|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
19.12.2009 8:27:59   
metka_zone
Jutro!

A bo še katero zametlo?Pri nas tako naletava v Laškem...Morda le zdrži tale sneg za božič.
Lp

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
19.12.2009 8:43:08   
majakla

DoooBRooo JuuuTRooo!

Kak sneži!!!

Ima katera za user posted image jogi od Lip Poljčane?

Moramo Niku jogi menjat, ker ima starega in
je že zelo mehki.
Lip Poljčane = ja - ne???

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
19.12.2009 8:56:33   
TRIŠ
IZVIRNO SPOROČILO: majakla

DoooBRooo JuuuTRooo!

Kak sneži!!!

je že zelo mehki.

Mi imamo od njih posteljico,jogija pa od njih ne poznamuser posted image .

Crystal user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
19.12.2009 9:20:43   
manca
IZVIRNO SPOROČILO: Crystall

Mi imamo pa atopični dermatitis - po vsej verjetnosti! Blaž je imel grozne težave s kakanjem in drobne mozoljčke po telesu. In sm v sredo klicala pediatrinjo in je rekla, da naj se v petek prideva pokazat. V četrtek zvečer smo se kopali in se v petek zbudili z globokimi ranami za ušesi, čisto luskastim telesom, hudo rdečico, jokom, nervozo. Baje da to malega GROZNO srbi user posted image . Pediatrinja nama je dala kapljice, ki naj bi Blažu omilile občutek srbečice, advantan za 2x na dan in posebno kremo z oljem, da mu vlaži kožo. Hkrati sem dobila napotnico za v bolnico, če čez vikend ne bo za zdržati. Sicer pa v ponedeljek se slišimo s P in če ne bo čisto ok, bo ona klicala v bolnico, če naju lahko takoj sprejmejo na dermatološko, da bodo Blažu naredili preiskave na kaj je alergičen, da se vem temu izogibati. Če bo pa ok, se bova pa čisto navadno naročila na pregled s čakalno dobo. Je pa res, da je Blaž zadnje čase slabo spal, slabo jedel, se praskal kolikor se je pač lahko, ni bil več tak smejko - ampak pravi resnež. Tudi problemi s kakanjem so najbrž povezani s temu. Danes grem takoj po nov pralni prašek - prav za otročke. Drugače se pa že 1 teden izogibam mleku in jajcem v celotni prehrani. Temu smo zdaj dodali še svinjino, večino bele moke ... tak, da je moja prehrana bolj švoh. Upam, da bo tole res čimprej bolje, da Blažu pomagamo, da ga ne bo celo telo srbelo. user posted image

Tudi pri moji prvi hčerki je bilo rečeno, da ima atopični dermatitis. Dobili sva fenistil kapljice in eno namešano kremo v lekarni. Toda fenistil kapljice niso pomagale nič, zato sem na netu prebrskala res ogromno in izvedela, da je bolje, če grem v lekarno po fenistil gel in ga namažem po obrazu, kjer se je res praskala. Je bilo pa to ugotovljeno pri starosti 2 mesecev. Čakalni rok za pregled za alergijo je bil pa 3 mesece, tako da nisva nič prej na vrsto prišli, kljub temu, da je imela obupno kožo. Ta čas sem bila na dieti in sem živela brez mleka, jajc, salam pa tako ali tako nisem jedla skoraj do konca dojenja.
No in ko je sledil pregled pri alergologu so nazadnje ugotovili zmerno alergijo na mleko, alergijo na banane in jabolka. Alergija na banane in jabolka pa je minila šele letos.
Če se le da probaj vstrajati, da ga čimprej testirajo, da boš vedela, če je poleg mleka in jajc še kaj drugega. Mene kljub teženju niso nič upoštevali, kvečjemu so naju hoteli sprejeti na Jesenice v bolnico in povečati dozo kapljic Fenistila, kljub temu, da je bila doza, ki sem ji jo dajala že presežena za njeno starost. Zgovarjali so se celo na to, da takega majhnega otroka nebi radi testirali. Potem pa ja vedi, na kaj je alergičen.
Večinoma alergija izveni do otrokovega drugega leta, ni pa to vedno res. Pri nas je zdaj hb vse ok in nima težav. Tudi kopala sem jo vedno v vodi z dodanim olivnim oljem, ker če sem jo z mandeljevim so se ji pokazale dodatne pikice po telesu.

Če želiš, ti lahko pošljem list, ki sem ga dobila na Jesenicah pri alegologu glede prehrane. Ga moram poskenirat, pa ti ga lahko potem zvečer oz. jutri dopoldne pošljem če želiš. Samo na ZS mi pošlji mail

< Sporočilo je popravil manca -- 19.12.2009 9:22:06 >

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
19.12.2009 9:21:23   
Talika19

IZVIRNO SPOROČILO: majakla

DoooBRooo JuuuTRooo!

