|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
6.11.2009 13:56:22   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: Sarchi

simonae in barika hvala vama za te vzpodbudne besede...tiste ki ne dojimo iz enega ali drugega razloga..no vsaj jaz se večkrat slabo počutim kot npr. kaka mami sem da mu niti svojega mlekca ne morem dat, pol pa AM še skoz neki bruha pa je bogec in mi je večkrat ful hudo...

tiste ki ste na AM, katerega kaj uporabljate, mi smo že na četrti varianti (aptamil, novalac, holle, sedaj bomo poskusili hipp).

user posted image

meni gre pa zelo na živce, če me kdo vpraša če dojim user posted image user posted image user posted image , to je moja osebna stvar (intimna), da nikogar ne briga, tisti bližnji pa tao vejo kako je.

Tomaž je baby love iz DM-a, pa vsake toliko imunofortis. tale baby love proizvaja ista firma kot eno drugo znano mleko alete se mi zdi, nisem pa 100%.

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
6.11.2009 14:10:39   
spela**
Sarchi Bor je Sunvalovo hrano Baby sun.Odkar jo je ima dosti manj težav z kakanjem (blato je spet tako kot takrat ko je jedel moje mleko) ,pa tudi črviči ga dosti manj.Prej je jedel Bebo.Po Aptamilu pa sva imela same težave.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
6.11.2009 14:15:07   
spela**
Aja pozabila sem povedat , da pa je trajalo vsaj dva tedna da so se težave z to hrano uredile.

(odgovor članu spela**)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
6.11.2009 14:29:52   
Pupček
Špela, včeraj, ko sem Luano masirala, sem se spomnila na vaše učke user posted image .

Glede unetih učk, mi je patronažna svetovala, naj Luano nežno (s palcem) masiram med učkam , torej na vrhu noska, da se nebi solzevodi mašili. No, jaz vsakokrat začnem masirat na tem delu in Luani ful paše in se umiri, nato nadaljujem čelo, obraz, vrat, rokice, trebuh, noge, hrbet (včasih ga spustim).user posted image

(odgovor članu spela**)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
6.11.2009 14:37:33   
dreja79
Evo, pridelala sem si 38,1 stopinj vročine!!!!!

Nisem je imel že 17 let, a zdaj ko imam doma dojenčka, ki je odvisen samo od mene, pa takole zbolim.

Upam, da ni gripa, čeprav me bolijo vse mišice in sem čist švoh. Grem počivat, dokler Matic še spi user posted image user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
6.11.2009 14:39:40   
Dulsineya
Sarchi Bor je Sunvalovo hrano Baby sun.Odkar jo je ima dosti manj težav z kakanjem (blato je spet tako kot takrat ko je jedel moje mleko) ,pa tudi črviči ga dosti manj.Prej je jedel Bebo.Po Aptamilu pa sva imela same težave.

To se pa strinjam, ker Lili večinoma dajem moje mleko po steklenički, ji dodam samo kak obrok ali 2 dnevno in to BabySun in tudi Lili manj črviči po njem, pa smo prej sprobali res tudi vse kar si Sarchi ti napisala in je bilo vse isti šit...nekomu pač paše Novalac ali Aptamil, Alette...ni vsako AM za vsakogar, treba je res sprobat pravim jaz in nam k sreči uspeva z BabySun, sem si pred parimi dnevi glih zalogo naredila in so mi jih s hitro pošto dostavili, pa še vzorčke nekih kašic za kasneje so mi dali. Med njimi tudi neki riževo kašico za katero sicer piše, da je po 4. mesecu ali po potrebi po 2. TEDNU z več mleka?

