tintara
|
Hojla! Sem ugotovila, da zvečer ne bo šlo na net hodit, ker smo predolgo pokonci. Poskusim torej zjutraj, dokler še oba spita. Nadja je še vedno doma, pa ima danes minus ure spanja noter za prinašat. Količina hrane: mislim, da ni odvisna od starosti dojenčka, ampak od teže. Prve par dni že jejo manj, ampak potem je pa najbrž sam od teže odvisno. Na intenzivni so govorili, da naj bo pojedel od 150 do 170 ml na kg telesne teže. Če kakšni pomaga tale formula, no tistim ki dojijo bolj malo. Pa tudi tistim, ki ne. Saj če nočejo več pojesti, mu bolj težko strpaš notri. Jaz ga ne tehtam več pri dojenju, ker je potem vedno polil, pa tudi važno mi je samo, da gre s težo gor. To pa gre in sicer okoli 40g na dan. Midva tudi fulkrat jeva, nima dude in če joka (predvsem zvečer) mu ponudim za jest in vedno je. No, včasih bi sam držal bradavico, pa potem priteče, pa se mal nakremži in razburja, ponavadi pa kar je. Vnete učke: imamo tudi mi. In to že iz porodnišnice, torej že več kot 1 mesec. Tam so naredili bris, potem so pa samo čistili s fiziološko (na zloženčku). Pa se tudi sama nisem sekirala zaradi tega in samo nadaljevala početje. No, zdaj so pa nam tudi dali kapljice, ker sem imela že dosti. Bomo videli, ali bodo pomagale, ali so res preozki solzevodi? Blondy, kako ti je uspelo kaniti v učko? Ali si dala zraven in je potem steklo notri? Aja, baje sicer pomaga tudi spiranje s fiziološko in dati v učko kapljico svojega mleka. No, pri nas je pri Nadji z mlekom takoj palilo, pri Vanetu pa noče nič pomagat. Zunaj sva midva zdaj že po dvakrat na dan. Ni tolko mraz, kot je bilo, pa tudi zrasli smo že. Zdaj imamo že dobre 3 kile in pol. Pa še kepamo se sedaj lahko s ta velikima, Zadnjič je ful sneg padal po vozičku (čez je imel prevleko), pa sta šlka mimo en ata in ena mama. PA pravi ata: ja saj ga bo zamedlo reveža. Pa sem rekla, ah bomo že odkidal ga in dodala, da ni kaj, da morata tudi ta velika na svoj račun pridet. NO, se je mama potem kar strinjala.il Aja, čestitke Pipiki! Sem kart mal pozabila, grdo. Previjanje ponoči: midva se previjeva zadnjič okoli polnoči ali malo prej, nato pa spi do 4h ali 5h in takrat ga spet previjem. Itak je vedno pokakan, ne vem kako uspete, da se vam ne pokakajo. Pri nas lahko na prste ene roke preštejem noči, ko nista bila v prvih 6 mesecih življenja (do začetka uvajanaj GH) pokakana prva dva, za Vaneta pa rabim svojo roko, ampak eno. Za tolk majhne se tudi meni zdi dolga celo noč v isti plenici, ampak če spijo, jih tudi jaz ne bi budila zato. To je pa ćist mem. Tudi za hrano ne. Le kako naj se potem navadijo spati? Sledenje z očmi: ne vem čisto točno, kdaj je začel. Mislim, da ni bil starejši od 14 dni, ko mi je fizoterapevtka kazala, kako naj ga držim in previjam in je bila kar mal presenečena, ko ji je potem sledil (mi je kazala tudi to). Ampak okolica je pa sedaj šele bolj zanimiva. No, pa še to bolj živa okolica - brat in sestra Smejemo se tudi sedaj že nekaj časa. Zdaj poskuša zraven izvabiti tudi zvok - včasih uspe, včasih pa ne. Ampak to ni, ha, ha, da ne bo katera mislila, to še pride, ampak en tak fajn zuvok ugodja je zraven. Neverejtno, celo slike smo dali včeraj razviti. Je imel ta velik nalogo v šoli, da prinesejo sliko družine, pa smo mogli pod nujno it razvit našega Vaneta. No, ampak ker ga v POn ni bilo v šoli (ko so dali nalogo), da en dan je pozabil povedat, je nesel šele danes, naloga je bila pa očitno do včeraj- tako da je skoraj dobil minus? Sem mu rekla, naj vendar razloži, da še nismo imeli slik od Vaneta. Bomo videli, kaj bo zmutil danes. Tale šola je včasih kar stroga (prvi razred), včasih je pa čist na igranje narejena. No, sicer se pa strinjam, da morajo naloge biti narejene, sam kakšne so pa tudi butaste. Kaj pa če kdo nima fotoaparata? Ajde, saj vem da ga ni, sam vseeno. OK, dosti šole, prav briga vas to, ane. Najprej vrtec. OK, dosti je. Grem probat še iz stroja posodo zložit, sam se že neki oglaša, tako da prav dolgo ne bo. Mejte se, T
|