JABOLKO3
|
Živijo! Danes sem pa res vesela, da je petek... je bilo v službi toliko enih zoprnih reči za reševat ta teden, da je prav fajn, da ga je konec. Mi smo v glavnem premagali viroze (jaz še nekaj kašljam) in se veselimo praznikov pred nami. Miklavž nas je obiskal, pisma za Božička smo oddali, pa zobna miška je bila vmes na obisku... Jure nas zabava, zelo všeč mu je igra 'jaz skrijem, vi iščete' - mobije, daljince, lonček za čaj... ali pa 'prižgimo čim več luči po celi hiši'. Tudi bere rad, a lista izključno sam in se nikakor ne sme kdo drug dotaknit knjige... on odpre knjigo, pokaže stvari, ki jih pozna in če mu ti hočeš še kaj pokazat, je zelo hud - takoj zapre knjigo, jo vrže nekam daleč, te grdo pogleda in reče ni ni ec... Tako mi v pol ure 'obdelamo' kakšnih 15 knjig. Obožuje pa gradnjo česarkoli iz duplo kock - to izgleda tako, da ti on podaja najrazličnejše kocke, ti pa moraš iz tega nekaj zgradit... pa naj bo to navadna kocka, okno, krava ali avto... pa ni tu, da bi se kaj prešvercal in kakšno stvar sam vzel iz škatle ali kaj zamenjal... ti je takoj odvzeto in zraven tisti pogled izpod čela. Glede praznične okrasitve mi letos še nič nismo dali od sebe... da bi se tako profi lotila kot Roberta, mi tako ne bi zneslo, ker hočejo otroci pri tem svoje veselje... pa tudi pri našem najmlajšem se bojim, da tiste veje in lučke ne bi bile dolgo na svojem mestu... sem še tisto edino ubogo lončnico, ki je bila v dnevni sobi na tleh, lepo odnesla v drug prostor, ker mi je bilo že dovolj pospravljenja izkopane zemlje, odtrganih listkov... Venček seveda imamo, drugo pa še prav nič... zunanje lučke še čakajo na soboto, večja mulčka sta naredila snežinke iz papirja, a jih še nismo nalepili na okna... Tudi novih okraskov za smrečico še letos nismo nič delali - ta vikend bo tako precej delaven in kreativen. No, na smrečici so, odkar imamo otroke, pri nas raznorazni okraski, ki smo jih nekaj naredili z otroci sami, nekaj pa kupili in ki se ne zlomijo v ostre črepinje - leseni, iz čebeljega voska, iz das mase, prozorne plastične kroglice, ki jih poslikamo z barvami za steklo, pa kak trak iz blaga dodamo - vsako leto kaj na novo naredimo, pa seveda veliko drobnih lučk in najpomembnejše - čokoladni bonboni in piškoti. Jaslice postavimo na tleh, v večji, z zeleno folijo oblepljeni odrezani kartonski škatli, tako da je cca 10 cm roba, da se mah ne raznaša po celi sobi - tu so spet glavni otroci in naredijo po svoje in prve dni kar naprej 'preurejajo' zadevo... Meni so v tem času tudi zelo pomembne vonjave v hiši - cimet, klinčki, pomaranča, vanilija... zato pridno prižigam dišavne lučke. Pa seveda glasba - vse tiste bolj ali manj zlajnane božične pesmi... imamo nekaj CD-jev in velikokrat proti večeru, ko se vsi že malo umirimo, kakšnega naštimam in potem malo pojemo zraven, včasih še plešemo... Tako, sem naštimala nekaj čtiva, zdaj moram pa še malo delat... danes imam v planu koristit kakšno uro v dobrem in malo prej zapustit prizorišče, da grem še v šoping, preden začnem pobirat otroke... Lep vikend vsem...
|