pinky86
|
alina, jaz sem na istem kot ti...ker sem se preselila, sem si poiskala tudi službo bližje, tako da sem s septembrom začela v novi službi in sem bila v enakih dvomih kot ti...ker so me vzeli na novo, sem itak dobila za določen čas (z možnostjo podaljšanja za nedoločen čas drugo šolsko leto, se pravi septembra 2010) in kaj bo če jim po parih mescih povem, da sem noseča?! Ufff kok sem razmišljala, pa računala heh če bi zdaj zanosila potem bom rodila nekje do konca poletja, to še spada v letošnjo pogodbo, in če rodiš še v času tekoče pogodbe, se ti avtomatsko podaljša za čas porodniške...samo nihče mi ne mora garantirati, da me čaka zaposlitev, ko se mi porodniška zaključi ane Potem sva rekla, da bova kao počakala...sam hallo, zakaj bi mi služba narekovala, kdaj bova imela otroka?!? Res me zdaj malo zvije, ko pomislim, da bi ostala brez službe, še posebej, ker sva prejšnji mesec podpisala kredit za 25 LET!!! Aaaaaaaaa....se pravi, službo moram met ane...samo potem sem tudi razmišljala, delam v vrtcu, če bi me kje mogli razumet, je to tukaj...poleg tega, ne bi koristila čisto cele porodniške, se pravi bi se prej vrnila na delo...ampak ne zaradi službe, daleč od tega, ampak zato, da bi bil še moj dragi nekaj zadnjih mesecev z otročkom, ker takrat se med otrokom in staršem splete čisto posebna vez, ko si z njim ves dan - zakaj bi to izkusile le mamice. Ena možnost pa je, da enostavno šefa vprašaš, kakšen odnos imajo do nosečih delavk in kakšna prihodnost te čaka pri njih, če bi v prihodnjem letu zanosila...tvegano vem, ampak boš vsaj vedla pri čem si.