|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010
23.12.2009 9:52:33   
bubolin
Dobroo jutroo user posted image

Carly - čestitke za uspešno opravljeno morfologijo, ahh sej spol se bo pa naslednjič vidu - je bolj sramežljiv/a, aa?? Noče pokazat kaj ima med nogicami user posted image Glavno, da je vse ok.

M_aja - veliko sreče na pregledu user posted image user posted image user posted image

Fiška33 - čestitke za malo pupiko, boš vidla kot mamica hčerkice boš še bolj uživala user posted image Noo sej potem pa še hitro enega fantiča - pa bo user posted image Nooo zdej me pa že res firbec matra kaj imamo pa mi v trebuščku - na nuhalni so rekli da bo pupa, komaj čakam 11.1. ko bom izvedela ali je kej zraslo med nogicami ali ne user posted image
Isabeaux - čestitke za uštimano sobico user posted image in srečno na pregledu naslednji teden user posted image user posted image user posted image
Zivepo - čestitke za uspešen nakup user posted image

Ja pri nas tudi danes lije kot iz škafa. Ja bo res spet en lep dan user posted image

Moj sonček Mark je na svet prišel 3.6.2010 :))

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 4401
23.12.2009 9:57:00   
Angel_Tian
emibu - saj niso vse tak nesrečne kot jaz, da so po dojenju na slabšem, nekatere imajo pa šele potem lepe in večje (mislim, da do kake luknje ne bo prišlo user posted image user posted image user posted image )

milena2222
- sem se že včeraj drugi dan oz večer spravljala pečt kekse. Žal me tudi včeraj z malim vred že zmanjkalo user posted image Tian je sicer rekel, da mi bo pomagal - no, potem sem pač jaz njemu pomagala spat user posted image
Če razmišljata o montažni hiši - jaz v njih vidim vedno bolj samo prednosti v primerjavi s klasično gradnjo. Je pa ogromno ponudnikov in treba res premišljeno izbrat. Cen se pa tudi letos (kljub krizi) ni dalo kaj preveč zbijat user posted image

Iiiiiiiiiiiii, lepo, da se tvoj le že včeraj uspel vrnit user posted image

Uh, meni se v hladilniku ne more zgodit nesreča, da bi čemu rok potekel (razen tu pa tam kak jogurt za kak dan, ki ga pa jaz vseeno pojem, ker tak še ni pokvarjeno). Smo tu kar lepo zorganizirani. Imamo pa celo dva hladilnika in v enem so bolj sladkarije, kaki vinčeki in soki. No, moram rečt, da smo glede potrošnje iz hladilnika kar dobro zorganizirani - vse "požremo" user posted image user posted image

carly - zelo lepa ideja s koledarjem user posted image

m-aja - od kod točno pa si. Te sigurno lahko katera s sabo vzame, tak da sam prevoz ni dovolj dober izgovor user posted image
Jaz sem mojmu user posted image tudi včeraj povedala za naše srečanje. Pa je rekel, če sem vam rekla, da nimamo časa. Pa sem samo odgovorila, da saj on sploh ni povabljen zraven user posted image Je bil pol kr mal v šoku, pa sem ga lepo vprašala, če lahko grem (oz če lahko greva s Tianom) user posted image Ker moj dragi pa tisti petek gre delat v nočno, ampak vseeno mi dovoli, da vas spoznam user posted image user posted image

fiška33 - user posted image user posted image user posted image za punco. Saj ob porodu bo spol dokončno znan user posted image
Hahahahaha, jaz sem za prvega rekla, da mi je vseeno, kaj bo, samo da bo fantek user posted image user posted image
Hahahahaha, nov film naložit... mislim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

isabeaux - super, sem vesela, da vam je uspelo renoviranje. Pa upam tudi, da so ti lepo pomagali pri čiščenju prahu in vse navlake.
Jaz sploh ne vem, kje so kake vezi na spodnjem delu trebuha user posted image Me pa zato boli pod križem levo, v bisvtu zgornji del ritnice al kaj je to. Me vsake tolk časa tako vseka, da se niti vstati ne morem. Res pojma nimam, kaj bi to lahko bilo. Moj mi je rekel, da sem zakrnela user posted image

zivepo
- vse najboljše tvojemu za RD, polupčkaj ga pa kr sama user posted image In (saj ne, da sem radovedna, ampak me pa zanima) kaj te tvoj takega počne z gatami, da jih tak trga? Al jih ti kr trgaš z njega? user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 4402
23.12.2009 10:02:19   
bubolin
Ha ha ha user posted image user posted image user posted image po moje je Zivepo took divja user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4403
23.12.2009 10:19:38   
Teja K
Dan majčice!

