|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
8.1.2010 17:41:03   
mala bejba
Ojla.
Shopgirl,mi  mamo isti problem.Mala Sara ful je,pa vedno ko se začneva dojit ful išče bradavičko,pa je ne najde takoj pol pa mojo roko cuza,pa je jezna,pa bento tok d je čist vijolična v obraz.Pa kr neki cajta traja da začne ornk jest,kr jo mleko ornk zaliva,zato sm jst začela prakticirat tko,d si najprej s črpalko čist mal spumpam,da lažje je.Morm rečt d je tko velik lažje za obe.Men jo tud niso stehtali,sam mislm d smo se kr ornk poredile:) Dons ponoči smo meli celo veselico...ob polnoči sm jo nahranla,je pri nama v pojstli zaspala,k sm jo pa čez dve urci hotla v svojo pojstlco dat pa v jok...pa ni hotla zaspat do zjutri...sicer joka ne,sam skoz se neki pritožuje:))

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 226
8.1.2010 18:08:22   
*nivea
oj decemberski biseri

smo meli danes posvetovalnico. težki smo 3770 g in 52 cm. jo je pa pot do pediatra tak utrudila, da je spala ko smo prišli domov. pa se zbudila, se najedla pa zdaj spet aja. user posted image

naš ati bo drugi teden od četrtka na očetovskem dopustu user posted image user posted image user posted image

sicer pa odkar sve midve doma z bolnice, malo manj kak en mesec, še same nisve ble doma. al user posted image tak dela, da je dopoldan doma, pa te popoldan so itak vsi ostali doma. al pa mama tak dela, da je čez dan doma.
je pa res, da če si sam z otrokom doma, potem res nimaš časa za kaj drugega. razen če spi. sam naša je tak, da če se ona okoli 9-10 zbudi, potem ni šans, da bi zaspala pred 14-15h. in te delaj kaj poleg nje. okej, če je v ležalniku in če ji tam paše, še lahko kaj nardim. če pa me zeza z dudo, potem ji moram asistirat user posted image

blondy81 če Manca pridno raste in pridobiva na teži, se ti nič ne sekiraj glede da ti manj poje na obrok..

mejte se

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 227
8.1.2010 18:09:45   
vijolca
Uf, toliko tem ste odprle, pa na hitro malo pokomentiram, mislim pa da bo kmalu alarm...

Animiranje otroka, ko je buden: marusi, nič skrbet, uživajte dokler Maj samo spi. Pri nas je bilo tega konec ravno okrog desetega dneva! user posted image Zdaj pa se pogovarjamo, pojemo (upam, da s tem otroku ne škodim, ker bolj krulim kot pojem), se trudimo s kakšno igračko (zaenkrat brez uspeha), masiramo na previjalni...

Glede ritma, tudi mi smo brez nekega ritma... doji se, ko hoče, spi ko hoče, tako dolgo kot ji paše. Budimo je ponoči ne, zato pa ona naju! user posted image In res, tudi mi po previjanju ne spimo več, zato ste mi dale misliti, je pa zaenkrat še večinoma tudi pokakana ponoči.

Terida, glede hrane... trudim se jesti čim bolj pestro, enim stvarem se pa res izogibam, čeprav me ful mika, da bi kdaj še kakšno kislo zelje, sploh pa oreščki se mi noro luštajo. Drugače pa od sadja vsak dan pojem jabolko in banano, večinoma še mandarino ali pol pomaranče. Jem tudi nekaj čokolade, vse polnozrnato kar je možno, paradižnikove omake na testeninah, od zelenjave pa sem do sedaj preizkusila korenje, brstični ohrovt (3 ali 4 naenkrat), papriko (polovico), vloženo rdečo peso... drugega pa ne vem če še kaj. Pijem tudi malo kave in pravega čaja. No, s krči zaenkrat ni prehudo, nisem opazila, da bi reagirala posebej na kakšno hrano, do sedaj jih je imela ravno takrat, ko je bilo za kosilo kaj tako brezveznega kot je govedina in krompir... user posted image

Na sprehod smo šli pa tudi v snegu! (V LJ.) ...

