|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008
25.11.2009 16:51:11   
Roberta69
O, prov vse fotke po vrsti so lepe user posted image Posadka itak raztura, vam Krista je pa tudi super ratalo user posted image , Hana je postala prava lepotička in ne morem verjet, da je Nik že tako velik user posted image , Lana je pa tudi prov cortkana in veš Tasyo, tudi Liam si obuva moje čevlje user posted image .

Danes sva izkoristila sončne žarke in jo mahnila v ZOO, kot vedno mu je bilo super, pa še morski lev naju je 2x prišel pozdravit čisto od blizu user posted image .

Drugače imamo pa mi tele dni žute ali morda žbljute minute - zdaj se mi je najbrž šele začelo sanjat, zakaj ste nekatere tarnale user posted image . Ma pri nas je za pop... Zadnje dni je tooook tečen, da z MM-jem resno razmišljava, če ne bi raje ostali samo pri njem user posted image . A je možno, da bi bila to posledica cepljenja? BTW je tudi pediatrinja rekla, da gre kar v penzion, sicer je imela izgleda slab dan in njene prijave mi niso bile najbolj umesne - no, je že res, da je Liam, kadar mora biti prisilno pri miru res extra naporen, ampak me prov zanima, kateri otrok pa čisto mirno sedi in čaka, da mu pregledajo to in ono, ga špiknejo, itd. user posted image V glavnem merili se nismo, ker ni bilo možno ima pa nekje med 10 in 11 kilami.

Joj, meni grejo pa s to gripo ful na živce. Skos samo o tem razglabljajo, pa ne pridejo do nobenih pametnih zaključkov user posted image

K glih nekaj o "dekoriranju" debatirate. Mi2 šele zdajle vidiva, da je res najbolje, tako kot pravijo mnogi, da si pohištvo ob majhnih škratih zamisliš iz Ikee. Pri nas je marsikaj že obgrizeno, udarjeno, smo začeli tudi kaj čečkat itd., saj živcev zaradi tega nihče glih ne izgublja (bo moral pa Liam še trdooo delati, da to poplača user posted image ), je pa res, da bo veliko stvari, ki so bile zelo lepe, po Liamovi predelavi izgubilo čar ali pa še kaj drugega. Glih zadnjič je na naš snežno beli kavč pritisnil očijev službeni štempelj, ki nam ga je glih za glih uspelo odstranit user posted image . V sobici ima tudi Liam "razmetane" igrače in jih ne pospravljava v škatle redno (čeprav je bil tak plan user posted image ), ampak bolj, ko sesam, pomivam... sicer pa s sosedom vse skupaj obrneta na glavo user posted image in itak ko se eden spomni kakšno neumnost, je drugi takoj zraven user posted image . Ne morem pa verjet, da si Big mama tako pridna user posted image Mi imao šipe skoraj konstantno take kot pri Sinski user posted image , samo meni se ne da vsak dan s krpo letat na okrog, tudi razmetano je kaj skoraj vsak dan, no čeprav zvečer je spet vse v najlepšem redu, to pa zato, ker imamo res vse minimalistično, nikjer nobenih "spominkov" odvečnih omaric itd. in je vse tipi topi pospravljeno user posted image in prov veseli me, da ima končno vsaka stvar svoje mesto (v prejšnjem stanovanuu je bilo treba zlagati eno na drugo na tretje... user posted image ) in vse lepo diha user posted image , seveda ne bi škodilo, če bi večkrat posesali in pomili tla, samo ne znese user posted image

Čestitke, če je še kakšna nova user posted image in lepo nosečnost!

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
25.11.2009 17:32:41   
SpeliG
Vidim, da smo bolj ali manj nezgovorne te dni...Meni dnevi tako bežijo, da mi enostavno zmanjka časa za RR. Mi smo vsi dobro, Martina zdrava, tista "nezgoda" s cepljenjem očitno hvalabogu ni pustila posledic - je bila pa kar težka izkušnja. Nosečnost mi beži sto na uro, že je tretji mesec in kot bi mignil bo tukaj junij 2010. Vidim, da bo junij zelo pester, čestitam vsem novim user posted image !

Po mojem sem se tudi tokrat izmazala brez slabosti, bruhanja ipd., ker bi se mi verjetno to že moralo dogajat, če bi mi bilo namenjeno - vsaj upam. Da sem noseča se mi vidi samo po raspoloženju - zadnjič sem se razjokala na Flipperjauser posted image ....MM se strašno zabava, dokler ni deležen kakšne slabe spremembe mojega raspoloženja, ha ha.
Sploh se še ne počutim user posted image , upam da se bom kaj bolj zavedala po NS, ki jo imam v ponedeljek. Zanimivo je pa to, da se te nosečnosti MM bolj veseli, kot prve. Po mojem se je v prvo kar malo prestrašil, ker se je zgodila čist takoj, ko sva si zamislilauser posted image . No, tudi ta je bila takoj, ampak je bil zgleda na to bolj pripravljen...
Martino strašno zanima moj trebuh, pa kje je zdaj ta dojenček...Sicer pa vztraja, da ne bo imela bratca, ampak sestrico - kot da ve, kaj je eno ali drugouser posted image .  Drugače je z njo ful luštno, ful se zna sama zaigrat, zlasti rada "kuha" v svojih posodicah.
V nedeljo smo se potepali na morju, je bilo prav luštno malo zadihat tisti zrak. Sicer pa je zdaj že zelo blizu veseli december, ki mi je že itak pri srcu. Sem ful realist pa tko, ampak decembra me pa potegne vzdušje, pa okraski, pa tiste ene in iste božične pesmi...Letos bo sploh lepo, ker bova to lahko zares delila z Martino, bomo skupaj okrasili smrečico (bog ve kje vse bodo ležali okraskiuser posted image ), pa postavili božička iz lučk pred hišo.
No ja, sem pa malo zašla...Lepo se imejte, vikend se bliža....

