|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
7.10.2009 10:05:18   
Bojana82
No, še ena ki še ni imela CTG - ja, čeprav bom v petek že v 37 T.......naslednji pregled pa imam 21.10 ( v bistvu dva tedna pred rokom ) in baje ga tudi takrat še nebo ( po besedah ginekologinje ) user posted image .....čisto nič mi ni jasno, saj sem brala, da ste ga nekatere imele prvič že v 32 - 33 tednu, jaz pa ko bom dva tedna pred PDP - jem pa še nič..........

(odgovor članu srecna_zvezda)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
7.10.2009 10:07:45   
giotti
Hojla user posted image

Kdo se pa krega user posted image user posted image Sem kaj spregledala user posted image No, tiste, ki se kregate, se strinjam, da je to popolnoma neplodno in prav nikomur ne koristi user posted image user posted image Zdaj moramo uživati še v zadnjih tednih, ko je naš pikec/pikica tako tesno z nami in ko plava po trebuhu kot kakšen kit. Jaz moram rečt, da sem skoz v nekem ekstatičnem stanju, tako srečna, da se ne da opisati. Oblekic še nimam, vozička tudi ne, posteljice tudi ne, plenic tudi ne..., skratka, kar imam, je polno ljubezni in neskončno željo, da svojega pikeca ga stisnem k sebi in svoji joškici in ga ne izpustim vsaj nekaj prvih mesecev. Vse ostalo se mi zdi postranska zadeva... Ampak se zavedam, da bo treba tudi kaj praktičnega kupit, samo kar odlašam. Čakam v resnici na porodniški dopust. Takrat pa vas bom zasula z vprašnaji, kaj kupit in kje.

Tassika, vpisi na jogo so jeseni in spomladi. Ravno okrog februarja se začnejo spomladanski vpisi. Takrat spremljaj tole stran in bodo objavili, kdaj so vpisi. Še pred tem pa imajo ponavadi vsa društva dan odprtih vrat, da vidiš, če ti odgovarja... http://www.joga-v-vsakdanjem-zivljenju.org/

Piška draga, kako lepo te je brati user posted image Tudi iz tebe čutim da izžareva sreča in vznemirljivo pričakovanje. In ja, se strinjam, lepo nam bo, ko bomo šle rodit in jaz tudi vem, da se bom super razumela z vsem osebjem tam, jim zaupala, tako kot bodo tudi oni meni. Gre za sinergijo. In vem, da imajo radi, če znaš povedati, kaj si želiš, saj je tudi njim lažje, da se ženska sama odloči, kot pa da morajo oni razmišljati namesto nje. Boš šla kaj prej na kakšen pogovor v porodnišnico? Jaz bom šla kakšne tri teden prej v Postojno, Kranj in Ljubljano malo na pogovor in da vidim, kako bi se dalo sodelovati. Kje imaš pa ti namen roditi?
Glede senenega drobirja, ne vem dosti razen da sem zasledila nekaj informacij o tem na tem prečudovitem in polnem koristnih informacij forumu:
http://med.over.net/forum5/read.php?1,5630913

Vsem srečkam nosečkam želim še en čudovit dan, ki ga čimbolj izkoristite v naravi in ob globokem dihanju ter božanju trebuščka. Naj vas nič ne skrbi in bodite samo srečne in sproščene. Te trenutki, ki jih zdaj preživljamo, so neponovljivi in res nekaj posebnega. Ni vsakomur namenjena takšna sreča kot se nam je zgodila s tem, ko nam je podarjeno človeško bitjece. Pravi čudež, še zdaj ne dojamem...

Cmokec in user posted image user posted image vsem

(odgovor članu *I.am.happy*)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
7.10.2009 10:29:56   
giotti
Rožica in ostale, ne skrbite glede CTG-ja. Do PDP-ja je popolnoma brez potrebe, če čutite dojenčka čez dan. Če ne verjamete, si preberite na to temo pri Pušenjaku. Jaz na primer do PDP-ja ne mislim na CTG, saj mi nimajo kaj tam povedati.

