|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
7.10.2009 14:16:34   
Metuljcica77
ojla, bom čist kratka

rožica 13 super kjut buši user posted image , ideja za baby shower pa odlična, sporoči nam kako bo šlo, jst se sploh nism na to spomnla, mogoče pa bo after baby shower, odvisno od počutja user posted image

premiki jenčija ja definitivno so postali drugačni, luštno a ne, mislim da ko bomo enkrat rodile, da bomo vse te brcike še zelo zelo pooooogrešale

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
7.10.2009 14:16:39   
mashy
Obiski očeta: Meni je znano, da so lahko očetje prisotni v celjski bolnišnici več časa, kot samo čas obiskov. Za ostale obiskovalce pa to ne velja. Le ti lahko pridejo samo v času uradnih ur -obiskov.

CTG: jaz sem s tem na ukvarjam in zaupam svojemu G. In verjamem temu, da če CTGja ne delajo, je to dober znak, in da sem "zdrava nosečnica".

Pomanjkanje železa: Jaz bi svetovala čaj iz koprive. Super zadeva. Preizkušena. Pa seveda kakšna rdeča pesa.

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
7.10.2009 14:33:11   
rožica13
Tassika, baje pomaga če se kdaj postaviš na glavo in tako se tudi dojenček potem zasuče. Verjetno tega ne boš mogla izvajati sama, če pa ti partner pomaga?

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
7.10.2009 14:44:25   
Bojana82
Tassika, tudi moja se dolgo ni obrnila na glavico.......pa sem prebrala tukaj gor mislim da tvoj nasvet, da je v tem primeru najbolje ležati na desnem boku! No, jaz sem to prakticirala in hvalabogu je sedaj user posted image z glavico navzdol ( sem pa res stalno ležala na denem boku ).......seveda pa nevem, če je ravno to pomagalo user posted image .....

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
7.10.2009 14:49:54   
tassika
Meni ni pomagalo, pa tudi skos ležim na desnem boku, ah nekaj bomo že, bo treba počakat 14dni pol pa se naprej odločat, sam mal čudno se mi zdi, zdaj ko sem malo prebrala, da grejo ženske rajši na CR kot pa na t aobrat, pa baje je manj zapletov, kot pa CR, ki je pač operacija kot operacijauser posted image
S tem, da v em da v LJ porodnišnici če ugotovijo, da ni potreben ga ne bodo naredili pa konec in greš vaginalno rodit.

< Sporočilo je popravil tassika -- 7.10.2009 14:50:37 >

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
7.10.2009 14:50:54   
pi82ka
barbchen...za streptokoko se baje še prjavit ni potrebno, jaz sem klicala v Postojno in mi je sestra na ginekološkem oddelku rekla, da sam prideš tja in pač počakaš in te kr vzamejo...full čudn...sam sem 2 x vprašala. Bom mogla še enkrat poklicat in vprašat.

lp

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1406
7.10.2009 14:53:41   
Bojana82
Nevem no, jaz sem se veliko o tem obratu zanimala....in, če bi se že morala odločiti bi definitivno najprej probala z obratom ( kot pa kar k CR težila ), šla pa bi v Kranj in ne v Ljubljano!

Vsekakor je za moje mišljenje CR zadnja možnost! 

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
7.10.2009 15:07:33   
tassika
Tudi jaz se nagibam k temu, sem že poslala mail v KR porodnišnico in čakam odgovor, me pa malo mori ta hospitalizacija baje lahko tudi do 5 dni, jaz pa ne maram bolnic in nič in mislim, d abom umrla od dolgčasa, je pa res, da so to stari posti in mogoče je praksa v 2 letih zdaj kaj drugačna, saj pravim čakam odgovor pa da vidimo. Tudi meni ni kar do CR, ne vem mogoče zato, ker je to le operacija in si potem malo bolj bogi, čeprav ene se otakoj super in oh in sploh, pa tudi do narkoze mi ni, sem imela po abraziji in njej še par mesecev migrene.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1408
7.10.2009 16:03:34   
murkica
Kar se tiče teh zunanjih obratov, pri kolegici je bilo tako, da so ji rekli, da se velikokrat zgodi, da kljub temu, da otroka obrnejo, se lahko zopet obrne nazaj in gre mamica pač skozi nepotrebne bolečine. Tako, da so njej v Lj. kar določili datum in je šla na CR.

