|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
28.11.2009 10:45:29   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Samo bradavice so čist znucane in malo na kolobarju, kjer se bradavice držijo kolobarja, sicer pa nimam nič bolečin ali zatrdlin in tudi mali jih pridno prazni. Ker je včeraj stavkal na desni, sem si jo celo črpala. Sem pozabila napisat eno malenkost, ki mogoče vpliva - dobila sem obisk od user posted image user posted image user posted image , sem ga imela že nekaj časa na sumu, zdaj je pa res tu M. In glede na to, da sem imela takrat bolj občutljive, bi lahko bila to posledica user posted image ?

Ena je napisala, kako imava z blue baby pridna otročka: to je zato, ker vejo, da ima mami PMS, med MS, po MS, ovulacijski S itd... in vejo, da morajo biti pridni, ker je drugače mami tečna in svojo tečnobo miri na tak način user posted image , ki jim lahko prinese konkurenco... Joj, če greva čez kakšnih 14 dni v akcijo lahko pridelava še enega septembrčka, tokrat 2010.

tud mene je tko bolela bradavica pa sem jo pol namazala z Bepanthenom ,sam ne pol pozabit preden začneš dojit jo umit....k pol ti ne bo jedu z nobene joške user posted image user posted image

Sem že razmišljala. Ponoči sem z lanolinom namazala, pa ni pomagalo. Zdaj bom pa z bepantenom poskusila. Ampak prej pa nisem imela nobenih problemov, niti prve dni, pa mi je prvi mesec včasih po 3 ure gor visel. Le kdo bi vedel, kaj vse se dogaja v naših telesih...

Altaja... super, da sta našla ime, ki je obema všeč.

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
28.11.2009 10:59:16   
mayathebee
hello punce! spet se oglašam po res dolgem času...imam eno vprašanje, ki bo mogoče izven konteksta:
Ali mislite,da je možno,da otrok dobi vročino,če se predolgo joka v posteljici ali pa je to le razvajenost?user posted image user posted image Slišala sem,da če se otrok fejst joka v posteljici in je previt in sit, da
ga potem ne smeš jemat iz posteljice,ker kasneje to izkorišča in ve da vsakič ko bo zajokal,ga
boš vzel v roke..user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
28.11.2009 11:12:39   
Mož*
Hej, hej!
Danes zjutraj smo si do pol štirih zjutraj ogledovali slike z Norveške, kakšna idila. Naša je rekla, da je bil zadnji SG tako hiter, da se ji je pred vendo, kjer je dosegla največjo hitrost (okoli 120 km/h), kar glava tresla. Nisem prepričana, da me tole smučanje še vedno tako navdušujeuser posted image   Je pa ona čisto navdušena, ker ima trenutno v SG FIS točke med deseterico najboljših letnika. Ampak sezona je še dolga.

Bradavice: rdeč kolobar in boleče, vroče in srbeče bradavice se lahko pojavijo pri okužbi s kandidio. Poglej še dojenču v usta (bele obloge?) Pomaga Daktarin oralni gel: namažeš bradavice, ki jih potem posesa dojenček. Pred tem ša redno sušenje pred dojenje, bepanten.

Pranje: je kar zabavano (edina "sreča" je, da smučare tako in tako pol leta ni doma). Perem vsaj 1 stroj/dan; imam pa 7,5 kg. Letos poleti sem nabavila sušilni stroj; in si ne predstavljam več, kako bi brez njega. Lika mož. (Ga je tašča odlično strenirala, tu pa tam prime likalnik tudi sin). Oblačil imamo pa res kar veliko.

Kuhanje: najboljša je bila varianta 2: jaz jem čokoladouser posted image user posted image user posted image . Drugače pa v resnici jemo precej presne hrane, otroci jedo v šoli, tako da za kuhanje res porabim minimalno časa.

Čokolada: 300 g meni ali najstarejši ni problem. A 2 rebrci od 100 guser posted image user posted image user posted image user posted image ?