Verjemite, čim manj merjenj in pregledov do PDP, bolje za vašega dojenčka (ker to imaš spet neko napravo 20 minut priklopljeno na trebuhu, le zakaj???) in za vašo psiho. Ve same boste najbolje vedele, če se počutite vi in dojenček ok. Če čutite redno premikanje dojenčka, če vam ne odteka voda ali če ne krvavite, ni nobene potrebe po pregledih. Zaupajte sebi in boste videle, da imam prav!

Samo nekaj sporočil na to temo od Pušenjaka - upam, da vas bo to pomirilo!

... Sicer pa nas v zadnjih tednih nosečnosti skrbijo stanja, za katera niso potrebni posebej poglobljeni pregledi. Praviloma bi se naj preverjala prisotnost beljakovin v seču, krvni tlak, teža, morebitne otekline in pa ob slabem počutju še kaj, načeloma pa pri dobro gibajočem plodu in nosečnici brez subjektivnih težav celo CTG ni potreben preden ne dosežemo PDP...

vir: http://med.over.net/forum5/read.php?19,4748673,4749183#msg-4749183

----------------------------
... Dokler plod dobro giblje tudi CTG ni potreben, ker od nejga ne pričakujemo drugačne informacije kot jo dobimo s štetjem gibov. Če bi se gibanje močneje razredčilo, pa imate itak napotnico za porodnišnico in lahko stanje preverijo tam...

http://med.over.net/forum5/read.php?19,4470390,4471989#msg-4471989

-----------------------------------
... lego ploda je mogoče določiti tudi z vaginalnim pregledom okrog porodnega termina, CTG pa tudi ni nujen pri zdravi nosečnici, dokler imamo zanesljiv podatek o dobrem gibanju ploda ali do PDP...

vir: http://med.over.net/forum5/read.php?19,983708,983733#msg-983733

-----------------------------------------
...če vaš plod dobro giblje, torej vsaj 10x dnevno ali pač posamezno preko celega dneva, CTG niti ni potreben, saj bi bil zagotovo v redu

vir: http://med.over.net/forum5/read.php?19,5079835,5080053#msg-5080053

Neposredna povezava do sporočila: 1378
7.10.2009 10:30:55   
divja
CTG- včeraj imela prvega sem pa v 35 t, tako da zdaj me čaka vsak teden...res čudno kako da ga nekatere še nimateuser posted image
Bris za bakterijo sem jaz omenila mojemu G, vendar nekako pravi da se mu zdi nepotrebno, ampak jaz ga bom šla vseeno dat, tako bom bolj mirna....
Beli tok...ga je tudi pri meni zdaj več, vendar G pravi da je to normalno....tako da...

Glede poroda oz izbire porodnišnice sem pa ful v dilemi in se nikakor ne morem odločiti kam bi šla rodit....po eni strani bi šla v Postojno ( če bo čas dopuščal) ker jo vsi ful pohvalijo,...po drugi strani pa v primeru da se kaj zakomplicira so pa večji strokovnjaki v LJ,... no to moram še malo prespati...

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
7.10.2009 10:45:50   
srecna_zvezda
IZVIRNO SPOROČILO: Bojana82

No, še ena ki še ni imela CTG - ja, čeprav bom v petek že v 37 T.......naslednji pregled pa imam 21.10 ( v bistvu dva tedna pred rokom ) in baje ga tudi takrat še nebo ( po besedah ginekologinje ) user posted image .....čisto nič mi ni jasno, saj sem brala, da ste ga nekatere imele prvič že v 32 - 33 tednu, jaz pa ko bom dva tedna pred PDP - jem pa še nič..........
e

Bojana82 tudi jaz tega ne razumem. Sem pa v knjigi Moj porodni nacrt prebrala, kako doloceni zdravniki ne podpirajo CTG ravno iz razloga, ker lahko poda lazne rezultate. Npr. pokaze da je otrok v stiski, pa v resnici ni in obratno.. Sem pomislila, da je tudi moja G mogoce tega mnenja in mi ga zato ne opravi...user posted image

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
7.10.2009 10:55:11   
Metuljcica77
Dobro jutro, dober dan

jaz in moj buši ravnokar nazaj z najinega dopoldanskega sprehoda ... pripravila sem si kavico in se usedla za kompa da vidim kaj kej počnete in o čem debatirate ... naj vam samo rečem kako luštno mi je še teh par dni dopusta pred uradnim porodniškim dopustom, vesela sem da nimam nekih hudih nosečniških problemov in uživam v prostem času ki ga imam na voljo.

