kerala
|
Ojla mamice! Taras spi. Zdi se mi, da je počasi začel dobivati neki ritem. Obdobja spanja so vedno bolj strnjena, vmes je pa že malo buden, čeprav manj kot urco naenkrat. Najprej zjutraj oz dopoldan med 9 in 10h, potem malo po poldnevu, pa spet popoldan okrog 5h in še zvečer okrog 9h. Bolj problematično je pri nas dojenje, ki pa je prav neurejeno. Najprej je, ko se zbudi, pa nazaj zaspi, pa čez 1/2 ure spet na drugi joški, potem je buden slabo urco, pa spet je... in tako spet in spet. Temu 2-urnemu ritualu bi lahko rekla eno dojenje, samo ne vem kako naj dosežem, da bi več naenkrat pojedel, ko pa ali spusti in noče več vlečt al pa zaspi! eee, sem se nasmejala tvojim "joškarskim" dogodivščinam! Ta bi bla pa res dobra, utrgal pol joške... go-ta, tudi jaz bi mu ukinila večerni dodatek, sam se takooooo dere, ko ga dam v času "vmesnega" dela obroka na joško in dokler ne dobi flaše s svojimi 60 ml ne da mira! No, to je tudi edino, ko se zares dere. Aprilčica, bo že, ti se samo ne sekiraj, mkolikor bo popila tvojega mleka, je boljše kot nič, zrasla bo pa itak v velko in močno punco, o tem pa tako ni dvoma! Sicer imaš pa itak že izkušnje , da Jakobu prav nič ne manjka! Aja, še to sem ti hotela povedat - meni je v porodnišnici ginekologinja predpisala Syntocinon, to je oksitocin v nazalnem spraju. Olajša izločanje mleka in širi mlečne vode. Na ta način mali bolje in hitreje izprazni joškici, pa se mogoče potem več tudi naredi. Mogoče bi pa probala reči svoji G, da ti ga predpiše. Ne vem, ali je meni to pomagalo ali kaj drugega, ampak v P smo imeli kar hude težave, ni bilo tega mleka in ga ni bilo, smo se dojili na 1/2 ure, potem se je pa naredilo, mogoče je pa le tut tole pomagalo. sanikaa, tudi moj Taras se zna prav raspištolit, kadar je njegov čas. Čaka sicer kar dolgo, samo kadar je pa sila, takrat pa brez milosti! Danes se je spomnil, da hoče jest, ko sva se vozila domov s tržnice, ma se je drl da ga je bilo po moje v sosednje avtomobile slišat! Flora, jaz tudi Tarasa pustim kdaj ležat. Se mi zdi, da ga ne smem prav vedno po rokah nosit, če je buden, čeprav bi ga najraje. Pri nas je to kar težko, ko imam še 3 v vrsti, ki čakajo, kdaj ga bodo v roke prijeli! Včasih ga pustim, pa sem zraven in se kaj "pogovarjava", včasih je pa tudi sam in pač glede okrog. Imam pa enake pomisleke kot ti, se mi kar smili, čaprav mislim, da ni to nič hudega, posebaj če smo v bližini in nas vidi. Nastavek za dojenje sem pa jaz uporabila samo 1x. Se mi je zdelo, da prav enako boli. Potem sem pa prvi teden na debelo mazala z lanolinom in zobe stoskala ko je povleku, zdaj so se pa bradavice vnesle in nič več ne boli, niti ko zagrabi. A ste ve probale z lanolinom? Zdaj grem pa še malo poležat, potem bo pa kmalu spet akcija...