|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part. III
7.9.2009 21:00:35   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11

In s tvojimi izračuni se jaz strinjam, da so pravilni.....Eno dobro stvar ti povem.....Kolikor je meni znano in iz mojih izkušenj, so prenešeni otroci najbolj brihtni otroci, mirni, razumevajoči, brez razvojnih napak..... In tvoj bo eden od tistih, zagotovo..user posted image ...HB, da se ti ni rodil kakšen mesec prezgodaj.....Boljše kakšen dan čakanja....

In bo tak športnik, kot ti....user posted image  Pa tako zrela nosečnost je znak, da bo tudi porod hiter....Vidiš, same dobre lastnosti ti naštevam user posted image user posted image user posted image user posted image

Želim ti vse tisto, kar si sama želiš!!!

pa to ji jaz že cel dan razlagam, da so prenošenčki ful pridni in mirni otroci ...imam enega doma.user posted image user posted image user posted image user posted image

drugače  sem imela pa jaz danes eno tako čudno popoldne .. cel čas trd trebuh, nič nisem malega čutila, potem pa kar na 1x v jok, da se ne grem več itd ... sem se komaj pomirila ...no zdej imam pa raztur v trebuhu pa pia me v mednožju za znoret user posted image user posted image user posted image

eh, včasih ne vem kaj bi rada

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 4351
7.9.2009 21:20:49   
klaja
Jpnincy jaz sem tudi prepričana, da če dočakam moj PDP, da bom rodila 7 do 10 dni kasneje, ker mi prvi test ni pokazal pluseka, drugi čez 10 dni pa je in tudi na prvem UZ-ju se je izpisal datum 3. 10., pa še cikluse sem imela na 35 do 40 dni, tako da mi kar mine do vsega, če bom morala še tako dolgo čakat.

Škorpijončica upam, da ti bo uspelo prebrodit to krizo! Težko pa ti kaj svetujem.

Otroci ki se rodijo čez rok, raje ne bi o tem, ker imam eno tako doma, ki je rojena 10 dni čez rok. Kaj naj rečem, pravi user posted image .

Barika glede joka in tečnobe pa pridejo taki dnevi, jaz se že tri dni zvečer zaporedoma jokam, sploh ne vem zakaj, no razen včeraj, sem pač jokala, ker se mi je Julija polulala v hlače. Enostavno več ne prenesem ničesar. Pa še ful me boli, ko se dojenček obrača v trebuhu in vem, da se je spet obrnil na ritko, pa čez čas nazaj na glavo in so kar konkretne bolečine. Ne vem, čisto sem že zmedena in jokasta in..... poln kufer imam nosečnosti.

(odgovor članu jpnincy)
Neposredna povezava do sporočila: 4352
7.9.2009 21:24:04   
tulpek

tulpek.....En teden boš zdržala, ker več kot to ne boš nosečka.....Te pa razumemo tukaj in ti kar jamraj, piši, zakolni....kar češ delaj samo, da ti je lažje....user posted image

In s tvojimi izračuni se jaz strinjam, da so pravilni.....Eno dobro stvar ti povem.....Kolikor je meni znano in iz mojih izkušenj, so prenešeni otroci najbolj brihtni otroci, mirni, razumevajoči, brez razvojnih napak..... In tvoj bo eden od tistih, zagotovo..user posted image ...HB, da se ti ni rodil kakšen mesec prezgodaj.....Boljše kakšen dan čakanja....

In bo tak športnik, kot ti....user posted image  Pa tako zrela nosečnost je znak, da bo tudi porod hiter....Vidiš, same dobre lastnosti ti naštevam user posted image user posted image user posted image user posted image

Želim ti vse tisto, kar si sama želiš!!!

Bety, fajn te je brat user posted image user posted image user posted image .

To, da so brihtni si pa že druga danes, ki to omenjaš. Ampak prvega (sodelavec od mojega, ki vedno naklada) nisem jemala resno...

Vseeno pa mislim, da je sedaj že dovolj prenošen, preveč pameten pa tudi ne sme biti user posted image .

