|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Domžalske nosečke
23.11.2009 14:54:37   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: LINDI

A veš,da se ne upam vse jesti,po cvetači,bučkah in hrenovki smo imeli take krčke,da dol padeš,tako,da me je res strah,da bi vse jedla,pa ugotavljam še,ali mu mleko tudi ne odgovarjauser posted image ,moram še enkrat poskusiti,ker ne vem,kaj je bilo krivo,ali aptamil,ali mleko.....Jooj potem ne bom več mazala,ker je res vsak dan hujši kot pubertetnik je pa čisto lepo kožico je imel,ali naj mu to zdaj kaj čistim s fiziološko ali naj čisto pri miru pustimuser posted image

Sej cvetača napena ... vsaj mene. Aja pa še to ... če ima pikice k zgledajo tko k mozoljčki, potem se le koža čisti, če je pa prov alergija pa raje pusti in ne tikaj. Koža se bo ščistila sama. Drgač je pa pametno, da ješ takoj po podoju. Ker potem naslednjo rundo dojenja ni toliko teh stvari v mleku - jest sm tko jedla ostale "vprašljive" zadeve in ni bilo nič. Enako je s kavo. Mama moja mi je svetovala takoj po podoju zjutraj.

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2176
23.11.2009 17:14:57   
LINDI
Ja take pikice so kot mozoljčki,mogoče pa je to to,pa sem jaz mislila,da je od kremeuser posted image .Ali vidva tudi kaj hodita na sprehod,ko je tako lepo vreme...moramo izkoristiti tole,kajneuser posted image imamo srečo,da je tako lepo,koliko je že Vid star.Ali si bila ti pri vidu tudi tako zmedena s toliko vprašanjiuser posted image

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 2177
23.11.2009 17:23:25   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: LINDI

Ja take pikice so kot mozoljčki,mogoče pa je to to,pa sem jaz mislila,da je od kremeuser posted image .Ali vidva tudi kaj hodita na sprehod,ko je tako lepo vreme...moramo izkoristiti tole,kajneuser posted image imamo srečo,da je tako lepo,koliko je že Vid star.Ali si bila ti pri vidu tudi tako zmedena s toliko vprašanjiuser posted image

mogoče še več vpr. ..... sam velik odg. sm dobla od babc v P, ker sm bla tm mesc pa pol.Drgač je pa Vid star že 1 leto (1.12. bo pa še korigirana starost 12 mesecev, ker je rojen 7 t prezgodaj).

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2178
23.11.2009 17:40:00   
slonček1
Lindi, če so kot mozoljčki se čisti koža (kot ti je že rekla Rožca26). Uh Gregor je bil pri 1. mesecu kot ta huj pubertetnikuser posted image .
Kar se pa krem in mazanja tiče, pa ga jaz prov nič ne mažem z ničemer in ma čudovito kožo (še P nas je pohvalila). Ga pa bom ko bo zelo mrzlo (pod 0 stopinj) po obrazku za ven namzala s kremo wind und weter (jo mam od mulerja).

Aja vreme je bil pa res čudovit. Upam, da se ne bo preveč pokvaril.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 2179
23.11.2009 20:13:16   
Joob
Bepanten, uporabljam za obraz, če ima suho kožo, če se popraska,...
Za ritko uporabljam hladilno kremo z mandljevim oljem, ki se jo dobi v Mercatorju...
Sudocrem, pa sem uporabljala ko je imel vneto kožo na jajčkih.

Lindi, tako kot ti je že predhodnjica napisala, se koža čisti...in za to ne rabiš z nobeno kremo mazat obrazka...
Mogoče tamalemu ne pašejo jajca in mlečni izdelki. Jaz sem pila mleko brez laktoze in je pomagalo. Testenine pa sem imela vedno brez jajc. Ampak povem ti tole...če se boš fuuuul pazila kaj jesti in kaj ne...bo tamali ful revež ko bos uvajala GH...tako, da sem in tja se komot pregrešiš. Moja soseda, se je ful pazila, ni jedla nobenega sadja, ni pila jabolčnih sokov, nič mleka...zdaj so pa prišli na GH je pa tamali tak revež ima take krče, da do sape ne pride. Tako, da kar naj se poooočasi navadi da bo v melku ki si ga boš izžrpala, tudi kaka cvetača, grah,...ampak res počasi.

