|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
8.1.2010 16:23:09   
drobtinica29

pozdravljene punce!

naj vam še jaz zaželim VSE LEPO V NOVEM LETU!

po dolgem času se še jaz javim, prebiram vas redno, le pisat se mi vedno ne da!

Dojenje: midva se dojima po flaški, že od začetka ni in ni hotel mojih bradavic, pa sem si izčepavala melkeo, do 1,5 meseca, pol ga je zmanjkalo, sedaj pa že en mesec papamo AM, in je ok, lepo papa, poje pa 130ml, na 3 ure čez dan, pomoči pa spima od nekje 21h - 4h, pol pa spet vse enako naprej!

Kar se tiče prijemanja, še naš nič kaj oz zdaj nekje 2 dni se nekaj trudi ampak ne dolgo, barve so mu zanimive, vse kar je živo, se pa boža po ušeskih in glavici, pa seveda mamo ponavadi drži za majico.

michelle - Se pa tudi naš fant že kar pokonci drži in pa glavica je ful samostojna, ampak zelo zelo pazim na njo.

sma pa imela v pon P in smo pri 2 mesecih težki 5860g in veliki 61,5cm. Nas je P pohvalila!

krst - mi ga bomo dali krstit v februarju, ravno pripravljam vabila!

Smo pa bili sedaj nekaj ta teden prehlajeni, pa je že boljše! Smo smrkali in kašljali.

Krčki - so tudi pri nas že v manjšini!

Februarka lepa škratka!

Lepo bodite pa se še kaj javim!

Lep sneženi pozdrav iz MB!

27.10.2009 - Matic
28.10.2012 - Urban

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
8.1.2010 16:36:45   
frrrr
muca*maca - js sm tut čudna... če mali bil buden ob 4ih, sem ga pač mau gledala in se mu smejala... čez dan sem pa veselo drnjohala z njim, če nisva bila na sprehodu. za vse ostalo mi je dol viselo, važno da sva bla midva sita in zadovoljna user posted image zdaj je druga pesem, ker morem čez dan funkcionirat zaradi sina. no, pa tut tamala si je kr sama uštimala noč user posted image mogoče zato, ker js nisem tolk razmišljala o tem kdaj mora spat in bla bla... tretji otročki se verjetno še sami previjejo user posted image

igračke... do tega tedna nisem opazila, da bi igračke držala v rokah. malo je migala igrače nad ležalnikom. ta teden jih začela v usta tlačit. danes ji je bratec dal eno ropotuljico in jo je prijela najprej z eno roko, nato pa še z drugo, ker je bla očitno pretežka za v eno roko user posted image se pa tolk hitr spreminja, da se js okrog tega ne bi preveč sekirala. vsak dan nekaj novega zmorejo...

(odgovor članu drobtinica29)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
8.1.2010 16:39:08   
LINDI
Tea me veseli za vas upam,da bo tako ostalo,mogoče ga bo pa malčica spremenila, ane user posted image bom poskusila še z ustekleničeno vodo...ker se mi je res smilil,upam,da danes ne bo taka kriza .

Pri nas ful sneg naletavav,pa še vozila sem po takem...ne vprašte kok na urouser posted image

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
8.1.2010 17:52:11   
lenika83
Mi smo uspešno opravili drugo posvetovalnico in cepljenje proti rotavirusu. Pri dveh mesecih je dolga 59,5 cm in težka 6050g.

Jaz tudi opažam, da zadnje dni kar dosti prijema kar ji pod roko pride. Najbolj pa je zanimivo mamino uho in uhanček, kljub temu da ni viseč. Čeprav se mi pa zdi, da ji igračo uspe prijeti bolj po sreči kot pa nalašč. Ne vem, mogoče se motim. Je pa res, da je stara šele dobra dva meseca, tako da ima še veliko časa za to.

