|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2009
25.11.2009 17:33:48   
valči
Rubinuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
vsak dan mislim na vas.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 976
25.11.2009 18:11:46   
zvesta
Rubin, drži se... vse bo dobro. Verjamem pa, da ti je hudo...

Objem...

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 977
25.11.2009 19:06:59   
blanč
Rubin, želim vam veliko moči in trdne volje, ter veliko veselja ob koncu te zgodbeuser posted image user posted image

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 978
25.11.2009 20:29:26   
Janeja
Rubin, bodi močna še naprej. Vse bo še dobro. Tudi to oviro boste skupaj premagali. user posted image

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 979
25.11.2009 20:59:24   
orka
Draga Rubin user posted image user posted image user posted image
Miška Gaja user posted image user posted image user posted image

Verjamem v vaju in v to da bo vse vredu.

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 980
25.11.2009 22:26:14   
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Tako, pa je Gaja spet na respiratorju. Danes so ji vstavili tubus, da bo pripravljena za LJ, ko bodo imeli za njo prosto sobo in čas. En mesec CPAP-a zakaj? Zaman. Spet smo na začetku. Tako hudo je. Kako sem jaz, Gajinemu stanju primerno. Ni fajn, da sem tako odvisna od Gajinega zdravja, ampak ne morem drugače. user posted image user posted image .
Eh, bom raje nehala,....

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sanje nikoli ne zasovraži pa četudi se ne uresničijo...

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 981
25.11.2009 22:29:49   
sonček33
Rubin objem zate. Držite se. Mislim na vse vas in vam želim vse dobro.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 982
25.11.2009 23:03:27   
isma
ojuser posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 983
25.11.2009 23:36:17   
Najaa

Tako, pa je Gaja spet na respiratorju. Danes so ji vstavili tubus, da bo pripravljena za LJ, ko bodo imeli za njo prosto sobo in čas. En mesec CPAP-a zakaj? Zaman. Spet smo na začetku. Tako hudo je. Kako sem jaz, Gajinemu stanju primerno. Ni fajn, da sem tako odvisna od Gajinega zdravja, ampak ne morem drugače. user posted image user posted image .
Eh, bom raje nehala,....

user posted image user posted image user posted image user posted image
Vem, da je težko, ampak bodi močna.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 984
26.11.2009 8:40:18   
dadaegon

Eh, bom raje nehala,....

Rubin bodi močna in verjemi v Gajo. Vem kako ti je, sva dala z Gašperjem dve operaciji skozi in ena naju še čaka, ko se bo stanje popravilo. Jaz molim za vaju in vedno ko stopim v intenzivno se spomnim na vas.  Vse bo še dobro boš videla, vem da ti je težko - zmogla boš jaz verjamem v vas!!
Pošiljam ti neskončno user posted image in neštetouser posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 985
26.11.2009 8:45:53   
lillchy123
IZVIRNO SPOROČILO: dadaegon

Eh, bom raje nehala,....

Rubin bodi močna in verjemi v Gajo. Vem kako ti je, sva dala z Gašperjem dve operaciji skozi in ena naju še čaka, ko se bo stanje popravilo. Jaz molim za vaju in vedno ko stopim v intenzivno se spomnim na vas.  Vse bo še dobro boš videla, vem da ti je težko - zmogla boš jaz verjamem v vas!!

dadagon, kako je naš borec? Ni dneva, da ne bi pomislila nanj in mu v mislih poslala lupčka za srečo in moč... user posted image user posted image

rubin, normalno, da ti je hudo. tudi nam je. ti kar pojamraj, da ti bo lažje. saj veš, da vaju imamo vsi radi in dihamo z vama...user posted image

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 986
26.11.2009 11:08:17   
oka
Rubin. en velik topel objem za tebe in tvojo malo borkouser posted image

Dadaegon, lepo je prebrati tvoje optimizma polne besede.

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 987
26.11.2009 12:49:23   
kayica24
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

23.2. nama je polepšala življenje lepotička Marinela...

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 988
26.11.2009 13:01:33   
RAKICA2007
Rubin en veeeeeelik topel objem zate in za tvojo borko.

Dadaegon besede polne topline, tudi zate objeeeeem in za tvojega malega borca.

Za vajina mala borca in ostale borčke en kup user posted image user posted image user posted image user posted image  .

V mislih sem z vami user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kayica24)
Neposredna povezava do sporočila: 989
26.11.2009 14:27:47   
dadaegon
IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

IZVIRNO SPOROČILO: dadaegon

Eh, bom raje nehala,....

dadagon, kako je naš borec? Ni dneva, da ne bi pomislila nanj in mu v mislih poslala lupčka za srečo in moč... user posted image user posted image

rubin, normalno, da ti je hudo. tudi nam je. ti kar pojamraj, da ti bo lažje. saj veš, da vaju imamo vsi radi in dihamo z vama...user posted image

hvala za vse, z Gašperjem so zdravniki zaenkrat zadovoljni, prebavi 7ml in veliko aka, če bo vse o.k. ko bo večji ga bodo spet operirali, ker mu bodo stomo odstranili in bodo nekako nazaj nardili čreviko da bo skozi anos akal, ker zaj aka skozi stomo. Drugače je pa videti zadovoljen ima 1222g (imel včeraj).
Vaša podpora mi veliko pomeni - HVALA

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 990
26.11.2009 15:36:42   
sonček33
dadaegon, lepe novičke. Vesela sem, da Gašper pridno je in prebavlja mleko. Mililitri bodo poačsi naraščali, Gašper pa postajal vedno močnejši.