< Sporočilo je popravil tulpek -- 7.9.2009 21:27:30 >

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 4353
7.9.2009 21:28:29   
tulpek
Veste kaj dela meni user posted image sedaj... ponoči se tako nabije pod rebra, če spim na boku, da se zbudim s takimi bolečinami, da komaj pridem potem k sebi. Komaj diham, full tišči in res ni prijetno. In potem je bil še pol dneva tam in sem se komaj premikala. Zdaj sem ga končno spravila malo nižje. Sploh ne vem, kaj še ima tako visoko za iskat user posted image Očitno je zgrešil smer odhoda user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4354
7.9.2009 21:41:25   
jpnincy

IZVIRNO SPOROČILO: klaja

Jpnincy jaz sem tudi prepričana, da če dočakam moj PDP, da bom rodila 7 do 10 dni kasneje, ker mi prvi test ni pokazal pluseka, drugi čez 10 dni pa je in tudi na prvem UZ-ju se je izpisal datum 3. 10., pa še cikluse sem imela na 35 do 40 dni, tako da mi kar mine do vsega, če bom morala še tako dolgo čakat.

Škorpijončica upam, da ti bo uspelo prebrodit to krizo! Težko pa ti kaj svetujem.

Otroci ki se rodijo čez rok, raje ne bi o tem, ker imam eno tako doma, ki je rojena 10 dni čez rok. Kaj naj rečem, pravi user posted image .

Klaja, praviš, da je tvoja bila rojena 10 dni čez rok. Ali se je porod začel spontano ali so ti sprožili? Zanima me, ker grem v petek v P na CTG in se mi tudi sanja ne ali me bodo še spustili domov ali ne, glede na to, da mi je danes rekla G, da bom najbrž šla čez rok user posted image .

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4355
7.9.2009 22:03:44   
klaja
Jpnincy meni so sprožili porod, ker jim tiste krivulje od CTG-ja niso bile všeč, pa mislim da sem imela preveč plodovnice in me sploh niso hoteli spustit domov, niti toliko, da bi šla po mojega v službo, ker sem se seveda sama peljala na pregled.

(odgovor članu jpnincy)
Neposredna povezava do sporočila: 4356
7.9.2009 22:17:44   
jpnincy
klaja, in kako je potekal porod? Najbrž so ti dali kapalno (umetne popadke)... si se hitro odpirala, kako dolgo je trajal celoten porod? Si imela EA? Hvala za odgovor, sprašujem, ker me je strah kot 300user posted image

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4357
7.9.2009 22:21:09   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: jpnincy

klaja, in kako je potekal porod? Najbrž so ti dali kapalno (umetne popadke)... si se hitro odpirala, kako dolgo je trajal celoten porod? Si imela EA? Hvala za odgovor, sprašujem, ker me je strah kot 300user posted image

če te lahko potolažim ...tudi, če ti Klaja pove, kako je bilo pri njej, ti lahko jaz povem kako je bil pri meni sprožen porod, sem 100%, da bo pri tebi čisto drugače ...
pa prosim pojdi rodit brez strahu, boš največ naredila za seb in za user posted image , pa srečno!!

(odgovor članu jpnincy)
Neposredna povezava do sporočila: 4358
7.9.2009 23:02:02   
jpnincy

IZVIRNO SPOROČILO: barika

če te lahko potolažim ...tudi, če ti Klaja pove, kako je bilo pri njej, ti lahko jaz povem kako je bil pri meni sprožen porod, sem 100%, da bo pri tebi čisto drugače ...
pa prosim pojdi rodit brez strahu, boš največ naredila za seb in za user posted image , pa srečno!!

Ja, barika imaš prav. En porod ni enak drugemu. Ampak saj veš kako je prvič... ne veš kako poteka, kaj te čaka, kako bo,... skušam bit čim bolj mirna in sproščena, sam strah mi kar visi nekje nad glavouser posted image . Pa saj bo...