Glavico drži povsem smaostojno že od rojstva, ampak jaz vseeno pazim in ji jo vedno podpiram. Zadnje dni se pa kar nekaj hoče dvigovati, da bi sedela user posted image

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
8.1.2010 17:59:14   
katrin***
Sporočam, da naše pikice počasi izginjajo hvala bogu. In ja, verjetno je res prašek in mehčalec. Smo samo na Aptamilu-od božiča mi je zmanjkalo mojega.

dojenje...js sm se full preveč presekirala zaradi tega in črpala 3,5 meseca. Vsi smo bli utrujeni, tečni, zaskrbljeni ipd. Ko sem zaključila sem ratala bolj vesela in resnično začela uživat v materinstvu. Prej me je pa non-stop kaj skrbelouser posted image

rokice...naša obožuje žirafico in otok, ter stolček iz katerega vidi ven in je carica notriuser posted image  Sedela bi tudi že pa ji še ne pustimo seveda. Drugače pa gre vse kar ji pride pod roke direkt v usta.

15.09.2009 se nama je pridružil najih sonček Alina!
rojstvo: 2325gr, 45cm
1.mesec: 3500gr, 51,5cm
2.mesec: 4500gr, 57cm
3.mesec: 5300gr, 58cm
4.mesec in pol:6500gr, 62,5cm

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
8.1.2010 18:30:38   
Emilly
helooo!

Dojenje - tudi mi se še polno dojimo in jo je tud fino opazovat, kako se nasmeji, ko se najeuser posted image  Sej je vse fino in fajn, se pa strinjam z nekaterimi, da počasi postaja že rahlo utrujajoče. Predvsem pomanjkanje svobode! Gaja je priklopljena name skoraj na vsake dve uri in sva pač zato ves čas skupaj..... Potem pa vedno pomislim, da sem v bistvu velka srečnica, ker mleka je dovolj, gaja zelo rada papca, nima nobenih težav, kamorkoli gremo, se s hrano ne obremenjujemo..... tako da še nekaj časa zdržimo pa je. Pa konec koncev, kg zaradi dojenja ne gredo preveč goruser posted image

Rokice - ja res so posrečeni, naša jih že kakšne tri tedne občuduje, no predvsem desno rokico, si jo stegne pred obraz in nepremično gledauser posted image  je pa prejšnji teden povezala to rokico z živalco, ki visi na ležalniku, da jo lahko kar sama zaziblje. Potem jo pa tolk časa tolče, dokler živalca ne omaga in padeuser posted image . V ustih so rokice non stop, igračk pa še ne prijemlje.

Za krst se pa mormo še it zmenit, pomlad in topejši dnevi bodo zagotovo boljši kot zdaj.

Katrin - super da ste pogruntali, kaj je blo narobe.user posted image

Drugače se pa moram pohvalit - no za večino od vas je to itak rutina........ne pa zameuser posted image - že kakšen dober teden sama kuham in sem kar ponosna naseuser posted image  Moj se pa zaenkrat tudi nič ne pritožuje. No najbolj sem se bala, da me bo gaja preveč motila, pa sem vidla da se kar da zorganizirat.user posted image

(odgovor članu drobtinica29)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
8.1.2010 21:53:13   
stuhica
pozdravljene punce...

MERE evo situacija pr nas naša je bila  v tork zmerjena in stethatan... 4950g in 55 velika... tako da bo počas treba pospravt cunje št.56... in prešaltat na 62...

DOJENJE - PUMPaNJE in AM - pr nas imamo zdje kr vse tri zadeve... in sicer si sledijo takole... zgodi zjutraj ponavad je to ob6h ko se zbudi dobi flaško AM ( pripravljeno vodo imam že prekuhano v flaški- ponavad jo prekuham preden grem spat- to je nekje od polnoči do enih) cca125... potem ob cca9 h spet moje stisnejno mleko, potem ob cca13-14 spet moje mleko, pa ob 17h moje mleko ( včasih iztisnejno včasih jo kr gor prstvaim) no zvečer ob 19-20h pa spet Flaška AM...