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 2180
23.11.2009 20:22:13   
LINDI
Ja take pikice so,dobro,da vas imam,ker drugače ne vem,koga bi vprašala za nasvet....sem vsem zelo hvaležna.Zdaj upam,da Timej zaspi,se že cel dan nekaj matra,zaspat pa ne...Mene pa tudi cel dan glava boli za znoret sploh me ne neha.JOOB te tvjoe kapljice zelo pomagajo,a te si v avstriji dobila,a to v lekarni brez recepta...

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 2181
23.11.2009 20:24:59   
LINDI
Aja,saj si rekla 1x na dan takrat,ko je hudo tri kapljice v mleko,a ne...ja,potem najboljše,da vsak dan počasi eno vrsto hrane,ja,2 dni nisem nič mleka,jajc sploh še nisem,razen tako v testeninah...pa je boljše...so krajšim krči in manjši,oz.manj močni.

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2182
23.11.2009 21:17:40   
Joob
Lindi, doziranje je do 3krat na dan po 3 - 6 kapljic.
Ce se mu naprimer krcki zacnejo ob 6ih, mu das prvo "dozico" takoj ko se krcki zacnejo...pol pa magar se tam nekje vmes...npr ob pol 8 oz po potrebi...Se pa kapljice dobijo brez recepta...če jih boste ponucali, imam doma še ene Babynos, mislim, da so še neuporabljene...tako, da ce bos rabila...povej!user posted image

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 2183
24.11.2009 9:34:40   
LINDI
Saj si mi vse že razložila,ampak včasih sem čisto raztresena...fino,ampak tiste bom pa plačala,ti sporoči,ko bo zmanjkovalo,zlata si.user posted image Moj pikec panča,danes je celo nekaj vlekel pri meni,ampak kaj,ko se potem crklja,ko ima dosti hoče pa flašo,pa mami ni več zanimiva en lumpek jeuser posted image

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 2184
24.11.2009 10:12:51   
tassika
Ojla punce, mi imamo pa pestro, včeraj mi je 3x bruhala, danes spet. A je možno, da bruha po kapljicah sab simpleks, ker vmes ko ji jih ne dam je ok, danes zjutraj jih je dobila, se najedla in čez 1uro bruhala. Drugače pa ni nič drugačna, vročine nima, edino malo jokca ampak pomoje od tega, ker jo kaj tišči v želodčku. Ah pestro imamo, sam da nam ni dolgčas.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2185
24.11.2009 10:44:35   
baby28

Ojla ta frišne mamice!

Vidim, da imate kr pestro. Ah nič se sekirat.
Vsak otročk ima svoje fore. hihi

Lindi - jej ribe, so full dobre za otročkovo črevesje, da se
hitrejš okrepi in razvije, palačinke s skuto, testenine s hrenovko,
pečen krompirček in purana, ah dej dej, sej ne rabiš full komplicirat,
meso pa moraš jest zaradi vitaminčkov
Bownova terapija - jaz sem hodila za sebe, pa so mamice res nosile
fantičke, ker jim nobene kapljice niso pamagale in ker so neprastano jokal,
tako da ti kr poskusi najprej s hrano in veliko tekočine, vmes si pomagaj s
kapljicami in jih dajej kr redno, ne spuščaj dnevov, ker se potem
pojavijo v hujši obliki

tassika - kako to, da ti daješ sab simplex kapljice, a ima tvoja Zoja
krčke, al kako?
Ja lahko bruha,prav po tem, dej ne ji dat, pa rajši zamenjaj s kakšnimi
drugimi, ker tako slabo vplivajo na črevesje. Tudi ena moja prijateljica
ko ima fanta mu je dajala te kapljice, samo potem jih je opustila zaradi
hudega bruhanja. So mu preveč dražle črevesje.