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
25.11.2009 17:33:32   
SpeliG
Ah, zdaj se pa lahko spet izgovarjam na nosečniško pozabljivost, saj se še spomnite -ementaler, pa touser posted image ...Hotela sem še pohvalit vse fotke, zelo cort!

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
25.11.2009 17:53:14   
Majček28
čerrrrr....pišuka, pa šele 5 je ura user posted image

da se javi še ena izgubljena. Zadnje dni sem bila sama po cele dneve v službi in mi je res manjkalo energije, da bi se še kaj javljala. Sem samo odštevala kdaj bo ura 7 in da grem domov k Brinčku, ki je iz dneva v dan bolj luštkana...sej verjetno so vsi...men se tko fajn zdi, ko vsak dan kaj novga pogrunta pa besede se kar vrstijo in je mala papiga, stavki bodo pa še mal počakali...zdaj je 'linga linga jaja' aktualna in moramo vsi plesat, da se nam že mal vrti...spimo za enkrat še OK, mal sicer smrkamo, jutri imamo pregled in ceplenja (upam, da tudi tokrat brez reakcije ).

Jaz imam NS v petek in komi čakam da videm malega bobka, ker nimam nobenih znakov nosečnosti (razen, da sem še večja cmera kot sicer! ), shujšala sem (ne vem zakaj! ) in potem začneš kar malo dvomit če si res srečka nosečka. V soboto zjutraj pa gremo na sindikalni izlet v Beograd za dva dni, mm bo vikend varuška, Brini verjamem, da ne bo nič hudega, ker je vprašanje če bosta sploh kaj doma (babi servis pa to! ). Sem že premišljevala če bi sploh šla in sem rekla JAAAA, ker je vprašanje kdaj bo naslednjič priložnost.

Čestitke vsem novim srečkam-nosečkam in res smešno, kako smo ves napadle Junij 2010...dobro si se izrazla Scorpio, ko si rekla da bo Aprilsko obarvan...user posted image

Sinska, a je mogoče, da je mali Nik že tko velik, pa sej to ni več dojenček to je že malček...maaaa kolk gre hitr tole user posted image

Tale jesen je sicer nenavadno topla, kar mogoče ni rano najboljše zaradi virusov, ampak izkoristite lepe sončkaste dni, dnevi so že tako čist prekratki, da o tednu ne govorimo...vikend ima pa itaq čist svoj tajming in se mi zdi da niti slučajno 24 ur.

Vsem ustvarjalcem veliko dobrih idej, limajte slikice ker sem firbec in ker popestrijo strani...ob priliki še našga Brinčka prilimam.

papa
bzzzz m

BRINA JE POSTALA SESTRICA...WIIII
DOBILA JE BRATCA JURETA
....zdaj imamo dva sončka....
You are my sunshine, my only sunshine,
you make me happy, you make me smile....

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
25.11.2009 21:16:06   
lepa posadka
Dober večer,

na hitro se javim, da ne bom med pogrešanimi ali pa potencialnimi. Saj ne, da ne sodim mednje, samo nisem Bolhica.

Mi smo zaenkrat še zdravi, je pa tudi okoli nas ogromno obolelih - tudi za novo gripo. Mi se zanekrat še ne damo, se pa tudi nič ne hvalimo. Še vedno smo veliko zunaj, tako večeri res prehitro minejo. Otroci so luštni, Tomažek je pa srečen med njimi. Še vedno ima najrajši mami in, če imam takoj čas zanj, ko prideva domov, da se valjava po psotelji in stiskava, potem se tudi sam lepo zaigra. Veliko prepeva... še vedno samo eno do dvozložne tekste :-))) Celo spi že malce bolje. Se prebudi še 2-3x na noč in to je že suuuuper. V vrtcu zelo uživa in se veliko presmeje. Danes smo imeli že prvi pregled pri zobozdravniku in je vse bp. Imamo še vedno samo 11 zobkov. Ob vseh vaših poročilih s cepljenj, mislim, da še kar ne bomo nič klicali v ZD za sistematiko pri letu in pol. Morda počakamo raje na pomlad :-)))

Jaz imam v službi pestro, a se kar trudim pred drugo uro odhajat domov. Sicer včasih še doma kaj postorim, a sem vseeno bolj svobodna, kar se te organizacije tiče. Ta mesec in še v decembru hodim na nek foto tečaj, pa še par drugih računalniških tečajev in mi je prav luštno, samo vikend je potem še krajši.

Počasi bo december, četudi nam vreme tega še ne napoveduje. Sem ravno naročila pri Miklavžu - pri nas bodo letos pižamice za fante in par luštkanih cunjic za dekleta. Nobenih igrač, kakšno suho sadje in to je to.

Spominjam se lanske Briljantine in kuhanca, pa horsa pa super družbe. Ste za kakšno ponovitev?

Tako... počasi grem v gnezdo... me čaka MM in ena luštna knjiga, hmmmm večer je še zgoden :-)

Še tole: Trnuljčica, sem ti napisala odgovor. Sicer pa te pokličem. meni bi bolj pasalo popoldan, ker sem že v mestu. Zvečer imam že druge načrte.

Slikice... so vse simpatične in me opominjajo, da se že takooo dolgo nismo videli. Hana je že prava damica, Nik je že pravi bratec in nič več dojenček, Kristjan in Nadja prav navihano pozirata, Lana črnolaska je prava zapeljivka pa Jernej, ki je že pravi možak. Prav vsi so luštni.

Srečka... pridna si, upam, da vam bo šlo vse po planih s selitvijo. Pa javi se s kakšno slikico. Vrtec scenarij je pa že prav kičast - sama na dve vzgojiteljici - jupiii.

Nosečke... a že kar pregled nuhalne svetline... hitro gre, ko samo od daleč vas spremljam, kako gre šele vam. Upam, da imate čas uživat, je pa v drugo vedno drugače, kot v prvo.