Kak sneži!!!

je že zelo mehki.

Mi ga imamo, ampak tistega iz kokosa. Pa se meni zdi kar malo pretrd, za Zalo ne bomo takega kupili. Je tak bolj tanek in ful trd.
Tega imamo mi:
http://www.lip-poljcane.si/index.php?lang=si&page=proizvod&categorie=5&id=26

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
19.12.2009 9:24:59   
Nončika

IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08

IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone

Živjo!

Pri nas je vse vredu in SLIŠIMO user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!!!!!!!!!!!Obe ušesi sta sta glede sluha vredu in smo presrečni!
Lp

ČUDOVITO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

se podpišem. superca!!!!

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
19.12.2009 9:36:35   
Nončika
crystall, upam, da se čez vikend stanje umiri in da se rešite te alergije.

pri nas pa prav lepo sneži. tega pa ravno nisem najbolj vesela, saj grem na zaključek in se moram vozit nekje bogu za hrbtom. v glavnem po kar konkretno zasneženi cesti in ovinkih. ja nič, saj še niti ne vem če lahko grem. moj dela, sma rekla, da grem v primeru če on pride pravočasno domov.

mi mamo pa borbe z flaškami. mali se je predvčeraj začel bunit nad flaško. se je tako zdiral, da joj. pa vem, da je bil lačen. ni pomagalo niti nošenje na bušiju, ne duda tolažilka, ne nič. krči niso bili. no in pol sem menjala flaško in je že bil pol tako lačen, da se je tudi nad to flaško bunil, nato pa jo je samo naenkrat zgrabil in spil vse do zadnje kapljice brez prestanka. prej smo meli nukovo flaško, zdaj sem pa dala aventovo flaško z mam nastavkom. bomo vidli kako bo. danes se je tudi nekaj bunil, nato pa spet zagrabil flaško in spil do konca brez prestanka.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
19.12.2009 10:46:53   
kalypso
crystall, tako smo meli mi pri tavečjem - alergija na jajca. kok se mi je smilu revček, k ga je vse grozno srbelo pa se ni mogu praskat user posted image potem je dobil posledično še tako vneto ritko, kot da bi z golo podrsal po asfaltu, vsa koža odprta, in jok non-stop, dokler se ni spucalo ven iz telesa. groza. no, še vedno dobi fleke po telesu, če je jajca, zgleda tako ko da bi v koprive padu in se praska da je joj. star je pa zdaj 6,5 let. tako da vse alergije ne izzvenijo, na žalost user posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
19.12.2009 11:31:39   
pattaya
majakla

jaz tudi imam ta posteljni vložek od lipa, tako za zibko kot posteljico. V zibki se obnese dobro, saj moj mali rad spi na njem pa tudi dolgo.

Dobavitelj za Lip je podjetje ko.si. Ker sem sama tako naročila, ti priporočam da po netu poiščeš to podjetje in najdeš stik pa prodajo. Pošlješ jim mail in se dogovoriš za posteljni vložek. Na razpolago še imaš druge vrste posteljnih vložkov (antialergijskega,...). Cena je celo malo cenejša od dobavitelja kot če ga kupiš na Lipu, pa še na dom ti pošljejo. Plačaš pa na položnico ko dobiš račun.

Jaz sem doma v bližini Lipa in mi je prodajalka dala ta namig. Vložek sem od ko.sija dobila v roku 1 tedna.

Jaz ti priporočam da nabaviš direkt pri ko.siju, to je pač moj predlog.

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
19.12.2009 12:12:10   
lenika83
Dobro jutro, dober dan!

Danes je pa prva zimska idila zunaj. Še dobro da mi ni treba nikamor iti.

metka_zone user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  res super, sem vesela za vas!!!

Crystall ojej, upam da bo z Blaževo kožo vse ok. Božček mali user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone

Jutro!

A bo še katero zametlo?Pri nas tako naletava v Laškem...Morda le zdrži tale sneg za božič.
Lp

Nikar se ne veseli, ker najkasneje v sredo bo tale sneg samo še spomin. Napovedujejo namreč temperature okrog 10 stopinj (pa ne minus) user posted image

majakla mi imamo vsi Dormeo in to najbolj osnovni model (menda je comfort), pa smo zadovoljni. Sem pa za malo kupila nalašč enak jogi kot imava midva, ker sva zadovoljna in je bil že preizkušen. Lip Poljčane jogijev pa ne poznam.