Jaz sem danes tako vesela user posted image user posted image , včeraj mi je G. spet naredila UZ (tako da sem videla bebija user posted image ) in izvedela sem, da se mi je željala in moja slutjnja uresničila in da bo user posted image user posted image user posted image ...
ati pa že sive lase dobiva, ko sem mu začela govorit kako bo ko bodo fantje začeli na dom hodit user posted image user posted image ...
drugače pa je tudi vse ok.

Naročila sem se tudi na MF, ki jo imam 26. 1, pregled G. pa 18. 1. Tako da bom v januarju kar pogosto videla mojo Lino... Tako ji bo imel Karolina, skrajšano Lina user posted image , je bil potreben kompromis, ker je ati želel Slovensko ime (sicer ne vem če je Karolina Slovensko, ampak če ni mu tudi ne mislim povedat user posted image user posted image )

Danes pa je dan, ko se tudi jaz pridružim pridnim Majčicam in grem v lov na darila, oz. kot sem rekla sinu na sestanek z Božičkom... mi je kr groza it v BTC user posted image ...

Vidim tudi da ste vse pridne in čistite, zidate, se razdajete na 1000 in 1 način.. Angel_Tian, samo da je že konec delovnega leta a ne?

Isabeaux to je bil pa daljši premor od neta... je tudi pri meni tako, enostavno ni več časa user posted image .. moram v službi tolk popedenat preden grem, pa z revizijo smo že začeli, pa izbirat moje nadomeščanje izmed 476 prijavljenih... prav veselim se praznikov

Ja tudi mene še čaka generalka pred novim letom, pekla pa letos na žalost ne bom, ker sem ostala brez pečice sem jo namestila z Turbo Wawom al kako se že reče, namesto pečice sem vgradila pomivalni stroj user posted image user posted image ... bom pri mami nafehtarla piškotov user posted image user posted image ...

Joj babe moje, še par dni pa pridemo v leto, ko bomo rodile, a veste to?... Počasi se nam čas za nakupe in izibire vozičkov in predalnikov in kaj še vem vsega izteka user posted image , kljub temu da sem že mama me je kar malo strah da mi bo časa zmanjkalo user posted image in bo potem moral ata v šoping za Lino user posted image user posted image ....

Joj lepo bodite, me že kličejo spet... Veselo na delo, še danes in 4 ure jutri potem pa še v ponedeljek kakšne 4 ure pa prazniki, jupiiiiiiiiiiiiiiiii

(odgovor članu bubolin)
Neposredna povezava do sporočila: 4404
23.12.2009 10:24:35   
bubolin
Teja K - čestitke za user posted image  user posted image  user posted image  user posted image Pupe so se začele nabirati user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 4405
23.12.2009 10:31:25   
Angel_Tian
Še "poročilo" o pregledu sem vam dolžna.

Sva bila z mojim kar celo uro pri G (večino časa sicer v čakalnici). Ne vem, kaj se je tokrat dogajalo, da je bila taka gužva. No, saj vseeno, samo potem je že mami klicala, če se že peljeva nazaj domov, ker sta s Tianom lazanje spekla user posted image
Na pregledu bilo vse ok. Imam +4 kg, pritisk pa samo 100/50 user posted image Pa je že pri prvih dveh pregledih bil samo 100/60, ampak jaz se nič slabo ne počutim, tak da sem moji G kr neka uganka hihihi. Dete je bilo čist nekje spodaj. Videla pa sem ritko pa roko in popkovino pa oko - lečo mi je kazala. Naslednjič moram priti pa s polnim mehurjem, da bo naredila UZ. In ta pregled bo 19.1.
Aja, pa spet moram it dat kri v bolnico user posted image Je bilo pri zadnjem izvidu vse ok, ampak so vseeno napisali, da moram spet na kontrolo. Ne vem no, kaj majo tolk s to mojo krvjo. Se jim tolk dopade?