Ah... konec je z računalnikom, alarm!

Neposredna povezava do sporočila: 228
8.1.2010 18:22:44   
Zibka
Pozdravljene!
Sem ravno danes hotla vprašat kaj je s ShopGirl- evo jo nazaj user posted image user posted image
Tudi naša Klara se tkole obnaša kot tvoja Kaja- mislim, da to ni povezano s krči, ker potem ko se malo pojoče, poigra, naje, spi kot angelček. Jaz imam bolj ta občutek, da enostavno zgubi bradavico in jo potem z vso silo išče, ker ona bi še   user posted image

Imela sem masažo z gospo Kurent: FANTASTIČNO! Super sem zadovoljna, priporočam. Še enkrat dam link, če si hoče ktera mal pogledat:
http://www.masazadojencka.si/masaza.htm
Danes je bila gospa pri meni 3 ure: pogovarjali sva se, pokazala je na lutki, ko se je Klara zbudila, sem jo podojila in potem je zmasirala njo: Klara je tako uživala- prav predala se ji je. Popoldne sme imela za domačo nalogo še enakrat zmasirat (sicer bom to delala 1krat na dan) in sem jo in je prav tako tiho zadovoljno predla. Sedaj pa pride spet čez 2-3tedne, ko bom jaz masirala, ona me bo "pokontrolirala" in dodala še nove masažne prijeme. Spet približno 3 ure. Prej je spala kot angleček, sedaj pa spet. Gospa je krasna. Všeč mi je bilo, da mi ni bilo treba planirat dneva nič drugače- se zna integrirat v dano situacijo ne glede na to kje je ostal najin ritem, ki ga kljub njeni prisotnosti nemoteno nadaljujeva. Res sem zadovoljna.

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 229
8.1.2010 18:23:18   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: marusi

in včasih zvečer jaz nimam več dovolj mleka za malega požeruhca. mu dajemo novalac. kakšne so vaše izkušnje z dodajanjem. dodamo mu po 30-60 ml 

jaz tudi tako delam, sem pri hčerki tudi, pa smo se po treh tednih le še dojile user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 230
8.1.2010 18:24:52   
zmajči25
Da se še jaz na hitrico oglasim...
Krči: še vedno smo v nočni smeni in praktično ne spimo več kot kakšno urico ali dve, posledično sem jaz koma. Čez dan sicer uspe spati tudi po dve uri skupaj, a kaj ko imam vedno kaj po hiši za počet in mi podnevi ne rata it spat. Zato sem kot en zombi, pa tudi shujšala sem v 10 dneh skoraj 5 kg, pa jih drugače zelo težko dam dol, sem se z odvečnimi kg vedno borila!
Prehrana: jaz se zelo pazim, čeprav naj hrana mamice ne bi toliko vplivala na krče. Ampak jaz se vseeno boijm, da stanja še ne poslabšam (da mi začne tulit tudi preko dneva), zato sem izključila vse sveže sadje in zelenjavo, mleko in mlečne izdelke, sv. meso, salame, sladkarije (edino tu pa tam pojem kakšen keks), čokolado (to mi je še najtežje). Sej tudi apetita nimam, zato mi ni tako težko se tega držat.
Sprehodi: mi smo danes stari 2 tedna in nismo še bili na sprehodu, je tako usrano vreme, da se ne moreš nikamor, bomo pa šli takoj, ko neha ta dež...
Hranjenje tamale: mi se dojimo in nimamo nobenega urnika, največkrat na 2 uri, ko ima krče tudi bolj pogosto visi na joški, ker jo to malček pomiri... Smo pa bile včeraj v posvetovalnici in je v 10 dneh pridobila 420 g, tako da lepo napreduje, tudi če jo matrajo krči user posted image . Jo je pregledala tudi P in je rekla, da so zagotovo krči, je izključila druge možnosti. Bo treba pač potrpet in čakat, da minejo. Upam, da me ne bo prej konec, ker to nespanje me res ubija.