Tudi jaz močno pogrešam Joan, pa Jabko... te zvezdice so bile ponavadi pridne z javljanjem, zdaj pa kar nič. Upam, da se niste skrile kam drugam.

Tako... še dve slikici prilimam. Smo imeli rpejšnji teden s prijatelji menjavo otrok, pa je šel naš njvečji k njim na počitnice, njihova ta tretja pa k nam... tako sem uživala v babji družbi.

user posted image

user posted image

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
25.11.2009 21:46:18   
trnuljčica
LP- sploh nisem dobila tvojega zs??? No skratka, jaz niti pod razno ne morem ob drugem času. Že to bo težko, po 12 urah aktivne udeležbe... V nedeljo pa bo še izpit?user posted image Po treh dneh, bom domov v nedeljo popoldan itak prišlauser posted image .
No,se pa vidimo januarja...

Ko razmislim, bo mali princ prvič tri dni brez mame...

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
26.11.2009 9:42:39   
JABOLKO3
Živijo!

Še sem tu, le časa za javljanje zmanjkuje... se kar naprej nekaj dogaja, pa zraven še 'redne' aktivnosti, pa so dnevi in tedni tako hitro naokrog, da komaj utegnem sproti obračati liste na koledarju. Vmes smo praznovali očetovo 75-lenico, gostili obisk iz Makedonije, preboleli virozico, v šoli praznovali prvošolčkov dan in se udeležili ustvarjalnih delavnic, kjer smo delali izdelke, ki jih bomo jutri kupovali na Božičnem bazarju... pa še gospa v vlogi rešiteljice naše hiše (in družine) pred totalno zanemarjenostjo ima bolne otroke (gripa) in je treba poprijeti še za ta opravila... kako je v službi, pa raje ne bom - le to, da pogosto vlačim delo še domov in spet hodim spat, ko se dan prevesi v jutrišnjega. Pa da ne bo zvenelo, kot da jamram... se imam prav dobro in v vsem tem uživam.

Pa še besedica o obisku iz Makedonije... v 7 razredu OŠ sem šla v Skopje na 'susret prijateljstva' in tam je bila moja gostiteljica ena Danijela in tisti teden sem stanovala pri njeni družini. V počitnicah me je nato obiskala in še nekaj časa sva si dopisovali, nato pa se je počasi sled izgubila... in nisva nič vedeli druga o drugi kakšnih 25 let... pred 14 dnevi pa me pokliče moja sestra, pa pravi a veš kdo me je našel na facebooku... no, prejšnji teden je imela službeni opravek v Ljubljani in je obisk malo podaljšala, da sva se videli...  ima 2 že skoraj odrasla otroka, prebolela je raka, se ločila, ustanovila svoje podjetje, sedaj zida hišo...

Za nazaj sem nekaj prebrala in pogledala slikice... kakšni veliki fantje in punce so postali naši malčki, pa vsi tako čedni... ko gledam našega najmlajšega, sploh ne morem verjeti, kako hitro je zrasel... sedaj pa ves dan šiba sem in tja, stika po celi hiši in je pravi mojster za delanje škode, pleza po stolih, mizah, omarah (zakaj sem že plačevala fizioterapijo, ko je bil še bolj pri miru???)... svojo voljo izraža na tako odločen način, da včasih kar gledamo... ko npr. pri jedi reče 'ne ec' je to res ne več in ust ne bo več odprl... najljubša zabava je prižiganje in ugašanje luči - če je treba, si prinese stol, da doseže stikalo in potem je 'je lutka... ni ec lutke... je lutka (super zadeva za varčne žarnice)... na pomivalnem in pralnem stroju sedaj uporabljamo tudi programe, ki jih prej nikoli nismo, pa pecivo pečemo pri 50 stopinjah in se celo uro ne speče... če hočeš gledati TV, moraš najprej odmakniti kavč in daljinca izbezati izza radiatorja, ker je med vrhom kavča in okensko polico ravno prav velika reža, v katero daljinec lepo paše (mami, ni ni ec)... v dnevni sobi se pogosto zasliši 'klicana številka ne obstaja'... da o izpraznjenih omarah in predalih sploh ne bi... in ob vseh teh lumparijah tako nedolžno gleda... je pa tudi zelo vljuden in za vsako stvar, ki mu jo daš ali pa jo on da tebi, reče 'ala'... enako, če kdo kihne...

Nič, delo me čaka... lepo se imejte!

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
26.11.2009 11:28:46   
Katja 271
Dan dan

Evo, sem obljubila, da se bom poiskusila nazaj vklopit med apričke. Čeprav priznam, da mi je kar malo nerodno se takole štulit, glede na to, da se od poroda dalje dejansko nisem nič javljala. Pa mi je žal.... ker ste vsi tako luštni in fejst! Vsaj po teh zadnjih postih sodeč. In VSE slikice so naravnost fantastične. Ko opazujem te naše aprlčke se mi zdijo že vsi tako odrasli... čist prehitro so zrasli. In zato se vsak dan znova zavem, kako pomembno je, da dodobra izkoristimo vsak skupni trenutek.

Pa da poiskusim malo pokomentirat iz zadnjega konca:

Jabolko, prav nasmejala sem se vašim prigodam z raznimi gumbki in lutkami... Haha... simpatično dete imate, ki poskrbi, da vam verjetno ni nikoli dolgčas.

Lepa posadka, ob tvojih slikicah mi vedno zastaja dih... super kompozicije, super foto-modeli! A lahko vprašam na kakšen foto tečaj to hodiš? A je to v NM kaj organizirano? Pa blagor se Tomažku, ko mu toliko dogaja med bratci in sestricami.

Majček, jutri imava pa obedve NS. Komaj čakava, kaj? No, le pridi poročat kako boš opravila. Bom mislila nate in držala pesti.

SpeliG, a tebe tudi takole hormoni hecajo :). Jst sem se pa včeraj na reklamo za Pamperske zjokala :) Pa tudi ti dobro opravi na NS v ponedeljek.