Tako da ja sem povečala doze pumpanja in ima več obrokov pumpanja oz dojenja vsaj 3x na dan.. glede na to da si spumam včash 60 včasih 80 včasih tudi 100 ml user posted image user posted image si potem naštimam tako da ji dam cel obrok le stisnjenega  naslednjega pa če ni dovolj mojega pripravljenega potem dam raje ce obrok AM. Mi imamo še vendo novalac1 navadni in sem kr zadovoljona z njim. V enem mesecu je dobila 1kg, tud zdaj ko ima več mojih obrokov .. JKe ap men tud začela bolj poredko jest  pa mal več naenkrat-- zdele zvčer mi je pojedla kr 150ml in upam d abo spet spala do zutraj tako kot danes do 07:15 user posted image user posted image kar se je zgodilo prvič in upam d ane zadnjič... user posted image user posted image

V glavnem tiste ki vas dojenje dela mal nesrečne dejte posksuiit si stisnt mleko, ker je škoda da bi ga zguble in dodajale AM--- sicer je tako še vsi otroc so gor zrastl al z dojenjem al pa z AM in nobenmu na čelu ne piše kako se je hranil kot dojenček...t kao da tudki brezveze se obremenjevat in ja bolje je da imajo otroci neživčne mamice poleg sebe .....
Tist k mate polne joške pa takole : jest sm tamalga dojila 14,5 m smo potem prešli n apolno dojenje, ker sem vztrajala in nismo več dodajal..v glavnem pol k je bila pa služba je bilo pa treba počas mlekarne ustavt user posted image user posted image  no in sme delala tako da sem si vsakič manj stisnila...npr. Zvečer sem si lahko napumapala 150 ml sem vsak večer postopoma namenoam stisnila 10ml manj tako je bilo videt povpraševanje manjše in posledično sem brez težav nehala dojit... seveda pri 14,5 m....

SEdaj pa upam da bom zdržala z stiskanjem vsaj do 6 meseca ko bomzačela dodajat GH in bo potem posledično tud manj povpraševanja po samem mleku in ne bo težav s tme da ne bom imela dosti...t ako da upam da bo kot pri ALvinu in da AM potem ne bomo več potrebovali... če pane pa boh pomagi... user posted image

FRRR ja tud pri meni je isto s je treba kr zorganizirat pr dveh otrocih je res vse mal drgač... A res smiliš da ta tretji se bo pa sam previl... user posted image user posted image user posted image  bomo kuj še enga naštimal... user posted image user posted image user posted image

HRana - ja jaz morm reesno začćt pazt pa ne zarad postave ampak zarad zdravlja... sem začela jest  čokolade z 70% kakava... pa mi ravn ne potegnejo .... pa zvečer sem tolk lačna npr. zdele bi lahko vola pojedla.... ampak ne bom ne smem.... si bom vzela eno pomarančko rajš...

Michelle : ja sej smo kr na istem jaz delam ponavad vse zvečer ker drgač ne gre čez dan je naša gracija lepo kr dost na rokah al pa pod igralnim lokom, pa ful je pokonc včeri je bila od 14 do 20 h vmes je zaspala 2x po 15 min in to je bilo vse... pa skoz zahteva neki morš okorg nje skakat.... tako da mi skori nič ne uspe...pa še ALvin je takrat z vrtca doma in hoče ful velik pozornosti... no ja bo že prebolel tole ljubosumlje bo moral...

ŠOLA ker mi časa zmanjkuje ne vem če bom uspela kaj nardit... kar mi rata mi rata če ne morm za drug let pustit... pri enem otroku še gre kos ta pa dva ne vme sem bolj švoh s cajtom pa utrjuena sem ful....

Dost zdele grem napad na pomarančo nardit... se še slišimo...

TEa sem ful vesela da je tvojga tamala mal v red spravla...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
9.1.2010 9:58:36   
palegia30
Ojla punce, da se še jaz malo javim. Ja jaz še kar dojim, čeprav imam občute, da je mleka manj podnevi kot ponoči, saj ponoči so dojke napete in mleko kar ven buta, samo pravijo, da če večkrat podnevi dojiš je normalno, da ga ni tolk oz. gre bolj za občutek. Za dodajanje se nisem odločile še, bom pa pediatrinjo vprašala na pregledu, oz. glede na to kako napreduje v rasti in teži. Kdo pa je vam predpisal dodajanje, a to predpiše pediater ali se kar same odločimo..

Drugače je pri nas lepo zasneženo a ne moreva ven edino to mori, je pa lepo gledat ven skozi okno.