< Sporočilo je popravil sonček33 -- 26.11.2009 15:37:02 >

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 991
26.11.2009 18:26:03   
anajmad
Rubin,sej bouser posted image user posted image ,glej naredili bodo za tvojo punčko vse tarnajboljš. Držim pesti in boš vidla,da se bomo enkrat srečali na kakšnem srečanju nedonošenčkov.
Dadaegon sem prav vesela za vašga Gregorja,se vidi ,da je borec. Le tako naprejuser posted image

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 992
26.11.2009 21:50:21   
Irena R.
Rubin stiskamo pesti še naprej in molimo za vas. Boš videla, da se bo vse dobro končalo. Gaja se ne da in je zelo zelo močna borka. user posted image user posted image user posted image Držite se.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 993
27.11.2009 10:06:04   
sali
Se prvič javljam na to temo, čeprav jo že nekaj časa spremljam.

Najprej vsa čast vsem mamicam nedonoŠenčkov, res ste super mame.

Rubin:
sama imam hčer, ki ima že skoraj od rojstva traheostomo in kanilo (sicer zaradi čisto drugih razlogov kot Gaja, ampak to ni pomembno). Hotela sem ti le sporočiti, da to ni nekaj groznega ampak moraš gledat na to majčkeno bolj pozitivno. To je sredstvo da otrok kolikor toliko normalno zaživi. Nam je bilo na začetku tudi rečeno da ne bo mala nikoli sama dihala, ampak je in sedaj ima kanilo zaradi lažjeda čiščenja dihalnih poti, respiratorja pa ne potrebuje. Prav tako, ko je otrok večji, močnejši,... ima vse možnosti da se kanila odstrani in potem normalno diha.
Glede vseh aparatov in pripomočkov, ki jih boste potrebovali za domov, pa prosi, da ti čim prej pošljejo vse papirje na zavarovalnico. To se zna kar zavleči. Nam so na začetku, da smo šli prej domov, sposodili kar na otroški kirurgiji v KC LJ.

Držita se, veliko srečeuser posted image

(odgovor članu Irena R.)
Neposredna povezava do sporočila: 994
27.11.2009 18:22:24   
miska73
IZVIRNO SPOROČILO: sali

Glede vseh aparatov in pripomočkov, ki jih boste potrebovali za domov, pa prosi, da ti čim prej pošljejo vse papirje na zavarovalnico. To se zna kar zavleči. Nam so na začetku, da smo šli prej domov, sposodili kar na otroški kirurgiji v KC LJ.

Rubin
Za tole je sicer res še prekmalu, da v tem trenutku razmišljaš.
Ampak tale birokracija res traja.
Meni si poslali v porodnišnici papirje na zavarovalnico tik preden smo šli domov.
Potem je trajalo skoraj en mesec, da sem dobila odgovor.
Pa še ta odgovor je bil, da moramo dati osebno podpisano vlogo, sicer bodo vse skupaj zavrnili. Tako smo morali izpolniti še neke obrazce na ZZZS in potem je trajalo še 10 dni, da smo dobili odgovor za odobren material.

Drgače pa držim pesti, da bo operacija in okrevanje po njej hitra in uspešna ter da bo kmalu prišel dan, ko boste končno doma.

(odgovor članu sali)
Neposredna povezava do sporočila: 995
27.11.2009 20:48:50   
Rubin.
Persida sej vem. Ampak veš, ker je že tako dobro kazalo, sem mislila da traheostome ne bo potrebovala. Druge poti pač ni, če hočem da je Gaja čimmprej doma - to pa je tudi moj trenutni cilj. Vidim, kako je drugačna, kdar sem jaz pri njej in mi je zelo hudo, ko ob odhodu vidim njene žalostne očke. Odd. je namreč vedno poln, kar je je meni zelo žalostno, in sestre resnično nimajo časa delati družbe bolnikom, čeprav bi mogoče nekatere to rade in bi za male bolnike bilo zelo pozitivno. Ampak jih je premalo. Sedaj po petih mesecih nekako že vem, kako stvari tečejo in moram reči, da se kljub gužvi trudijo. Sploh ene so pravi angeli, vedno dobre volje in toplega pogleda.

Živa25, pri Gaji je situacija malce drugačna. Njena pljučka so resnično hudo bolna in je težki primer BPD, zato sem bila toliko bolj vesela in seveda presenečena da je CPAP uspel, ker je bila prognoza že od začetka slaba. Da bo potrebovala TS so mi namignili že ko je bila stara en mesec. Dr. upa, da bo v roku enega leta dihala sama oz. s pomočjo kisika. Tako, da bomo se morali s TS kar spoprijateljit.