Roberta, ko si opisovala vaše izkušnjo pri zdravniku, sem podoživela našo dogodivščino iz sistematike. Tudi mi smo ste stehtali in izmerili samo za silo, ker Nik tudi na vago ni hotel stopiti. Pa neverjetno fobijo ima pred temi belimi haljami, da se dere, kot bi ga iz kože dajali. A je še kateri takšen?

sinskaT, kako velik je že tale vaš sinko. Pa Hana je prava mala princeska. Samo veš kaj... a ti lahko kar jst pridem okna spucat, ker tole je pa že višek :) Hec, hec!!! Ja kakšna pa češ imet okna ob dveh nadobudnežih, kot malo potiskana. Se pa strinjam s tabo glede teh nosečniških tegobic... si bom tudi jaz oddahnila, ko bo zopet vse za mano.

Pa še eno vprašanje (se opravičujem, če ste že diskutirale o tem) - a ste že kaj začele navajati na kahljice vaše mladiče?

No, zdaj pa bodi dovolj od mene... Pozdravčki...

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
26.11.2009 12:47:21   
sinskaT
IZVIRNO SPOROČILO: resnično srečna

iiiiiiiiiiii kak velik dečko je že tale vaš Nikec Sinska...pa lepo sestrico ima...prav luštna sta...

Hvala user posted image , ja res je že velik tale naš Nikson (čeprav ko pogledam, je na tej slikici res videti kot kak malček, v resnici je še kar dojenčkast, še malo pa me bodo spraševali ali sta dvojčka user posted image ),je pa dober jedec ni kej.. ful hecno, ker včasih pričakujem, da se bo obnašal kot se je Hana v njegovem obdobju, pol pa gre pa mi recimo kr btw. zaspi v vozičku user posted image user posted image , kar sem pri H. samo sanjala. No kot primer.Res je vsak otrok klasa zase in hb, da je tako.

Tasyo kakšno lepotičko imate waw kakšni laski. Pri nas ni strahu, da bi blo treba kej redčit hehe..jo kar sama ostrižem kolikor se mi pusti seveda. O kakšnih špangicah in čopkih lahko samo sanjam, ker ne trpi ničesar na glavi (no razen Hello Kitty kape -sem jo mal nafintala, da to pa mora met, ker jo ima ta muca tko rada itd. ; )

Žute minute - tud pri nas. Ma sploh nisem več pametna kaj bi to bilo: vsake toliko jo pikne in začne sitkat, jokat pa duda duda, pa buba tud občasno ampak kaj?  Kaže v usta ok zobki ampak jih ni in ni!!!Kaj zdej...me včasih kar skrbi. Zobarca in P pravita, da išče pozornost, saj jo ima ful no.Pa vseeno vsake toliko vn udari ta njena ihtica.
Roberta upam, da vaše ž.m. hitro minejo in da Liam ne bo prikrajšan za sorojenca, se pa strinjam, da od otroka ne moreš pričakovat, da bo mirno čakal, ko ga pregledujejo, merijo...

Speli - super, da ni slabosti in si mi dala za mislit kam bomo postavili smrečico, da bodo okraski dočakali še kakšno novo leto hehe

Majček - poročaj kako bo jutri in dobr zafeštajte v Beogradu

Posadka - pridna; da se ti da še na tečaje hodit ob vsem kar se vam dogaja - kapo dol

Jabček - user posted image user posted image user posted image kaj čem sploh še kaj napisat, dogaja dogaja user posted image

Katja -kdaj prideš?user posted image Mislim, okna spucat hihi...ti samo uživaj v nosečkanju, saj kot pravim, čas letiiiiii..

jaz pa tudi letim še kaj postorit, dokler mali še spi
lp

♪♫♪♫♫

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
26.11.2009 19:43:43   
trnuljčica
Vidim te Joanauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
26.11.2009 19:50:57   
trnuljčica
Pobegnila je... Tole je šele sumljivo...user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
26.11.2009 20:16:17   
Jo@n
Čer, se javlja še moja malenkost, vidim da sem bila že napol razglašena za pogrešano. Ok, priznam, prebrat še pridem novice, za kaj več pa po navadi zmanjka časa, volje in energije...

Pri nas smo v redu, mali princ uganja vedno nove pogruntavščine, vsak dan stuhta kakšno novo besedo, da samo gledamo. Stavki pa so še vedno v jakobovščini... V začetku tedna smo imeli rahlo zamašen nosek in pestre noči, k sreči se je spanje/stanje umirilo. Sicer nekaj smrkam jaz in hodim naokrog z glavo kot s kastrolouser posted image , a če ne bo hujšega se sploh ne bom pritoževala.

V službo hodim že skoraj ves mesec in dnevi tako brzijo, da sploh ne morem verjet. Če je v službi še kakšna norišnica, dan kar odbrzi mimo. Domov hodimo skoraj ob temi, potem pade kakšen večerni sprehod ali hišna opravila in dneva je konec. Če seveda nismo na igralnih uricah ali uricah pravljic. Ja, že sedaj bezljamo sem in tja, pa mulo sploh še v vrtec ne hodi. Si sploh ne predstavljam, kako to zgleda potem, ko so v šoli??? Bo treba na kakšne inštrukcije k posadki, big mami in jabki.user posted image  