Pa še 1x glede dojenja: ne se sekirat!!!user posted image če je je, če ni ni in ne gre drugače. Jaz imam tudi en dan več drugi dan manj mleka, pa pošlušam včasih dobronamerne? nasvete naj jo čimveč pristavljam, rezultat - nič več mleka nimam pa če mi po cel dan visi na joški. Zdej jo pa pristavljam in si črpam, kar je včasih dovolj, včasih ne in dobi AM in to še to, ki ne smrdi in ji ne povzroča krčev in moja pupika je sita in zadovoljna in to je pri vsehuser posted image najbolj važno! Pa nehajmo že 1x s temi debatami kaj je dobro, priporočljivo in zdravo za vse naše user posted image , ker to vse vemo in ne poznam mame, ki bi delala kontra temu! Samo slabe volje smo tiste, ki nam dojenje pač ne uspeva delno ali v celoti in kljubvsemu delamo vse kar je v naši moči!user posted image user posted image user posted image

Lili 16.8.2009 in Zoja 4.3.2011

(odgovor članu spela**)
Neposredna povezava do sporočila: 1231
6.11.2009 14:45:09   
Bety11
http://www.youtube.com/watch?v=Au9bNtGVr5k
user posted image user posted image

(odgovor članu Dulsineya)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
6.11.2009 15:26:14   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: dreja79

Evo, pridelala sem si 38,1 stopinj vročine!!!!!

Nisem je imel že 17 let, a zdaj ko imam doma dojenčka, ki je odvisen samo od mene, pa takole zbolim.

Upam, da ni gripa, čeprav me bolijo vse mišice in sem čist švoh. Grem počivat, dokler Matic še spi user posted image user posted image

Meni se je podobno godilo med 5 in 6 tednom po porodu. Mišice so me sicer minimalno bolele, skoraj nič, vročina pa do 39,5. Je bilo po treh dneh boljše. Srečno!

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
6.11.2009 16:27:45   
Bety11
////////////

forum Dojenje///MON/// nasvet za danes, jutri....

Draga Tanita,
imate zdravega, zadovoljnega dojenčka, ki lepo napreduje. Njegova edina &raquo;napaka je to, da se doji na dve uri. Hm, vedite, da je to &raquo;napaka&laquo; izrecno le v naši na tri ure orientirani družbi. In te famozne tri ure tako ali tako izhajajo za steklenično hranjenje, za dojene otročke pa NE VELJAJO. Pika. Velika večina dojenčkov na tem svetu se doji (uf, sedaj le boste pa hudo začudeni) povprečno vsakih 20 minut. In sami pravite, da imate težave, če ste poskušali razmak med podojema podaljšati. Ali mine dve uri med začetki hranjenj ali dve uri med koncem prvega in začetkom drugega hranjenja? Ker, če se dojenček doji 45 minut, je to bistvena razlika, kajne?

Prosite me za nasvet, ker vas skrbi, da nekaj delate narobe. Podobno vprašanje je bilo tukaj na forumu nekaj dni nazaj. Ko sem pozvala druge mamice, da povedo svojo izkušnjo, na kakšen način so podaljšale čas med obroki, se ni odzvala niti ena sama. Morda zato, ker sem prepovedala naslednje odgovore &raquo;pusti ga jokati&laquo;, &raquo;dajte mu dudo&laquo; ali &raquo;dajte mu stekleničko s prilagojenim mlekom&laquo; ?

Velika večina svežih mamic opisuje življenje z dojenčkov v prvih mesecih z izrazi, ki vsebujejo pojme kot so nepredvidljivo, popolno prevzetost, pomanjkanje časa, ipd. Kakšen je vaš dojenček pa ni toliko odvisno od vzpostavljenega reda ali bolje rečeno rutine, ampak od njegovega temperamenta. In če se vaš dojenček odloči, da bi se dojil, se hoče dojiti TAKOJ. Predstavljajte si tole takole: takoj ko se rodi vaš dojenček, vam reče: &raquo;Živjo mami in oči. Blagoslovljena sta z nadpovprečnim dojenčkom &#8211; pogosto se dojim, nič ne spim in vse hočem takoj. In zato potrebujem več starševstva več vajine volje in več vajine energije. Če mi jo bosta dala in posvetila, se bomo dobro razumeli. Če pa ne, bomo imeli vsi težave&laquo;. He, he, ... bi bilo precej lažje, ko bi se z njim lahko pametno pogovorili, kajne?