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 231
8.1.2010 18:29:18   
Zibka
Še hrana:
meni je rekla patronažna, da naj jem vse, razen kislega ne. In se tega držim. In je zaenkrat ok. Jedla sem tudi surovo: zeleno soalto, jabolko, kaki, pa nisem opazila spremeb pri Klari. Jaz mislim, da kar drži, da če bi bil vzrok materina hrana, potem zalivančki ne bi imeli krčkov.
Zunaj smo mi bili samo 2krat za 10min, ko je bilo sonce. Sedaj pa spet čakamo na boljše cajte user posted image  Sej ne vem kdo si bolj želi ve: Klara ali mamica user posted image  Mislim, da bi šli npr. včeraj ven, če bi bili že pred temi zameti več časa zunaj, tako pa ko se šele uvajamo na svež zrak, si pa ne upam glede na ta veter, mraz, vlago. Komaj čakam sonceeeeee ...pomlad bo res raj za nasuser posted image

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 232
8.1.2010 18:32:15   
araz
... eno mene nazaj. Najedli smo se, kupčka tokrat ni bilo ker jo je prej zmanjkalo.

Zdej je pa že tolko tem odprtih, da sploh več ne vem kaj naj napišem.

Prej sem pozabila napisat, da sva jo danes zvagala in ima že približno 3900 g. Vagala sva jo pa tako, da je najprej moj stopil na vago sam potem pa še z Zojo. Razlika je pokazala 3900 g skupaj z cunjami. Se pravi, da ima tam nekje 3700g.
Shopgirl mogoče  tako probaj zvagati. Vsaj približek boš dobila.

Prehrana - tud jest ful pazim kaj jem. Pa jo vseeno včasih ful zvija. In sploh ne vem več kaj naj za kosilo kuham. Vse kar se spomnim je kakšna taka stvar, ki jo naj ne bi smela jesti. In potem jem ene in iste stvari na malo drugačen način. Nobene sveže zelenjeve, sadja (razen banan (pa še potem sem zaprta) in pa kakšen košček jabolka). V glavnem čist nezdrava prehrana. Pa še mlečne izdelke bom izključila, ker sem včeraj zvečer jedla mleko in polento in jo je potem ponoči začel zvijat.
Pa da ne povem kako prdi. Tako, da včasih ne vem ali je bila to ona ali je bil to moj user posted image . Prejle sem jo šla previt in je bila spet pokakana čist do vratu. Ne vem kako ji to uspe user posted image .

Mene pa zanima kako se vaši user posted image kaj obnašajo, ko jih previjate , umivate ali kopate. Moja je včasih tko histerična, da sploh do sape ne pride. Sploh pri umivanju in kopanju. Pa pri previjanju tud večinoma. Včasih je pa čist tiho, sploh ponoči. Pa tko je začela brcat, da ji sploh ne morem pleničke namontirat.

Animiranje - moja je ful rada pogovarja, pa ful ji je všeč , če pojem (sam kaj ko nobene pesmice ne znam - se bo treba naučit). Če jo dam pa v zibelko se pa ful zamoti z plišasto miško, ki poje in je  take flurustenčno roza in zelene barve. Ta miška je pa zakon. To gleda in posluša tud eno uro.

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 233
8.1.2010 18:41:07   
zmajči25
Aja, še to... Smo danes na Hrvaškem nabavili kapljice proti krčem Babynos, eni jih ful hvalijo, bomo videli, če bo kaj učinka. Se pa bojim ji dat Bio-gaia kapljice, ker sem slišala, da so enim stanje samo še poslabšale. Sej človek ne ve več kaj počet, da bi vsaj malo omilil krče.. Šibam!