Tako, da je res za premislit. Je pa druga kolegica šla k nekemu bioneregetiku, ker je bil mali najprej obrnjen na glavo, pa se je potem nekje 3 tedne pred PDP-jem zopet obrnil na noge in ji je ta lepil neke trakove po trebuhu in nogah in se je dejansko otročiček obrnil zopet na glavo. Zdaj ali so bili razlog res te trakovi ali pa je bila to pač volja otročilka ne vem, vem pa da je potem rodila normalno.

V glavnem vam pa želim, da te obrati in komplikacije ne bodo potrebne in da se bodo user posted image sami obrnili na glavico in bo porod potekal tako kot mora.

Sama počasi prirpavljam stvari, pospešeno perem oblekice, posteljnince in pa dekice, ker se naš PDP nezadržno bliža in je že skrajni čas, da se stvari pripravijo. Sobica je drugače prirpavljena, jaz pa sem si torbo tudi počasi začela prirpavljati, ampak moram kupiti še nekaj stvari.

Zdej pa šibam v knjižnico, da si sposodim še kakšno knjigo, ko imam končno čas za branje.
Bodite lepo in pobožite bušije.

Papa

Moj dragi pravi: "Ni važno kaj bo, važno je, da je fant zdrav".

Že sedaj mi pomeniš največ na svetu :)

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1409
7.10.2009 16:12:54   
tassika
Murkica to je res, zato obrata ne deljao pred 37t, prvič ker lahko sporži porod in je otroček takrat že dovolj velik, drugič zato, ker če je prezgodaj narejen se lahko obrne nazaj, to sem prebrala.

Uživaj ob branju knjigicuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu murkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1410
7.10.2009 16:41:11   
divja
Glede obrata...sem slišala da je bolje v KR, res pa je da te zadržijo notri, kolegica je bila en teden notri....

Mene pa zanima če ste tiste, ki ste iz Kamnika ali okolice zato, da se dobimo jutri ob 11 v Toskani....

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1411
7.10.2009 16:52:13   
giotti
Tassika

tole sem si spravila, ko sem rekla, da ti bom povedala, ko bo čas, če se ti mala ne obrne. No, in zdaj se kar malo potrudi in najprej tele vaje poskusi preden greš na invazivne postopke:

Do 35. tedna nosečnosti otročiček pogosto menjava svojo lego v maternici, saj ima zaradi svoje majhnosti še zadosti prostora. V 36. tednu pa mu zaradi njegove hitre rasti zmanjka prostora za pogosto obračanje. Tako si otrok najde najudobnejšo lego in ostane v njej do konca nosečnosti. Navadno si plod izbere položaj z glavico navzdol, ker se tako bolje prilega jajčasti obliki maternice. Včasih pa iz različnih razlogov otrok ostane v medenični vstavi, to pomeni z ritko ali nožicami naprej. Ko zdravnik ugotovi, da je plod še vedno v medenični vstavi, lahko nosečnica z nekaj povsem preprostimi, a zelo učinkovitimi vajami spodbudi plod, da se obrne.

Najboljši čas za tri preproste vaje, ki vam jih predstavljamo, je od 34. do 37. tedna nosečnosti, pri dvorogi maternici pa v 27. tednu nosečnosti. Vaje v zdravi nosečnosti ne škodijo in nimajo stranskih učinkov, zato jih je vredno preizkusiti. Vseeno pa se pred izvajanjem vaj posvetujte s svojim ginekologom, ki spremlja nosečnost.
Kadar je otrok v pravilni, glavični poziciji, omenjene vaje niso priporočljive, saj se otrok lahko iz glavične vstave obrne v zadnjično vstavo!