Sicer se je moj današnji dan začel že navsezgodaj, saj nas je firma poslala na preventivne sistematske. OK, saj nimam nič proti, da nas vsake kvatre enkrat temeljito pregledajo, da ne bi slučajno delovno nezmožni na šiht hodili. user posted image  No, moj prvotno predvideni termin je sicer segal nekam v daljni september, pa so me na vljudno opravičilo prestavili na danes... Saj veste, viroza, pa moj kamnolom in okrevanje.. takšna pa res nisem mogla okrog vandrat. In sem prišla na vrsto danes. Hja in kot vesten državljan sem si navila uro (skoraj sredi noči), da bom za vraga res med prvimi na Fužinama pr dohtarjih, da čimprej opravim in odbrzim naprej delat. (priznam, raje sedim v pisarni za papirji, kot v čakalnici pri dohtarjih...) Ja, seveda sem bila, še ob temi tam, ura je kazala pol 7h...user posted image Jaz vesela kot le kaj, okupiram prvo mesto v sprejemnici, in se ob prihodu sestre tudi vestno zapodim k njej. V mislih pa mi švigajo privoščljive misli vsem, ki so bili za mano v vrsti. Uf, se bojo načakali user posted image . No, ker je privoščljivost slaba lastnost, je seveda sledil prevzgojni ukrep... Ker niso našli mojega kartona, pa napotnice, in ker vrli javni uradniki v naši državni upravi navsezgodaj ne dvigujejo telefonov in ne rešujejo problemov.. sem se še pred sprejemnico načakala dobri dve uri, da so končno poslali prave papirje in me sploh vzeli na pregled. In potem sem grdo gledala vse (lenobeuser posted image ), ki so spale dve uri dalj kot jaz in bile v poznem jutru frej vseh opravkov. Ja, res drži rek, ko rano rani, rano dan...
Za povrhu sem ziher, da tale obisk ne bo zadnji, saj zaradi novonastalega smrkanja izvidi zagotovo ne bodo briljirali.

O tem, da nam spet prekopavajo cesto do hiše, da se obeta še prekopavanje vrta, pa večje finančne investicije, pa raje ne bom... Aja, po 25 letih udobja po asfaltu, se domov znova vozimo po makadamu...user posted image  user posted image  user posted image

Da pokomentiram (sicer veliko ne bo), namesto ementalerja bom za izgovor uporabila kar glavobol...

Kahlica: naš jo uporablja od 10-11 meseca, gor ga damo ob vsakem previjanju, ima jo tudi pri varuški in babici. Občasno ima J. kakšen preblisk in zganja ihto, največkrat pa še kar nekako gre. Ker smo ga gor posedali, ko je samo sedel in se na noge še ni postavljal, mu je vstajanje s kahlice tuje user posted image . Vsaka stvar je za nekaj dobra, ane? No, lužice so reden pridelek, nekajkrat dnevno pa še klobase, ki so bile že izključno v kahlico, sedaj pa ima enkrat na teden kakšen preblisk... in napolni plenico. Opažam pa, da je jutranja plenica skoraj suha, in to kljub nekajminutnem prebujanju in crkljanju po postelji. Ko ga damo pa na kahlo je pa skoraj poplava user posted image . No, vidim da sem iz ene uboge plastike naredila pol disertacije... user posted image

Nosečke, lepo vas je brat, da dobro prenašate blaženo stanje. Majček in Katja, držim pesti, da bo statističen izračun jutri OK, in da ugledata poteze aprilčka junior.

Slikce so prekrasne, tudi jaz bom dala kakšno gor, smo bili prejšnji vikend v arboretumu in zagotovo je nastala kakšna luštna.

Toliko od mene, se bom skušala malenkost poboljšati glede javljanja.

Nočko!

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
26.11.2009 20:17:25   
Jo@n
Trnuljka, a vidiš da nisem... Samo toliko časa klofam, da me že malo ven meče...

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
27.11.2009 14:00:45   
Roberta69
No, naša tečnoba še ni mimo in začnemo že zgodaj zjutraj user posted image , pa z dojenjem imava zadnje čase take težave, da se mi bo kar zmešalo user posted image user posted image

Kar me daje, je naslednje... izvedela sem, da sta se pri enem fantku, ki ga čaka operacija na spolovilu, starša odločila, da ga zraven še obrežejo in sem čiiiiiiiiiiiist zgrožena user posted image . razlog je kao zaradi higieničnosti in baje, da se tako prepreči prenašanje raka materničnega vratu (baje ga prenašajo moški user posted image )... baje je tudi pediatrinja rekla, da je to čist super - halooooooo... sicer je res, da gre za osebne odločitve, ampak po moje, bi morali kratko malo nepotrebne posege na otroku zakonsko prepovedati... če je zadevo treba poštimati iz zdravstvenih razlogov OK (pač ubogi otrok, ampak nimaš kaj), da se pa to počne zaradi kaprice staršev, da muslimani to počnejo po spisku, v to se sploh ne bom spuščala, ker mi je čist mimo... a je katera slučajno brala eno knjigo o manekenki, ki so jo obrezali (se ne spomnim naslova) - no ona lepo opisuje, kako so jo za celo življenje iznakazili - ma saj, valda, ne štekam, zakaj bi nekomu odrezali nekaj, kar je zraslo, namreč če ne bi imelo funkcije/smisla, bi tekom evolucije "odpadlo". Ma, sem se prov morala spihat, sem tok user posted image jezna! Kaj vse si starši dovolj in obenem celo mislijo, da otroku naredijo nekaj dobrega user posted image user posted image user posted image

Lepo, da se tudi ta pogrešane malce javljate user posted image . Drugače je pa itak tako, da forumira en krog aprilčic... na "začetku" nas je bilo najbrž ful, potem pa je nekaterim to ratalo brez veze, nekaterim niso/ne pašejo debate, se komu kaj zameri, všasih zmanjka časa..., če si pa ful zaposlen in debate včasih dobijo čisto svoje razsežnosti, pa čist ven padeš in ti spet ni zanimivo (vsaj pri meni je tako). Moram pa reči, da mene bolj zanimajo zadevice v zvezi z otroci (vsakdanji čvek niti ne toliko) in bolj pozorna sem pri tistih, ki jih "poznam", če se pa kdo javi enkrat na 1000 let, ga pa ponavadi tudi kar preskočim (oz. preletim, če je kaj "zanimivega" glede "otroških tem"), pa ne onepogumljam tistih, ki se javijo bolj poredko user posted image , samo pravim, kako pač jaz gledam na to.