Nam pa je pediatrinja dala neko cinkovo mazilo za kožo, ker je bila mala vsa v mozoljih ravno tisti dan ko sva bile tam. Ampak nisem preveč zadovoljna z njim, ker ji ful suši kožo. Mozoljčki so pa itak izginili, ker so verjetno bili še posledica hormonov po porodu. Zdaj pa maževa s čisto običajno otroško Niveino kremo po obrazu in trebuščku in je super. Mozoljčkov ni več koža pa tudi ni suha. Ostalo telo pa maževa z mandljevim oljem in zaenkrat ni težav z zapiranjem por, upam da tako tudi ostane.

Dm kupončki... Da ne boste mislile, da sem pozabila na vas. Imam že pripravljeno, ampak še nisem uspela priti do pošte, ker je katastrofa vreme in nisva bili skoraj nič na sprehodu. Mislim, da mi bo uspelo v naslednjem tednu poslati.

Neposredna povezava do sporočila: 1610
19.12.2009 12:19:40   
majakla

Hvala vsem za odgovore. user posted image

To pa mi vidimo skozi okna, tudi MB je zasnežen.

user posted image

user posted image

Tako se pa tudi jaz igram, Majcy HVALA za idejo.

user posted image

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
19.12.2009 14:07:43   
Anonimen
moj sonček kot sonček user posted image

user posted image

(odgovor članu majakla)
  Neposredna povezava do sporočila: 1612
19.12.2009 14:46:27   
stuhica
majcy mi lahk na ZS posleš kako nardiš te slikice ker če en bom dolg čas agor na RR bo vse spet šlo  in ne bom najdla k tko pridn čvekate... prosm k mi je tolk lepo sploh tele z pujem je naš ALvin čist nor na Puja-

chrystall upam da bo s tvojim bolje...

naša pa ima zdje že en a tri dni vneto ritko... sicer ne tk k kaka ampak bolj luliko.... pri alvinu je bilo ravno obratno... sem zdej začela jio mazat z nivejino kremo proti vneti ritki bomo vil kako bo se mi zdi d amal pomaga... no ja ... bom pustila še kak dan  ji pa ful paše ritko luftat... tako da ..
Zdele sme jo previla pa pusstla na previjalni malo da se pogovarjava medtem ko jazu pospravljam in kar naekrtutihne je pa zaspala.. sme mogla hitr na comp... user posted image user posted image  

Zdej grem hitr nekipojest preden se spet zbudi....

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
19.12.2009 23:09:26   
Anonimen
Sam na hitrco.. sm s časom na tesnem..

Če kero zanima tolele.. naj mi pošlje zs. http://www.bolha.com/oglas.php?id=383614271
Prodam tudi sling, nov, zelo lep.. , Fehnov vrtiljak zapakiran in še par otroških zadevic. Vse novo. Pošljem slikce.

Kasnej pa še kakšno več..
Nočko

(odgovor članu stuhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1614
19.12.2009 23:51:41   
rozilu
Crystall - držim pesti, da bo vse OK z Blažem.

Tiste ki ste imele pri otročkih alergije na jajca in mleko in ste se morale temu izogibat - a popolnoma, al si pač niste spekle jajca na oko in spile kozarca mleka. Npr. mleko je v palačinkah, jajce v vsakem pecivu...

Maruško je danes zvečer spet nekaj matralo, vsakič ko je prdnila je zajokala... bogica. Mislim, to napenjajne je skoraj zihr od hrane, ker to niso tiste kolike, ampak prav prebava. Kaj sem jedla? Hm, raco user posted image prvič v življenju po mojem... dobra. user posted image Kavo z mlekom sem pila... Boooo, mogoče je blo to krivo.

A veste kako fino pecivo sem nardila - tri vrste piškotov (ene simpl, dvojne pa komplicirane s ful packanja in igranja user posted image - in so božanski, pa še lepo zgledajo - bom jutri dala slikco gor) in danes še domačo temno čokolado... mmmmmmm. No sej še ne vem kakšna je, zgleda pa dobro user posted image user posted image user posted image . Bom pa še kaj probala...

Snegec jeeeeeeeee... danes smo šli na kosilo z mojim malim avtičem, ker moj dragi (ljubljančan) nima zimskih gum, jaz primorka pa ja user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
20.12.2009 7:38:35   
Crystall
Rozilu ... jz se morm mleku in jajcem popolnoma izogibat - nobenih peciv, palačink, panirane hrane ... user posted image  Pila sem sojino mleko in Blažu tudi ne odgovarja, tako da sem zdaj na riževem mleku.

