Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 25.9.2009 8:30:07
|
|
|
|
melaverde
|
jutroooo IZVIRNO SPOROČILO: nektarina Jutro.... SIbil... o lepo ,da imaš tako pridnega moža in ti zrihta oba otroka. Pri nas je zvečer tako živo da, oba (jaz in moj) ne moremo zrihtat dva otroka. To je takšno skakanje zvečer. SPloh ne vem kako lahko imjo še toliko energije. Včeraj iso hoteli spat in smo zaprli vse luči ( razen ene majhne na hodniku) in šli spat. Logično ,da smo vsi zaspali razen Alexa. Ta je vstal ( ura je bila 21.45) šel v hladilnik , si ogledoval kaj je notri. POl je šel se igrat in vozil voziček po stanovanju, to je bil en takšen brum brum,da je moj dragi kar skočil gor. V glavnem vse samo spat ne. Zjutraj pa je jokal,da hoče ninat in ninat.... ma kako vam rata otroke dat spat?? nam z ustaljenim redom...od kar pomnim hodi spat od 20h do 20:30, razen poleti malo produžimo ker če ne smo skozi doma in vsak dan isti postopek: večerja, umivanje, pravljica in ugasnem luč... poskusi jih popoldan bolj zmantrat? kaj pa če ti popoldan preveč spi ali pa gre prepozno???
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Val je najino življenje razburkal 9.junija 2007 ob 8:51 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 25.9.2009 8:50:05
|
|
|
|
zrak
|
Dannn vsem.. Nektarina, mi smo vedno gledali na to, da imamo ustaljen urnik. Je pa tako, da tudi vsi otroci niso enaki. Eni rabijo več , eni manj... Mi imamo vedno enak ritual, se umit, obleči pižamo, gre iskat medota in dudo, se vrže na kavč, beremo knjigico in okoli 21 v posteljo, ga pokrijem, zaželim vse lepo, ljubčka in lahko noč.. grem iz sobe in priprem vrata. Tišina..... .. no 1x na mesec se spomne, da hoče še pit in kakat , ampak potem pa gre.. V vrtcu je že malo bolje, .. včeraj pri kosilu je bila mičkena kriza, ker ni bilo punčke za katero si je vzel celo poslanstvo ... Nena ti boš pa končno moža objela..
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 25.9.2009 10:04:50
|
|
|
|
Sibil_
|
Jutro! Jah, sej to da zrihta ne pomeni da nimamo borb in po 2x pil vodo itn., tudi pri nas se zna zavlečt, samo mi vemo kje je problem. V vrtcu nam ta malega pustijo spat, in posledično je spočit in se mu ne spi zvečer. Ampak kljub opozorilu ga pustijo spat, ker je seveda njim lažje, več kot jih spi boljše je. Aja - pa otroci so si res različni, naš ta večji rabi več spanja kot ta mali, včasih zgleda ta mali na atomski pogon, res ne veš od kje mu energija. LP, Sibil RR
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 25.9.2009 10:09:47
|
|
|
|
zrak
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR Jutro! Jah, sej to da zrihta ne pomeni da nimamo borb in po 2x pil vodo itn., tudi pri nas se zna zavlečt, samo mi vemo kje je problem. V vrtcu nam ta malega pustijo spat, in posledično je spočit in se mu ne spi zvečer. Ampak kljub opozorilu ga pustijo spat, ker je seveda njim lažje, več kot jih spi boljše je. Aja - pa otroci so si res različni, naš ta večji rabi več spanja kot ta mali, včasih zgleda ta mali na atomski pogon, res ne veš od kje mu energija. LP, Sibil RR pri nas v vrtcu tudi ne zbujajo, z razlogom, da otroka se zbudi že zjutraj in je to že stres za njih, zato ni potrebno , da se jih zbuja tudi popoldan.. 1x na dan bo dovolj..