I am happy če se ne motim lahko železo do neke mere nadomestiš z borovnicami, govejim in konjskim mesom, špinačo, brokolijem .... kar mal preštudiraj, se splača, se boš tudi bolje počutila, no vsaj jaz sem se, se mi je zdelo da sem bla na trenutke kar slabotna in brez energije, zdaj pa čisto ok.

CTG jutri stopim v 35 teden, ga še nisem imela, sicer imam naslednji teden pregled, ampak G ni nič omenila da me to čaka. Se mi zdi da je tale CTG tako kot smo že prej ugotovile ... vsak G malo po svoje ... kot pa je Giotti napisala, če se ok počutimo in vsak dan čutimo premikanje svojih user posted image  je sigurno ok. Bodimo pozitivne.

Beli tok sicer je stanje tam doli malo drugačno sedaj v nosečnosti, ampak mi je G svetovala da pač zelo veliko vode popijmo in predlagala čaj od gorenjskih lekarn za sečila za nosečnice ... sicer ni najbolj okusen ampak ga vsak dan spijem lonček, pa sm kr zadovoljna, ni problemov.

Bodite pozitivne in uživajte s svojimi trebuščki

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
7.10.2009 11:08:12   
srecna_zvezda
punce mene pa zanima, ce katera mogoce kaj ve, no nekje na drugem forumu sem prebrala da v celjski porodnisnici ocetje ne morejo obiskovati mame in otroka, kadar pac zeli oz. ima moznost glede na delo, ki ga oprqvlja. Naj bi lahko bil z njima cel dan le na dan ko se otrok rodi potem pa mora kakor ostali obiskovalci upostevati uradne ure obiska...user posted image
To se mi zdi malo zgreseno...ali mogoce katera ve kaj o tem?

(odgovor članu Metuljcica77)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
7.10.2009 11:36:59   
ninka80
Pozdravljene,
sem dobila danes odločbo, da imam bolniško podaljšano do porodniške. user posted image

Nončika, hvala. Upam, da bo tudi nam uspelo biti kmalu suhi, brez pleničk.

Danes bo spet lep dan, tako da lepo ga preživite.

http://nina80.moj-album.com/

Neposredna povezava do sporočila: 1383
7.10.2009 12:04:40   
Nončika
glede CTG-ja. jaz sem v 1nosečnosti mela od 35t naprej vsak teden. zdaj pa sem menjala G in mi ta ni omenjal, da bi mela že zdaj. pomembno je, če čutimo, da se naše detece premika.

ninka, samo, če bo tvoj ta večji ob prihodu novega družinskega člana malo nazadoval pri odvajanju ne skrbi. sestra je odvajala sina malo pred rojstvom hčerke. malo je manjkalo, da bi bil čisto suh,nato pa nazadovanje ob rojstvu. čez teden dni pa je izjavil, da majo samo mala dečika pleničke on je velki in je bil brez plenice.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
7.10.2009 12:24:01   
rožica13
CTG- ja saj jaz sem tudi takšnega mnenja, da boljše da ne delajo polno preiskav, ker lahko podatke napačno interpretirajo. Jaz moji G vedno rečem da sem o.k., da čutim gibe čez dan tako da verjetno ne vidi razloga za ctg, jaz si ga pa tudi ne želim, dokler ne bo potreben.

Baby shower
- ali ga je že katera mela oz. ga bo imela? Jaz danes delam vabila za najboljše kolegice, da se še enkrat brezkrbno poveselimo skupaj in nestrpno pričakujemo otročka! Priredila ga bom pa kar sama sebi user posted image , saj se gre predvsem za druženje.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
7.10.2009 12:27:47   
Perlica76
Pozdravljene!!