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
27.11.2009 16:43:28   
Majček28
dannnn,

evo nosečka na javljanju user posted image
smo imeli NS, tveganje je sicer večje kot je bilo pri Brini, ampak sem pa tudi 2 leti starejša, a ne user posted image , še vedno je pa OK, veliki smo 5,3 cm, srček bije 160/min, skratka vse kot mora bit. Sem se pa nagledala našega bobeka. Moj G ima namreč novo 'hudo' napravo oz UZ in je bil čist navdušen kako se je vse super videlo, 'ker nisem debela'...tko je on komentiral in potem je probaval različne valovne dolžine pa kote pa svetlobo pa...men je blo čist vseen kaj počne, jaz sem lepo gledala bobeka kako kravel plava pa se izležava user posted image

še o naši 'taveliki'....smo imeli včeraj sistematiko in je razturala, navdušla vse prisotne pa mene še bolj, za ene par reči sploh nisem vedla kaj bodo preverjali in sem prvo mal skeptično gledala kaj bo Brina nardila, no na koncu sem hodila kot en pav tam po ordinaciji user posted image cepili so nas tudi, tam je bilo mal solzic, ampak ob štempiljkah je bilo vse hitr pozabljeno. Skratka, bile sva zadnje na vrsti pri zdravih otrocih in ko se se dr. in sestre spokale na drugo stran k bolnim so Brini dovolile, da se še kar igra v ordinaciji...hm, ja no sej mami nima službe, a ne user posted image
Reakcije HB nismo imeli nobene, še rdeče ni nič imela. Me je dedi klical pop v službo, ko se je Brina zbudila in vprašal, kakšno cepivo so ji dali, mene je prvo kar mal stisnil in potem on pravi 'pišuka, niti minuto ni pri miru, skoz teka-teka' user posted image user posted image user posted image

Jaz še oddelam 2,5h, me pride možek iskat in pelje na večerjo, Brina je na 'počitnicah' pri moji mami in bo tam verjetno kar do nedelje, jaz danes ponoči odhajam v Beograd, mm pa ima baje še jutri fullll dela....no ja, nobenmu ne bo nič hudga user posted image

Kahlica....Brini je njena kahlica tko všeč, da je noče umazat. 2x jo je sicer že krstila z lulu in kaka, ampak je bil nazadnje tak haloooo da je kahla umazana, da je začela jokat. Sem jo sicer lovila, ko sem vidla da se napenja pa potem ni hotla do konca 'speljat' zadevo in je zadrževala, zato je ne silim več. Če hoče sama jo dam, ampak ponavadi zdrži par sekund vstane pogleda notr pravi ni-ni in tako ponovi še x-krat na koncu pa nič....vsi smo enkrat začel lulat pa kakat v školjko pa bo tud Brina, se ne obremenjujem kaj dost.

Obrezovanje....odločitev vsahega posameznika, mislim pa da je kirurški poseg, posebaj v primeru ko je bil že zaradi duge zadeve potreben, čisto nekaj drugega kot obredno obrezavanje, mislim da se to ne da primerjat. Verjamem, da taka zadeva lahko posameznika zaznamuje za vse življenje še posebaj, če je narejena na silo, na živo, kot je to načeloma pri obredih v kakšnih 'plemenih'.
V civiliziranem svetu mislim, da se to ne dogaja več in da ni nobenemu od staršev v interesu narditi nekaj kar bi bilo slabo za njunega otroka- očitno v tistem trenutku, ko se za to odločata verjameta, da je to OK.
Meni osebno se zdi 'čist mim' da dajo dojenčku ob krstu naredit luknjice za uhane, pa ni to čist nič strašnega in nikogar ne obsojam, mi je pa mim....verjetno tolk mim kot nekomu, da sem si jaz dala na hrbet utetovirat hudiča user posted image

Pa kje je zdaj ta 'bolha'....mene že tko firbec matra user posted image

Tkole punce moje, gem še kaj naredit, pa mal še k nosečkam pogledat. če bo zdele slučajno kakšna debata tuki gor pridem še nazaj, drugače pa vsem lep vikend

pa pa odoh ja u Beograd

DOBILA JE BRATCA JURETA

Neposredna povezava do sporočila: 1565
27.11.2009 18:07:19   
Roberta69
Majček28, super za NS user posted image in da si malce uživala ob gledanju Brininega bratca user posted image . Hotela sem ti samo reči, da če je NS OK (pa tudi če bi bila ravno na meji - zato pa je meja od do user posted image ) vzemi to tako in pika, namreč jaz sem imela pri Liamu fuuuul slabo izkušnjo in upam, da naslednjič ne bo tako in tega nikomur ne privoščim. Moji rezultati so bili približno: tveganje glede na starost 1:1200 in moj rezultat 1:3700 in moja ginekologinja je to pokomentirala z:" rezultat ni najbolj bleščeč" (pa še vsa taka naduta in neprijazna je) in me je čist prestaršila in zamorila, čeprav po nadaljnem "raziskovanju" in "primerjavi" z drugimi, sploh ni bilo tako grozno slabo. No in jaz sem šla potem dat kri, da bi bila ja bolj ziher, ker potem je rezultat okrog 95% namesto 80% in tveganje se je močno zmanjšalo na 1:24800, ampak jaz sem bila vseeno dobesedno do poroda velikokrat čiiist na trnih. Veš kolikokrat so se mi po glavi potikale zelo črne misli in me sploh nobeden ni štekal (no, saj tega niti nisem na veliko razglabljala), meni pa je bilo res ful težko in potem sem razmišljala, če sem kaj kriva, pa če lahko kaj naredim, itd.... Skratka, naslednjič si tega ne mislim vzeti tako k srcu, ker je bilo zato tistih pol leta velikokrat peklenskih, namesto prekrasnih. 