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 234
8.1.2010 19:19:34   
anaj22
IZVIRNO SPOROČILO: terida

Pa sem se spomnila:
Glede na prebrano zgleda, kot da vse hodite z dojenčki ven tudi v tem vremenu. Zdaj pa ne vem ali sem jaz edina smotana... Živimo v Ljubljani in odkar je zapadel ta zadnji sneg sploh še nisem bila nič zunaj, ker me vedno nekaj moti. Ali sneži ali je premrzlo. Če pa ni ne eno ne drugo, ugotovim, da sploh ne morem z vozičkom ven, ker ni nič skidano... Ljubljančanke, ste bile kaj zunaj ta teden?

najprej da na tole odgovorim NE, pri nas je skoz snežil al pa deževal al pa je blo megleno. Nazadnje smo bili zunaj v nedeljo ko je bil sonček.

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 235
8.1.2010 19:32:24   
vijolca

IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

A vam kdaj med dojenjem spusti bradavičko in začne full jokat pa jo besno iskat? In ko jo spet najde, ne zna zagrabit? Moja je čist histerična. Najprej sm mislila da mejbi nimam mleka pa je revca zarad tega nervozna. Ampak ne...od mene kar kaplja in je mleka zadosti. Mogoče jo preveč zaliva in ne dohaja? Skratka, čist je besna in kr hlasta po dojki...jo spusti, spet išče... Čist rdeča rata v obraz pa fejst joka. To ma zdej neko novo foro slaba 2 tedna. Pol pa še tko grdo gleda zravn kao: "ne daš mi pit, mamica" user posted image  Sesa pa tko kot da ne bi jedla 2 dni, čeprav se je pred tem že podojila in bi ji moralo bit že tisto zadosti.

Mali vrag zdej spi user posted image  

Shopgirl, kot da bi našo opisala... Jaz sem patronažni to prav omenila in me je potolažila, da je to prav značilno za hčerke in manj za sinčke (tolažba pa takšna user posted image ), jaz jo kar pustim, da se pomiri in ponavadi v miru dokonča dojenje. Je pa res to lahko povezano z zalivanjem po eni strani (torej na začetku preveč teče) ali s prešibkim tokom po drugi strani (po začetnem curku naj bi se tok mleka zmanjšal, posledično pa je treba več sesat, kar malim lenuščkom ni všeč in enih par krepkih zraven povejo!) user posted image

Drugače pa mislim, da se s podobnimi občutki, kot si jih opisala, kar vse po malem soočamo. (Ja tretji dan v P je res user posted image - potrjeno. Potem pa še tretji doma, pa še kak se najde, ampak ravno s pomočjo drugih se da zdržati.) Super da ti lahko malo mami in tašča pomagata, mogoče pa ne bi škodilo, če bi tvojemu kdaj omenila recimo, da ti je nočni jok prenaporen za zdržat, če se lahko malo razdelita? Se mi zdi, da so ravno te nočne seje najtežje...

Pa lahko noč!

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 236
8.1.2010 20:02:55   
*Mojca*
In še jaz na hitrco:

Krčki: Že trkam na les, za enkrat še nimamo težav.

Hrana: Jem vse, pazim samo da ni preveč pikantno ali začinjeno. V porodnišnici sem v 5 dneh pihnila celo nutelo in 2 milki pa ni bilo nobenih težav. Tudi zdaj se ne šparam pri ničemer, še najmanj čokoladi user posted image

Sprehodi: mi še nismo bili zunaj. No razen danes, ko sva morale po atija v BTC v najhujšem snežnem metežu, ker mu je crknu avto user posted image

Hranjenje: nimamo nobenega reda. No edini red je ta, da se vsak dan ob isti uri skopamo, pojemo in gremo spat. Včeraj je spala že 5,5 ur v kosu. Upam, da bo tudi danes tako.

Teža: V 1 tednu sva pridelale 250g. Mi je patronažna prinesla vago. Je pa rekla, da se po Lj patronažne tega izogibajo, ker se jim ne da tovorit vag okrog user posted image Tako da Shopgirl, ti ji kar zateži in mora privlečt vago s sabo.

Toliko za enkrat in lep večer!