Danes sem dopolnila 36 tednov nosečnosti in začela s porodniškim dopustom user posted image !
Drugi teden bom imela pregled pri G,torej bom takrat 37 tednov noseča,takrat mi bo vzel tudi bris(sva se pri zadnjem pregledu tako zmenila).
Izvidi krvi in urina so očitno celo nosečnost pri meni ok,ker me nič ne kličejo(greš v labolatorij in ne rabiš čakat,ampak v primeru slabega izvida sestra pokliče).
CTG tudi jaz še nisem imela,lažne popadke čutim,kak dan bolj,kak dan manj.Križ mi je spet čudežno boljši-neverjetno!Se mi je pa včeraj ful zavrtelo,še dobro,da sem sedela!
Pa zvečer(zdaj že ene 4 večere) me ful nekaj zabada pri dihanju,ko diham,me zbode v žlički,pljučih,čeljusti,ena taka čudna bolečina.In potem začnem mirno globoko dihat,ampak zabada še bolj.No,sej kmalu na srečo mine,je pa ful neprijeten občutek-kot da me bo kaka kap!Se še kateri podobno dogaja?
No ja,bližamo se k cilju in jaz že pridno odštevam ......tako kot včasih v vojski......sitno 28!!!

Pa-pa

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
7.10.2009 12:31:57   
ninka80
CTG... v 1. user posted image sem ga imela 1. na PDP, potem pa vsake dva dni v porodnišnici.

Nončika
, jst se zdej bolj sprašujem al mi bo mali res sam reku, da ga lulat, ker zdej ga dajem na 10 - 15 min na kahlo, ker sam ne reče.  Pa sej sem pol ponoč, ko itak ne spim, razmišljala, če ne prehitevam dogodkov, glede na to, da sam ne pove. Ampak on hodi na kahlico oz WC že od novega leta. To rutino so začeli v vrtcu in mi doma, naenkrat, ker je gledal ortoke tam, kako hodijo na kahlico, pa je še on začel. Tako, da je njegova plenička čez dan večinoma suha. To je bil razlog, da sem se odločila poskusit pleničko vzet.
Ej, full ti hvala za pomoč, res.

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
7.10.2009 12:40:00   
pikica 28
IZVIRNO SPOROČILO: rožica13

Jutro!

Jaz 2 dni končno malo boljše spim po enem tednu in polni luni! Sem pa postala malo živčna tako kot je piška goriška napisala, zaradi bližajočega se poroda! Sem bila že čisto pripravljena in po MŠ komi čakala da grem rodit, zdej se pa pojavljajo neki dvomi o vsem, a to je verjetno normalno, saj vem da bom zmogla le tako dolgo že vse skupaj traja, sedaj pa je že res blizu!

Vse imate že CTG, jaz imam pa rok čez 3 tedne, pa še nič, 13 imam pa komaj pregled??

rožica, tudi jaz sem v 37 tednu, pa imam naslednji pregled šele 21.10...in nobenega CTG-ja....user posted image

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
7.10.2009 12:49:14   
pikica 28
glede povečanega toka, je baje to normalno. No sam meni se je danes zgodilo to: šla na kavico in sem prišla domov, in sem imela tako povečan tok, kot da bi se polulala...khm...a je kateri se to že zgodilo?user posted image user posted image

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
7.10.2009 12:55:48   
ninka80
IZVIRNO SPOROČILO: pikica 28

glede povečanega toka, je baje to normalno. No sam meni se je danes zgodilo to: šla na kavico in sem prišla domov, in sem imela tako povečan tok, kot da bi se polulala...khm...a je kateri se to že zgodilo?user posted image user posted image

pikica, tko sem jst v 1.user posted image mislila, da mi voda odteka. na koncu sem morala vložke nosit, ker je bil tako močan izcedek. To je čisto normalno, ker si že skoraj na koncu.

Neposredna povezava do sporočila: 1390
7.10.2009 12:59:22   
petkapet
Pozdravljene,

Spanje: Sama sebi se čudim, da so dnevi ko ogromno časa prespim, in celo kako dobro user posted image . Hodim spat tam malo po polnoči, vmes se parkrat prevrtim zaradi bolečih kosti pol pa vstanem ob 7ih, da urihtam sinčka za v vrtec. Pojem malo nutelce s kruhom user posted image , pa me zmanjka še tam do 11ih ali več. Prvo nosečnost pa ni bilo tako. Ali ve, ki ste doma tudi tolko spite?