Aja, na koncu pregleda pa sem G vprašala glede morfologije. Pa mi je rekla, da je to tak ta pregled, ki mi ga dela, ko pogleda vse organe pa zmeri in to. Zdaj pa meni ni jasno, kako pol vas G pregledajo, ker niti pol ne vem, kako naj bi zgledal vaginalni pregled, ker meni to sam pogleda, če je spodaj pač zaprto vse user posted image

Ma, kolker sebe poznam, bi lahko bila že 10-ič noseča, pa še vedno pojma o pojmu ne bi imela user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

Neposredna povezava do sporočila: 4406
23.12.2009 10:34:05   
Sapin
Dober dan!

Čestitke Fiški in Teji za punčke.

Angel_Tian - lepa lepa hiška, ti zavidam.

Glede jošk: sem precej obdrarjena in sem imela že nenoseča 80d. Upam, da obstaja tudi velikost f. user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 4407
23.12.2009 10:45:49   
Angel_Tian
bubolin - ne, ne, ne - nočem si zivepo tako divje predstavljat user posted image user posted image user posted image (sem že omenla, da imam zadnje čase čist preveč živo doživeto domišljijo? user posted image )

teja_k - superca za uspešen pregled in za user posted image In ati bošček user posted image
Torej bo tamali ime Karolina, klicali jo boste samo Lina? Naše dete bo že v originalu samo Lina (zdaj samo upam, da bo punčka, ker bo verjetno smešno, če bo mel fant tako ime user posted image user posted image user posted image )

Uuuuuuuu, maš pa res še ogromno dela pred odhodom. Jaz vsaj za zamenjavo vem, kdo bo - čeprav je za moje pojme totalno nesposobna, ampak je pa le šefova hčerka user posted image Tako da najhuje bo meni potem nazaj prit, ker se bom pol leta borila v kaosu (vem, sem to enkrat že dala skoz). Najbolj me jezi to, ker vsaj tolk ni, da bi prišla kdaj v pisarno, da bi ji vsaj pokazala kako in kaj. Pol bo pa zadnji teden norenje in med porodniško klicarjenje... Eh, raje ne bom o tem...

sapin - ne mi preveč zavidat, ker smo v bistvu že tako blizu selitvi, ampak še vseeno tako daleč. Me kr malo nažira to, ampak bo že čas prinesel svoje (grem jutri na kak sprehod, mogoče kje najdem kakih 20.000 € - pol se lahk kr selimo user posted image )
Tvojim se pa glede na velikost res lahko joški rečejo, moje so zdaj sicer malo zrasle, so pa vedno samo še zizike user posted image user posted image user posted image

Super, po najnovejših informacijah naj bi se danes delalo samo do enih, potem pa kosilo - namesto zaključka, ki ga letos nekak nismo uspeli izpeljat. user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu bubolin)
Neposredna povezava do sporočila: 4408
23.12.2009 10:52:35   
Teja K
Angel Tian, klicala jo bom jaz Lina... za ostale ne vem.. je pa še smešno to... da je bilo Karolina ime prvi ljubezni od mojega starejšega user posted image ... Kar pa se tiče zamenjave, joj to bo nočna mora... jaz pa bom imela usposabljanje z tem novim človekom. Pršel bo predvidoma v začetku aprila in potem ga bom vpeljevala... ampak mislim, da bom jaz večino na dopustu, pa hodla bom po trgovinah itd... Ja šefove hčere user posted image nočna mora, sploh če je še nesposobna in potem imaš cel kažin ko prideš domov...

Vsem želim uspešne preglede in čim več časa zase

Neposredna povezava do sporočila: 4409
23.12.2009 11:58:53   
Meemee
Pozdravljene souser posted image .

Nekaj časa se nisem oglasila ... Pa tudi spremljala vas nisem čisto vsak dan, ker je bilo v službi preveč dela.

V ponedeljek sem imela pregled - je G. napredil UZ. user posted image je najprej ležal, ko pa sem povprašala za spol, se je usedel in prekrižal noge. Hja, imamo sramežljivega user posted image user posted image

Mi lahko prosim poveste za kateri voziček ste se odločile (jaz sem zdaj začela malo brskati, pa se ne znajdem ravno najbolje).

Grem malo na sonček.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 4410
   [Brisano sporočilo]
23.12.2009 12:02:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Teja K)
  Neposredna povezava do sporočila: 4411
   [Brisano sporočilo]
23.12.2009 12:03:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Meemee)
  Neposredna povezava do sporočila: 4412
23.12.2009 12:09:17   
Meemee

IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

IZVIRNO SPOROČILO: Meemee

Mi lahko prosim poveste za kateri voziček ste se odločile (jaz sem zdaj začela malo brskati, pa se ne znajdem ravno najbolje).

user posted image user posted image user posted image moje diplomirano področjeuser posted image user posted image

povej kaj te zanima?

