|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
6.11.2009 8:42:39   
Tanik
Dobro jutro,

mi pa še kar ponoči ne spimo, se zbuja, ampak saj počasi bo.
danes pa imamo prvi pregled popoldne, me prav zanima kako velik je že zrasel naš fant. poročam kako je bilo.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
6.11.2009 8:42:52   
barika
Jutro

Veselka, moj je pa včeraj cel dan spal, od 20 pa do pol enih zjutraj je bil pa smejko in smehec (pa vmes še en "napad" krčev)user posted image
jaz sem pa šla stanovanje ob enajstih zvečer pucatuser posted image

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 1202
6.11.2009 8:49:30   
Bety11
Pozdravljene!user posted image

Kako se hrani otrok z umetno hrano pa vam ne bi znala nič komentirati, ker nimam izkušenj s tem.user posted image

Jaz se vedno ravnam po kmečki pameti....Narava je ustvarila nas in ne mi naravo....Zato ji vedno dam prav.....
Pa še Pušenjakove besede glede ciganke in dojenja upoštevam....Ni treba nič preveč razmišljati...Samo živi normalno, pojej normalne obroke in redno, živi umirjeno žilvljenje.....pa bo mleka dovolj ....

Pred dojenjem svetujem vedno spiti kozarec ali dva tekočine....in ko malček prime dojko, ona začne špricati toplo tekočino....Jaz imam problem, ker tako hitro in v velikih količinah teče, da se mu vedno zaletava..... to mi gre tudi na živce in včasih bradavico malo stisnem, da teče bolj počasi.....

Prehrana....hmmm....kompoti, juhice, mlečni riži, kosmiči in mleti sezam(ki je bogat s kalcijem!!!)....... Ješpren je tudi znana hrana za mleko.....skratka, čimveč tekoče hrane.....

Moj Damjan je zdaj tako velik, da spije tudi dosti in čez noč se mi ne zbuja več....mene pa mleko zbudi in me vse boli, teče.....Potem, ko zjutraj se podoji, kar pade v sanje...user posted image

Materino mleko ni samo hrana.....vsebuje nujno potrebno zaščito proti skoraj vsem boleznim, ki bi lahko škodile otroku....Zato ni važno koliko se otrok podoji....tudi ena žlička tega mleka na dan je koristna....
Da o psihološkem učinku in vplivu ne govorimo.....varnost, ljubezen, toplina......

Če bi jaz dodajala AM bi joškice imela za tolažbo, namesto dude....vedno bi nekaj mleka spil in s tem AM dodala samo še tisto pikico obrembenih snovi, ki ji manjkajo.....

Pa priporočačjo dojenje 6 mesecev...samo dojenje........To naj bi bilo dovolj.....

LP

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
6.11.2009 8:55:41   
eva Ana
Kako rešujete težavr s temenci?

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
6.11.2009 8:59:26   
barika

IZVIRNO SPOROČILO: eva Ana

mustela user posted image

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
6.11.2009 9:00:39   
Pupček
Jutro!

Jaz pojma nimam kolko Luana poje, je polno dojena. Dojim jo 8-9 krat na dan, po 5, 7, 10 min, enkrat na dan me osreči in sesa 20 min. No, jaz se trudim, da bi sesala več kot 5 min, da dobi bolj hranljivo mleko. Kot sem že poročala, se je v zadnjem mesecu zredila za le 430guser posted image in zdaj se trudim, da bi do naslednjega kontrolnega tehtanja (ga imamo v torek) prodobila vsaj 150g. Sam nevem, če nam bo ratalo. Domača tehnica nam že dobra 2 tedna kaže isto kilažo user posted image . Nevem jaz vztrajam pri dojenju in se upiram temu da bi dodajala AM.

Kolko pa naj bi se zredili na mesec? P mi je rekla, da bi morala pridobiti vsaj 750 g, na netu pa piše, da vsaj 450g. Kaj je zdaj prav user posted image . Verjetno je odvisno ali je otrok dojen ali ne, pa tudi od porodne teže-Luana je imela 2840g.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
6.11.2009 9:07:09   
jpnincy
Dobro jutro! Mi smo pa danes spaliiiiiiii....včeraj od 19.30 do 4.30 user posted image user posted image user posted image . Ko se je zjutraj zbudil sem mogla 3x na uro pogledat, če prav vidim. Nisem mogla verjet, da je 9 ur spal in to brez hrane! Pa še kopala ga nisem včeraj, niti na sprehodu ni bil, ker je bil dež.