Nekateri otroci se po porodu kaj hitro prilagodijo in so t.i. &raquo;pridni&laquo; dojenčki. Redno jedo in spijo, ko so budni, so zadovoljni, skoraj do ure natančno kakajo in so nasploh mamino veselje in ponos. Jupi, mi smo supertruper starši! Ali mislite, da potem starši, ki nimajo takšnega otroka (ki je ponavadi sosedov) niso dobri starši ali da delajo kaj narobe? Zagotovo ne, le dojenček je drugačen. Zato je pomembno, da se starši z otrokom ujamejo nekje na sredi poti in se prilagodijo temperamentu dojenčka in dojenčkovim potrebam. In le je mamica preutrujena, izčrpana &#8211; to vsekakor ni dobro. Mame smo že po naravi osebe, ki dajemo, se razdajamo in ker kar naprej dajemo &#8211; smo včasih zato popolnoma izpraznjene. Večkrat slišim mamice, ki pravijo: &raquo;moj dojenček me tako zelo zaposluje, da se nimam časa niti stuširati&laquo;. Najbolje, da si na zrcalo v kopalnici obesite napis: &raquo;Dojenček potrebuje zadovoljno in spočito mamico!&laquo;

Kljub temu, da imate sedaj občutek, da samo dajete in dajete, se zavedajte, da vas otrok uči umetnosti starševstva.Tukaj bi zdajle ustrezal še tisti, zoprni rek: &raquo;majhni otroci, majhne skrbi itd...&laquo; ampak joj, saj nočem pridigati. Se opravičujem, če me je malo zaneslo.

Najbolje bo, da naštejem bolj konkretne nasvete:
1. čez dan, ko želite podaljšati premor med dojenji nosite otroka ob sebi, v ruti,s lingu, štorklji ali kengurujčku. Otrok se bo tako naužil vaše bližine in bo zadovoljen.
2. Počivajte skupaj z otrokom. Posoda v koritu bo že počakala. Tudi vi potrebujete počitek, da si napolnite svoje baterije.
3. Obvezno vsak dan telovadite. Položite dojenčka v sling ali voziček in pojdite na dolg, hiter sprehod.
4. Najemite gospodinjsko pomoč ali angažirajte mame, tete, babice.
5. Rezervirajte si dragocen čas samo zase. Če se vi počutite dobro in ste izponjeni, boste bolj zadovoljna mamica.
6. Zavedajte se, da to obdobje zelo hitro mine. kot bi mignil boste upihnili prvo svečko in takrat vam bo žal, kje je tisti majhen dojenček, ki je bil najbolj zadovoljen v vašem naročju (ko bo že desetič plezal na visoko omaro).

Gosta hrana,Tanita, pri štirih mesecih? Kaj naj mu ponudite?

Takole vam bom rekla: Svetovna zdravstvena organizacija WHO (World Health Organisation)*, UNICEF, Ameriška pediatrična akademija APA (The American Academy of Pediatrics Comittee), LLLI in številne druge strokovne organizacije priporočajo dojenje ali zalivanje s prilagojenimi mlečnimi nadomestki najmanj prvih šest mesecev.

* organizacija WHO je 2. aprila 2001 izdala poročilo svojih izvedencev. Strokovnjaki so sistematično pregledovali znanstveno literaturo, katerih raziskave so primerjale polno dojenje do 4-6 meseca starosti in polno dojenje polnih 6 mesecev. Opazovali so različne faktorje: pri dojenčkih - rast, stanje železa, obolevnost, atopične bolezni (alergije) in motorični razvoj; pri materah - poporodno izgubo teže in amenorejo (odsotnost menstruacije). Raziskave in skrbna opazovanja so pokazale, da polno dojenje najmanj 6 mesecev izrazito pripomore k manjšemu številu okužb prebavil in drisk, manjši obolevnosti otrok, daljši laktacijski amenoreji (odsotnosti menstruacije) pri materah in hitrejši izgubi teže mater po porodu. Tako WHO izrecno priporoča polno dojenje najmanj 6 mesecev.