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4359
8.9.2009 1:01:40   
Lubenička
jpnincy...te čist razumem, da te je strah...ga je treba odmislt...
zame je tudi prvič...pa sploh si ne znam predstavljat, kako bi to zgledal oz. kako bi jst zgledala na porodni postelji. user posted image
ampak si govorim, da bolečine in vse kar pač bom dala čez, ne bo zaman. bolš, da mislš na svoj štručko...ti bo lažje...
jst si skos govorim, da se bom mogla potrudt za doseg cilja...se bo splačalo, ker si za trud nagrajen. user posted image

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

(odgovor članu jpnincy)
Neposredna povezava do sporočila: 4360
8.9.2009 7:15:53   
mayathebee

Hoj! Tudi jaz sem imela danes CTG. Spet isto kot že 3 tedne. CTG lep, kg ostajajo isti, mali aktiven, zaznani popadki, ki jih še vedno NE čutim...naslednji CTG v petek 11.9.09 (moj PDP) v porodnišnici. Pester teden bom imela, ker bom živčna in nervozna iz minute v minuto bolj, iz dneva v dan bolj....(zaradi strahu)user posted image user posted image user posted image

Me je pa G vprašala na koliko dni sem imela menstruacijo in sem ji povedala, da sem imela zelooooo neredne cikluse. Je rekla, da potem lahko pričakujem, da bom šla čez rok od 10 do 14 dni, kar je menda čisto normalno (pri nerednih ciklusih)user posted image user posted image user posted image user posted image .

Tako da, Tulpek, si imela neredne cikluse? Mogoče pa zato user posted image noče ven... pa saj bo, čez en mesec tak čas se boš že smejala na ta račun, kako tvoje majceno detece ni in ni hotelo prijokat na svet. Ti zeloooo držim pesti, da greš čim prej oziroma še nocoj... za nagrado (zaradi čakanja) pa naj ti user posted image podari čim lažji in čim krajši porod.

Kje pa je mayathebee? Tudi ona je imela danes pregled.

Jutro čvekeuser posted image ! Še kar sem 2v1, nisem še šla rodit...Ne upam it pred Tulpekom, Lubeničko,... user posted image user posted image Evo,se vam oglašam,preden letim na fax..
Mam dans vpis v absolventa in že vidim,da bo gužvauser posted image ..
Ja včeraj sn mela CTG in je pokazalo to,česar nosečke,ki so čez rok ne marajo prebrat:
CTG JE LEPuser posted image user posted image . Včeraj sem bla hitro fertik,v primerjavi s prejšnjim tednom...
Posnel je ctg ( v P.),pol sem šla k svojemu G.,ki je samo rekel,da mam naslednji ctg: 11.9. na dan PDP in potem me prevzame P....

Tak,da jpnincy,dogovor še velja? user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jpnincy)
Neposredna povezava do sporočila: 4361
8.9.2009 7:23:46   
mayathebee
Drugače pa fajn, da me je vsaj nekdo pogrešo včere user posted image user posted image user posted image ..
Saj bi včere napisala kak je bil pregled,a sem se fuuuul slabo počutla...glava me je pune bolela,pa
bruhala sem tak,da res nisn bla sposobna..user posted image user posted image
Jpnincy, se opravičujem,če si mogla čakat in te je skrbelo,če sn šla že rodit ...

(odgovor članu mayathebee)
Neposredna povezava do sporočila: 4362
8.9.2009 7:32:55   
Bety11
Za strah pred bolečinami pa obstaja EA....user posted image user posted image user posted image  Takoj povejte v P, da jo želite in boste rojevale kot Kepica...user posted image ....Z EA izvajajo carski rez....Potem razumete, kako neboleče se boste počutile...user posted image

Pri meni so se začele večernje nevšečnosti, ki lahko trajajo in niso znak, da bom jutri rodila....Ščemenje v sklepih, nemirne noge, boleče obračanje, mravljinčaste roke, hoja na WC vsako uro, zatekanje rok in nog, otrok od sodaj neprijetno brca.....To vse že poznam in vem, da lahko traja, pa da predstavlja samo nevšečnosti zadnjega meseca.....Edino, kar me skrbi in nisem imela do zdaj, so hude bolečine v prstih po zbujanju..user posted image ..Verjetno je to od vode, ki se nabira v sklepih.....Pa trtica me boli in z njo sramna kost...Če trtico zmasiram me prenehajo bolečine v spodnjem delu..user posted image ..Prav brezveze...Pa če ramo zmasiram, me roke in sklepi ne bolijo več..user posted image user posted image