AM: mi smo samo na AM že od samega začetka, spije mi 120ml na 3-4 ure.
Ja, Bety11 materino mleko res ni samo hrana...ampak če ga ni, ga ne moreš "scoprat". Meni je bilo (še v nosečnosti) čist samoumevno, da ko bom rodila, bom imela mleko in ga bom dojila najmanj do 6.meseca. Niti pomislila nisem, da ga ne bi. No, mleka ni bilo, v bolnici je jokal 3 dni in 3 noči, skos sem ga imela na prsih, mleka pa ni in ni bilo...jokala sem se z njim vred, ker ga ni hujšega občutka, kot da si novopečena mamica (1.otrok), otrok ti pa joka,ti mu pa nimaš kaj dat za jest...komi sem čakala da je minil še 4.dan v bolnici, da sva šla domov in BOGU HVALA ZA AM, da se je moj sin najedel!!!! Seveda sem ga doma pred vsakim obrokom še vedno pristavljala, priteklo je par kapljic, ki so se že 7 dan čist posušile in ni bilo več nič od nič iz mojih jošk (po mojem je veliko vplivala tudi moja psiha, ker sem se ful sekirala, saj sem si zelo želela dojit). To sem ti napisala samo zato, ker me je zelo stisnilo pri srcu, ko sem brala tvoj post, najbolj po zadnjem stavku - Pa priporočačjo dojenje 6 mesecev...samo dojenje........To naj bi bilo dovolj..... - žal nismo vse iste, nimamo vse istih mlečnih žlez, in moj sin bo prav tako zrasel, kot tisti otrok, ki se bo dojil 6 mesecev ali pa 3 leta. Še vedno mi je hudo, ker ga nisem in ga ne dojim, ampak kot sem napisala, žal nisem mogla mleka scoprat.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 1207
6.11.2009 9:28:44   
dolenjka
Dan user posted image

punce vem da ni opravičila da vas samo berem in ne pišem, ampak mal sem lena user posted image user posted image user posted image Sem pa že včeraj prebrala post od Pupček in še zdajle in ji moram napisat nekaj vrstic: user posted image naj bi na teden dobil najmanj 115g in očitno jih tvoja malenkost manj ker 4x 115 je 460g user posted image Jaz bi vztrajala, če je Luana OK, če ne joka in nimaš občutka da je lačna user posted image Če po dojenju ne joka in ne išče dojke, potem jaz AM nebi uvajala, ker bo potem z dojenjem samo še slabše user posted image Če se ti zdi, da bi lahko več pojedla jo raje pogosteje pristavljaj user posted image
Zakaj vse to pišem? Ker sem to dala skozi pri Tari. Totalno so me napsihirale pri P in sem že pred dojenjem razmišljala kolk bo pojedla, pa če bo dost pa kaj bo na kontrolnem tehtanju, ker sem jo mogla pogosto tja vozit.... Ne daj se jim in ne dovoli da te napsihirajo (če te že niso user posted image ). Vztrajaj, če meniš, da je Lunana zadovoljna in da lepo napreduje, tabelce niso vse user posted image , saj me tut nismo po tabelcah user posted image , no, vsaj jaz ne, sem visoko nad normativi user posted image user posted image user posted image

No in ker že ravno pišem, vam povem da mi lepo napredujemo, smo požeruhi in smo se v 1 m zredili za 1kg, pred 3 dnevi smo se doma tehtali in imamo 4820g user posted image Jemo na 3 do 4 ure, sem pa ugotovila da mu je ribezov sok, ki sem ga pila, nagajal, in zdaj sem ga ukinila. Je pa res, da se pri hrani precej pazim, samo pri sladkem mi spodrsava user posted image user posted image Spimo kar dobro, je pa ponoči len za jesti in 3x potegne in spi naprej, tko da sem ponoči uvedla dudo, ker očitno ni lačen, da ga ne navadim na kako dudlanje sredi noči po nepotrebnem user posted image

