aromaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11 Pozdravljene! Kako se hrani otrok z umetno hrano pa vam ne bi znala nič komentirati, ker nimam izkušenj s tem. Jaz se vedno ravnam po kmečki pameti....Narava je ustvarila nas in ne mi naravo....Zato ji vedno dam prav..... Pa še Pušenjakove besede glede ciganke in dojenja upoštevam....Ni treba nič preveč razmišljati...Samo živi normalno, pojej normalne obroke in redno, živi umirjeno žilvljenje.....pa bo mleka dovolj .... Pred dojenjem svetujem vedno spiti kozarec ali dva tekočine....in ko malček prime dojko, ona začne špricati toplo tekočino....Jaz imam problem, ker tako hitro in v velikih količinah teče, da se mu vedno zaletava..... to mi gre tudi na živce in včasih bradavico malo stisnem, da teče bolj počasi..... Prehrana....hmmm....kompoti, juhice, mlečni riži, kosmiči in mleti sezam(ki je bogat s kalcijem!!!)....... Ješpren je tudi znana hrana za mleko.....skratka, čimveč tekoče hrane..... Moj Damjan je zdaj tako velik, da spije tudi dosti in čez noč se mi ne zbuja več....mene pa mleko zbudi in me vse boli, teče.....Potem, ko zjutraj se podoji, kar pade v sanje... Materino mleko ni samo hrana.....vsebuje nujno potrebno zaščito proti skoraj vsem boleznim, ki bi lahko škodile otroku....Zato ni važno koliko se otrok podoji....tudi ena žlička tega mleka na dan je koristna.... Da o psihološkem učinku in vplivu ne govorimo.....varnost, ljubezen, toplina...... Če bi jaz dodajala AM bi joškice imela za tolažbo, namesto dude....vedno bi nekaj mleka spil in s tem AM dodala samo še tisto pikico obrembenih snovi, ki ji manjkajo..... Pa priporočačjo dojenje 6 mesecev...samo dojenje........To naj bi bilo dovolj..... LP Vse lepo in prav, ampak lahko je bit pameten, če nimaš take izkušnje, kot jo imam jaz in še kakšna druga s foruma. Jaz sem bila stoprocentna da bom polno iz brez težav dojila. Niti pod razno nisem upoštevala možnosti da temu ne bo tako ("dojenje je pa ja najbolj naravna stvar"). Potem sem pa že v P doživela mrzel tuš, ko mleka ni bilo od nikoder, mala je imela močan sesalni refleks, pri enem mukotrpnem dolgem podoju, ob katerem sem si še sama stiskala prsi, je pa pridobila reci in piši 5ml. Mleko je prišlo drugi dan po prihodu iz P. Do takrat je bila na flaški, valda je ne bom pustila tuleče od lakote?! Tudi ko je mleko prišlo, ni brizgalo iz dojk, moj izcejalni refleks je zelo slab in če sem hotla, da je dobila vse mleko, sem morala pomagat s kompresijo. Popila je vse iz obeh dojk, ko pa je le še kapljalo, ni hotela več, ampak je jokala, dokler ni dobila dodatka. Z uporabo syntocinon spreja sem uspela 1 teden polno dojit, potem je bilo treba spet dodajat. Pogosto pristavljanje ni pomagalo, ker mala ni hotela sesat praktično prazne dojke in se je drla. Sesala je le, dokler je teklo. Zdaj mi po tanovem zaradi sesalne zmede dojko povsem zavrača in jaz ko budala črpam in mešetarim z AM in MM, vse se vrti okoli tega. Ponujam dojko, ona kriči in se upira, jaz jo silim, ona se dere še bolj...Joške za tolažbo niti pod razno ne želi in ne sprejme! Pa sem pila in še vedno pijem čaj za dojenje, veliko tekočine, super prehrana, masaža dojk, tametil, syntocinon, sns, ni da ni, i did it all. In me potem pogreje tako brezobzirno nakladanje o pušenjaku in cigankah iz ust nekoga, ki pač take izkušnje z slabo vzpostavljenim dojenjem nima. Taki posti so fajn samo zato, da se npr. jaz, ki mi ne gre vse tko rožnato, počutim ko en kup dreka, totalno nesposobna mati...To res rabim ja, tak način pisanja. Bety, te spoštujem in vse in super, da gre tebi tko fajn in oh in sploh ti teče vse kopo maslo, blagor se ti, ampak ne gre vsem tako in za to nismo krive same in naša nesproščenost in kompliciranje...amapk pač zmes več dejavnikov. In se same sekiramo dovolj. Ne rabimo še od drugih "potrditve", da smo neuspešne.
< Sporočilo je popravil aromaja -- 6.11.2009 9:46:46 >
|