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 237
8.1.2010 20:52:27   
Zibka
Pravkar sem govorila s prijateljico, ki ima punčko, staro 11mesev in je v 2. mesecu imela blazne probleme s krči: poskusila je vse možne kapljice in ni nič pomagalo, na kar je ugotovila, da obstajajo pravi krči in še __?___krči. In te ta druge omiliš tako, da se mamica odpove mleku in jajcem in vsem živilom, ki lahko vsebujejo oboje- če je to to, je po 3 dneh občutno bolje. Pri njih je bilo v roku parih dni 95% bolje. Tiste, ki imate težave s tem, poskusite, nič vas ne stane. Gre pa za to, da je črevesje nezrelo za te velike beljakovine, ki so prisotne v mleku in jajcih. In te velike beljakovine v še ne čisto zrelem črevesju dojenčkov povzročajo bolečine. Pa še to, da je značilnost teh bolečin ta, da se pojavljajo predvsem ponoči, med tem ko naj bi tisti pravi krči bili pogostejši predvsem popoldan in/ali zvečer.

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 238
8.1.2010 23:14:52   
terida
Aha, pa le nisem edina, ki se bolj noter zadržuje zadnje čase... Komaj čakam pomlad!

Tiste, ki imate nekoga, da vam skuha - cenite to! Moja in moževa družina sta 100 km proč in čeprav bi nam z veseljem pomagali, pač ne gre. Jaz si pravkar na internetu ogledujem kuharske knjige tipa "v 30 minutah na mizi" in "skuhajmo v 20 minutah", ker bodo na mojem meniju sicer vedno samo testenine z omako... Želim si bolj kakovostno jest tudi oz. predvsem zaradi malega.

Shopgirl, patronaža v Šiški ima samo eno tehtnico in jo prinesejo s sabo samo, če sumijo, da se otrok ne redi dovolj. Saj mene tudi moti, ker me matra firbec koliko se mali redi, samo patronažne so kar izurjene in takoj vidijo ali se otrok redi dovolj ali ne. No, v našem primeru gotovo ni težav, ker ga že jaz vidim, da ima okrogla lička.
Glede "težav" pri dojenju - tudi moj ima včasih podobne izpade - rabi dosti časa, da zagrabi kot je prav. V bistvu jih je imel prej večkrat, tega je zdaj vedno manj. Bradavico izpusti takrat, ko ga kaj zvija, potem pa ne zna spet dobro zagrabit. V porodnišnici sem bila že čisto znervirana zaradi tega. HB so mi takrat priskočile na pomoč sestre. Tudi ko smo prišli domov sem imela en čas težave, zdaj je pa že bolje. Mogoče se je končno navadil oz. sva se oba.

Vijolca, a tudi citruse ješ? To sem hotela slišat! user posted image Jaz bi tako rada mandarine pa pomaranče jedla pa si ne upam. Bom poskusila z eno mandarino - pa da vidimo! Pa čestitke za sprehod v snegu - z mojim vozičkom (mala kolesa) si tega ne predstavljam. No, najverjetneje pa samo preveč kompliciram user posted image Jutri pa gremo 100% ven!

Zibka, hvala za informacije glede masaže! Pa tudi glede hrane - mi dajete korajžo user posted image

Araz, naš pri previjanju tudi brca kot nor - se mi vedno premakne gor po previjalni. Kriči pa samo če je res fejst lačen, sicer je kar potrpežljiv.

Mojca, čokolado pa tudi jaz jem user posted image A ješ tudi okisane solate?

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 239
9.1.2010 9:01:47   
mala bejba
Dobro jutro.
Mi pa po tanoven nočmo več v svoji pojstlci spat niti 5min,je pri mamici in atiju bolj fajn.Sam jst pol nč ne spim k se bojim d se tamali kej ne nardi...