Se bom poboljšala, obljubim user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu jpnincy)
Neposredna povezava do sporočila: 1208
6.11.2009 9:33:26   
veselka
jpnincy mogoče bo za vse nas pri naslednjem user posted image kej boljše. jaz na srečo večinoma še dojim, ampak popoldne moram pa že dodat, ker podnevi enostavno ni take produkcije. in sem probala z vsem možnim povečat zadevo, od take hrane kot jo bety priporoča, enormne količine tekočine, črpanje na "prazno", non stop pristavljala malo, jo zbujala... pa je blo nič od nič. zdej tametil jem in je malo več mleka kot brez, zato vztrajam z njim. vsake toliko me malo žalost premaga, ker ne morem svoji dat svojega tolk kot želi, ker se zgodi, da zajoka na joški, ker se toliko matra gor. pa še obdobje je imela nedolgo nazaj, ko ni hotla po flaši pit. in pol je blo meni še bolj hudo. ampak, kaj nej naredim, ko sm že vse možno sprobala, pa zadeva ne funkcionira kot bi mogla. in pač dodam. domnevam, da spije kolikor še rabi. ob dojenju ji pripravim 70 ml, pa večinoma spije 50, potem pljune vn in noče več. če imam res "prazne" joške, ji dam 100, pa večinoma ne spije vsega. se pa tudi zgodi da rabo več kot 100, npr. včeraj, ko je bla cel dan budna in domnevam, da je bla pol tud bolj lačna zvečer, ker je tolk energije porabla za vse dnevno igranje.

ni vse kot pri ciganki, ker tudi ne živimo ciganskega življenja. npr. kdaj je bla ciganka nazadnje vsaj 8 ur v službi, sploh v stresni službi?

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu jpnincy)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
6.11.2009 9:43:42   
aromaja
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11

Pozdravljene!user posted image

Kako se hrani otrok z umetno hrano pa vam ne bi znala nič komentirati, ker nimam izkušenj s tem.user posted image

Jaz se vedno ravnam po kmečki pameti....Narava je ustvarila nas in ne mi naravo....Zato ji vedno dam prav.....
Pa še Pušenjakove besede glede ciganke in dojenja upoštevam....Ni treba nič preveč razmišljati...Samo živi normalno, pojej normalne obroke in redno, živi umirjeno žilvljenje.....pa bo mleka dovolj ....

Pred dojenjem svetujem vedno spiti kozarec ali dva tekočine....in ko malček prime dojko, ona začne špricati toplo tekočino....Jaz imam problem, ker tako hitro in v velikih količinah teče, da se mu vedno zaletava..... to mi gre tudi na živce in včasih bradavico malo stisnem, da teče bolj počasi.....

Prehrana....hmmm....kompoti, juhice, mlečni riži, kosmiči in mleti sezam(ki je bogat s kalcijem!!!)....... Ješpren je tudi znana hrana za mleko.....skratka, čimveč tekoče hrane.....

Moj Damjan je zdaj tako velik, da spije tudi dosti in čez noč se mi ne zbuja več....mene pa mleko zbudi in me vse boli, teče.....Potem, ko zjutraj se podoji, kar pade v sanje...user posted image

Materino mleko ni samo hrana.....vsebuje nujno potrebno zaščito proti skoraj vsem boleznim, ki bi lahko škodile otroku....Zato ni važno koliko se otrok podoji....tudi ena žlička tega mleka na dan je koristna....
Da o psihološkem učinku in vplivu ne govorimo.....varnost, ljubezen, toplina......

Če bi jaz dodajala AM bi joškice imela za tolažbo, namesto dude....vedno bi nekaj mleka spil in s tem AM dodala samo še tisto pikico obrembenih snovi, ki ji manjkajo.....

Pa priporočačjo dojenje 6 mesecev...samo dojenje........To naj bi bilo dovolj.....

LP

Vse lepo in prav, ampak lahko je bit pameten, če nimaš take izkušnje, kot jo imam  jaz in še kakšna druga s foruma. Jaz sem bila stoprocentna da bom polno iz brez težav dojila. Niti pod razno nisem upoštevala možnosti da temu ne bo tako ("dojenje je pa ja najbolj naravna stvar").
Potem sem pa že v P doživela mrzel tuš, ko mleka ni bilo od nikoder, mala je imela močan sesalni refleks, pri enem mukotrpnem dolgem podoju, ob katerem sem si še sama stiskala prsi, je pa pridobila reci in piši 5ml. Mleko je prišlo drugi dan po prihodu iz P. Do takrat je bila na flaški, valda je ne bom pustila tuleče od lakote?! Tudi ko je mleko prišlo, ni brizgalo iz dojk, moj izcejalni refleks je zelo slab in če sem hotla, da je dobila vse mleko, sem morala pomagat s kompresijo. Popila je vse iz obeh dojk, ko pa je le še kapljalo, ni hotela več, ampak je jokala, dokler ni dobila dodatka. Z uporabo syntocinon spreja sem uspela 1 teden polno dojit, potem je bilo treba spet dodajat. Pogosto pristavljanje ni pomagalo, ker mala ni hotela sesat praktično prazne dojke in se je drla. Sesala je le, dokler je teklo.