Moj zadnji post je res zvenel zelo depresivno, ampak sem že bolje. Morala sem malce premlet vse skupaj. Se prepričat, da bo poseg uspel in da ne bo šlo nič narobe. Pa vaše besede in objemčki, prav tako mojih mariborčank danes na kavici, so tudi pripomogli, ko boljšemu počutju. Tako, da sem danes že sprijaznjena z nastalo situacijo in v bistvu komaj čakam, da bo to za nami. Ker vidim, da Gajo tubus ful moti in upam da bo s TS boljše. Mora biti, saj bo kar dolgo na njej.

Miska73, lepo da si se javila. Hvala ti za lepe  besede. V ponedeljek zvem, kdaj Gaja potuje za Lj, pa se ti javim na z.s., da mi malce poveš kako je na otroški kirurgiji. Kaj se tiče dokumentacije za aparat in kisik, sva z dr. pogavarjali, da čim bo zadeva rešena bo takoj poslala zahtevek. Potem bom pa verjetno še sama malce drezala, da bo čimmprej rešeno. Sicer pa se moram še naučit z aparatom ravnat, tako da ne pričakujem, da bo Gaja letos doma. Zadeva verjetno ni tako preprosta, vsaj na začetku, ko nimaš pojma o ničemer.

Jaz  VERJAMEM v Gajo o tem sploh ni dvoma. Ampak se že vse tako vlečeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Sej se učim potrpežljivosti, druga mi niti ne preostane pri Gaji, ampak to traja že tako dolgo. Dolgih 5 mesecev in še ni videti konca. Samo da pride domov, da bo pri meni, pri nas. Ker dokler je na intezivni nikoli ne veš od kje se bo kaj vzelo in lahko vedno pričakuješ klic iz bolnice. Vem kako je to, ko si že skoraj siguren, da bo vse o.k., potem pa te pokličejo in rečejo: kritično je pridite čimmprej. Ta strah je vedno prisoten.

Anajmad jaz tudi upam, da nam bo kdaj uspelo priti na srečanje.

Sali, hvala da si se javila. Upam, da se bom lahko kdaj obrnila na tebe. Namreč ne poznam nikogar, ki ima/je imel otroka na traheostomi, pa mi bodo nasveti prišli zelo prav.

Hvala VSEM, ki mislite na nas, držite pesti in nam pošiljate dobro energijo. Ne bom posebej naštevala, da ne izpustim katere, ampak sem resnično vsem vam hvaležna za lepe besede, čeprav ne veste kako mi je in resnično upam, da ne boste tega nikoli izvedele, kljub temu premorete toliko empatije. Hvala. Tistim pa, ki veste kako mi je pa ne rabim posebej razlagat, kaj mi vaša podpora pomeni.

Rada vas imam. user posted image

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 996
27.11.2009 20:51:53   
sonček33
In me imamo rade tebe. Stiskam pesti.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 997
27.11.2009 20:53:01   
Shorty_
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 998
27.11.2009 21:51:11   
ly117
Rubin, saj veš da se na nas vedno lahko obrneš. Smo vedno s tabo in tvojo Gajo.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Življenje je kratko, delaj, kot da je prvi dan in živi, kot da je zadnji.

"Življenje je lepo, drobni prekrški ga sem in tja naredijo še lepšega..."

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 999
28.11.2009 8:36:10   
christiana21
Rubin, drži se, ne mine dan, da ne bi pomislila nate, tvojo družino in malo Gajo.
Vem, da je zdaj traheostoma precej težka novica za vas vse skupaj, ampak tudi to bo minilo, kmalu. Gaja bo prišla domov, skupaj boste in čas bo tekel hitreje, bodo mali borki traheostomo odstranili kot bi mignil in vse bo tako kot mora biti.

Naša Gloria je čisto boga. Ne je (zadnji obrok mi je pojedla 30ml, včeraj je pojedla na obrok po 70ml), ves čas joka, ampak prav histerično joka, kot, da bi padla v trans, duši se že zraven, pa marsikdaj ne pomaga nič. Ne crkljanje, ne božanje, lubčkanje, žgečkanje, navijanje otroškega vrtiljaka,...
Ker ne je, se ne redi, zbuja se ob 3. ali 4. zjutraj in potem do večera ne spi. Ker ima še vedno stomo, se ji vse spodaj vname in, ni redko, da ji teče kri, ko se ji menja stoma, čeprav se trudim biti zelo nežna in ji ne vlačim dol stome po nepotrebnem. Menjam ji jo samo, če vidim, da že popušča in toči.
O hranjenju z gosto hrano še sploh ne razmišljam kaj dosti. Vesela sem bila, ko je en dan jedla, prav veselo jo je bilo gledati, potem pa nič več. Pojesti bi morala nekje 700ml, ona pa poje 500ml na dan. Noče jesti pa konecuser posted image user posted image .

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?