Ali so vsi otroci pripravljeni na gosto hrano točno pri 6. mesecih? Seveda ne, nekateri otroci malce prej, nekateri celo mesec ali dva kasneje. Ne glejte na koledar, ampak opazujte svojega otroka. Kdaj je pravi čas za uvajanje goste hrane, nam bo povedal otrok sam, z določenimi znaki. Tudi če je otrok mlajši od šest mesecev in je "osvojil" nekatere znake za pripravljenost na gosto hrano, nikar ne hitite. Zdrav dojenček, ki je "zrel" za gosto hrano, naj bi:
- samostojno in dobro sedel
- imel razvito koordinacijo roke-usta
- izgubljal izrazit refleks izplazenja jezička, ki je potreben za sesanje
- otrokova prebavila so že dovolj zrela za sprejem druge hrane (nezrelost vidimo tako, da otrok izloča cele koščke neprebavljene hrane)
- je sposoben hrano prežvečiti in pogoltniti
- dobiva ali že ima zobe in ima veliko željo po žvečenju
- kaže izrazito zanimanje za hrano na krožnikih družinskih članov in grabi hrano z njih
- nenadno povečanje števila podojev (ki nimajo vzroka v bolezni, zobenju, poskokih v rasti ali zaradi spremembe običajnega načina življenja v družini)

Ko nam dojenček z zgoraj naštetimi znaki pokaže, da je čas za začetek goste hrane, se starši nato vprašamo: kako? Pomembno je, da na začetku:
- otroku predstavimo naenkrat samo eno živilo
- prva živila mu predstavimo v zelo majhni količini (žličko ali dve), četudi je otroku hrana zelo všeč in bi vidno rad pojedel več
- ko mu predstavimo drugo živilo, naj prvo živilo uživa najmanj en teden (zato, da lahko takoj ugotovimo morebitne vzroke alergijske reakcije na določena živila)

V različnih deželah, v različnih kulturah so priporočila, s katero hrano naj najprej začnemo, zelo razlikujejo. Od priporočil, da začnemo s pretlačenimi bananami, surovim, pretlačenim avokadom, skuhanim ali pečenim (sladkim) krompirjem do priporočil, da začnemo s sadnimi sokovi ter priporočil, da začnemo z žitaricami (riževimi kosmiči. Nato sledijo po vrstnem redu uvajanja še sveža sadje in zelenjava, meso, ribe, žitne jedi,&#8230;

p.s. prva gosta hrana našega najmlajšega je bil pečen krompir, ki ga je ukradel očku iz krožnika, ko je sedel z nami za mizo.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1234
6.11.2009 16:44:29   
litlleMiss
Pozdravljene!

Berem redno, ampak mi zmanjka časa da bi kaj napisala, kakor večini user posted image

20. oktobra smo imeli 2. sistematski pregled, Tia je bila takrat velika 55 cm in težka 4380 g, zdaj pa nebi vedla koliko je user posted image . Še vedno se polno dojima, HB..mi je prav hudo ko berem kakšne probleme imate ene. user posted image Ampak tudi če nemorete dojiti ste vseeno vredu mamice, zato se ne sekirajte. Otroci bojo zrastli pač na AM, glavno je da rastejouser posted image
Tia je na joški od 5-10 min, 10 min je res maksimum, pa se na mesec zredi okrog 800-900 g.

Ena (pozabla sem katera) je napisala da ji otrok v posteljici zleze..sem se eno jutro zbudla ker se je začela dušit oz hlastat za zrakom in jo najdem tako

user posted image

si mislim, ki te je?..dvignem odejo

user posted image

aha tu je user posted image user posted image user posted image user posted image mogla sem jo slikatuser posted image

tukaj pa z atijom aviončeka vozita

user posted image

ta pa je nastala pred 10 min

user posted image

toliko da se javim malo..uživajte

pa še to..vsi septemberčki so PREKRASNI user posted image user posted image

bai

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
6.11.2009 17:16:28   
aromaja

tiste ki ste na AM, katerega kaj uporabljate, mi smo že na četrti varianti (aptamil, novalac, holle, sedaj bomo poskusili hipp).

Najprej ja dobivala Aptamil, potem Bebo od Nestleja, zdaj Bio Hipp mleko, naslednje bo Babylove. Do sedaj je vse v redu prenašala. Je pa zdaj, odkar je zarad zavračanja dojke bolj na AM, njena kakica bolj smrdljiva in pastozna. Bleks user posted image

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1236
6.11.2009 17:23:41   
baby blue
littleMiss sem jst svojo tudi že parkrat v takem položaju zalotila... Še dobro da so posteljice tako široke... Je pa prav fletkana...

