MAŠKA
|
Biba čestitke za super rezultate in za fantka Nadka, Sonček25 in Pilotinca poznam vaše občutke, ampak bodite močne, slej ko prej vam bo uspelo. Mora! Iz izkušenj pa vam lahko povem, da kdor ni doživel ss in imel težav v zvezi z zanositvijo, tega ne more razumet. Jaz sem tudi prvega otroka zanosila v drugem mesecu, ko sva se odločila, vse je potekalo super, brez vsake težave, brez dneva bolniške... Ko slišiš punce, kjer ne gre in ne gre, te sicer stisne pri srcu in jim iz vsega srca zaželiš, da bi čimprej držale tudi one svoje otročke v naročju, ampak njihove bolečine podoživeti ne znaš in je ne moreš. Ker te izkušnje še nimaš. Ko pa se mi je zgodil prvi ss, v tistem trenutku začutiš, se spomniš hkrati tudi na vse ostale, ki jim še do prvega otroka ni uspelo priti. In ko se mi je ss ponovil... vedno sem se ob svoji bolečini spomnila tudi na vse ostale, ki doživljajo to bolečino, razočaranje... Ko pa sem ponovno zanoslila in upam, da tokrat uspešno, se mi zdi, da bi morala vsaka uspešna nosečnost po že preživetih ss pomeniti upanje in vzpodbudo tudi vam, ki še čakate na svoj srečen trenutek. Če nam je večini tukaj že uspelo, mora tudi vam! Mogoče pa že dobri zimski možje pripravljajo darilca za vas Nadka ne vem kakšen je tvoj zdravnik. Ampak od prvega pregleda boljše, da ne pričakuješ preveč. Vsaj jaz sem se počutila kot ena izmed mnogih, ki se jim je to zgodilo, povedala mi je, da šele po tretjem ss mi pripadajo nadaljne preiskave in da je ss najverjetneje posledica genske napake na plodu in da se to pogosto dogaja, sploh ženskam po 30. letu... in da to pač ni nič posebnega. Po 2. ss je bila zgodba enaka. Takrat se mi je zdelo, da tavam v temi, kako sem bila razočarana, ne znam povedat. Ampak glede na to, da mi je v tretje uspelo, se tolažim, da morda so pa to res naključja in da narava sama poskrbi, da če s plodekom kaj ni vredu, ga telo izloči. In na koncu vidim, da je pri vsem tem potrebno veliko potrpljenja in vztrajnosti. Punce pikepoke za vas!