Upam, da se kej dobimo na kavi in še kakšno rečemo.
A ne?
Lahko bi midve z lindi prišle peš do domžal, ve ostale pa
naslednjič do Jurčka, če vam ni preveč dolgo:

Slonček - superca za tvojga fantiča, ker tako pridno raste.
Tudi mi smo imeli prehlajeno v soboto eno učko, pa smo jo
čistli z fiziološko in v nedeljo ne duha ne sluha o prehladu.
je pa celo soboto tekel ven iz Haninega učka tak gnojček, da
sploh nisem mogla verjet.
A zdej smo že ok.
Škoda, ker nism prav čas vidla tvoj link za copatke, morem pa rečt
da so vsake po sebej hude, da bi kr vse imeli, a ne?

Bom jih pa naročila posebej.

Fajn se mejte, pa upam,da se dobimo na enem čveku zdej ko je
še sonček, da mal povozičkamo.

lp
user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2186
24.11.2009 10:47:58   
baby28

kremice za obraz -
Jaz sem Hano namazala samo takrat ko je zunaj bilo full hladno,
da se ji koža preveč ne izkuši, drugače jo pa nič ne mažem.
Uporabljala sem čisto nevrtalno kremo, pa je blo vse ok.

Kar se tiče pa mozoljčkov, tudi jaz mislim da se koža čisti, in da jih TImej
ni dobil od kreme. Naša Hana je tudi imela kr nekej mozoljčkov, pa mi je
patronažna svetovala, da naj na palčko nakapam alkohol in ji ga vrtem v
mozoljček in jih je še v istem dnevu izgubila in ni ne sledu o njih.
Mozolčkov pa ne smemo stiskat.

no če se še kej spomnim pa bom napisala.
lep sonuser posted image čen dan.

(odgovor članu baby28)
Neposredna povezava do sporočila: 2187
24.11.2009 10:53:07   
tassika
Baby hvala, se mi je kar zdelo, da je možno od kapljic. Ne vem če je imela krčke, samo ful se je napenjala in za kakat in za prdkat in potem sem šla v lekarno in je rekla, da sproščajo napenjanje, ampak 2 dni je bilo vse ok, zdaj pa je začela bruhat, vmes pa ko ji jih ne dam pa ne bruha, kljub temu, da veliko poje. Ma bom pila še naprej baby čaj pa malo kumine in janeža sem še dodala, včeraj sem ji po žlički dala malo čaja, pa ga je zbruhala, ampak mislim da spet zaradi kapljic.
Se bomo zmenili za kakšno kavico, midve zaenkrat še nisva ful mobilni, ker če sem zunaj je že po 2 urcah lačna in potem samo letimo domov, ker drugače je tak jok kot da že 3 dni ne bi jedlauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu baby28)
Neposredna povezava do sporočila: 2188
24.11.2009 10:53:35   
baby28

Naša Hana
je bila včeraj stara 4 mesece.
Ja človek sploh ne more verjeti, kolk
hitro čas beži in kolk hitr dojenček no naša babnca
napreduje.

Velika je 66 cm in težka 6600 g.
Ja ni kej, mamica ima dobr mlek. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdej se pa pridno pregovarja na igralni blazinici s
svojimi igračkami. Najrajši ima kravico metko. hehe

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu baby28)
Neposredna povezava do sporočila: 2189
24.11.2009 10:56:35   
baby28

tassika -

če se ti zdi, da se napenja in da ne more kakat, ti
full  priporočam da na termometer daš maslo in ji
greš čisto počasi v zadnjično odprtinico in ji jo mal dražiš
nekaj minut in boš vidla če je preveč zaprta.
To full pomaga.
Drugače pa full priporočam da ji masiraš podplatke z obema rokama
na kmal in jo daš čimvečkrat pasti kravce, al pa jo nasloniš čez svoj
koleček, tako da bo sprostila trebušček.
Sej midve z lindi sva tudi tam nekje dve ure zunaj, ker pol so otroc lačni.
heheuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2190
24.11.2009 11:39:47   
Joob
Živjo mamice in nosečke.
Ker sem si naredila zalogo adaptiranega mleka, in ker zaradi prebave uporabljamo zdaj drugo mleko, bi tega rada prodala.
Imam 1 škatljo Aptamila 900g (navaden) in 1 škatljo Aptamil Comfortmil 800g (proti napenjanju, krčkom in zaprtosti), od 0 do 6 mesecev. (13 evr za komad). Aja, obadva sta kupljena v Mullerjuuser posted image .