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 240
9.1.2010 9:27:51   
*Mojca*
IZVIRNO SPOROČILO: terida

Mojca, čokolado pa tudi jaz jem user posted image A ješ tudi okisane solate?

terida ja, tud okisane solate jem. Mi doma sicer uporabljamo samo balzamični kis, ki je malo bolj nežen (primorci pač user posted image ). Sem pa tudi v P dobila kuhane bučke, okisane z navadnim kisom in z olivnim oljem. Tam sem jedla zelo raznoliko hrano in se tega probam držat tudi doma. Pojem recimo 2 pomaranči na dan, ne 10 kot prej, pa ni nobenih problemov.

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 241
9.1.2010 9:48:13   
ROmama
Včeraj me je moja user posted image  čisto izčrpala, čez dan se je hotela vsako uro dojiti. Izgleda, da jo tudi mučijo krčki. Zvečer je zaspala, ob pol enajstih sem jo kar med spanjem previla, podojila in je spala do 2,30 ure, potem pa še do 6, potem sem jo spet podojila, tako do enih 7 sva se cartale, zdaj pa spet spi.

ShopGirl - ko bo posijalo sonce in bomo lahko šli z vozički neomejeno ven, bodo vse črne misli izginile, trenutno pa mislim, da imamo vsi podobne težave kot ti.

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 242
9.1.2010 10:00:44   
evangelie
ojla, da še jaz nadaljujemo znanost o krčihuser posted image Včeraj sem se cel dan izogibala mlečnim izdelkom (svežega sadja in zelenjave, mastne ali ocvrte hrane ipd. itak ne jem, čeprav sadje in zelenjavo zeeelo pogrešam) in je bilo zvečer bolje...sicer smo malo jokali (naš ima termin med 20. in 23. uro), ampak ne tako hudo, kot prejšen dan, ko sem čez dan pojedla dosti jogurta, skuto, zjutraj kosmiče z mlekom...Danes bomo ponovili vajo, pa da vidim, če je pri nas res kaj na temu. Če je, potem gremo v nabavo hektolitrov sojinega mleka user posted image
Punce, a kaj uporabljate trakove (štorklje, slinge...) za nošenje vaših user posted image ? Mi imamo nekaj takega http://www.wrapyourbaby.com/newborncarries.htm in malemu ful odgovarja - se umiri in zaspi, jaz pa lahko likam, pospravljam ipd. Te dni se navajamo, ker je ati še doma, potem bo pa po moje zelo uporabno, bom lahko vsaj kaj naredila čez dan. Sem pa včeraj brala, da tudi za krče ene najbolj priporočajo, pa moramo še to poskusit. Če bo delovalo, si pa hitro solato privošćim user posted image
Drugače pa se mi zdi, da je naš Vitan ujel nočni ritem (no, ali pa upamuser posted image ). Zaspi nekje do 11h, potem pa se zbuja na 2-3 uri, se podoji in zaspi nazaj - ko podreva kupčka, ga še malo uspavam, potem ga prestavim v svojo posteljico. Tako da prav super. Pa ponoči se ful bol intenivno doji, enih 15 minut in konec, medtem ko čez dan cel dan po malem visi pri meni, večkrat po malem. Se bolj crklja user posted image

Tako, šibam naprej kaj naredit...lep vikend!

< Sporočilo je popravil evangelie -- 9.1.2010 10:01:20 >

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 243
9.1.2010 10:58:45   
vagica
dobro jutro oz. dober dan user posted image  mamice in decembrski biserčki