Cunjice so skor vse nared. Moje torbe za v P še nisem delala. Nekako še nisem pripravljena user posted image , čeprav se kao odpiram. Edino, ki me malo bega, nisva še našla pravega imenauser posted image , no neke variante, ma to ni to. Upam, da bova kaj naumila.

Streptokok: Hmm, naš korenjak je zelo nagnjen k anginam (streptokok). In vem da, ima lahko danes negativen bris, čez 3 dni pa ga že stakne. Zato, razmišljam, a se je smiselno testirati samo enkrat in tolko pred porodom, al kako to gre? No edino mogoče je fajn za tiste, ki niste tolko v stikih z malimi otroki user posted image ?

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
7.10.2009 13:05:22   
rožica13
Evo mojga bušija po dolgem času.

user posted image

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
7.10.2009 13:14:29   
tassika
Joj ste načvekale, pa me samo pol dneva ni bilouser posted image  
Evo pa poročilos pregleda:
Pregled je bil super, imamo novo sestro, mlado in je ful faca, sem se zabavala, dala me je na ctg nakar so ugotovili, da je itak prezgodaj in da ni nič, da beleži samo gibe otroka, ker je prezgodaj in sem šla po 10 min dol, bomo drugič. potem sem šla pa k zdravnici, kjer pa nisem bila več tko dobre volje. Jah tko je, biba je še vedno na riti in zdaj ima 14 dni časa da se obrne okoli, če se ne grem na zunanji obrat in do takrat moram preštudirat ali grem v Ljubljano, kjer to naredijo v enem dnevu in so manj uspešni ali pa po njenem priporočilu v Kranj, kjer me hospitalizirajo, dobim neko zdravilo za mehčanje maternice in potem delajo obrat in so bolj uspešni. No to je moja naloga, če bo slučajno še vedno na riti, ampak jaz mislim, d akar bo, ker je rekla, da ima zelo malo prostora za obrnit se in da je pri veliko prvič nosečih tako, da to sploh ni tako nepogost pojav. Problem je pa v tem, da ta obrat lahko povzroči porod, ker lahko tisti ovoji popustijo,... zato to delajo po 36t ko ni več panike za nič. No in to je bilo tudi vse, premerila mi je trebuh, ki ustreza tednom, za MV ni nič gledala in nič merila. Jutri moram v laboratorij dat kri za tokso + vodo, ker je bil zadnjič zaradi bruhanja slab izvid in to je to. Sem se itak razpisala, zdaj grem pa študirat obrateuser posted image

Potem sem šla pa še s kolegico k njeni g. sva šli peš kar kakšno urco hoje, vmes sem se ustavila v Iani in kupila enega pajacka iz organskega bombaža, da bo biba imela za spanje in zdaj sem prijetno utrujena doma, zvečer pa še telovadba, se moram malo zaposlit, da ne razmišljam preveč. Torba za porodnišnico, ah ja imam vse kupljeno, sam naštimat je pa še nimam namena, mogoče me malo vraževerje daje, zibka tudi sicer že stoji v najini sobi, ampak je pokrita z eno veliko rjuho, jo bo moj pripravil ko bom v porodnišnici, saj zna oblečt posteljninouser posted image . Ime izbrano, zankrat skrivnost, vsaj ena, sms pojma nimam pomoje čisto navaden, sem t pa ta teža velikost,... ma tisti verzi mi eni sploh niso posrečeni.

Giotti nisem mislila kreganje, samo toliko so se vam mnenja razlikovala, da sem rajši rekla, da zamenjajmo temo kot pa da bi mogoče šlo kam naprej. Se pa priporočam za inf. o porodnišnicah, ko boš kaj izvedela, zanima me itak bolj LJ in KR. Aja pa ti si govorila, da želiš štirikolesni voziček, našla sem ti quinny-a samo ne vem kakšne so reference:
oranžne barve
- 3 nakloni ( ležeči, polležeči ter sedeči) = športni voziček (0-3 let)
- vozen v obe smeri
- kolesa na zračnice (super vožnja po razgibanemu terenu)
- lepo se razstavi v avto
- ročna in nožna bremza
- adapterji za maxi cosi lupinico
- nastavljivi pasovi za zapenjanje
- zvonec
- le košara pod vozkom je malce obdelana
- snemljive gume
- nastavljiv ročaj po višini
- pralna prevleka