Pozna katera kakšen fajni recept za pecivo, kekse brez jajc - bi si nekaj naredila iz riževega mleka user posted image

Od 4.11.2009 najino življenje bogati BLAŽ :)

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
20.12.2009 8:50:13   
manca
http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Adamovo_kokosovo_pecivo_(brez_jajc_in_mleka)-3049.html

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=8250

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=9557

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6606

Tole sem ti poiskala na Kulinarika.net. Če te bo pa zamikala kakšna slaščičarna in tortica tam, potem se pa odpravi v Šiško v slaščičarno Mihalek, kjer se da dobiti tortica brez jajc in mleka.

Dobiš pa v trgovini nadomestek za jajca, pa pri margarini moraš tudi paziti, da notri ni kaj mleka. Da se dobiti tudi precej namazov, ki niso na osnovi mleka.

< Sporočilo je popravil manca -- 20.12.2009 8:53:44 >

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
20.12.2009 8:52:11   
manca
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu

Tiste ki ste imele pri otročkih alergije na jajca in mleko in ste se morale temu izogibat - a popolnoma, al si pač niste spekle jajca na oko in spile kozarca mleka. Npr. mleko je v palačinkah, jajce v vsakem pecivu...

Če se pokaže alergija na jajca se jajca čisto da ven iz prehrane. Obstaja v trgovini nadomestek v prahu, s katerim potem delaš palačinke, peciva. Dobi se pa nadomestek v Intersparu, pa Mercatorju. Mleku se moraš v tem primeru tudi izogibat in je najbolje uporabit riževo mleko, saj sojino je dosti alergeno.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
20.12.2009 11:55:33   
metka_zone
Kaj ste ali boste kupile svojim dragim partnerjem za božička?Meni se čas izteka,pa sem popolnoma brez idej user posted image ...Otroke sem hitro rešila,tavelikemu vlak,malemu 2 kompletka,ampak kaj naj kupim mojemu???????????Če ne bi bilo otrok in bi bila brezskrbna noč potem ne bi bilo težko najti idejo,ampak tako...
LP

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
20.12.2009 16:00:08   
malaMravljica
 Živjo!

Pri nas je vse vredu in SLIŠIMO user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!!!!!!!!!!!Obe ušesi sta sta glede sluha vredu in smo presrečni!
Lp

no, to sem mislila, grrr, morem popravljat ker mi je napacen link dalo sem, kar neki. Skratka, Metka_zone, suuuuuuuper, si mi prav nedeljo naredila lepa s to novico.

< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 20.12.2009 16:10:32 >

(odgovor članu rakica 2)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
20.12.2009 16:13:13   
metka_zone
Hvala mM!

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
20.12.2009 16:23:34   
lunika
En lep dober dan vsem!

Kako ste kaj? Mi smo dobro, smo bili malo na sprehodu, ker je bil tak lep dan! Sicer malo mrzlo ampak je Bila naša pupika tako zavita v vozičku, da mraz menda ni prišel do nje!

KOLKI
V ponedeljek sva imele slikanje kolkov in mi je rekla zdravnica, da levi kolk ni čisto vredu in da naj 14 dni široko povijam, nato pa na slikanje v Celje. V bolnici sma imele slikanje in sta bila kolka oba ok 1A. Sedaj sta pa  2a.
Rekla je tudi, da do tretjega meseca je ti čisto normalno! A ima katera podobne težave?

KAPLJICE AD3   D3
Kako jih prenašajo vaši otročki?
Našo kar zvija po njih!

Sma pa imele tehtanje v četrtek in tehtamo 5700 kg, veliki smo pa  59 cm, raste naša punca.

Lepo nedeljo še naprej!

Neposredna povezava do sporočila: 1622
20.12.2009 16:35:27   
Anonimen
Evo mene...pa je spet nedelja. Mi nismo šli na sprehod že 9 dni ( smo bili vsi bolni ).

Najprej iskrene čestitke MM in lepe, brezskrbne dni s svojim bejbijem. Kolikokrat sem pomislila na vas, še dragemu sem omenila in me je vprašal, če je z vami ok. Super :)

Glede daril jaz mu bom bon za adrenalinski park, letos sem vsa darila prek neta, ker nimam namena z našo okol hodet po štacunah.

(odgovor članu lunika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1623
20.12.2009 16:40:10   
malaMravljica
ne cestitke mm, cestitke metki zone za njenega malega. Mal cudno sem skopirala tekst tja.

Pa je konec pavze, mali ze klice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
20.12.2009 16:43:45   
Anonimen
Ja saj sem mislila Metkazone, ampak sem tebe prej brala in sem kar tebe vnesla :):) oprosti Metkazone, saj veš hitimo, hitimo

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zakaj tako obožujemo buckasta lička pri do...
Preberite, zakaj so buckasta lička normalen in zdrav pojav pri dojenčkih ter zakaj starši v večini primerov ne bi smeli ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.