Ja, zanima me vse, ker res nimam pojma kaj naj izberem user posted image Ne rabim vozička za v hribe, ampak za neko normalno rabo - po mestu, pesku ... Torej takega, ki mi ne bo zaštrajkal na prvem brezpotju.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4413
   [Brisano sporočilo]
23.12.2009 12:33:03   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Meemee)
  Neposredna povezava do sporočila: 4414
23.12.2009 12:42:37   
Pingvinkica
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

IZVIRNO SPOROČILO: Pingvinkica

Punce, jaz imam spet tehnične težave - itak user posted image

Kako se tu na forumu nastavi slikca pod nick?

Hvala & LP

greš na moja ringaraja
nastavitve
in čisto spodaj imaš napisano moj avatar
in vstaviš slikico.

če ti pa napiše d aje format narobe jo daš v slikarja in daš shrnai sliko kot....
če ti napiše da je prevelika pa klikneš desni gumb zmanjšaj/stisni

nč zdje pa res grem

USPELO user posted image   Hvala ti !!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4415
23.12.2009 13:02:47   
MiniMiska
Hej, čveke. Včeraj nam ni delal internet in sem imela kar nekaj dela, da sem danes vse prebrala.

Najprej fiška 33, Teja K: čestitke za pregled in user posted image , tebi carly pa tudi čestitke za pregled.
Še dobro, da bo nekaj punc, pa četudi bodo vse Line - tudi mi2 sva imela to ime v ožjem izboru, če bi bila user posted image .

Vsem, ki vas čakajo pregledi - M_aja, Isabeaux, pa če sem še katero pozabila, se opravičujem, ... veliko sreče, držim pesti, da je vse OK. Jaz že komaj čakam naslednjo sredo in UZ našega user posted image . Včeraj sem imela posvetovalnico, je vse OK, tudi pritisk se je umiril, si ga pa moram merit in spremljat, če se bom slabo počutila, pa počivat. Še dobro, da so prazniki pred vrati...

Vozički: naju to čaka po novem letu, bova šla še malo testirat, ker mi ful pomeni, da ga pelješ sam, da ne padeš takoj na obliko ... trenutno v ožjem izboru TFK joggster. >Tudi GT3, ki ga bo imela zivepo, mi je fajn, a je precej velik. Če bi živela v mestu in vozičkala le po asfaltu, bi kupila Concord Neo. Tako pa še ne vem, vem le, da bo lupinica recaro ali Maxicosi, ki sta najbolj varni.

(odgovor članu Pingvinkica)
Neposredna povezava do sporočila: 4416
23.12.2009 14:26:02   
sabri
Oj bejbe, pri nas je pa vreme prav zanimivo danes, malo pada dež, drugače pa toplo in sonce sije. Tak da grem kar ven s tamalo na sprehod, voščilnice sva že naredile in mam dost za letos. Drugače pa komaj čakam na morfologijo naslednji torek, gre moj z mano baje. Za srečanje mu še nisem povedala, je pa velika verjetnost, da bo tamala z mano, ker jo skoraj povsod vzamem, je res, da ob njej nimam mirnega kofetkanja, ampak včasih ne gre drugače. Če bo pa imela družbo, bo pa mogoče lažje. Ali pačuser posted image .
Grem jest, sem naredila rižotko danes, njami. Uživajte. Aja imena, če bo punca, imava Zoja, fantek pa nama je všeč Tian. Kakšna se vam zdita?