ZRAVEN PODARIM:
- nova guma + nova zračnica
- prevleka za dež (neoriginal, vendar bolje kot nič)
- usnjene prevleke za ročaje

PS: na sliki še ni opran, sedaj pa sem ga ravno oprala in pokrila

CENA 130 eur

tel : 041 224 651

VEČ INFO IN SLIKE : http://www.bolha.com/oglas383216159/qui ... estyle-4xl

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
7.10.2009 13:17:11   
zvezda71
http://www.zurnal24.si/php/fotogalerija/?gid=130385&image=33&kat=/zstil/

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
7.10.2009 13:31:40   
barbchen
Dober dan souser posted image ,

na polno čvekamo, kar mi je všeč user posted image .

CTG, streptokok
- popolnoma zaupam svojemu G. in njemu prepuščam to odločitev o potrebnosti oz. nepotrebnosti. Do sedaj ga nisem imela, pri naslednjem pregledu, ki ga bom imela v 36. tednu sva zmenjena le za odvzem brisa za streptokok (sem sama izrazila željo po preiskavi na prejšnjem pregledu in je rekel, da bova zrihtala, pa itak je samoplačniško, tako da mi ni čisto jasno, zakaj nekateri G. preslišijo vaša vprašanja in želje v zvezi s tem). Za Postojnski dispanzer za žene vem, da ga na željo opravijo vsem, tudi če niso njihove pacientke, zadošča le klic in se lahko naročiš.

Obiski očkov
- kolikor je meni znano so obiski le v času rednih obiskov, razen če je mamica v nadstandardni sobi (npr. v Postojni), takrat pa je lahko očka pri njej cel dan, proti plačilu pa lahko celo spi in je tam. Verjetno si bomo vse želele partnerje več časa ob sebi, po drugi strani pa bomo okupirane z user posted image , pa tudi bivanje v P. ob predpostavki, da ne bo zapletov verjetno hitro mine in bomo kmalu že v varnem zavetju naših domov.

Baby shower
- sama ga ne bom imela, sem pa bila pred nekaj meseci na enem in smo se imele zelo fajn. Sicer uvožena zadeva iz Amerike, ampak zelo fajn za druženjeuser posted image .

Spanje - upam na izboljšanjeuser posted image . Lepo odspim tam do 3h, 4h potem pa premetavanje, pa tuhtanje, mal še podremam, ob 8h pa ni šans za kaj več. Povprečje zadnjih nekaj noči je tam 5-6uruser posted image , ampak kar funkcioniram. Bo že bolš, a ne?user posted image

user posted image ena od vas je že enkrat napisala, da so se ji po spolovilu spustile krčne žile. Tudi jaz sem eno opazila, občutek ni glih najbolj prijeten, sem pa pri Pušenjaku brala, da naj bi šlo po porodu samo nazaj. Katera kaj več ve?

Fajn bodite, izkoristite dobrodušnost narave, ki nam je naklonila tako lepo jesen!
UŽIVAJTE!
B.

Carpe Diem!