Jok;naš Klemen ima zadnjih 10? dni napade  neutolažljivega tuljenja, meče se nazaj, noče ničesar (tudi sesanja ne), brca z nogicami: če bi ga dala v voziček in takoj peljala ven, bi v momemntu zaspal: izgleda kot krči, za katere pa nisem prepričana, da so krči. Po moje je strašansko utrujen, ampak ne more zaspati? Če vstanem in poskakujem, celo neha, pričnejo se mu zapirati oči? Očitno res tako težo zaspi? (Kot sem že napisala, spi vsega skupaj okoli 9 ur v dnevu, če vse minutke seštejem).

A naredimo seznam za Supernovo?

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
28.11.2009 11:15:41   
vila MaLiNa
mayathebe poslušaj sebe in svojega otrokauser posted image . Dojenček ima vročino in zato joka. Ne joka zato, da bi dobil vročino. Dojenčki nam z jokom nekaj sporočajo. Ko se Sara ne počuti vredu (ko ne more prdet, če jo kupček tišči v želodčku, če ne more zaspat,...) vse to pove z jokom. Zato se jo trudim poslušat in jo razumeeti. In še kadarkoli sem poslušala nasvete drugih se je izkazalo, da imajo narobe. Ker sigurno je nekaj z otrokom narobe. Mogoče pa samo hoče tvojo bližino, ker se super pri tebi počuti. Vzami ga v naročje, popestuj ga...

(odgovor članu mayathebee)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
28.11.2009 11:19:00   
dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: Mož*

Čokolada: 300 g meni ali najstarejši ni problem. A 2 rebrci od 100 guser posted image user posted image user posted image user posted image ?

A naredimo seznam za Supernovo?

Ti si res mal jaz, oz obratno user posted image

No daj, ti si multipraktik, pa naredi seznam za SN, pa še datum določi, pa ne prezgodaj user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
28.11.2009 11:23:18   
vila MaLiNa
Mož ni čudno potem, da si takoj nazaj dobila svoje stare kileuser posted image . Pa bravo za tako taščouser posted image . Moj likalnika še prijeti nečeuser posted image . Pa hvala za povezave.

Spanje: Sara tudi vsega skupaj spi približno 10ur. Se sprašujem kje je še ostalih 5user posted image user posted image . Moja na žalost ne dela po naslednji tabeli: http://otrocarije.net/meniji/novorojencek/Spanje%20dojencka%20-%20baby%20sleeping.html user posted image . Mami bi pa tooook rada spala... če spim 12ur se najbolje počutimuser posted image . Ampak se bom pač morala privadit, da to pač ne gre več. Ah ja... saj ji bom vračala, ko bo v pubertetiuser posted image user posted image user posted image

No potem nisem samo jaz med ta sladkimi. Joj se že bolje počutimuser posted image user posted image user posted image .

Ampak ste pa res večerne čveke.

Supernova:
Mož*
vila MaLina

hmmm... pa mislite, da imajo dovolj sladkarij v super novi za vse septemberkeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
28.11.2009 11:24:23   
mayathebee

IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa

mayathebe poslušaj sebe in svojega otrokauser posted image . Dojenček ima vročino in zato joka. Ne joka zato, da bi dobil vročino. Dojenčki nam z jokom nekaj sporočajo. Ko se Sara ne počuti vredu (ko ne more prdet, če jo kupček tišči v želodčku, če ne more zaspat,...) vse to pove z jokom. Zato se jo trudim poslušat in jo razumeeti. In še kadarkoli sem poslušala nasvete drugih se je izkazalo, da imajo narobe. Ker sigurno je nekaj z otrokom narobe. Mogoče pa samo hoče tvojo bližino, ker se super pri tebi počuti. Vzami ga v naročje, popestuj ga...

saj to tudi hočem, ker se zavedam,da ji nekaj manjka če joče....a problem je tu partner,ki trdi, da naj jo pustim v posteljici pa če se joče 1 uro skupuser posted image user posted image

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
28.11.2009 11:26:36   
vila MaLiNa

Nakupovalni centri: čim manj, ker se mi sploh ne da. Zrihtat malega, pa sebe in potem voziček iz avta in voziček vozit po trgovinah, pa skoz čakat, kdaj se bo zbudil, jokal, bil lačen, se pokakal, pazit, da slučajno vozička ne pozabim (se še ni zgodilo, ampak nikoli se ne ve)... meni to ni ravno najbolj zabavno. Pa šem vsi virusi, ki so na pohodu...Moj se pa čudi, kaj mi je to tak problem, on bi kar skoz nekam hodil.