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
6.11.2009 18:21:00   
Tanik
Dober večer,

veselka, je tamala ful lušna kako se zabava. jaz tudi razmišljam o nakupu ležalnika.

da poročam o pregledu. se je zredil 1200 g in zrasel 5 cm, pa ga je zdravnica pohvalila, nisem nič slabega slišala, da bi preveč jedel. rekla je da otrok mora jest in ne sme biti lačen. je vse OK in imamo pregled čez en mesec.

glede dojenja ali AM pa se jaz kaj dosti ne sekiram, pač dam ga na prsi, ali je ali se crklja in dam mu še AM da je sit. jaz sem zgleda fenomen, vsaj vsi se čudijo, ker imam mleko šele zvečer , zjutraj ga nimam. imamo pa Aptamil, navadnega in tistega proti krčem, pa kot kaže pomaga.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1238
6.11.2009 18:58:45   
polari
Dober večer....

Glede dojenja in AM nimam jaz nič pametnega za dodat, itak ste že vse ve napisale............midva se še dojiva, jaz se res probam sprostit in ne razmišljam več, če imam dovolj mleka al ne.....pa nama gre komot zaenkrat.....res pa je, da se ne počutim, da bi pa ga imela res ogromno......bomo videli, kak bo šlo.....

Mi se malo popravljamo pri nočnem spanju....smo že prešli iz 2-ur na 3-urna zbujanja.....zaspimo okrog pol desetih in se zbujamo ob 0.30 ali celo 1.30, pa ob 4.30 , ob 6h smo pa obvezno pokonci, se še najemo, razvijemo in brcamoooooooo, pa pogovarjamo se, dokler mali ne postane zaspan, ponavadi po pol ure, in zaspi nazaj do 8h ali 9h. user posted image

Danes je bil čez dan fuul pokonci, skoraj nič ni spal, zdaj zvečer je za kake 2 uri zaspal......neki tečko je danes user posted image

veselka, res je lušna ta Aurora!!! user posted image user posted image jaz našega tudi malo snemam, ko se recimo zjutraj pogovarja....user posted image

Še vedno pa imamo tekoče kakanje...P mi je rekla, naj jaz malo prehrano spremenim in sem trenutno na bananah in rižu, pa čimmanj sladkega itd....pa bomo vidli, kako bo....

Uživajte z malimi!

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 1239
6.11.2009 19:42:36   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: aromaja

Najprej ja dobivala Aptamil, potem Bebo od Nestleja, zdaj Bio Hipp mleko, naslednje bo Babylove. Do sedaj je vse v redu prenašala. Je pa zdaj, odkar je zarad zavračanja dojke bolj na AM, njena kakica bolj smrdljiva in pastozna. Bleks user posted image

najprej aptamil, potem 1 rundo holle, zdej pa baby sun.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
6.11.2009 21:18:09   
jpnincy

Moj Žan že od samega začetka je Novalac 1, po njem ga ne zvija, mogoče samo tu in tam malo, zato mu še nisem menjala AM, ker se mi zdi nesmiselno menjavat, če mu ta paše. Res pa je, da je zelo draguser posted image , sam ga zdaj dobivam iz Avstrije kjer dobim za popolnoma isto ceno 800g, pri nas pa je v piksni 400g.

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
7.11.2009 5:17:34   
anitka7
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

da pokažem spet mojo rožico, kako se igra... se kr topim, ko jo gledam in moram delit z vami user posted image

http://www.youtube.com/watch?v=TvrtTtKpojw

Veselka kolk uživa pa ful je cortna user posted image
p.s. maš fuuul lep ležalnik user posted image če prov vidm je roza in zelen,mi mamo tud tazga sam da je rdeč in svetlo modr user posted image

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
7.11.2009 5:39:08   
anitka7
IZVIRNO SPOROČILO: tažana

IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

Anitka: Jap, prav imaš. Ti si tudi, a ne?

ja tažana ,tudi jaz. S kje pa si oz kje delaš,če ni skrivnost. Jaz delam v Lj.
Včasih, ko tle berem razne forume še posebej une o vrtcih, se počutim kr mal ogroženo...user posted image

V Tržiču user posted image .

ne vem zakaj sem mela filing da bližje Lj....user posted image

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
7.11.2009 8:29:14   
Pupček
Jutro!