1. Nosečnica se postavi na vse štiri. S koleni in komolci se nasloni na tla, zadnjico ima dvignjeno. Z zadnjico in boki miga sem ter tja, levo in desno ter gor in dol. To dela 20 minut. Prej si lahko z mehkimi blazinicami zaščiti kolena. Po 20 minutah vadbe naj si nosečnica vzame dve uri počitka in nato preide na drugo vajo.

2. Ženska leži na tleh. Noge pokrči v kolenih in dvigne zadnjico. Pod zadnjico si lahko podloži 2–3 velike vzglavnike, da si olajša vajo in tako čim dlje drži zadnjico navzgor. Z zadnjico začne zibati levo in desno, sem ter tja in po malem gor in dol. Vajo dela 20 minut. Po 20 minutah naj si nosečnica vzame dve uri počitka oziroma poljubno preživlja svoj čas, nato naj preide na tretjo vajo.

3. Ženska se plazi – pomika po prostoru po vseh štirih. Dobro je, če si pred tem zaščiti kolena in dlani. To dela 20 minut.

Omenjenim vajam posvetimo 1–2 dni. Po navadi zadostuje že en dan. Naslednji dan preverimo lego otroka. Če se otrok ni obrnil v pravilno lego, vaje drugi dan ponovimo.

Včasih kljub našemu prizadevanju otrok vztraja v svojem izbranem položaju. Plod take lege nikoli ne zavzame brez razloga. Odvisna je od materinega telesa, dela, ki ga mati opravlja, gibanja, dražljajev iz okolice, od popkovine, prostora v maternici, od mesta posteljice …

vir: http://www.ringaraja.net/vaje-pomagajo-plodu-da-se-obrne_566.html

Tole pa je nasvet na Pušenjakovi strani - tudi neivazivna stvar:

Sicer pa obstaja za spontani obrat tudi postopek za doma. Zjutraj, takoj ko se zbudite, naj vam nekdo prinese še steklenico vode in namesto da izpraznite sečni mehur raje še spijte pol litra vode in počakajte v postelji, kolikor dolgo zdržite (pol ure do eno uro). Pri tem si podložite zadnjico, vležite pa se na tisto stran, kjer ima plod male dele (rokice in nogice) - to vam lahko prišepne ginekolog na podlagi UZ pregleda. To popčnite vsak dan, dokler se plod ne obrne, če se. Da se je plod obrnil boste vedeli, ker bo pričel brcati zgoraj, nad sramno kostjo pa se bo pojavila okrogla trda zatrdlina, glavica.

vir: http://med.over.net/forum5/read.php?19,1034041,1034041#msg-1034041

Kar pa se tiče carskega reza, pa nikar o tem še ne razmišljaj. Ni tako "nedolžen" kot se sliši na prvi pogled, ampak to itak veš...
Otroci se čisto normalno lahko rodijo tudi v medenični vstavi. V Ljubljani imajo s tem veliko izkušenj, zato je tole priporočilo Pušenjaka:

Priporočam torej, da se prepustite izkušenim porodničarjem v LJ porodnišnici, ki vemo, kdaj in kaj je potrebno storiti, da je to najbolje za vašega otroka in tudi za vas. Če na vsak način želite CR in ne zaupate "kompetentnosti LJ porodničarjev" pa tudi ni problema. Odpeljite se v Celje, Šempeter pri Novi Gorici, Novo Mesto in verjetno še kam, kjer skoraj vsem s plodom v medenični vstavi naredijo CR zlasti zato, ker so umetnost in veščino rojevanja otrok v medenični vstavi že preveč zapostavili, da si tega večina tam preprosto ne upa več.

vir: http://med.over.net/forum5/read.php?19,4620134,4620896#msg-4620896

In tako dalje... Na njegovi strani imaš o medenični vstavi in vse v zvezi s tem napisanega malo morje...

Hvala za link na voziček. Res izgleda super. Bom razmislila, zdajle sem še vedno v oblakih in se mi s tem še ne da ukvarjati...