Hmmm... to je pa tako kot bi sama napisalauser posted image user posted image . No samo za sladkarije se bom pa potrudila pa nabasala Saro v voziček in gremooooouser posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
28.11.2009 11:29:57   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: mayathebee

hello punce! spet se oglašam po res dolgem času...imam eno vprašanje, ki bo mogoče izven konteksta:
Ali mislite,da je možno,da otrok dobi vročino,če se predolgo joka v posteljici ali pa je to le razvajenost?user posted image user posted image Slišala sem,da če se otrok fejst joka v posteljici in je previt in sit, da
ga potem ne smeš jemat iz posteljice,ker kasneje to izkorišča in ve da vsakič ko bo zajokal,ga

Pomisli, da te je fejst strah, se bojiš, da se ti bo nekaj slabega zgodilo, te nekaj zelo boli...vidiš ljudi, ki bi ti lahko pomagali, pa se ne zmenijo za tvojo prošnjo, občutke, strahove...
Js ga vzamem vsakič v roke, ko to potrebuje, pa vseeno sam zaspi zvečer, se sam igra pod lokom tudi več kot pol ure... in ne porablja energije za jok.
Vzgojni ukrepi se začnejo kasneje, ne sedaj, ko mali dojema mamo kot del sebe in še sploh ne ve, da če mame ne vidi, da vseeno obstaja. Takšni mali mislijo, da tistega kar ne vidijo, ni in potem jih je groza, če ne vidijo mame.

Bradavice: rdeč kolobar in boleče, vroče in srbeče bradavice se lahko pojavijo pri okužbi s kandidio. Poglej še dojenču v usta (bele obloge?) Pomaga Daktarin oralni gel: namažeš bradavice, ki jih potem posesa dojenček. Pred tem ša redno sušenje pred dojenje, bepanten.

V bistvu samo boli in je rdeče, ampak samo na stiku bradavice z zizo. Vroče in srbi pa še ne. Bel jeziček ima pa mali že od začetka user posted image , sem mislila, da od mlekauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2034
28.11.2009 11:32:36   
vila MaLiNa

saj to tudi hočem, ker se zavedam,da ji nekaj manjka če joče....a problem je tu partner,ki trdi, da naj jo pustim v posteljici pa če se joče 1 uro skupuser posted image user posted image

Sej to tudi moj dragi pravi. Ampak mu lepo povem, da sem sama z njo po cele dneve in da jo bolje poznam. Če pa hoče naj pa sprobava, ko mene ni doma. Pa jo ima potem kaj hitro v naročju. Najtežje je to ja... ko moramo poleg skrbi za otroka namenjati še energijo zato, da dopovedujemo partnerju da to ne gre tako... Otroci pač niso roboti, da bodo na ukaz nehali jokati, ali da bodo zaspali...

Neposredna povezava do sporočila: 2035
28.11.2009 11:35:56   
dolenjka
Halooooo, in zakaj ni mene na seznamu za SN user posted image user posted image user posted image user posted image

Sej vem, se bojite da vam bom vse pojedla user posted image user posted image user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

Neposredna povezava do sporočila: 2036
28.11.2009 11:41:20   
vila MaLiNa
user posted image user posted image user posted image

Že popravljamuser posted image user posted image .Da ne boš užaljena te dam na prvo mestouser posted image :

Supernova:
dolenjka
mož*
vila MaLiNa

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
28.11.2009 11:46:31   
mayathebee

Sej to tudi moj dragi pravi. Ampak mu lepo povem, da sem sama z njo po cele dneve in da jo bolje poznam. Če pa hoče naj pa sprobava, ko mene ni doma. Pa jo ima potem kaj hitro v naročju. Najtežje je to ja... ko moramo poleg skrbi za otroka namenjati še energijo zato, da dopovedujemo partnerju da to ne gre tako... Otroci pač niso roboti, da bodo na ukaz nehali jokati, ali da bodo zaspali...