Anitka, vi pa zelo zgodaj vstajateuser posted image .

jaz tudi razmišljam o nakupu ležalnika. na čem pa imate ta ležalnik? a imate otročke cel dan not? kako to gre?

Jaz imam Luano čez dan v dnevni na kavču na igralni podlagi, nekaj časa jo bom še lahko tako imela, pol ko se bo začela bolj premikat pa ne in bi prav prišel ta ležalnik.

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
7.11.2009 8:30:29   
tažana

Anitka: Jap, prav imaš. Ti si tudi, a ne?

ja tažana ,tudi jaz. S kje pa si oz kje delaš,če ni skrivnost. Jaz delam v Lj.
Včasih, ko tle berem razne forume še posebej une o vrtcih, se počutim kr mal ogroženo...user posted image

V Tržiču user posted image .

ne vem zakaj sem mela filing da bližje Lj....user posted image

Saj mogoče se pa poznava pa še ne veva user posted image . Mogoče sva bili pa sošolke user posted image .

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
7.11.2009 10:02:16   
baby blue
Jutro jutro

Ravno pijem kakav ker moja lutkica spi user posted image user posted image Se je zbudila ob 8-ih sva se podojile in previle pa glavo sem ji umila pa z oljem namazala da se bomo že končno teh temenc znebili... Še dobr da jih ima vedno manj... user posted image user posted image

Čez dan imam Lano v ležalniku na postelji ali pa na igralnem otoku ki ga postavim kar na posteljo...

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 1246
7.11.2009 10:51:59   
eva Ana
baby blue tud mi se ukvarjamo s temenci, sem ji ravnokar glavico, kr v umivalniku pod tekočo vodo umila, sčesala in spet namazala...upam, da se tega čim prej znebimo!

Naša pupa je prava asica, ona bi spala samo ZUNAJ NA ZRAKU! Je včeraj deževalo...sem jo poskušala noter uspavat, pa ni šlo.....in potem ......jo spakiram v voziček in grema na sprehod...in....mala je spala 5 ur, ko topek. In vedno, ko je od zunaj spi 4 ure in še več!!! Kaj bomo delali pozim?????

A še ima katera tak "problem"?user posted image

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
7.11.2009 10:59:52   
jullie
IZVIRNO SPOROČILO: Pupček

Jutro!

Anitka, vi pa zelo zgodaj vstajateuser posted image .

jaz tudi razmišljam o nakupu ležalnika. na čem pa imate ta ležalnik? a imate otročke cel dan not? kako to gre?

Jaz imam Luano čez dan v dnevni na kavču na igralni podlagi, nekaj časa jo bom še lahko tako imela, pol ko se bo začela bolj premikat pa ne in bi prav prišel ta ležalnik.

..js jo imam kar dosti v ležalniku, ker ga imam v spodnji etaži pri mami (kjer se največ zadržujem) ..če sva pa na vrhu je pa na sedežni ali pa v posteljici...
..letos bo ležalnik kar izkoriščen, lani tamali ni hotel biti v njem user posted image  ..igralne podloge nimam in je niti ne bom imela, ker mi trenutno ne pride v poštev zaradi sina.. bi bila Karla skoz v nevarnosti na tleh user posted image

Eva Ana... pozimi boš tudi vozičkala user posted image  .. pajac, pa dekica in ven na luft... sej ne bo tako mrzlo, da bi bil vesčas minus zunaj...

(odgovor članu Pupček)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
7.11.2009 11:01:04   
tulpek
V album sem dala nekaj slik našega srčka, omejeno pa imam na prijatelje. tiste, ki mi je stran sama predlagala, sem že dodala, ostale še ne, tak da me dodajte same, če bi videle še kakšnega user posted image . So pa enake slike, kot ns fb, tak da če ste jih videle tam, ne bo nič novega user posted image

gremo na sprehod, preden se vlijeuser posted image

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
7.11.2009 11:35:29   
Pupček
Tulpek, luštne slikceuser posted image .

Danes naj ne bi bilo padavin. Taka je bila napoveduser posted image .

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.