Glede varčevalnega računa za naše bejbije bi se jaz tud odločila za neko varčevanje za mojo princesko, dajala bi njene doklade na stran in mislim da bi se v 18 letih kar nabralo.

Moja bi kr skoz gledala tv pa ji ne pustim, baje da ni dober, kaj pa vem.

Nič mamice in otročki uživajte v tej zimski idili.paPA

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
9.1.2010 10:42:50   
lenika83

IZVIRNO SPOROČILO: majcy_m

še vedno smrka pa kašla ... user posted image sploh ne vem več kaj nj nardim, da bo nehala user posted image

Meni je pediatrinja svetovala naj jaz jemljem čimveč c vitamina, ker je to menda edini vitamin, ki gre direktno v mleko (če jo dojiš seveda) in ga tako dobi potem tudi ona.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
9.1.2010 12:18:40   
muca*maca
Dobro jutro v snežen dan!

A ni lepo???

Edino to je bedno, da ne morem nikamor z vozičkom, ker je previsok sneg.

Tlele imam en link za vas:
http://www.youtube.com/watch?v=0yYxt4FL6Z0&feature=player_embedded

Jaoooo.... danes se mi je zbudil ob 3h zjutraj in ne pa ne nazaj zaspat. Sem bila besna ko ris. Res je sicer, da je pančkal od 19:30 dalje (s podojem ob 23:30) in sem lahko v blaženem miru pogledala Harryja Potterja user posted image , ampak VSEEEEEEEEEN!!!! GRRRRrrrr............

Kdaj bo moj froc spal vsaj 7 ur skupi???? Aaaaa???? user posted image user posted image Ufffff.....

Pa še tko je, da zvečer ne morem zaspat user posted image
Mislm, sej zdej je ok, sam dons ponoč je bla pa res muka.

Sam po moje me je najbolj raz*** to, da se je ta mali odločil, da ne bo spal, moj "najdražji" (GRRR) je bil pa zuni na žuru! Če ma tok energije, da lahk žura celo noč, lahk tud svojga sina ujčka!!!user posted image user posted image user posted image Je pršu dam ob 7h zjutri! Sm misnla, da se bom razpočla od jeze. user posted image Zdej je pa že mal bolš...user posted image

No, sem se mal zlajala...

LPuser posted image

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
9.1.2010 12:24:38   
malaMravljica
Punce, nekaj bi vas rada vprasala. ker vas je nekaj napisalo, da mislite na racun dojenckom dajat celo doklado, ki jo dobi. Men se to zdi prevec denarja, pa me zanima kolk pa pride doklada v Slo, imate vsi isto al ne, res ne vem in si ne predstavljam koliko pride.

Ja, glede TV, moj tudi, ko je TV prizgan takoj orne glavico in bi gledal, tudi jaz mu ne pustim, pa niti ne vedm kolko vidi pri 3 mesecih, sam sumim, da ze kar dobro, pa saj vseeno, mislim da TV za male ocke ni ok.

Katrin, kater prasek si pa uporabljala? Ce imas probleme mogoce Frosch, jaz rabim tega in pa vcasih Ecover, total bio in total drag user posted image   pa ce ti je blizu Asutrija, baje ima Schleker enega bio za dojencke po ugodni ceni, njihova marka, mi je ravno kolegica povedala.

Kako sebe obvarovati pred prehladi mi pa tudi meni ni jasno. Jaz zaradi dojenja in moznosti alergij ne smem citrusov in ne meda. Najvec kar naredim zase je vn na svez zrak, sam sedaj je pa tok mrzlo, -6,5 danes z malim ne upam vn, jaz bom pa le za kaksnih par minutk sla.

Pa se eno vprasanje, kdaj dojencki ze lahko sedijo v narocju? Ker mojega vsi nekaj dajajo v sedec polozaj, pa pravim da ne smejo, pisuka mi gre na zivce, vsi tja v njega kok si lep, kok si cartek pridi k meni, pol pa kok je zetek in takoj ga posest v narocje. Jaz ga lahko pa par ur nosim, pa mi ni tezak in ga nimam posedenega.

je pa res, kot pravi frrr... vsak dan zmorejo nekaj novega in ni se potrebno sekirat, ce kater cesa se ne zna, bo ze, pa ce kaj preskoci tudi ne bo panike, ko bodo prisli v solo nihce vec ne bo vedel ce je prijemal zivalce pri treh mesecih ali jih je pri stirih.