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
7.10.2009 13:35:36   
juniorka
Hello!
Se malo javim, sem s pregleda... Tu ocitno CTGja ne delajo, ker imam sama tudi se samo 4 tedne, ampak jaz tudi menim, da je to nepotrebno, ce so gibi in srcek ok. Sem prvic mela tudi zadne 4 tedne vsak teden ctg, pa v petek ni nic pokazal, je sesta rekla, da se nic ne dogaja, v nedeljo sem pa rodila... toliko o tem.
Sem pa za streptokok vprasala in je rekla, da rutinsko ne testirajo, ampak samo, ce so simptomi, kot je cuden, drugacen izcedek od obicajnega, v glavnem, ko se kaj neobicajnega pojavi... pa sem rekla, da bi pa jaz vseno prosila, ker sem nagnjena k vnetjem in tudi izcedek je vcasih bolj rumen in neprijetnega vonja in mi je dala paketek kot v CSIuser posted image , dolga epruvetka s palcko in sem sla na wc ter si vzela bris. In mi bojo sporocili, ce bo kaj narobe in ob porodu upostevali... Tako gre to tukaj.
Drugace pa je vse ok, beba ima 3kg in bo po vsej verjetnosti ob porodu med 3,8 in 4kg, ce bo porod okoli roka.
moj trebuh je v obsegu pridobil 32cm od zacetka, se pa v zadnjih tednih nisem nic zredila, sem na plus 10kg.
Spanje- ok, razen polna luna mi je nagajala, sem lulala vsako uro, pa pred spanjem grem lulat in ko sem si roke umivala, me spet pritisneuser posted image in sem spet... pa sem cez dan pila kot obiajno.
Presredek- sem si ga probala masirat, pa me je bolelo, pa nisem mocno pritiskala, tako da ne vem, kako bi 10 min to pocela. no, moram se probat...

ninka80- super za bolnisko, glede plenic pa.. jaz sem pred 1mesecem zacela, ko je bil 2 leti in 4mesece star.. so tudi v vrtcu zaceli nekaj probavat in je blo tako, da se je v 2 urah 5x polulal, (ga nisem dajala na kahlo, samo vprasala sem ga, ce mora lulat, pa je vedno rekel ne ) vsakic sem ga preoblekla in rekla, da mora lulat v kahlo in mu jo pokazala, ne pa v hlace, ker bojo mokre. In pol mi je pa povedal in od takrat smo suhi podnevi.. no, kaksna nesreca je bla, ko se je zaigral in pa zunaj, je rekel lulat in v naslednji sekundi je priteklo. Sedaj pa zna tudi zadrzat in pocakat, da npr. v trgovini pridemo do wcja. Tako da, ko je otrok pripravljen, ni problema in jaz sem mnenja, da je treba to nardit, ko je otrok psihicno zrel za to... sem se tudi ucila, da prezgodnje odvajanje lahko pusti negativne posledice, sploh ce stars nekaj na silo hoce.. No, saj taki starsi so bolj tu v VB, zato majo take raziskave, se mi zdi, da slovenski starsi bolj tolerirajo, edino ne smes se pustit tetam pa tascam, da zdaj bi ze pa bil casuser posted image !
Vso sreco!
Torbe si se nisem spakirala moram babycunje najprej oprat, sem kupila ekoloski pralni prasek... pa se vceraj stroj pokvari, ne gre voda venuser posted image
Glede hrane in pijace med porodom... se meni ne zdi prav, da delajo vse po nacelu najslabsega scenarija.. Priznam, da lacna med 13 urnim porodom nisem bla, sem pa po, ko sem koncno dobila za jest in je blo 24 ur od zadnjega obroka, tako z veseljem tisto juho pojedla, da vam povedat ne morem... Spila bi pa bila kaj vec, kot tisti loncek cez cel dan... No, tukaj nimam teh problemov, ker pise, da si moram vzet s sabo za porod pijaco in prigrizek zase in za partnerja, naprimer kaksne orescke, prepecenec... Tako da to gre z mano.
tassika, luskan busi in ozadje user posted image , jaz se skor ne upam slikat, ker sem prava bunkauser posted image

Zdaj pa kuhat, sem v nedeljo filane paprike nardila, pa ni niti ena romala v skrinjo, sva vse pojedlauser posted image , bom vidla, ce se mi bo dalo se enkrat to pacat... zdaj bi pa bilze cas, da dam kaj v skrinjo..
Uzivajte, mi mamo tudi soncek...

Neposredna povezava do sporočila: 1396
7.10.2009 13:37:35   
pikica 28
gioti: glede spodnje košare, se jo pa dobiti preko serviserja, ki ti jo lahko pošlje na najbližji babycenter, kjer stanuješ... (sem jo tudi sama kupila, ker sem vzela drugo barvo - 15 EUR)

Če boš rabila njegov mail, mi javi pa ti ga posredujem...

