tut men je manjkal svež zrak, mal spremembe. Ker jst nism za med 4 stene - neki časa zdržim pol mi pa prekipi. ROmama, berem da se otročki želijo več dojiti ko majo krčke, ker jim to sprošča endorfine (hormoni sreče), pa jih potem manj boli. Srčki mali... Moja sesa kot zmešana, ko ma krčke Kako ste pa kej s kilami? Jst mam še kr +5kg (špehca)... Polno dojim. Naj mi še kdo reče da dojenje pomaga pri hujšanju. Začela sem s trebušnjaki in na easy vajami. Presneti šlaufki... zoja88, midve sva tut podaljšale bivanje v P zaradi zlatenice. Kaja je mela tut full visoko vrednost bilirubina. Imela je 25h fototerapije, ki je mal znižala vrednost ampak je v naslednjih 2-eh dneh spet narasla. Še ob odpustu je mela vrednost čez 200, samo je bla že tok "stara", da je zlatenica praviloma ni več ogrožala. Je bla pa še lep čas rumena v obraz. V cca. 14-ih dneh je zlatenica izzvenela. Ko berem, da je tvoj mali začel bruhat, me kr stisne. Še dobr da se je vse OK končalo in da sta zdej doma. Momtobe, vztrajaj pri dojenju, ne obupat. Malega žgečkaj po podplatkih, da ne zaspi. Tko je mene moja mami mogla Preveri če lepo zagrabi dojko, ko ga pristaviš. Nežno popravi ustnice če so vsesane, poglej kje ma jeziček - lahko da ga spodvije A si dobila Unicefovo knjižico o dojenju? Meni je kr pomagala. Sem jo naštudirala v P. KulGirl, čestitke za punčko Zalo
|