Anonimen
|
ja taki ste potrošniki, lahko je lep, pa če je zanič k drek, ga z vesljem kupjo, če je grd, pa dober pa ga še pogledajo ne...seveda kupc to ne more v naprej vedt...samo če imap nekoga ki kormpir prodaja direktno, ne preko zadrug pa ja veš da ima dober krompir (če ga ma) in tud če je nekaj centov dražje, ga kupiš... no, jst nisem taka pa itak skoz trdim, da tiso lepo, šajni sadje ( in zelenjava) k prodajajo kot bio in eko in nevemkaj še....my ass...mi mamo doma jabke pa hruške, k so res bio....stare sorte 30, 40 let...k ni drevo nikol vidlo nobenega škropiva, pa tud zemlja okoli ne, ker je pač na takem terenu, da tam nihče z ničemer ne kontaminira okolice....in to je res bio, pa vem kak zgleda taka jabka....je pa res ja, drgač....da neke male, skrtuljene, po možnosti še črvive jabke ( al pa krompirja al pa karkol) ne bo noben kupu, pa lohk še tko vpije kolk si želi bio... jutro...mi smo dons tud kr nekak spali...dvakrat sem neotu nosek pucala, ostalo je blo pa kul....ula je skor že čist fajn, sam je še doma...sumim da je bla ena taka viroza spet tole, ker je mela tud drisko in čist vneto, rdečo, pikasto rit....driska sicer ni bla tok obilna al kej, sam enkrat al pa mogoč dvakrat na dan, sam vseen....že po tem kak je rit zgledal, vem da je blo neki...pa k je smrdelo ko kuga tk da bo še doma... pol gremo ven, pa smeti mormo odvlečt gor do kontejnerjev, jih že ful dolgo nismo, pa mam zdej že poln element te navlake zanč sma se s tastom mal zapela, ker je razbil neka stekla, ta stavbna in je reku pol da jih bo gor v kontejner za steklo odnesu, da sej je odklenjen, k drgač so kr une luknje za not metat (le zakaj....)...pa sem mu rekla da to steklo ne sodi v zabojnik, da tja sodi sam to steklo iz gospodinjstva, kozarci, steklenice itd., ker to stavbno vsebuje svinc itd. in ne spada noter...pa reče pol ja sej nebo noben vidu pa sem mu kr rekla da ni finta v tem, a ga kdo vid al ne, ampak v tem da bo onesnažil cel zabojnik pravilno ločenega stekla in bo pol šlo vse skp na odpad in bo ves trud vseh, ki ločujejo, zaman.... no, kaj je pol naredu, ne vem....brezveze uglavnem, kolk je folk smotan.....kartonov recimo se mu pa ne da gor vlačit, stalno jih v kanto tišči, mi recimo nesemo samo eno vrečo do mogoče , če je kaj izrednega, dve vrečki smeti na teden v kanto ( vključno s plenicami, pa ne velike vrečke...), kanta pa je vedno nabito polna, pa je tavelika, ker on nonstop neko piz.darijo notri tlači....pol pa jst konc tedna hočem odnest une boge naše smeti, jih pa nimam kam dat grem nas zdej zrihtat, umit, oblečt itd.
|