Zdaj mi po tanovem zaradi sesalne zmede dojko povsem zavrača in jaz ko budala črpam in mešetarim z AM in MM, vse se vrti okoli tega. Ponujam dojko, ona kriči in se upira, jaz jo silim, ona se dere še bolj...Joške za tolažbo niti pod razno ne želi in ne sprejme!

Pa sem pila in še vedno pijem čaj za dojenje, veliko tekočine, super prehrana, masaža dojk, tametil, syntocinon, sns, ni da ni, i did it all.

In me potem pogreje tako brezobzirno nakladanje o pušenjaku in cigankah iz ust nekoga, ki pač take izkušnje z slabo vzpostavljenim dojenjem nima. Taki posti so fajn samo zato, da se npr. jaz, ki mi ne gre vse tko rožnato, počutim ko en kup dreka, totalno nesposobna mati...To res rabim ja, tak način pisanja.

Bety, te spoštujem in vse in super, da gre tebi tko fajn in oh in sploh ti teče vse kopo maslo, blagor se ti, ampak ne gre vsem tako in za to nismo krive same in naša nesproščenost in kompliciranje...amapk pač zmes več dejavnikov. In se same sekiramo dovolj. Ne rabimo še od drugih "potrditve", da smo neuspešne.

< Sporočilo je popravil aromaja -- 6.11.2009 9:46:46 >

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
6.11.2009 9:57:31   
Bety11
user posted image user posted image Ljube moje ženske......

Moj post ni bila kritika.....le moje mnenje......user posted image ...Žal mi je, če imate probleme....

Le, da jaz vaših problemov še omenila nisem.....

Ali tudi drugače v življenju vedno želite biti popolne in vsako krivdo prevzamete na sebe???user posted image

Ljubi Bog.....

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
6.11.2009 10:00:23   
tažana
punce moje, glede dojenja:
Sama sem prvo dojila do 10 meseca in sem bila to pot prepričana, da bo enako. Ampak kot ste prebrale sem 14 dni po porodu izgubila mojo mami. prej smo 1 teden noreli na jesenice in nazaj 2x na dan. Neža je doma postala zlatenična in posledično tudi bolj lena. Torej stresa še in še. Bolj sem si govorila, da ne bom razmišljala o tem slabše je bilo user posted image . Jokala sem kar naprej in kljub temu, da so mi vsi govorili naj dodajam AM da bo vsaj sita, sem bila še vedno zelo žalostna. potem sem jo mogla navadit še na flašo, da sem lahko šla na pogreb. In tako sem ji res začela dodajat. Ko sva se dojili je trajalo tudi 1 uro ali več in to me je spravljalo ob živce. Na dan pogreba, ko sem letala sem in tja (k mami na pokopališče in k neži - ki je bila ves dan v varstvu) Sem bila čist živčna ker se Neža ni in ni najedla. user posted image
Povedati hočem to:
kljub temu, da se preprečuješ, da se ne sekiraš, to vpliva na količino mleka user posted image . In nisem dovolj pametna, da bi imela ta čustva in mojo psiho popolnoma pod kontrolo. ko sem začela razmišljat na način, da bom pač dodajala in da sem na vse skupaj začela gledat malo bolj pozitivno in seveda ko je bilo konec pogreba, je bila Neža kar naenkrat sita user posted image . Sedaj se še vedno dojiva polno in Neža že dobiva prve "šlaufe" pod vratom in na nogah user posted image . Punce moje zares se nehajte obremenjevat, ker je to najslabše user posted image . Delajte tako kot veste da je najbolje in to je to!

bety: pa tudi ni mislila nič slabega samo povedala je svoje mnenje. res pa je da je psiha močnejša od zavedanja in preko tega NE GRE!

En kup user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

za tiste, ki vas to obremenjuje user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1212
6.11.2009 10:10:01   
altaja
Važno, da naši škratki niso lačni. Jst dam, kar mam, če ni, dodam user posted image

Da sem prišla do tega sem se pa tud presekirala do amena, ampak nič več. Mali raste, je zdrav in zadovoljen, to je pa tud najbolj pomembno, a ne?