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
9.1.2010 13:06:05   
lindi1
Nimamo vse iste doklade,moraš dati od svojega in svoj izračun od dohodnine...plača regres...in ti potem na osnovi tega izračunajo koliko dobiš,pa cifre sploh niso velike vsaj meni se ne zdi jaz dobim 40,pa ima moj okrog 700,jaz paokrog 600 plače z vožnjo in malico vreduser posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
9.1.2010 14:17:50   
najčka
Sam mal vas pozdravim sem ravno vse prebrala zdej pa že tuli!!!
Muca maca znaš tudi tuje jezike? user posted image Praviš da si se zlajala, pa muce ponavad mijavkajouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image MAL HECA.

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
9.1.2010 15:07:38   
tane
IZVIRNO SPOROČILO: lenika83

IZVIRNO SPOROČILO: majcy_m

še vedno smrka pa kašla ... user posted image sploh ne vem več kaj nj nardim, da bo nehala user posted image

Meni je pediatrinja svetovala naj jaz jemljem čimveč c vitamina, ker je to menda edini vitamin, ki gre direktno v mleko (če jo dojiš seveda) in ga tako dobi potem tudi ona.

tudi naš korenjak je od mene dobil prehlad...ma nosek zamašen in malokašlja, smo dve noči nazaj splali na pol ure, ker revček ni mogel dihat...sem klicala pediatrinjo in j erekla, čim večkrat na dan spirat s fiziološko, pa pod jogi v posteljico deko od gležnjev višje, da se mu dvigne vzglavje ponoči ko spi in bo tako lažje dihal...sva včeraj to naredila in je spal dokaj normalno na srečo, ker je danes takoj boljše volje, en dan prej je pa skoz jokal revček, pa se hotel nositi pa spati v naročju in ni mogel zaradi zamašenega noska...
aha, pa rekla je še zvečer ko se ga skopa, naj se gre nekdo tuširat pred tem, da bo kopalnica kot v savni, da bo čim bolj včažen zrak...midva sva kar v banjo nalila vročo vodo, pa potem njegovo banjico čez pa v umivalnik sva natočila vročo vodo in eterično olje mentol, da se mu nosek odpre.
pa še na radiatorje mokre brisače, če imate centralno, da bo v stanovanju vlažen zrak

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
9.1.2010 15:17:42   
tane
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

Kako sebe obvarovati pred prehladi mi pa tudi meni ni jasno. Jaz zaradi dojenja in moznosti alergij ne smem citrusov in ne meda. Najvec kar naredim zase je vn na svez zrak, sam sedaj je pa tok mrzlo, -6,5 danes z malim ne upam vn, jaz bom pa le za kaksnih par minutk sla.

Pa se eno vprasanje, kdaj dojencki ze lahko sedijo v narocju? Ker mojega vsi nekaj dajajo v sedec polozaj, pa pravim da ne smejo, pisuka mi gre na zivce, vsi tja v njega kok si lep, kok si cartek pridi k meni, pol pa kok je zetek in takoj ga posest v narocje. Jaz ga lahko pa par ur nosim, pa mi ni tezak in ga nimam posedenega.

meni je svetovalka za dojenje rekla, da lahko jem vse, citruse, med le da medu otroček ne sme do 1 leta dobivat...sem poskusila najprej samo z nekaj krhlji pomaranče ali mandarine in ni bilo nobene reakcije, prav tako med, samo malo najprej in je bilo vse ok...tako, da ko sem imela mastitis je rekla čim več naravnega C vitamina in počivat...no, kot pravim naš dobro prenaša...edino kar ne prenaša dobro so orehi, sem jedla potico in je dobil rdeče pikice po obrazu...ki so izginile v nekaj dneh...pa sem se potem spet malo pregrešila z nekimi piškoti, ki imajo orehe in spet reakcija, tako, da zagotovo vem, da so orehi in jih zdaj ne bom več jedla