No saj bo......Samo to britje od spodaj pa je v lastni režiji nemogoče opravilo....Moj mož ima to čast in se mu fajn zdi...user posted image user posted image ......Pa nogavic ne obujem več sama.....skratka, podobna sem želvi s Galapagosa...user posted image user posted image

Pred sabo(računalnikom) imam naš seznam nosečnic in vsak dan križam kakšno......Pa primerjam ....user posted image user posted image

Lep dan ......

(odgovor članu Lubenička)
Neposredna povezava do sporočila: 4363
8.9.2009 7:46:30   
jullie
jutro....... zob me boliiiiiiiiiiiiiii..že tretji dan user posted image  ..spet nisem nič spala..  za pop... ..ob 9.00 mam CTG pol pa direkt na puljenje... samo, da mine ta neznosna bolečina...

..se beremo..

LP

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 4364
8.9.2009 7:48:33   
polari
Jutro!

To, kar pa se je nam dogajalo včeraj zvečer, pa še nisem doživela...user posted image ..sem bla ziher, da grem...
...več kot eno uro je mali user posted image nonstop brcal in se premikal in to čisto spodaj, taki smešni občutek je bil..
...pol se  mi je neki vrag pretakal po trebuhu...celi cajt sem poslušala, kot da mi vodo pretakali v trebuhu....saj nisem mogla zaspat...
...pol pa še otrdevanje trebuha na deset minut..je včasih kar zabolelo
....pa kislina me je mantrala...to dol padeš....user posted image user posted image user posted image

Mali je čist spodaj in ko mi otrdi trebuh porine ven ritko al ....nekaj..user posted image ...in prav boli....zjutraj pa sem se zbudla z eno bulo na trebuhu..user posted image ..kak mi je to smešno......je pa fajn gledat!!! kako dela not....adijo, pamet!

Jutri pa na ctg...sem rekla, da bom prej malo delala doma, pa telovadla, da bo bolj razgibano tam, hehe...user posted image

Za komentirat nimam nič pametnega, se pa strinjam s tabo, Lubenička:

IZVIRNO SPOROČILO: Lubenička

jpnincy...te čist razumem, da te je strah...ga je treba odmislt...
zame je tudi prvič...pa sploh si ne znam predstavljat, kako bi to zgledal oz. kako bi jst zgledala na porodni postelji.
ampak si govorim, da bolečine in vse kar pač bom dala čez, ne bo zaman. bolš, da mislš na svoj štručko...ti bo lažje...
jst si skos govorim, da se bom mogla potrudt za doseg cilja...se bo splačalo, ker si za trud nagrajen.

jaz pa kar pogledam video poroda....dosti sem jih pogledla, pa nekak ko vidim, kak to poteka, me ni tak strah...približno vem, kak bo izgledalo, ne vem pa, kaki občutki in bolečine so to....pa se ne sekiram...zaenkrat....user posted image user posted image user posted image ...to še pride, ne?

Tudi danes držim pesti, da boste šle tiste, ki že nestrpno čakate...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Včeraj sem bla ko cota...totalno brez energije...tričetrt dneva sem preležala in prespala...upam, da bo danes boljše, ker me je moj user posted image imel že prek glave....user posted image jaz pa hodla okrog in jamrala kot da sem 100 let stara...user posted image