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 25.9.2009 10:44:30
|
|
|
|
nektarina
|
Tudi v našem vrtcu jih ne prebujajo in kot sem zvedela včeraj od ene kolegice ,ko je prišla po otroka ob 3 sta moja dva še spala. Doma sta hiperaktivna in sta ves čas venih. Saj NIk bi spal že ob 8 uri , ampak Alex je tisti kateri bi povlekel tudi do polnoči in nobena stvar ga ne utrudi. FRajer on kar sam ponoči hodi po stanovanju
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 25.9.2009 12:55:25
|
|
|
|
asso
|
Evo mene... iz dopusta in v gužvi... Malo me je zmotlo to glede spanja in rituala... Če je otrok tak, da noče spat ne pomaga noben ritual na tem svetu tako, da to glih ne driži pri vseh. Pri mojih je bilo tako, da že kot dojenčki je tavečja zaspala tam okrog 23. ure, tamanjša pa že ob 20-ih ali še kaj prej bi... Enkrat ko sta šle skupaj v sobo sem potem ta manjšo za eno uro potegnila, da je bila več budna in je še ta večja šla tudi prej v pojstlo (v bistvu sta šli skupaj) In zdej je ista zgodba. Ob 20-ih ta mala že mama ninat... in gre brez problemov. Ta večja pa kljub vsem ritualom še nagaja in noče kar tako zlahka spat. V pojstlo že gre vse lepo in prav. Ampak potem je še 100x tata, pa pokrit, pa pit, pa lulat.... in ne pomaga nič od prerekanja do obljubljanja... tako, da... odvisno od otroka. Če je res full full utrujena bo zaspala takoj, če ne pa Evo, zdej grem spet na delo. Več o dopustu pa, ko bo malo več časa na razpolago
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 25.9.2009 20:24:31
|
|
|
|
NAVT
|
Evo po celem tednu Ljubljane .... Upam, da vas bom jutri malo brala za nazaj. Drugače smo super. Punce uživata v vrtcu. Austen, si vidla zs?
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 28.9.2009 7:34:37
|
|
|
|
n€na
|
Dobro jutro, mi smo pa imeli kar pester vikend V petek zvečer je tati prišel iz Italije in Zala se ni odlepila stran od njega...mi je prav pasalo V soboto zjutraj je imel še neke obveznosti in potem smo šibali v Velenje na Pikin festival Smo uživali vsi od dojenčkov do babic ...Slikali smo se v đungli z gorilo...smo šli k pikini frizerki...kupili fickota....itd. Včeraj zvečer pa smo prišli nazaj.. Gori je tako lepo ni več tako vroče, ampak Zalin imunski sistem je čisto v K....., je včeraj zvečer začela tako čudno kašljati in je tako danes ostala doma, za jutri bomo pa videli kako bo...upam, da ne bom spet šla na bolniško...saj je lepo doma ampak plača na koncu meseca pa pol ni več tako lepa LP
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 28.9.2009 8:03:05
|
|
|
|
zrak
|
Nena, lepo da ste objeli tatija po dolgem času... Upam, da bo z Zalo vse ok in da je samo falš alarm. Mi tudi smo preživeli lep in pester vikend. Bli smo v Zagrebu. Prvi dan smo bili v živalskem vrtu: lep, velik, urejen... živali pa so itak boge povsod - tako priklenjene.. Naslednji dan pa smo pohajali po starem delu Zagreba,.. tudi lep.. Ko vidiš tiste tramvaje in tlakovane ulice, kot bi se čas ustavil.. pol pa pogledaš malo ustran in vidiš ultramoderno zastekljeno stolpnico.. Izložbe ful lepe, kavarne, "sladoledarne".. ma res lepo.. smo prav uživali.. Danes pa ponovno vrtec...
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 28.9.2009 10:11:47
|
|
|
|
zrak
|
Zanima me, če vi date kako na rit.. ko otrok noče ubogat, pa mu dopovedujete in noče in noče in noče razumet.....ko pač preprosto beseda ne zaleže???