Veliko uspeha pri obračanju male na glavico user posted image

< Sporočilo je popravil giotti -- 7.10.2009 16:55:44 >

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
7.10.2009 17:01:33   
tassika
Ojla Giotti sem vedela, da lahko računam nate, bom poskusila, samo ne vem čisto točno kako bom preverjala lego otroka, mogoče pa uspe, za CR mi pa res ni, ker slabo prenašam narkozo, sicer ne takoj imam pa težave potem z niszkim pritiskom in vrtoglavicam in mi nič ne diši.

Za voziček pa tudi če si še v oblakih malo razmisli, ker je cena res ugodna, da ti ga ne bodo prodali, ampak glede nato, da so zdaj v modi 3 kolesniki mislim, da te bo počakal do porodniškeuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
7.10.2009 17:10:43   
giotti
Tassika, lego otroka zelo dobro čutiš, ker ko je z glavico dol, boš čutila močne premike nekje pod rebri, desno ali levo. Zdaj pa te večje premike gotovo čutiš spodaj, kajne?

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
7.10.2009 17:55:06   
tassika
Ja res je, zgoraj čutim samo ko se preteguje, samo sem mislila, da je ravno to prav, pa vidim da sem se motila, sem pa kolcanje tudi čutila spodaj, zgleda da revco ful premetava in tudi zato to čutim spodaj.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
7.10.2009 21:14:10   
valerija77
Tassika meni se je dete pri prvi nosečnosti obrnilo šele konec 36. tedna, tak da upam da se bo do takrat tudi tebi. Drugače pa le pojdi na obrat v Kranj. Mogoče boš res cel teden not ampak kaj pa je en teden, če ti lahk omogoči vaginalen porod namesto carskega.

Obiski očetov v celju je tko, da prvi dan rojstva je lahk oče ves čas prisoten, ostale dni pa samo takrat ko so obiski. To meni tudi ni prav ampak kaj čmo, sej bomo tam le tri dni.

Jaz sem ravno včeraj pripravla torbo za dojenčka, ker me je v ponedeljek kr mal prestrašu. Dobila sem močne krče v spodnjem delu trebuha, ampak se je potem umirilo.

Danes sva bila z mojim v materinski šoli in hvala bogu je samo še jutri, ker so stoli tako neudobni da komaj sedim. Imam pa še nekajkrat dekompresijo zaradi zatekanja. Zaenkrat še ni pravega učinka, sicer ga pa po dveh terapijah itak ne more bit. Še vedno imam noge tako zatečene da lahko nataknem na noge le natikače. prstana sem pa komaj odstranila. Bomo vidl kak bo na koncu terapij.

Glede spanja je pa itak katastrofa. Ponoči spim oz se zbudim na 1,5-2 uri, peče zgaga kot hudič. Enkrat vstanem, ker se žejna, dugič wc, tretjič zaradi zgage, pa spet wc,.... Taka da spim nekje 4 -6 ur na noč.
Zdej še moj ne more spat, ker ga vsakič zbudim ko se zvalim iz postle, sej sem že tolk široka da se komaj obrnem. K sreči je pred nami samo še mesec dni.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
7.10.2009 21:16:33   
eva1
Čer!

Gioti-ja, res je imava čisto drugačen pogled na vse, tako da škoda se kregat..vsaka po svoji pameti in bo najbolj prav!!!

Odvajanje plenic-jaz nisem pri nobene frosirala...pač ko sta bila zrela smo jih dali stran..kako se pa vedela to...pri Luki sem probala 1x, pa ker se je polulal, smo jih dali nazaj, drugič..isto..tretjič pa se ni niti 1x več polulal, čutil je kdaj ga tišči in smo bili podnevi in ponoči suhi v parih dneh pri 2 leth in 3 mesecih..pri Alji pa je bilo tako, da takoj ko se je polulala je slekla plenico-sem zamenjala **** plenic v 1 dnevu..pol pa sem ji kr gatke gor dala, pa rekla naj pove kdaj jo lulat pa bova šle na kahlico..pa res čist nepričakovano, nekje splomladi, pri 2 letih in 2-3 mesece je bla suha...ampak če bi pa dalj trajalo pa bi..jaz nebi nič na silo, brezveze živcev pa cunj je potem za prat..vse ma svoj čas!