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
27.11.2009 18:52:54   
Majček28
Roberta... hvala za tvoje besede....meni je rezultat samo neka orientacija kaj in kako. Pri Brini je bila 1:3700 pa mi je reku da je ok, zdaj je 1:2700 pa je tud OK...prvič sem se z Dawnovim sindromom preveč ubadala ker sem preveč brala, dejstvo je da do konca ne veš čeprav imap rezultat 1:50 000- žal si ti lahko ravno tisti 1! Na pregled sem šla samo zato, če bi res bila pod 500,da bi šla lahko naprej....sicer je pa kromosomov cel kup in toliko tudi okvar, ampak na to ne smeš mislit, ker se ti lahko zmeša. Upam, da se mi tudi tokrat izide tako dobro kot pri Brini in mislim glede vsega (nosečnosti brez problemov, super poroda, in vsega obdobja do zdaj )....na vse pač ne moremo vplivati, na vreme tudi ne in zdaj pada dež...blajk....no, HB za vse rastline, ki ga potrebujejo user posted image

DOBILA JE BRATCA JURETA

Neposredna povezava do sporočila: 1567
28.11.2009 15:09:40   
scorpiogirl
še od mene en pozdravček na takle turoben dan user posted image
bi kar mal zaspala, ko je dan tud tak zaspan, pa sem se odločila, da bomo raje mal packali z otroki user posted image tako da samo še tule mal počvekam, potem pa gremo v akcijo. bomo letos sami popackali stiroporaste kroglice, pa bodo nastali okraski za smrečico ... računam, da bodo vsaj nekateri tudi primerni za novoletna darila user posted image

Roberta ... zmer pozabim ... hvala, ker si šla pogledat v Hoferja user posted image

Majček ... sem ti kar mal fouš, ker si imela že NS. nas to še čaka čez 2 tedna ... pa bravo za lep rezultat in ogledovanje user posted image user posted image ima Roberta prav glede teh rezultatov. tvoj je prav lep ... moja kolegica je imela v obeh user posted image precej slab rezultat, šla potem tudi na horionsko biopsijo ... (ni bil toliko slab, da bi imela zastonj, le G so jo zastrašili), na koncu ji pa Pušenjak reče, da imajo pač nekatere ženske otroke s povišano NS ... pol pa bodi pameten user posted image aja, uživaj v Beogradu user posted image user posted image user posted image

Kahlica ... Nal jo ima že od lanskega novega leta in je bila kahlica že takrat občasno polna user posted image vmes nekaj časa ni bila ravno najbolj priljubljena, tako da ga nisem silila ... no, zdej gre pa ful rad in tudi pove, da bi šel "kaka" (na kahlo user posted image ). sicer včasih sedimo gor, pa nič ni, je pa kakšno popoldne tudi že čisto suha plenica, ker vse naredimo na kahlo ... bom pomoje poskusila tud kakšno popoldne kar brez plenice, pa bomo videli, če bo kaj uspeha user posted image

še fotke pohvalim user posted image

Joan, ZS sem ti poslala user posted image

zdej gremo pa packat, sta pobalinčka že nestrpna user posted image

čavčiuser posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
30.11.2009 10:54:33   
simvir
Hello!

Čas tako hitro teče,da je že praznični december pred vrati.
Se moram tudi sama spomniti idej za novoletne okraske in voščilnice. Lani je bilo tak čas že oboje v delu.

Drugače smo ok, spet so nam začeli puščati noski, upam da ostane le pri tem.
Danes gem na šolo za starše (se jo boste/ste se je kdaj udeležile?), upam da bo zanimivo in poučno. Tudi drugače imamo cel ta teden pestro. V petek in soboto miklavži (pri N. v vrtcu že par let organizirajo prihod miklavža iz cerkvice sredi gozda, v vrtcu so že okasili svečke, ki jih bodo/bomo nosili, napeči moramo piškote...me prav zanima kako bo).
Se bojim da bo spet preveč vsega. Doma dobita za miklavža le vsak eno baterijsko orodje, da bosta lahko očku pomagalauser posted image , tašči in tastu se pa ne da nič dopovedat in kljub temu da smo rekli da ne igrač, sta jih že nabavila za vse vnukeuser posted image . Sem se pa uspela pa vsaj s tetami in strici dogovoriti, da naj zdaj ne nosijo nič.

Kahlica - pri nas je aktualna za lulanje, velikokrat ga pa posadim kar na školjko in tam lula (vsak dan zjutraj). Kakanje je parkrat uspelo, zdaj pa že nekaj časa v njej nič bilo pridelka. So pa tudi v vrtcu že začeli s kahlicami in se menda prav zabavajo ko sedeijo na njih in prepevajo ter se pogovarjajo.

Obrezovanje - se strinjam z Majček, da je drugače, če to opravijo skupaj z operacijo. Fantek od kolegov ki mu kožica na lulčku ni šla dol, je moral tudi na operacijo in so ga tudi obrezali, ne vem pa ali sta se sama odločila za to, ali to naredijo avtomatsko. Jaz ne mislim da je s tem kaj narobe, svojih fantov pa nikoli ne bi dala, razen če vi bilo zdravstveno potrebno.

Nosečke vidim, da se bližajo NS in s tem upam da dobre rezultate in tudi konec rizičnih tednov. Vsem vam, pa tudi vsem aprilčkom in njihovim družinam želim veliko zdravja (ko nas že tako strašijo).

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
30.11.2009 11:16:44   
NiLe
Daaan!

Moje standardno javljanje v ponedeljek ... kaj čem, zgleda, da sem takrat še pri močeh, pol pa ni več volje, energije ... sicer ste bile pretekli teden pridne in se pofočkale tudi "izgubljene duše" ... super vas je brati, gledati slikice - kolk so luštni tile naši aprilčki in pa njihovi bratci in sestrice ...