Preveč sem napisala...sorry...user posted image

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

Neposredna povezava do sporočila: 4365
8.9.2009 8:00:33   
veselka
jutro,

evo mi spet po ustaljenem tiru, najprej porihtala rožico - podojila, previla in zdej spet panča, mami pa ima svoje minutke za kavico. pol se moram spravit pa zlikat njena oblačilca. danes imamo drugi obisk patronažne. sem se pa učeraj čist ustrašla. moja mi je spila obe joški, sicer ne naenkrat, ampak kar naenkrat je blo vse prazno. in sem se ustrašla, da me doleti, da mleka ni več. pa sem šla hitro po netu brskat in ugotovila, da to ni možno, razen ob res ekstremnih situacijah. moje prsi pač niso več kot kamni kot na začetku, ampak so se že privadile na ritem moje rožice in so fino mehke kot povšterčki. tko da sem se kar oddahnila. drugače pa moja rožica res veliko je in veliko spi. jo pa moram kr zbudit za podojit - večinoma se greva kr previt prej, da se prebudi. ker joka pa sploh ne, če je lačna, da je pa lačna, se pa vidi, ko potem na joško plane, kot da cel dan ne bi jedla. zato pa tolk več jokamo med previjanjem in umivanjem user posted image mi je res hudo, ker je tolk dretja zravn, pa pol ko dam že frišno pleničko pod njo, se mi še polula in/ali pokaka in pol spet jovo na novo, po možnosti jo čist preoblečt, ker polula še naokrog. in seveda je posledično joka še več. ampak je treba kr trezno glavo obdržat. mojmu ne gre to preveč - mu je ful hudo, ker tolk joka, in kr pobegne, tko da jo trenutno previjam samo jaz. no, se bo že moral navadit. upam pa da bo sčasoma tud previjanje bolj prijetno za mojo rožico.

pa še ena fotka od nekaj minut nazaj - jutranja idila mojih dveh najdražjih user posted image
user posted image

dons pride tud dedi (moj fotr) na obisk. me je kr presenetil, glede na to, da se za lastne otroke ni nikol kej preveč brigal. tud k sestri je pršu na obisk šele, ko je rodila. sej odnosa oče-hči ni nobenga, ampak se mi zdi pa super, da dedi pa bo za mojo rožico, vsaj na približno. na žalost je tist dedi (od lupčka ata), ki se je moje rožice z vsem srcem veselil umrl 3 mesece pred rojstvom user posted image

sem se pa zjutraj stehtala in imam odkar sem doma še 3 kg manj, s tem da kar pridno jem. so mi pa spet nehale pasat sladke stvari. zdej jih je še 11 viška, bodo pa že šli, ko bo čas user posted image

upam, da nas danes čaka kaka fina novica ali pa celo ekstra fina (ta se trenutno nanaša na Tulpek, bariko in ostale, ki ste že čez rok)

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

Neposredna povezava do sporočila: 4366
8.9.2009 8:00:43   
barika
Jutro user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

moj mali se je pa zeeelooo umiril, že od včeraj ga zelo zelo zelo slabo čutim, tak, da ga morem ers ornk prerukat in se zelo umirit, da ga čutim ... bom jutri malo zatežila v bolnici, pa da vidim, če se me bo kdo usmilil

(odgovor članu polari)
Neposredna povezava do sporočila: 4367
8.9.2009 8:05:19   
Bety11
Nekaj razmišljam user posted image že dolgo časa, da vam napišem....in bom za začetek prilepila samo nekaj besed Pušenjaka:

/////////////

:-) če imate pametnejšega dela, počnite raje tisto drugo(nič). Če ne verjamete, pa si kdaj oglejte, kaj počne ciganka s svojim zdravjem in z dojkami preden gre rodit: nič ali pa ima na dojkah že prisesanega malčka od prej! In zagotavljam vam, da nobena ciganka nikoli ni imela težav z dojenjem. Še živ dan nisem srečal pri teh ženskah niti zastoja mleka, kakršnokoli primanjkovanje ali mastitis! Vse to so zgolj problemi "civilizacije

/////////////

No, glede nasvetov po porodu, dojenja, spanja, razvoja otročičkov......

Ko berem, kako so nekatere mamice preveč zaskrbljene in otroke vlačijo povsod, namesto da preprosto ravnajo z otrokom po lastni pameti, vesti in z materinskim občutkom....me prime žalost.....

Če bi bila jaz pediater, fizioterapevt.....bi tem mamicam svetovala namesto "pravih prijemov" ali handlinga pa samo, da vklopijo srce.....

