juniorka
|
Hello! Se malo javim, sem s pregleda... Tu ocitno CTGja ne delajo, ker imam sama tudi se samo 4 tedne, ampak jaz tudi menim, da je to nepotrebno, ce so gibi in srcek ok. Sem prvic mela tudi zadne 4 tedne vsak teden ctg, pa v petek ni nic pokazal, je sesta rekla, da se nic ne dogaja, v nedeljo sem pa rodila... toliko o tem. Sem pa za streptokok vprasala in je rekla, da rutinsko ne testirajo, ampak samo, ce so simptomi, kot je cuden, drugacen izcedek od obicajnega, v glavnem, ko se kaj neobicajnega pojavi... pa sem rekla, da bi pa jaz vseno prosila, ker sem nagnjena k vnetjem in tudi izcedek je vcasih bolj rumen in neprijetnega vonja in mi je dala paketek kot v CSI , dolga epruvetka s palcko in sem sla na wc ter si vzela bris. In mi bojo sporocili, ce bo kaj narobe in ob porodu upostevali... Tako gre to tukaj. Drugace pa je vse ok, beba ima 3kg in bo po vsej verjetnosti ob porodu med 3,8 in 4kg, ce bo porod okoli roka. moj trebuh je v obsegu pridobil 32cm od zacetka, se pa v zadnjih tednih nisem nic zredila, sem na plus 10kg. Spanje- ok, razen polna luna mi je nagajala, sem lulala vsako uro, pa pred spanjem grem lulat in ko sem si roke umivala, me spet pritisne in sem spet... pa sem cez dan pila kot obiajno. Presredek- sem si ga probala masirat, pa me je bolelo, pa nisem mocno pritiskala, tako da ne vem, kako bi 10 min to pocela. no, moram se probat... ninka80- super za bolnisko, glede plenic pa.. jaz sem pred 1mesecem zacela, ko je bil 2 leti in 4mesece star.. so tudi v vrtcu zaceli nekaj probavat in je blo tako, da se je v 2 urah 5x polulal, (ga nisem dajala na kahlo, samo vprasala sem ga, ce mora lulat, pa je vedno rekel ne ) vsakic sem ga preoblekla in rekla, da mora lulat v kahlo in mu jo pokazala, ne pa v hlace, ker bojo mokre. In pol mi je pa povedal in od takrat smo suhi podnevi.. no, kaksna nesreca je bla, ko se je zaigral in pa zunaj, je rekel lulat in v naslednji sekundi je priteklo. Sedaj pa zna tudi zadrzat in pocakat, da npr. v trgovini pridemo do wcja. Tako da, ko je otrok pripravljen, ni problema in jaz sem mnenja, da je treba to nardit, ko je otrok psihicno zrel za to... sem se tudi ucila, da prezgodnje odvajanje lahko pusti negativne posledice, sploh ce stars nekaj na silo hoce.. No, saj taki starsi so bolj tu v VB, zato majo take raziskave, se mi zdi, da slovenski starsi bolj tolerirajo, edino ne smes se pustit tetam pa tascam, da zdaj bi ze pa bil cas ! Vso sreco! Torbe si se nisem spakirala moram babycunje najprej oprat, sem kupila ekoloski pralni prasek... pa se vceraj stroj pokvari, ne gre voda ven Glede hrane in pijace med porodom... se meni ne zdi prav, da delajo vse po nacelu najslabsega scenarija.. Priznam, da lacna med 13 urnim porodom nisem bla, sem pa po, ko sem koncno dobila za jest in je blo 24 ur od zadnjega obroka, tako z veseljem tisto juho pojedla, da vam povedat ne morem... Spila bi pa bila kaj vec, kot tisti loncek cez cel dan... No, tukaj nimam teh problemov, ker pise, da si moram vzet s sabo za porod pijaco in prigrizek zase in za partnerja, naprimer kaksne orescke, prepecenec... Tako da to gre z mano. tassika, luskan busi in ozadje , jaz se skor ne upam slikat, ker sem prava bunka Zdaj pa kuhat, sem v nedeljo filane paprike nardila, pa ni niti ena romala v skrinjo, sva vse pojedla , bom vidla, ce se mi bo dalo se enkrat to pacat... zdaj bi pa bilze cas, da dam kaj v skrinjo.. Uzivajte, mi mamo tudi soncek...
|