mi je kar hudo, ko berem probleme s krčki, baje je to res grozno....mi jih HB nimamo, pa jem vse, vsak dan sveže sadje in solato ter mlečne zadeve (mleko, jogurt, skute, sladoled)......sladkarij se malo izogibam, čeprav tudi kakšno čokoladno mleko in kakšen košček čokolade pade vsak dan v moj želodčekuser posted image
upam, da tako ostane, prebava mu dela 100 na uro, dojimo se nekje na 2-3 ure, ponoči pa mu včasih uspe zaspat za 4-5- ur, kar je balzam zame......itak sem sredi noči že čist zmedena in sploh ne vem, kje se me glava drži, pol k se zbrihtam, pa je user posted image
glede bradavic, moje so bile po prihodu iz P tako boge, da sem začela dojit z nastavki, kar mi je carsko, ful manj bolijo, vmes pa probam kdaj tud brez, da ne bo zavračal mojih bradavic......shopgirl probi z njimi, čeji bo bolj pasal, ker res lažje zagrabi-v sekundi
joj, ta vreme, tako bi šla že na sorehod z najinim sinčkom, pa nič kej dobr ne kaže za naslednjih nekaj dni....bomo pa bolj doma visel, pa luftal, da pridemo do svežega zraka
jaz imam sling, pa ga moram še naštudirat, da ga bom lohk naokol prenašala, baje je ful razbremenilno za roke in hrbet (imam že itak vnet živec na eni roki se mi zdi od nošenja, k prvih 14 dni zarad šivovo nisem mogla sedet niti slučalno in je bil dobesedno skos na rokah)
sem pa ugotovila, da ga mogoče res ni najboljš ponoč previjat, ker se preveč zbudi, drugač pade v komo po hranjenju user posted image  in ga mogoče tud jaz ne bom več, sam k se mi smili, da bi bil tolk ur v pokakanih pleničkah user posted image

nič uživajte v snežni idili, vsaj čez okno user posted image , ps imejte lep vikend

19. decembra 2009 dobila največji zaklad na svetu :-)

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 244
9.1.2010 11:55:47   
marusi
sling: katerega priporočate? mi imamo kengurujčka od chiccota 0+, pa se še ne upam ga uporabit

kis: meni je patronažna rekla, naj uporabim jabolčni kis pa mehko solato. enkrat smo probali, pa ni bilo težav...

nočno mleko
: jaz imam zgleda zvečer manj mleka kot čez dan. ali še katera to opaža?

(odgovor članu vagica)
Neposredna povezava do sporočila: 245
9.1.2010 13:02:01   
natasa28
Da se še jaz malo javim, sem komaj včeraj odkrila da smo na novem forumu, sem imela kar nekaj za nazaj za prebrat.  Da poročam kako je kaj naša Danaja-čisto odvisno od dneva, veliki smo v glavnem že 54 cm in težki 4600, jemo kar pridno, med 3-4 urami, odvisno ali je na sporedu flaška ali ziza.
Dva dni me je mamo skrbelo, ker ni nič blato odvajala, danes pa je potem ko sem ji dala 0,5 dc zluftanega Donata dala naredila kup za naprej in nazaj. Proti krčem uporabljamo Antiflat, pa se mi zdi da v kombinaciji s komarčkovim čajem kar pomagajo. Moram pa nabavit še kapljice Oleovit D3 v Avstriji, ker po naših Plivit D3jo je obupno šraufalo, tako da odpadejo jih trenutno ne dajem,
Glede Kengurujčka od Chiccota 0+ ga tudi sama imam, ampak mislim da bom do 2 mesecev počakala, danes je stara 5 tednov, sicer vglavo že lepo dviguje ampak v hrbtenici so pa ti mali vrageci še kar švoh, in po mojem ni fajn da so potem tam not celi zgrbljeni, vsaj moje mnenje je takšno.

Lep snežni pozdrav,
jupi drugo zimo se bomo pa že sankali

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 246
9.1.2010 13:15:18   
zoja88
Ojla!
Malo se javlam in vam napišem zgodbo kako se je dogajalo z mojim Tarikom in dojenjem ter s tem posledično zlatenico.

Midva sma v bolnici po porodu bila obsevana za zlatenico ker je imel visoke vrednosti in je bil rojen v 37 tednu kar je še vse skupaj malo povečalo.

Po tednu dni sma prišla domov iz bolnice skoz sem ga samo dojila.
In videla da ko je spil veliko mleka je postajal spet čedalje bolj rumen.
Patronažne sestre so govorile da bo mimo naj bo na svetlobi.
Skoz smo imeli težave z krči,bil je utrujen,siten...Na teži je pa pridobival normalno.