kar se sprehodov tiče, jaz ga dobro oblečem in če je res mraz -12 ko je bilo zadnjič sem mu dala pleničko čez košaro...soseda, ki ima en mesec mlajšo punčko ji je pa dala čez voziček pokrivalo za dež...zdaj ko je smrkav je rekla pediatrinja naj ga kar peljem ven, da mu bo vlažen zrak sčistil nosek, seveda, če nima vročine in e ne počuti slabo...
ampak danes in včeraj j pri nas v LJ tako padal sneg da ni šlo, ker pločniki niso očiščeni...hmmm mogoče ga dam malo na balkon

Neposredna povezava do sporočila: 1940
   [Brisano sporočilo]
9.1.2010 17:01:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tane)
  Neposredna povezava do sporočila: 1941
   [Brisano sporočilo]
9.1.2010 17:13:04   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1942
   [Brisano sporočilo]
9.1.2010 17:15:01   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1943
   [Brisano sporočilo]
9.1.2010 17:31:15   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1944
   [Brisano sporočilo]
9.1.2010 17:33:15   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1945
9.1.2010 17:34:27   
malaMravljica
Lindi hvala za podatek. Je razlika ja, saj jaz mislim pa po 30 eur mesecno mu gor dajat, sam tukaj dobi vsaka druzina z enim otrokom po 159 eur otroskega dodatka, to bi mi blo pa kar full za mu dajat na knjizico, sej bo pri 18 bolj bogat k jaz pol. Saj je prevec a ne?

Tane, ma saj niti ne vemkako je z alergijami a je to tko, da jo ima ali nima oz ali je tako, da ce se sedaj pazim, je ne bo imel. Tako zelo pa pazim, ker ima po ocku moznost stakniti alergijo na citruse in na pohane zadeve, pa res mu ne privoscim tega zato tok pazim.

Michelle, oooj bejba. Drugace pa moj se celo veckrat na dan pokaka, kaj je v mejah normale pa pojma nimam, ce se ti ne pritozuje in ne joka ze ne more bit kaj prevec narobe.

Punce moje kaj jaz gledam sedaj, mali je tam  v drugem delu dnevne na igralni podlagi in sem mu mal zamenjala igracke gor, sem mu zogo za dojencke gor zavezala, ma kako jo z rokco poriva, da se premika, na vso moc in z obema rokcama. Sedaj sem pa reeeees happy user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 1946
9.1.2010 17:37:48   
malaMravljica
IZVIRNO SPOROČILO: michelle1

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

Včasih je bilo rečeno do tretjega meseca morajo biti malčki strogo v ležečem položaju. Ampak dojenčki že dolgo niso to kar so včasih bili. Moja Ninika noče ležati v naročju, razen če je utrujena in zaspana.
To nekako sama ugotoviš, česa je sposoben tvoj otrok.Če sem za mizo, jo držim v naročju v polsedečem položaju. Ampak se sama dvigne in tudi ostane v tem položaju. Očitno ji to ne predstavlja nikakršen napor in ima verjetno že kar dobro razvite hrbtne mišiče.
Ne gre pa otročka  siliti v  nekaj, za kar še ni sposoben. Iz istega razloga se mi zdi totalen nesmisel polagati ga v ležeči položaj, če vidiš, da se temu upira in sam hoče in tudi zmore v sedeči položaj. Ko se bo utrudil, se bo že sam ulegel.

ja, saj to jaz vse vem. Moj ze zelo dolgo noce vec bit v lezecem polozaju. Sam prav posest ga v narocje, da sedi na ritki, to pa itak ne naredi sam in pol ne vem ce lahko ali ne. Me razumes?

Neposredna povezava do sporočila: 1947
9.1.2010 18:01:26   
kalypso
no takle mamo... danes sem mela malega na bioresonanci, ker mi je šlo že pošteno na živce, da sem se odpovedala temu in onemu, pa mali še vedno ni mel vredu blata, danes sem spet opazla kri med blatom. Alergija se kaže na VSO mleko (kravje, kozje, ovčje, kobilje, riževo, sojino) in VSO sadje (ja VSO) in js se pol čudim, ker sem cel teden jedla marmelado in jedla banane, zakaj čudno kaka... ;( blaaaaaaah, bomo že... upam, da bo zdej v nekaj dneh bolje, ker se mi že res smili.