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 1213
6.11.2009 10:20:10   
veselka
da pokažem spet mojo rožico, kako se igra... se kr topim, ko jo gledam in moram delit z vami user posted image

http://www.youtube.com/watch?v=TvrtTtKpojw

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
6.11.2009 10:38:54   
baby blue
joj veselka prekrasna punčka je... Pa kako uživa ma prav na široko odprte učke...

Naša je spala vleraj od 23 pa danes do 4:30 sva se podojili in je zaspala nazaj do deverih... Pol sva se pa podojili in previli... Zdej jo previjam kar po dojenju ker se mi po dojenju vedno pokaka... Pol sva se pa malo na ležalniku igrali pa pogovarjali sedaj pa pridno spi..

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1215
6.11.2009 10:58:33   
Pupček
Dolenjka, hvala user posted image . Sej jaz tudi tako razmišljam, rabila sem potrditev. Glede na to, da je Luana vesel otrok, lepo spi in malo joka - po hranjenju nikoli, dobi z dojenjem dovolj, pač malo manj je. Ma se ne bom sekirala user posted image

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
6.11.2009 11:29:02   
dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: Pupček

Dolenjka, hvala user posted image . Sej jaz tudi tako razmišljam, rabila sem potrditev. Glede na to, da je Luana vesel otrok, lepo spi in malo joka - po hranjenju nikoli, dobi z dojenjem dovolj, pač malo manj je. Ma se ne bom sekirala user posted image

malenkost user posted image

kaj bi jaz dala za to pamet pred 20 meseci user posted image user posted image sam se nisem dala ker sem trma user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu Pupček)
Neposredna povezava do sporočila: 1217
6.11.2009 11:32:25   
jullie
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

da pokažem spet mojo rožico, kako se igra... se kr topim, ko jo gledam in moram delit z vami user posted image

http://www.youtube.com/watch?v=TvrtTtKpojw

..ful je faca tvoja mala user posted image  ...pa lep pajacek ima..je meni tudi ta padel v oči, samo ga nisem naročila..mi je zelo všeč zelena barva..

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1218
6.11.2009 11:38:19   
veselka
aja, mogoče pri Bety zmoti to, ker napiše, da tako in tako naredte, pa bo mleka dovolj... kar pa še delč ni res, za kar smo živ dokaz tiste, ki smo tako delale. pač vse to lahko pomaga, ni pa nujno. mnoge pa tega ne upoštevajo, pa nimajo problemov. vem, da je Bety dobronamerno mislila, samo izrazla se po mojem mnenju malo nerodno. tud razmišljanje Pušenjaka me ne moti. živet po njem je danes itak iluzija za večino. sej v osnovi ima prav, samo z določenimi stvarmi realnost zgreši oz. čas. pač, tud take mormo imet.

smo pač nekatere mogle malo bolj delat na predelavi našega manjka, pa mogoče še nismo povsem tega dale čez. je treba tud to razumet. pač ni lahko, ni pa za ubit se zdej.

< Sporočilo je popravil veselka -- 6.11.2009 11:52:57 >

(odgovor članu Pupček)
Neposredna povezava do sporočila: 1219
6.11.2009 12:11:28   
dreja79
Dan,

kako lepo dežuje!

Punce: NE SE SEKIRAT, ČE NE MORETE DOJITI!!!!!!!!!!! ****, še dobr da obstajajo dodatki user posted image

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
6.11.2009 12:33:13   
Sarchi
IZVIRNO SPOROČILO: barika

IZVIRNO SPOROČILO: eva Ana

mustela user posted image

res je user posted image user posted image

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1221
6.11.2009 12:39:40   
simonae
Ženske UŽIVAJTE V MATERINSTVU - Z DOJENJEM V POLNO, DELNO ALI BREZ!
Vzemite si dovolj časa za to, da občudujete svoje dete, pa naj raste ob čemerkoli.