Za komentiranje nisem ravno razpoložena, zato bom namesto mojih klobasarij, raje objavila par fotk oz. jesenskih utrinkov z naših koncev ...

user posted image

mami, dej mi še mal čokolade ... mnjamiii

user posted image

vožnja z Ninjamobilom je res super

user posted image

kam so me zaprli?

user posted image

bova hiško iz kamenčkov naredili

user posted image

brezplačna reklama za Nike ...

user posted image

danes sem pa dežurna

user posted image

oči, a mi kupiš tole hiško?

user posted image

moja sestrica se je prelevila v tigrico ... mal se je pa res bojim

user posted image

a čem se spustit dol?... Nik, a mi boš pomagal?

< Sporočilo je popravil NiLe -- 30.11.2009 11:17:09 >

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
30.11.2009 14:05:42   
JABOLKO3
Živijo!

Imam še nekaj minutk do konca šihta pa bo ravno prav, da se malo javim. Pri nas se še nismo čisto pozdravili, mlajša dva se še danes doma crkljata s taščo... kaj pa vem, saj sem mislila, da bosta danes že šla v šolo in vrtec, ker vročine nimata že od začetka prejšnjega tedna, a še nista čisto pri sebi... no, danes pa mene prav fajn boli grlo, upam, da se ne razvije še kaj.

Tako smo imeli bolj miren vikend. V soboto sva s ta večjim obiskala dobrodelni bazar na GR, je bilo kar zanimivo... no, midva sva bila kar malo preveč dobrodelna pri turškem štantu (njami baklava). Popoldne sem šla pa malo po trgovinah, ker imam vedno veliko božičnih daril za nakupit in si vsako leto obljubim, da bom to pravočasno opravila, pa vedno še zadnje dni v gužvi kaj iščem... Miklavž bo pri nas nosil suho sadje, piškote in malemu knjigo, srednjemu nove flumastre in večjemu nove karte za enko (smo stare že zelo zdelali, sploh odkar je Jure soigralec, kar razpadajo)...

V naši vasi so ta vikend odprli mlekomat in sem kar vesela... moram le še kupiti eno primerno kanglico za 2 l, da ne bom s tistimi plastenkami povečevala odpadkov... pa upam, da se bo obneslo. Včeraj sem ga šla iskat in smo ga že dali kisat... njami.

Še lepe slike pohvalim... mojega šihta je konec in šibam domov.

lepo se imejte

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
1.12.2009 12:23:07   
Isabellabina
Dan punce......pa je prišel december,sicer nič kaj decembrsko ne deluje,ampak naj mu bo,pa čeprav je toplo,je dobrodošel!

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
1.12.2009 17:22:21   
SpeliG
Kako ste kaj na prvi decembrski dan??
Pri nas vse po starem, Martina ima ponoči občasna jamranja, ampak nič hujšega. Sploh če upoštevamo, da so ji zrasle že tri šestice in dve petici...
Ja, včasih že mislim, da sem jaz smotana in da imam privide ko gledam v njena ustka, ampak mi je na zadnjem pregledu pediatrinja potrdila, da je vse to dejansko v Martininih ustkih.
Pa je rekla, da ni panike, sploh ker mala itak sploh še ne je nič sladkega (na vsake kvatre kakšno čokoladno bananico) plus pusti, da ji zobke čistimo.

Včeraj sem imela NS in uživala ob pogledu na našega drugega pikca. Šele kasneje sem se spomnila, da mi tudi za sekundo ni prišlo na misel, da bi povprašala po spolu. Itak je še prekmalu, pa tudi popolnoma mi je vseeno katerega spola je. Ker se mali lump ni hotel "pravilno" obrnit, sva ga opazovala kar lep čas, kako plava in se premetava. Vse kaže bp in zaenkrat vse lepo poteka. Sploh ne razmišljam, da bi karkoli šlo narobe - nimam časa za neumnosti, me Martina zaposlujeuser posted image .
Čestitam Majček za dobro opravljeno NS in želim tudi preostalim user posted image  same lepe novice.

Pa uživajte v preostanku popoldneva!

Neposredna povezava do sporočila: 1573
1.12.2009 18:15:30   
Isabellabina
SpeliG---user posted image user posted image user posted image user posted image za lepo NS........drugače pa šestice pri enoletniku in pol....senzacionalnouser posted image moj skoraj 4 letnik jih še nima,najmlajši Jernej pa tudi petic še nima....

Drugače pa sem jaz danes tako nekam čudno utrujenauser posted image ,čist brez elana...prehlad,ki se mi vleče že kar nekaj časa me še kar noče zapustit,ampak ,ker je v  mejah normale ,kar ne polagam takšne pozornosti nanj,user posted image ...ah saj dokler ni vročine je vredu,.Bomo zmogli?Upam!!!

Šibam zdaj še malo gledat kaj delajo otrociuser posted image

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
5.12.2009 19:34:12   
Isabellabina
 user posted image   user posted image

Čer ...kje pa ste,ja naša stran je pa čisto  zamrla....nič se ne dogaja....

so vas hudički in angelčki kaj obiskali?????  Naša familija je ravno v odpiranju cerkvenih daril....sta najmlajša 2 dobila ruzake knjigico,barvice,pobarvanko ,keramičnega angelčka....ja in pa še mapico....zelo veliko ,glede na to ,da smo v farovš dali samo po 5 eurov  za enega otroka......Letos je bil čisto drugačen nastop prav pasala je sprememba in je bilo ful luštno gledati predstavo...nek mjuzikl o angelčkih in parkeljnih....prav lepo zaigrano in zapeto...tud moji punci sta nastopali....

Drgače pa kako ste kaj...boste kaj nastavile danes miklavžu??????

Upam da ste zdravi in vam res čas ne dopušča ,da bi se kaj javile.......

Tako....zdaj je pa treba malo večerje pripravit,potem pa kmalu v posteljo,da lahko miklavž prinese darilauser posted image .....

Imejte se lepo.........

Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Vnetje oči (konjunktivitis) pri otroku
Vnetje oči je pri otroku lahko dokaj pogost pojav. Kadar se pojavi v vrtcu ali šoli, se po navadi prenaša iz otroka na o...
Zanimivosti o januarčkih
Začetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......