Tassika-moj je tudi še v med. vstavi...brala sem iste vaje kot jih je gioti nalimala..bom probala mogoče bo pomagalo...glede zunjanjega obrata ..jaz sem pri lukcu bila na obratu, samo ker je bil prevelik in z ritko že vsidran v medenico ga niso mogl niti zagrabit da bi ga obračal..pa že tisti poskusi niso bili nič prijetni, ko ga je hotel za rito zagrabit..potem so mi v 38 tednu naredili CR, ker je bil za vaginalni porod prevelik-gledajo sorazmerje med trebuhom in glavo! Sedaj upam,da se bo ubrnil...drugače bom šla spet na obrat...in tako kot ti, srčno upam, da ne bo spet CR!!!!

Jaz sem imela danes spet pregled in UZ...ma nič kaj novega...9kg sem pridobila od začetka..zadnje dni samo po sladkem sekam...23 mam kontrolo v LJ, 22 pa pri moje G...aja rodila pa bom v LJ ne v Trbovljah kot piše na seznamu!

Danes sem dopolnila 32 tednov in se končno spet malo poslikala, bom prilimala sliko....

Sicer pa vsem ki ste že tako na koncu ful zavidam..jaz sploh ne vem kako bom še skoraj 2 meseca nosila ta trebuh..pa vse pedenala doma..se zaletavam s trebuhom vsepovsod...ma bo že...

Evo še slikica(32t)...ozadja ne gledat, ker še prenavljamo otroško sobico user posted image
user posted image

< Sporočilo je popravil eva1 -- 7.10.2009 21:19:10 >

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1417
7.10.2009 21:36:26   
tassika
Eva1 tudi jaz bom probala s temi vajami in pa še naprej prakticirala ležanje na desnem boku. Glede ZO pa sem dobila same pozitivne informacije, da se splača poskusit, pri meni itak ne bi delali CR ker je mala v mejah normale, delajo ga pa če je predvideno da bo otrok imel več kot 4kg ali manj kot 1,5kg tako sem prebrala. Sevede bom pa naredila vse, da bi mogoče šlo drugače.
Čakam še odgovor iz KR porodnišnice, da vidim kako zadeva res poteka, sem gledala en video filmček pa ni kaj preveč nazorno pokazano oz povedano in pa pač kakšni so lahko zapleti.

Zdaj grem pa počasi vodoravno, sem danes veliko hodila, potem še likala in me boli hrbet, ampak zdaj je spet za nekaj časa miruser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1418
7.10.2009 22:42:46   
mayamaya
ejla user posted image ,

samo na hitrco se vam javim, da vam povem da preživljam spet krasne dneve, brez bolečin, na sploh je vse super user posted image .  ponoči spim, ok sej grem na wc, ampak ne več kot 1x, brcike, pravzaprav je bolj pretegovanje čutim čez cel dan...sem kar v nekem blaženem stanju. se mi zdi da bom pograšala tale moj trebuh čez en mesec user posted image .

ctg...tudi jaz še nisem imela, pa sem tudi že v 36. tednu...tudi prav, itak se user posted image premika non stop.

obiski...pri nas so tudi očetje lahko samo določene ure, ko je pač čas za obiske.

glede obrata, je pri nas zadnjič  dr. rekel, ko smo imeli ogled porodnišnice (izola), da ga oni kar prakticirajo, ampak počakajo nekje do 38. tedna, ker se menda lahko otrok do takrat še sam obrne in, da so ponavadi kar uspešni.