Saj sem za dojenje, a ne za vsako ceno. Če ne gre, pač ne gre.
(Sicer mislim, da bi večina težav izginila, če bi v porodnišnici osebje drugače ravnalo oz. če bi tam imeli pravo svetovalko za dojenje, predvsem pa če ne bi že 2. dan sekirali s tehtanjem, ko pa večina dobi mleko med 2. in 5. dnem po porodu - jaz dobila 3. ali 4. dan po porodu in zato so moji otroci vedno izgubili precej več kot bi smeli - tistih 10%)

Vas kar razumem, saj sem se v prvo krepko namučila, da sva se dojila. Res mi je na koncu uspelo, a trajalo je krepko več kot 1 mesec, da sem se lahko sprostila in začela uživati. Če bi se pa sprijaznila z AM, pa bi se stvari že prej uredile.

Saj če dojite, a se pri tem res matrate in stalno razmišljate še to, ali ima otrok dovolj, ali ne, ... pol pa še kaka cvetka na pregledu - "glede na tabelo ni dovolj..." pa se sesuješ. A ima otrok potem kaj dosti od take mame? Pol pa mi še statistiko pribijejo " ...% jih ima poporodno otožnost, depresivnost" ipd.!!!

No, sama sem imela res srečo, da naš pediater takrat ni niti pogledal nobene tabele, saj če bi jo, bi verjetno tudi jaz pokasirala kaj kar ste nekatere že zapisale... in smo že komentirale.

Srečno vsem ki vam dojenje uspeva bolj ali manj, vsem, ki pa vam ne, pa še tole v razmislek, morda vam bo lažje:

Sama sem se prvič tako trudila z dojenjem, ker so v naši družini alergije na hrano in sem vedela, da če polno dojiš do 6. meseca, je verjetnost za nastanek alergije manjša. Ta je res ni dobil. No, pri drugem je dojenje fino steklo takoj, do 3. meseca sploh nobenih težav, niti krčev, pol pa udarec - huda alergija na mleko in jajca pri slabih 4.-ih mesecih. Pa vprašam, kaj naj mu sedaj dajem za jest, saj je imel stalne hude driske? Pa mi pravi zdravnik - do 6. meseca samo dojiti, saj veste, manj alergijuser posted image
Pa sem mu dodajati začela banano in riž in nato še postano jabolko in so se driske končno ustavile.

Torej ni vse v dojenju. Mami je veliko več!

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 1222
6.11.2009 12:40:52   
barika
Punce, jaz vas razumem, prvič je bilo pri meni tako, da je bilo preveč strasa iz moje strani in "lenoba" iz sinove strani. On ni in ni hotel vleči,tak da sem si črpala, ampak je na koncu vseeno zmanjkovalo, Jaz sem bila tečna, z mojim sma se kregala za brezvezne stvari, tak da je bilo pomanjkanje mleka posledica vsega tega.

Zdej tadrugič pa tako veste kako je, ampak kljub temu, da malega matra, ga podojim zjutraj, da se malo pocartla in tako kotje rekla Bety, da dobi tisto nekaj malega od mene.

Ko sem  se pa prvič pogovarjala z mojo mami in staro mamo, pa atijevo mamo, so vse rekle, da tudi one niso imele mleka, jaz sem bila baje že čist na meji, ker me je mami skoz in skoz pristavljala, jaz vlekla ko nora, mleka pa ni bilo. In ker so ji "pametne" babe govorile, pristavljaj, samo naj vleče, pa bo ... sploh ni  vedla, da nima dovolj mleka.

moj bi rekel ... lahko je s*rat s polno ritjouser posted image

punce, ne se sekirat, zato pa je tu AM, da naši otroci niso lačni, bolni ne bojo pa nič več ali manj, kot pa dojeniuser posted image

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 1223
6.11.2009 12:49:13   
simonae
Pa še tole - kar je Bety napisala je po mojem super nasvet, če ti ravno začne zmanjkovati mleka (kak preskok v rasti, ali kaj podobnega), da se spomniš, kaj še lahko narediš in pa preden oz. takoj ko rodiš.

Pri tistih, kjer pa dojenje ni več v polno, pa je danes po mojem to že prepozno.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
6.11.2009 13:27:27   
Sarchi
simonae in barika hvala vama za te vzpodbudne besede...tiste ki ne dojimo iz enega ali drugega razloga..no vsaj jaz se večkrat slabo počutim kot npr. kaka mami sem da mu niti svojega mlekca ne morem dat, pol pa AM še skoz neki bruha pa je bogec in mi je večkrat ful hudo...

tiste ki ste na AM, katerega kaj uporabljate, mi smo že na četrti varianti (aptamil, novalac, holle, sedaj bomo poskusili hipp).

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.