< Sporočilo je popravil pikica 28 -- 7.10.2009 13:38:57 >

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
7.10.2009 13:42:17   
Eva19
OBISKI OČKOV-kokr jaz vem je tud za očke tako, da velja da pridejo v času uradnih obiskov, v lj je blo sepravi letos aprila, ko je bla moja sestra tam, to od 3-6h...izven tega časa tud partner ni mogu pridt, izven tega časa je bil edino po porodu, ko si lahko še 3 urce tam, da je družinica skupi, pa tudi v sobo te premestijo šele po 3h urah... 

(odgovor članu barbchen)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
7.10.2009 13:49:17   
pi82ka
Ojla mamice,

tok ste napisale, da sem kar rabila nekaj časa. Ja ene ste res full pridne glede literature in raznih informacij in je to res full dobr, jaz vse preberem pol pa si kupčkam, kar me interesira dam na en kup, kar me ne pa pozabimuser posted image .

Jaz sem danes v 33 t in imam pregled 27.10 sepravi bo to čez 3 tedne..mi ni omenila ctg-ja ampak samo kri bom dala za toksoplazmozo...Moja G je očitno tudi tega mnenja, da čim manj bzat po trebuščku...minimalno UZ in teh zadev, čeprav naredi kakšnega več kot nam ga plača zdravstvo.

kar se tiče teh malinovih listov za čajčka...a če jih zdele naberem bo tud o.k.?

torba za v porodnišnico...jah kupljena nova potovalkica, ker nisem imela nič primerno velikega doma ..dala 7 € v sparu...celo premoženje. V njej je pa nova zobna ščetka in pa vložkiuser posted image .

Gibi naših jenčijev...ne vem pr men se čist drgač zdej čuti kot nap. 1 t nazaj. Zdej ni unih hudih brc več ampak se čuti tko kot bi se z nogami al pa rokami in ritko upiral in pretegoval...no sej dobi še kero brciko sam ne tok, da bi me rebra bolel...se pa naguzi včasig z nogicami al pa rokicami tako, da je prav izboklina. Pomoje nima več tok placa za brcanje in za razne športne aktivnosti. Kako pa ve kaj čutite jenčije?

Giotti, tale voziček, ki ti je dala tassika info. je baje full dobr, pravi mali tank (sej veš v katerem pomenu-gre povsod) ena kolegica je prav tako rabljenega kupila , ker se ga ni dalo več dobiti v tgovini. majo baje sam 3 kolesnike ampak so 4 kolesniki full bolši od quinnya. Jaz sem tud tega gledala sam sva se pol za komplet Jane Slalom pro odločila.

Počutje v teh dednih...jah kaj naj rečem predvčerajšnim me je naprimer po pol urnem likanju tok v križu zvil da ni blo nč z mano...kar naenkrat zvečer, pa je popustilo. Včeraj dopoldne sedim za rač. in vas berem, me je obšla ena taka čudna slabost, kot da bom padla skup, bila sem brez moči, mal sem se tresla in mogla sem se v momentu uležt. Danes grem v trgovino in pri delikatesi me malenkost oblije tak občutek...sem hotla že it ven s trgovine...pol sem pa sam mal bolj globoko zadihala ene parkat in je blo o.k. .Pred mano je pa en tip kupoval salamce...tko 10 dag te, pa 5 dag une,...in je mislu da vdihujem ker je pač mal trajal, da mu je una teta naštimalaluser posted image user posted image user posted image  no ja naj si misli kar si če...me je pomagalo.

Čist sem preveč napisla....bodite lepo in čuvajte te mal zakladke.

(odgovor članu zvezda71)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
7.10.2009 14:03:41   
petkapet
Danes smo pa ku ta prave branjevke na tržnici, še dež bo user posted image . Malo sem pospravila,pa vidi ti , skor cela stranje za prebrat user posted image .

Ja, Pi82ka[/b, jaz tudi čutim drugače jenčka. Prek je ful nogomet igral v trebuhu, zdaj pa se sicer velikokrat pretegne, ampak , se čuti kot eni počasni tektonski premiki user posted image "Bluub", pa se izboči rita, pa pol še kako stopalce se vidi, ful lep občutek. Še vedno pa ogromno kolca, parkrat na dan.

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......