Neposredna povezava do sporočila: 1948
9.1.2010 22:20:13   
tea85
kalypso- to pa ful hudo, boga vidva.

tudi moja noče bit v ležečem položaju, zažene vrik in krik, tako da jo imam v pol sedečem in je cela srečna, pa ful bi rada bla gor pa gledala...

punce, jaz pa sem danes stopla na tehnico in presenečena pogledala št. prišla sem na svojo predporodno kilažo, sploh ne vem ki pa kak in kdaj, res pa da so mi vsi že govorili da sem shujšala da se mi ful v obraz pozna, jaz pa sem misla da sam neke bluzijo user posted image user posted image user posted image
ker jedla sem v bistvu vse, nisem pazla, sploh zdaj ko je bil moj doma sma skoz neke sladkega jedla, pa sploh ne dojim...je pa lahko posledica hujšanja to da sem ful zmatrana ne prespana in tako učitno se mi posledično lušta čokolada ki mi daje energijo, mogoče zato posegamo tlko po sldkemuser posted image

moja je bla naša za ponoret tečna, da sem že skoraj popenla, še dobro da sem pri mami in je ona jo kdaj prevzelauser posted image

jaz doklade dobim 63 eu s tem da sem prijavljena kot samohranilka. moja povprešna plača let 2008 pa je bla nekje 800- 900 eu

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
9.1.2010 22:27:14   
stuhica
Michelle ja najine pikice st asi kr podobne... ja pa po šoli sv asi tud midve podobni mar ne...razlika je da mortm jest še enga naštimat user posted image user posted image user posted image  aja pa kile dol spravt...
AJa pa kašn je bil film mi imamo karte za kino  še za ponucat... tako da bomo šli verjetno vpetek ali v soboto gledat film... sporoči če se splača...
Naš tamal komi čaka da bo Alvin in Veverički 2 v kinotu... to vam tud priporočam za pogledat naš tamal obvlada 1 del že čist napamet pa tako mu je všeč ker je najbolj žlehtnobna veverička z imenom ALVIN lump kakor on sam... user posted image

KAKANJE Baje se dela panika ko otrok ne kaka 7 dni do 7 dni naj bi bilo normalno kao besede P.. ampak če te skrbi raje pokliči P in vprašaj ti bodo povedal... Čeprav bi mene tud že pošten skrbel tako da jaz bi poklicala in vprašala...

Šola nič se mi ne da ampak čist zares....

Kalypso  upam da se bo tvoj user posted image  čimprej vred spravil zarad teh alercgij to je pa tud ful smotano ker mreš potem na vso prehtrrno pazit,... naša zaenkrat na nič ne ja,ra kej preveč... trkam je kr pridna... Danes je imela celo vse razen prveg ajutranjega obroka moje mleko sem si kr pridno črpala.. user posted image user posted image  smao ne vme kako bo jutri bomo mogl več dodat verjen dno ja bomo že....

VArcevanje oz. DOKLADE- ja midva sva že našmu vse tisto kar je dobil denarja in recimo še dobi za RD... mu dava na račun in Doklade, imam pa še jaz odprt račun in dajem minimalca glih tolk da se kaj nabere po 20 eur, zdej bova isto nardila tud za Lejlo... no naš je že odpru račun jaz pa še ne...tako da bomo tud to še uredil... Jaz imam NLB in imam kar toli račun odprt, kr se nabere v šparovčkih tamal sam odnese in tiste kovančke noter zmeče se mu ful dobr zdi  pol pa dobi nalepko in ko jih zbere 7 (ponavad mal zgulfavauser posted image user posted image ) pa dobi darilo). Ja pr nas niso kaj velike doklade... tako da pri vas MM so pa kr radodarni kar se tega tiče).

Grem si morm spumpat mlekec da bo za jutr naša lumpa imela kak obrok...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......