Jaz mu pa ne morem dopovedat tega,ker me ne posluša. Trmast je kot nevem kaj...Saj on je z nama po cele dneve ker ima dopust.

Neposredna povezava do sporočila: 2038
28.11.2009 11:47:42   
vila MaLiNa

Pomisli, da te je fejst strah, se bojiš, da se ti bo nekaj slabega zgodilo, te nekaj zelo boli...vidiš ljudi, ki bi ti lahko pomagali, pa se ne zmenijo za tvojo prošnjo, občutke, strahove...
Js ga vzamem vsakič v roke, ko to potrebuje, pa vseeno sam zaspi zvečer, se sam igra pod lokom tudi več kot pol ure... in ne porablja energije za jok.
Vzgojni ukrepi se začnejo kasneje, ne sedaj, ko mali dojema mamo kot del sebe in še sploh ne ve, da če mame ne vidi, da vseeno obstaja. Takšni mali mislijo, da tistega kar ne vidijo, ni in potem jih je groza, če ne vidijo mame.

V bistvu samo boli in je rdeče, ampak samo na stiku bradavice z zizo. Vroče in srbi pa še ne. Bel jeziček ima pa mali že od začetka user posted image , sem mislila, da od mlekauser posted image

Lepo napisano glede jokauser posted image

Za bradavice ti je pa že Mož napisala. Tvoj Tjaš ima res zgleda soor (poglej še, če ima vneto ritko in če te bele obloge gredo dol - če gredo je to res od mleka, če ne so glivice). In bepanthen ti pri tem ne bo pomagal. Daktarin gel, ki se ga lahko kupi tudi brez reccepta in ga namažeš na bradavice ali pa canasten (samo tega moraš spirati dol), ki pride prav tudi za vneto ritko, ampak samo 2x na dan. Drugače pa nobrnih blazinic, bradavice posušiti, jih umiti po vsakem podoju....

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
28.11.2009 11:48:34   
dolenjka

Že popravljamuser posted image user posted image .Da ne boš užaljena te dam na prvo mestouser posted image :

Supernova:
dolenjka
mož*
vila MaLiNa

a to pomeni, da lahko največ pojem user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2040
28.11.2009 11:51:40   
vila MaLiNa
Povej mu, da si ti mati in, da ti veš kaj je najbolje za tvojega otroka trenutno. Naredi po svoje. Če on tebe ne posluša tudi tebi ni treba njega. Sicer se grdo sliši, ampak zakaj bi zmeraj ti morala popuščatiuser posted image . Škoda je res prepotrebno energijo za kreg porabljati oz. za dokazovanje kdo ima prav in kdo ne?

Neposredna povezava do sporočila: 2041
28.11.2009 11:52:57   
vila MaLiNa

IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

Supernova:
dolenjka
mož*
vila MaLiNa

a to pomeni, da lahko največ pojem user posted image user posted image user posted image user posted image

Pol bom dala pa raje kr sebe na prvo mestouser posted image user posted image

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
28.11.2009 11:54:26   
dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

Supernova:
dolenjka
mož*
vila MaLiNa

Pol bom dala pa raje kr sebe na prvo mestouser posted image user posted image

Kar daj, ker ziher si bolj šlang od mene user posted image Sam pol pa ne boš več user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2043
28.11.2009 11:57:44   
tulpek

Za bradavice ti je pa že Mož napisala. Tvoj Tjaš ima res zgleda soor (poglej še, če ima vneto ritko in če te bele obloge gredo dol - če gredo je to res od mleka, če ne so glivice). In bepanthen ti pri tem ne bo pomagal. Daktarin gel, ki se ga lahko kupi tudi brez reccepta in ga namažeš na bradavice ali pa canasten (samo tega moraš spirati dol), ki pride prav tudi za vneto ritko, ampak samo 2x na dan. Drugače pa nobrnih blazinic, bradavice posušiti, jih umiti po vsakem podoju....

