khurde
|
sem brala, pa velik pozabla kruh... jaz v bistvu tamali še nič z glutenom nisem dala, k ne vem... sama pojem bolj malo kruha, moke pri običajni kuhi ne uporabljam itd. ... se bom pa kruhu "izogibala", ker ne vem... se hit zgodi, da človek sam od kruha pol živi... al pa krompirja, tega se jaz tut nekak izogibam. drugač pa kupujem ajdov kruh z orehi, od ene gospe na tržnici, k peče v krušni peči, za tamalo bom kasnej verjetn kupovala unga brez orehov (tut ajdov), pa koruznega ma dobrga , drugač pa večinoma uporabljam pirino moko, sam do mlina v radomljah, kjer majo skos "svežo", se spravljam zapeljat že 100 let spanje... mi gre kr na jok ob tej besedi moje dete neki ne spi zadnje čase, ponoč kr neki rovar po postli in vse drugo dela, sam spi ne... dobr, da spi pri nama, ker drugač bi se mi zmešal, da bi mogla non stop vstajat... včer je tko počela vse živo, mal se je z mojimi lasmi igrala, mal je po men plezala, mal mi je po nosu brskala, kaj je še počela, pa ne vem, ker sem se zbudila sam v trenutkih bolečine (k je preveč pocukala npr.) aja. pa enkrat sem se zbudila z njo na trebuhu, pa prav neki je grizljala eno bradavico z unima dvema zobkoma, k jih ma hudiček mali... pol pa še stran ni hotla it nos ... fiziološka + babyvac - zdej je vsaj nehala tulit ob čiščenju, prej je imela obdobje enega meseca, k nisem mogla do nosu pridet prevodi... so neki programi, sam prevodi so verjetn adijo... kuhanje... moja ful rada je kvinojo al pa riž + zelenjava. včer sem ji naredila rižoto z grahom, dons je jedla kvinojo z zelenjavo (korenje, brokoli, peteršilj, leča). sem iskala zakaj naj kvinoja ne bi bila ok za male, pa nič najdla edin par priporočil, da se jo daje ... pa zanč sem ji naredila juho iz muškatne buče, dala sam mal šalotke in zelene not, pol pa še krompir, da je zgostilo in je ful jedla mala sadja ne mara kej preveč, edino če ni malo kislo (slive ma res rada, pa grozdje tut), npr. sladkih jabolk in fig skor ne spravi vase... čudn otrok... banane ji še nisem dala, ker jo je zaprlo že, če sem dva dni zapored pojedla jaz kakšno... jaz sem itak bol počasna pri uvajanju, jutri ji bom verjetno dala jogurt (prvič), ker prej sem eksperimentirala s sadjem in iskala vzroke, da je zaprta...zdej sem ugotovila, da jo zapre vso sadje, ne glede na to, ali je kuhano ali sveže, razen suhega sadja, tko da ji zdaj prekuham kaj suhega in ji dam, pa je ok, k prej pa tut po štiri, pet dni ni šla na wc... bom kr doktorirala iz tega uvajanja ... je pa nora na zelenjavo, še posebej na brokoli in blitvo, pa upam, da tko tut ostane... aja, fižola še ni jedla, je pa včeraj prvič grah (ji je bil všeč) in rada ima tudi lečo (rdečo)... zdej ji nameravam še uvest mlečne izdelke (jogurt, skuta, sir, smetana, mogoče), amarant, ajdo, fižol, čičeriko, rjavo lečo, por, ohrovt, avokado, kumare, topinambur, brstični ohrovt, pol pa že kak kuskus in gres pride na vrsto