Neposredna povezava do sporočila: 4417
23.12.2009 14:28:35   
nusi
Voziček Jaguar popust : http://www.bolha.com/oglas383619752/otroski-vozicek-jaguar-car
če hoče katera mogoče ta voziček

(odgovor članu MiniMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 4418
23.12.2009 16:35:34   
san
samo čestitam vsem za preglede in pupikeuser posted image in vam vsem voščim lep in miren božič, ker verjetno jutri ne bo časa za javljanje

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4419
23.12.2009 16:55:32   
Melia
pozdravljene

na hitro in na kratko se malo javim....se že uvajam v mojo bodočo službo pa naenkrat več ni tolk časa....eh, saj je fajn

danes sem pa imela še pregled......in seveda so me vsi moji občutki varali....ne bo pupa.....baje med nogicami raste pimpeuser posted image user posted image

fuuulllll smo veseli vsi!!!!

vse je ok.....meni moja G vedno naredi vaginalni UZ, pa še preko trebuha.....do zdaj mi je še vedno....danes pa sem še dve slikici dobila....tako s pimpekomuser posted image

lepo bodite.....se javim še kaj!user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4420
23.12.2009 17:07:42   
emibu
hei hei*

zivepo- tut jst sm trenirala box pa predn bo pršu na wfc bo meeu nih 100krat plau učk pol ga bo pa minilo vrjemmi tak k je mene k sm mela skos en učk pod ledom user posted image user posted image user posted image

hjoi morem vam pa povedat da sem tako jezna jutri začnemo s pripravami na večerjo kjer kar precej kompliciramo tako da za peko torte nebo časa pa sem jo hotla danes spečt ampak ker je pršu nek člouk za streho seveda ni časa it u trgovino joooj sem jeznauser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4421
23.12.2009 18:03:08   
m_aja
hei  jaz sem doma user posted image

zjutraj sem mela pregled z našim malim sončkom je vse ok, jaz  sem se zredila od prejšnega pregleda 0.8 kg user posted image skupaj 1.2 kg nič kaj preveč ampak sej bo no ginekologinja mi je pokazala nosek,usta, očki, nogici, rokici v glavnem vse podrobni pregled je bil v bližini nog in po 15 minutah mi je rekla da bo user posted image ampak ni 100% tak da mi naslednjič pove če ji bo kaj zrastlo user posted image spet sem mogla dati kri user posted image pa mi je tako roko nardila da jooj celo plavo mam se mi je opravičla da ni vredu piknila. Glede prevoza proti Trojanam pa se priporočam, če je katera iz Maribora

< Sporočilo je popravil m_aja -- 23.12.2009 18:05:34 >

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 4422
23.12.2009 18:27:26   
isabeaux
Pozdravljene user posted image

Melia...tako sem bila jaz v drugo prepričana da je user posted image pa je biluser posted image in tako smo dobili parček....sedaj pa sem bila ziher da je user posted image , pa je baje user posted image user posted image user posted image

Saj načeloma pa itak ni važno kaj je, samo da je zdravo in da nosečnost poteka super....user posted image

Angel_Tian...vezi so spodaj od sramne kosti pa proti popku in bolijo ponavadi ko se raztezajo,...no mene niso bolele ne prvič ne drpugič...sedaj pa me ubijajo...verjetno sem malo tudi sama kriva, ker je bilo res veliko pospravljanja ... pa pucanja...pa bo verjetno tudi to krivo...al pa so pač tolk raztegnjene, ker je res že tretja nosečnost,ki se je obdržala user posted image Kar pa ti opisuješ, pa je verjetno bolečina pouser posted image ezana z tem, da otroček leži bolj v križu...to sem jaz poznala pr prvih dveh, in ponavadi se v tak čuduser posted image en položaj postavi, da pritiska na hrbtenico...meni se je včasih celo zgodilo...sploh pri sinku v drugi nosečnosti, da se je tko stisnil v križ, da so mi začeli živci v nogah mrtvet...sam to je bilo potem po 30. tednu....

Teja K...ja res je bil kar dolg delaven premor...hehe..vem pa kako je blo men, ko sem tudi čakala na izbranko za nadomeščanje...uh...še boš imela dela...ti nč ne zavidam...user posted image

Vsem pa čestitke za uspešne preglede...jaz sem se danes naročila na morfologijo, jo mam 20. 1. ...tko da hmmm...upam da bo vse ok...videli bomo pa že drug teden...user posted image

< Sporočilo je popravil isabeaux -- 23.12.2009 18:28:46 >

Pa imamo tri lepe in zdrave sončke :-)

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 4423
23.12.2009 19:52:20   
carly
Ojla punce vam samo voščim vesele božične pranike ker jutri ne bo nič časa za net.Pa vsem želim velikouser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 4424
23.12.2009 22:35:47   
frcefela
user posted image čao punce, sem tako vesela danes .. prejle je moj lubi prvič začutil brco bejbija user posted image

Anyway. vsem želim čaroben božični večer in obilo dobre hrane user posted image

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 4425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?