Ritko ima tipi topi, nič vneto... bom poskusila, če gre to dol.

Neposredna povezava do sporočila: 2044
28.11.2009 12:01:07   
altaja
Mene tud štejte za SN user posted image

aja, nisem preveč sladkosneda tko da sem lahko zadnja na seznamu user posted image

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
28.11.2009 12:02:10   
Mož*

Jej, jej, tole pa ni v redu. Otrok, ki IMA vročino, je bolan. Puščat otročka v posteljici, da joka, (pa čeprav je kvazi sit in previt), pa tudi ni v redu. Dojenčku je vse novo, potrebuje stik, bližino, komunikacijo, tople roke, šume in ritem srca, vonjave matere, ljubljenih oseb in še in še...
Razvajenostuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Seznam Supernova:

dolenjka
mož*
vila MaLiNa
aljtaja
anitka

< Sporočilo je popravil Mož* -- 28.11.2009 12:12:54 >

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

Neposredna povezava do sporočila: 2046
28.11.2009 12:06:32   
tulpek
majathebee, povej svojemu, da user posted image neha jokat, ker se zmatra in kasneje, ker obupa in ne zato, ker bi razumel kaj.
Enkrat je ena - verjetno bety, dala dober link na to temo... če ga katera ima, ga naj objavo.

Neposredna povezava do sporočila: 2047
28.11.2009 12:20:37   
tulpek
Evo, našla takoj... maja, preberi:
http://med.over.net/forum5/read.php?46,4800781
http://med.over.net/forum5/read.php?94,1980267
http://med.over.net/forum5/read.php?94,1979195,1979195#msg-1979195
Več kot se mali joka, težje se umiri in zaspi...

Glede Tjaša: imel je nekaj pikic belih tudi v ustih samo na eni strani, ampak so šle takoj dol. Jezička še nisem poskusila, ker mi je med iskanjem temne prelikane cotke s katero bi podrsala po njemu, zaspal user posted image . Je pa zdaj manj bel, kot pred 2 urama, ko sem ga dojila. A se gre za to tudi k P?

< Sporočilo je popravil tulpek -- 28.11.2009 12:21:59 >

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
28.11.2009 12:45:58   
škorpijončica

Čisto na hitro se javim... Moj dragi je tud takega mnenja in ker jaz tega ne pustim, se je naučil prav po moško izkoriščati moj materinski čut..mu rečem, da sem ful utrujena in bi šla spat, če bi malo Nio vzel- ko mu jo dam, jo odloži v postelco, si da na ušesa slušalke in igra igrce na rać... in ko jst slišm, da joka, jo seveda ne morm kar pustit, pa jo vzamem nazaj, kaj pa drugega...ti moškiuser posted image

Bila sem v posvetovalnici zaradi kašlja, mali morm dajat slezov sirup. Mi je pa ful grozno zaradi tega ker je bolna. Vsakič ko zakašlja se zbudim...
..pa ful velik prepir sva imela s taščo, tako da je zdaj pa res vsem trem čisto prekipelo... tako ne gre več..ko dobi fant službo, bi se rada nekam preselila, pa tudi če bova mogla dajat za najemnino...

Zaradi tega nimam časa, da bi pisala, vas pa redno berem..
Hudo mi je za Veselko..Vem kako boš pogrešalala svojega dragega pa Aurora tudi oćijauser posted image Če takole razmišljam, mi je pa dosti bolje, da je moj fant brezposeln, kot pa da bi imel tako službo, da bi moral na službena potovanja.

Supernova- če se boste res dobile, bi se pa tudi jaz zapeljala do lj.

Faj bodte pa lep vikend!

Neposredna povezava do sporočila: 2049
28.11.2009 13:01:10   
tulpek
se je mali zbudil in sem poskusila še po jezičku... gredo dol bele pikice, ampak ne vse user posted image . nekaj gre dol, nekaj pa ostaja.

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj tako obožujemo buckasta lička pri do...
Preberite, zakaj so buckasta lička normalen in zdrav pojav pri dojenčkih ter zakaj starši v večini primerov ne bi smeli ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.