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 28.9.2009 10:44:31
|
|
|
|
asso
|
IZVIRNO SPOROČILO: zrak Zanima me, če vi date kako na rit.. ko otrok noče ubogat, pa mu dopovedujete in noče in noče in noče razumet.....ko pač preprosto beseda ne zaleže??? Uf... bi se zlagala, če bi rekla, da ne Ma kaj, ki pri Tarin niti to ne pomaga... ta je en vragič
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 28.9.2009 11:24:53
|
|
|
|
n€na
|
IZVIRNO SPOROČILO: zrak Zanima me, če vi date kako na rit.. ko otrok noče ubogat, pa mu dopovedujete in noče in noče in noče razumet.....ko pač preprosto beseda ne zaleže??? moja do sedaj jih je dobila enkrat....pa ni padla ena ampak tri...ker se je nečakinja celi dan jokala zaradi Zale, da jo tepe, da ji nagaja, da jo ščipa, da je to, da je ono .sem jih imela polno glavo....na koncu pa ugotovim, da si je zmišljevala, ker je hotela mamino pozornost. drugače je pa do sedaj vedno pomagala kazen, da je šla v sobo se malo shladit.
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 29.9.2009 19:10:47
|
|
|
|
n€na
|
kaj se pa tukaj dogaja...nikjer nobene več Mi smo se danes vsi trije rekreirali Jaz in mala sva šle z kolesom moj pa je zraven laufal vse skupaj smo naredili enih 6Km... imam pa v eno stran skozi malo hriba in za nazaj skozi navzdol, da malo počijem
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 29.9.2009 20:39:35
|
|
|
|
thaiss
|
pridna nena jaz sem tudi svoje za danes naredila, sem odlaufala malo več kot 4km zdej sem že pronta za it ja res je tuga tuki zvečer itak ni nobene, zakaj pa zjutraj ne pišete?? imate gužvo v lužbi
**************************************** najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59 ****************************************
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 29.9.2009 20:41:35
|
|
|
|
thaiss
|
IZVIRNO SPOROČILO: zrak Zanima me, če vi date kako na rit.. ko otrok noče ubogat, pa mu dopovedujete in noče in noče in noče razumet.....ko pač preprosto beseda ne zaleže??? smo tudi po riti že dali, ampak definitvno se samo z besedo kej doseže...ma kaj ki ko ti dvignejo pokrov tej mali
**************************************** najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59 ****************************************
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 30.9.2009 2:45:15
|
|
|
|
n€na
|
jutro, danes sem pa zgodnja Pa smo spet zboleli ob poln noči in nekaj sem jo slišala kako nekaj jamra in grem do nje in se vsa trese...jo je tako zeblo, da je škrtala z zobmi in komaj sem jo pogrela je trajalo kar dosti časa....vmes je še veliko pila in malo bruhala....po kakšni urci segrevanja smo prišli do točke, da se je malo segrela in potem ji je začela temperatura naraščati...ji je narastla do 39,9 sem ji dala calpol in jo slekla.....sedajle pa se stanje že umirja in eden od naju bo moral na bolovanje za tamalo...bomo videli trenutno se ji ne spi in še dobro da imajo nekateri otroški programi tudi sedaj program....ker tamali enostavno se ne spi Stanje je pa tako, da vročina pada in upam, da v doglednem času zaspiva nazaj
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 30.9.2009 7:53:18
|
|
|
|
austen
|