evo, zdej grem pa v pižamo in v posteljo. lahko in mirno noč vam želim

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
8.10.2009 0:48:52   
divja
jaz pa spet ne morem spati.. user posted image
sem pa šla pogledat na miss buši če so že objavili finalistke in na žalost ni nobene novemberke med njimi...no pa sej če ne drugega se vidimo na zaključni prireditvi 23.10. če bomo takrat še v enem kosuuser posted image

lepo pančkajte tiste ki lahko

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
8.10.2009 7:36:36   
tassika
No divja vidim, da sedaj pa že spišuser posted image . Tudi jaz sem že pregledala miss buši in sem prav razočarana, nekaj je res lepih nosečk, nekaj pa prav bolj groznih od nas novembrk pa so vseeno notri, ah ja, tako pač je, važno je bilo sodelovati a neuser posted image .

Jaz sem pa tako zgodnja, ker sem že iz laboratorija in grem zdaj pregledat seznamčke.

ps. glede na to, da bodo sedaj pregledi bolj pogosti, a jih sploh še vpisujemo, najbrž ja, da imamo nek opomnik ali kako?

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 1421
8.10.2009 7:37:53   
sanjacka
Dobro jutro!
Mene pa zanima, kako kaj ležite ponoči, ko spite? Jaz se samo obračam na levi in desni bok, nekako si pomagam založit z dodatnim vzglavnikom, vendar danes zjutraj sem se zbudila z takimi neprijetnimi bolečinami v kolkih, pa ne vem ali zaradi ležišča dormeo, ki sva ga z mojim nabavila pred nekaj tednih, pa je kr trd,al imam kakšno vnetje? Za vnetje se čudim,saj ne bi smela,saj se čuvam, da se ne prehladim. Trenutno pa komaj hodim, kot kakšna omica sem, malo prej sem bila pri mami na masaži pa mi dobro paše,ampak ne popusti.  Kar se tiče ležanja na hrbtu sem v MŠ slišala, da ni dobro zaradi trebušne žile, pa me zanima, če katera leži na hrbtu in kako? Tako bi mi pasalo ležat malo na hrbtu pa ne upam! user posted image  
No, zdajle se poslavljam, grem na kavico, saj sem sama doma, moj je v službi, sin že v šoli, jaz pa si moram nekako naredit zanimiv dan do kosila, ko bo spet vse po starem....user posted image  Škoda ker je zunaj še megla!  

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
8.10.2009 7:40:37   
mayamaya
dobro jutro

ja, vem kako je z neprespanimi nočmi in vam res želim, da čimprej minejo. jaz pa spim kot ubita zadnje dneve. user posted image

a res ni nobene novemberke ali kaj user posted image . morem iti prav pogledat kire so v finalu.

tassika glede seznama, po vsem povedanem mislim, da sploh še nimamo neke krize s pregledi user posted image , smo vse bolj kot ne naročene proti koncu meseca. je pa fino pogledat, za sigurno, pač user posted image

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1423
8.10.2009 7:44:09   
tassika

user posted image  

NOVEMBRKE

=======================================================
 NOSEČKA     DATUM ROJ.     PDP      OTROK            MERE
======================================================= 
1.  Miška73     02.09.         10.11    ROK,NEJC         1420 g/1430 g user posted image user posted image

user posted image user posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
8.10.2009 8:28:19   
tassika
user posted image  

user posted image   Pi82ka 32t 

user posted image tassika 33t

user posted image   nezy85 29t1d 

user posted image  Valerija77 32t1d 

user posted image sashy 30t 

user posted image  giotti 29t 

user posted image  mashy 21t 

user posted image  Rožica13 36t4d 

user posted image Ellam 22t

user posted image Nonička 18t1d 

user posted image murkica 32t

user posted image
nina7 31t

user posted image
mayamaya 30t2d

user posted image summer410 25t

user posted image Eva1 32t

user posted image
Lupinica 21t

user posted image Piškagoriška 29t

user posted image  spelap 29t

user posted image luan 24t

user posted image juniorka 27t

user posted image Ninika80 29t2d

user posted image Metuljcica77 30t

user posted image Eva19 34t

user posted image divja 30t

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......