< Sporočilo je popravil Joob -- 24.11.2009 11:40:34 >

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 2191
24.11.2009 11:45:53   
Joob
Tassika, pa doziraš tik pred jedjo? Ker smo jih mi tudi prakticirali in nas je farmacevtka opozorila na to, da lahko pride do bruhanja, če jih ne doziraš pred hranjenjem.
Ne vem, mi nismo imeli nobenih problemov...no razen tega, da nam niso nič pomagale.user posted image

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 2192
24.11.2009 18:27:44   
LINDI
 BABY hvala za jedilnikuser posted image itak si mi to že vse povedala,pa bi jaz kar še nekaj a neuser posted image ,Timej je ful dober s tisto kapicouser posted image ga je stric že slikal...še malo pa greva v trgovinouser posted image komaj čakam,da nabavim robo za v hladilnik.

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 2193
24.11.2009 22:32:04   
LINDI
Evo hladilnik polnuser posted image dobrot,mami utrujena,mali čisto pri luftu...mami črpa oči ga fila z dudouser posted image

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2194
25.11.2009 8:42:22   
slonček1
Jutro!

Evo spet en lep sončen dan :sm_sun:. Ga bo treba fajn izkoristit.

Sva bla včeri pri P in na srečo se na plučkih nič ne sliši. Ma jaz res sovražim te prehlade user posted image . Zdej sam držim pesti, da starejši spet kej ne prinese iz vrtca.

Nč grem zdej na zajtrk, pol pa še kej narest. Še adventni venček mam dons namen narest.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 2195
25.11.2009 10:50:23   
LINDI
Joj kako ste pridne,vse adventne venčke delate,jaz sem pa totalno anti talent se mi zdi.Midva sva pa danes prvič skopana,je bil  zelo priden,pa še dojila sva seuser posted image Zda spet patronažna pride pri 5 mesecih,ko jo pokličem,da razloži kako naprej s hrano,pa še danes greva lahko še ven,supercauser posted image

(odgovor članu slonček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2196
25.11.2009 17:14:27   
LINDI
Danes sem prijetno utrujena,naš mišek pančka,mami pa itak ne zna brez računalnikauser posted image prvo kopanje smo dali čez,TIMEJ užival,ni nič jokal,joka itak samo takrat kadar je lačenuser posted image
BABY upam,da si mislila kaj name,ko si se sladkalauser posted image ,jaz sem jedla štruklje,mi je prav žal,ampak moram povedati,da so bile od moje mami čisto nekaj drugega,čeprav misli,da ne zna kuhatiuser posted image

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2197
27.11.2009 9:57:01   
ninčy
Hej!

Se vam po dolgem času javljam, ker vidim, da ste malo o Bownovi terapiji govorile. Res zelo pomaga - pri nas so se krči čist nehali. Je bilo pa kar hudo, sploh, ker sta dva.
G. Matjašič (številko lahko pošljem po ZS) jima je pomagal in postala sta čisto druga dojenčka. Je pa ta gospod pri nas v Domžalah (Center OZ pri Krizantu) in terapijo za dojenčke opravi zastonj. Zgubiti nimate kaj!

Štorklja je malo prehitela ... Jan in Žan sta prišla 7. 9. 2009.

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2198
27.11.2009 10:09:34   
slonček1
Tassika copatki so prišli. Zdej se pa drug teden lohk kej vidiva (sploh, če bo lepo vreme). Izračun cene ti pa na zs pošljem (če mi bo uspelo).

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 2199
27.11.2009 10:46:31   
LINDI
JA,JAZ SEM spraševala,ampak je zdaj boljše,če bo pa hujše pa definitivno grem,številko tudi imam,ker je prijateljica tam zraven v salonu dela,je pa super,da izveš kako izkušnjo.

(odgovor članu slonček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?