jutro n€na..... upam, da bo Zala hitro boljša. Mogoče bo pa tako kot pri Eriki. V noči iz sobote na nedeljo je zakuhala. Vročina 39 in tam okoli. In celo nedeljo nikakor da jo spravimo dol. Ko je sirup učinkoval je bilo par urc boljše potem pa spet. Smo jo parkrat hladili v banji..... v ponedeljek pa kot bo odrezal. Okoli kosila je imela še 37.3 potem pa več nič. Malo je šmrkala in kašljala. Tako da sva bile včeraj še doma. Danes pa je že šla v vrtec. Bomo vidli kako bo..... malo sicer še vedno kašlja NAVT....vidla ZS šele v nedeljo . Danes sem si zadala da zadevo rešim. Se tipkamo Thaiss.....+seveda vse ostale, ki imate voljo telovadit ... Jaz imam voljo dopoldan, ma ko pride večer sem ko ožeta cunja ....vidim, da ste se menile glede ene na rit.....jaz bi tudi lagala, če bi rekla, da jih ni še dobila. Včasih mi prav prekipi. Sej potem mi je vedno žal, ma če ji 10x nekaj rečem in ona še vedno nekaj po svoje trmari jo žal včasih edino ena na rit prizemlji Je pa v fazi ko išče meje in preizkuša do kje lahko gre; prav provocira , tudi vrtcu tako da je moje potrpljenje vsakodnevno večkrat na preizkušnji ... a ja....dejte mi en nasvet, ker včasih ko ji nekaj govorim.... me dobesedno izklopi, se naredi da ni slišala, me gleda v oči da bi mi pa odgovorila na vprašanje ni šans..... kaj narediti???????
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 30.9.2009 7:54:27
|
|
|
|
asso
|
Jutro U Nena vi pa imate res pestro. Vedno nekaj. Kup vam pošiljam in upam, da bo zima boljša kot ta jesen. Jaz pa zbijam vse rekorde ta teden Danes je že tretje jutro, ki mi uspe pridet v službo za 7.30... drugače sem prihajala kaj pred osmo. Se pa vidi tistih 5 minut, ki zbudim prej punci in seveda moje jutranje zgodnjo vstajanje No, danes nisem mogla več spat in sem vstala ob 5.05 in sem si šla glavo umivat
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 30.9.2009 8:25:20
|
|
|
|
melaverde
|
dobro jutro!! asso, ma srečna ti ki se ti ne da spat...jaz bi spala 24 ur na dan ampak včeraj sem bila pridna in sem tudi jaz šla tečt aleeeeee, danes ne morem hodit !!!! tudi trebuh me boli!!! jaz sem danes govorila z našo vzgojiteljico in ima od 1. septembra 100% prisotnost!! je pa rekla, da so večino dneva zunaj, prejšnji teden so začeli s sprehodi kar sem tudi sama opazla, saj se ob 15h ne more zbudit...je gotov ma kaj se zdaj dajete z eno na rit?? ma še vsak jo je dal... ni človeško brez, prej ali slej popustijo ventili !! ne se pustit permisivni vzgoji, ki vsaj po moje ne vodi nikamor....avtoriteta je ključ (po moje seveda) austen, ko mene ne posluša mu vzamem predmet ali igračo s katero se ravnokar ubada in mu rečem če me lahko posluša in odgovori... hoče ali noče mi da pozornost
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Val je najino življenje razburkal 9.junija 2007 ob 8:51 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 30.9.2009 8:28:52
|
|
|
|
asso
|
IZVIRNO SPOROČILO: melaverde austen, ko mene ne posluša mu vzamem predmet ali igračo s katero se ravnokar ubada in mu rečem če me lahko posluša in odgovori... hoče ali noče mi da pozornost Če pa nima igrače...? Jaz ji rečem boš npr. bonbon... in kar hitro odgovori. Potem pa, a zdej me slišiš in imaš jeziček... Jaz se tudi strinjam, da mora bit določena avtoriteta, ker če ne bi rekel en učitelj smučanja, pri 14 te bo pljunla v faco...