V sredo sma morala odhiteti v bolnico zaradi celodnevnega bruhanja.
Tam so ugotovili zelo veliko bilirubina in ga dali pod lučko.Prekinili so dojenje za 24ur in mu dajali Aptimil.
Naš fantek je kar naenkrat nehal bruhat,stanje zlatenice se je neverjetno zmanjšalo.
Ugotovili so da imam v mleku nek incim ki mu povzroča zlatenico še bolj.
Čeprav so rekli da če želim lahko nadaljujem z dojenjem.Sma spet probala in se je zadeva slabšala.
Sedaj sma na Aptimilu,krčkov ni,otrok se naje,podre kupček in mirno zaspi.
Čeprav sem se sekirala od začetka ker nisem dojila,sedaj vidim da uspešno papama in rastema tudi tako.user posted image

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 247
9.1.2010 15:04:29   
Momtobe
Živjo punce :)... še jaz bi se vam pridružila v tej temi. Sicer sem rodila 2.1., vendar se vseeno počutim kot decemberka, saj sem bila stalno z vami.

Imam pa dve težavi z mojim malim, če mi lahko katera da kakšen nasvet.
V porodnišnici mu je teža precej padla in sem celo dodatni dan ostala notri, da se je teža malo dvignila (tisti dan je parkrat dobil dodatek). Je in vleče pa pri meni odkar se je rodil - prvih par dni po par ur skupaj, enkrat celo noč. Ampak potem smo ga v porodnišnici zvagali pred in po hranjenju in ugotovili, da poje pa skoraj NIČ. Torej bolj vleče in me ima za dudo.

In to se je doma nadaljevalo. Kako naj vem koliko poje pri meni?? Ko mu dam dodatek (zaenkrat sem mu dala enkrat do dvakrat na dan (24ur) ga požre, kot da je sestradan user posted image . Drugače pa veliko spi, je ful priden, samo se bojim, da zato ker nima toliko energije. Ko začne jest je ful zagnan in celo sllišim kako golta potem pa se ali utrudi, ali pa zaspi. Čisto sem nesrečna, ful me skrbi, še malo pa mu bom vsakič drugič dala dodatek namesto dojke, ker tako vsaj vem in vidim, da je zadovoljen in sit.

Drugi problem je pa, da že 5 dan ne kaka! Novorojenčki naj bi kakali 2x na dan? Lula pa skoz. Patronažna mmi je rekla naj mu dam za spit malo fejst sladkanega čaja, kar baje vse požene, ampak se ni nič zgodilo. Danes sem celo klicala v porodnišnico, pa so rekli, da naj ne skrbim, da bo že kakal ... ampak to me ni ravno potolažilo.

Dajte mi prosim kakšen nasvet user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 248
9.1.2010 16:15:10   
ROmama
Momtobe sem te prehitela user posted image , jaz sem  rodila 1.. Kar se tiče dojenja, je tudi moja user posted image  bolj zaspane sorte, zato jo božam po ličku, pod bradico, malo potresem z dojko, ali pa jo prvo začnem dojit, pa jo grem potem previt in nato še enkrat na prsi, nekako tako. Tako mi visi na dojki včasih po 2 uris kupaj, potem pa zaspi.

Dojeni user posted image  včasih tudi po 10 dni ne gredo kakat, drugače je pri tebi, ker ji dodajaš. Jaz sem starejšeemu včasih po žlički dala fino sladke kamilice, pa se je potem pokakal.

Trenutno moja mala spi s tem, da sva se danes skoraj tri ure dojili, je zaspala, sem jo dala v posteljico, prebudila in spet tako naprej. V bistvu ji ne paše ničesar, razen moja dojka. Pa saj je komaj 8 dni stara, me potrbuje.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 249
9.1.2010 17:27:07   
Momtobe
ROmama, saj tako se tudi midva dojiva ... po 2-3 ure. Tudi jaz ga budim, vmes previjem, menjam dojke, ... samo res da ga obdržim pokonci, ampak še vedno ne pije ... samo spet začne vlečt in cucat, ne slišim pa ga požirat. user posted image

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?