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 30.9.2009 9:01:06
|
|
|
|
n€na
|
Midve sva boljše...jaz celo noč nisem spala. Sva ležali v dnevni na kavču in sem sedaj vsa polomljena. Zala se me ni niti za sekundo spustila, še ko sem hotela hlicati v službo da me ne bo nirem mogla, ker se je takoj zbudila Pol sem pa kr SMS poslala- mi je nazaj napisal OK. ... a ja....dejte mi en nasvet, ker včasih ko ji nekaj govorim.... me dobesedno izklopi, se naredi da ni slišala, me gleda v oči da bi mi pa odgovorila na vprašanje ni šans..... kaj narediti??????? Sem mislila, da je samo pri nas tako Sem začela enkrat, ko me ni hotela slišat, klicati ZEMLJA KLIČE ZALO OGLASI SE in ona ka je mami in pol sem ji povedala kaj želim od nje...ponavadi pa vedno sodeluje in nimam problemov... glede avtoritete se čisto strinjam z vami, treba jo je vzpostaviti že na začetku in jasno povedati kaj se sme in kaj ne. Samo pol pa vedno talente najdeš ko ti kontra najedajo
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 30.9.2009 10:29:04
|
|
|
|
melaverde
|
IZVIRNO SPOROČILO: n€na glede avtoritete se čisto strinjam z vami, treba jo je vzpostaviti že na začetku in jasno povedati kaj se sme in kaj ne. Samo pol pa vedno talente najdeš ko ti kontra najedajo to je dokaz, da so normalni!!! je prav da probajo, je prav da sprašujejo in raziskujejo kje je meja...in se ful hitro naučijo kje je en dan me je Val prosil za liziko in jaz NE....in pol začne bluzit :"sem že jedu liziko" in jaz nazaj ja, ampak ti je nisem jaz kupila...on "ja dobil za dailo"...kdaj bom spet dobiu dailo?? jaz sem kmali padla dol, sploh me ni prosil, težil ali se celo na tla vrgel...ponižno čaka naslednje darilo
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 30.9.2009 10:48:24
|
|
|
|
n€na
|
Bogi Val, pa saj bo kmalu december, takrat je polno daril Samo pol pa vedno talente najdeš ko ti kontra najedajo tukaj sem mislila predvsem na tiste talente, ki ti pred otrokom zbijajo avtoriteto
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 30.9.2009 11:17:48
|
|
|
|
asso
|
IZVIRNO SPOROČILO: n€na Bogi Val, pa saj bo kmalu december, takrat je polno daril Samo pol pa vedno talente najdeš ko ti kontra najedajo tukaj sem mislila predvsem na tiste talente, ki ti pred otrokom zbijajo avtoriteto Ma tudi otroci točno vejo pri komu lahko in pri komu ne tako, da ne sekiraj se preveč zaradi tega. Ja, en talent je moj dragi, ko jaz nekaj rečem ne si on včasih drzne ja in potem je valda cel revolt v hiši...
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 30.9.2009 12:10:15
|
|
|
|
melaverde
|
IZVIRNO SPOROČILO: asso IZVIRNO SPOROČILO: n€na Bogi Val, pa saj bo kmalu december, takrat je polno daril Samo pol pa vedno talente najdeš ko ti kontra najedajo tukaj sem mislila predvsem na tiste talente, ki ti pred otrokom zbijajo avtoriteto Ma tudi otroci točno vejo pri komu lahko in pri komu ne tako, da ne sekiraj se preveč zaradi tega. Ja, en talent je moj dragi, ko jaz nekaj rečem ne si on včasih drzne ja in potem je valda cel revolt v hiši... hahahha ma doma boš pa ja naredila red midva sva kar se tega tiče kar usklajena...če pa nisva mu dam kmalu vedet, naj se izvleče ven kakor ve in zna... nonote smo tudi že zdresirali, pred drugimi pa rečem NE, ker sem jaz tako rekla in pika imamo pa prijatle ki naredijo celo "narezek" iz bombonov in se enostavno z njimi ne družimo več...se mi smili Val, da je pol cel dan v skušnjavi ko oni niti kosila ne jedo ker so polni sladkarij... zdaj pa itak že sam pride vprašat če lahko...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Odlog vpisa v prvi razredStarši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.