Ne poslušajte glupih nasvetov, da se otrok mora prvo obrniti s hrba na trebuh in da je obratno znak motnje?!?! WFŠ.....user posted image .....

Z otrokom se igrajte, božajte ga čimveč, pogovarjajte se in mu povejte vse, masirajte po celem telesu, primite za rokice in naj vas poskuša  povleči k sebi ali celo dvigniti glavico.......Primite ga za roko in povlecite na nasprotno stran, da bo začel delati gibe za obrat......Ko ga držite v rokah, ne podpirajte preveč glavice, ker se mišice morajo utrditi....Za to je najboljše otroka imeti obrnjenega na trebuh(na podlagi ali v rokah) in ta položaj ga sili, da vadi z glavico in mišicami.....Ne ravnajte z njim, kot da je iz stekla.....Dovolite mu, da se razvija....

In bo vse v redu......Vsak otrok je zgodba zase in ima svoj ritem, razvoj, potrebe.....Vsak otrok je edinstven in to moramo spoštovati.....

Ne poslušajte glupih ameriških nasvetov in ne uvrščajte otroka v tiste njihove tabele rasti in razvoja. Pri njih so šparali z denarjem in so v posvetovalnice pošiljali neizkušene in slabo izobražene medicinske sestre ali negovalke. Potem so jim dali te tabele, da so lahko kot laiki ocenile, ali otrok napreduje.....

Zato so te tabele en velik ŠIT.....

Uživajte ob svojem otročičku.....Otrok vas bo poslušal kar z očmi in vi ste njegovo okno v novi svet.....Več dražljajev od zunaj, bolj so možgani aktivni in se otrok hitreje razvija.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa ne držite diete z njim, ker od dojenja ne more biti debel in nikoli ne bo imel mastne celice, ki so znak bolezni.....Dojite lahko do neskončnosti in nikoli ni preveč....Če je preveč. otrok že pljune ven in pobruha.....

To pišem, ker me ne bo po porodu na forumu in to sem vam želela samo svetovati.....

Srečno mamice!

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 4368
8.9.2009 8:12:41   
Bety11
Veselka...

Ko se otrok zbudi, ga prvo nahrani (podoji), potem dejte kupčka podreti pa na koncu previjanje.....Zakaj??? Zato, ker otrok se polula in pokaka istočasno, ko doji....Brezveze je, da se dere lačna in jo še povrhu 2x previjaš, ali pa da ti gre pokakana spati....Kako to, da patronažna ni dala ta nasvet?!?!user posted image

Otroka samo ne previjamo ponoči, od 10h do 5h zjutraj....Takrat se samo dojimo in spimo....Čeprav je mokra....Na ta način se telo otroka navadi, da ne kaka in ne lula ob teh urah....Osvojimo ritem dneva in noči....

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 4369
8.9.2009 8:22:14   
barika
Bety, zdej vsi gnjavijo, da je treba otroka vrevijat pred in po dojenju user posted image user posted image user posted image . Jaz sem prvega vedno PO dojenju, ker resnici na ljubo nimam milijonov, da bi devala samo za pleniceuser posted image
tako, da bom tudi tega po hranjenju (razen kakšne posrane izjeme)user posted image

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 4370
8.9.2009 8:47:24   
mara81
ojla punce!!
evo tudi mi smo dočakali našega junaka!!
rodili smo 4.9.09 ob 18 .19
težek 2770g, velik 49cm ime pa mu je ENEJ!!
Zdaj smo veselo že doma in se cartamo na polno dojimo in uživamo!!
vsem ki ste že tudi mamice iskrene čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

vsem ostalim,ki se pa to bliža pa čimmanj boleč porod in pa zdravo dete!!!!!
lp

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4371
8.9.2009 8:51:47   
klaja

Ti bom vseeno povedala, ampak ni mus, da bo pri tebi tudi tako. Dobila sem umetne popadke (brez EA), ki jih prve tri ure sploh nisem čutila, potem ko jih je babica iz ure v uro dodajala, pa sem jih naenkrat začela čutit in to na 3 minute in to je potem trajalo skoraj 6 ur, vmes so mi predrli še ovoj, ampak sem se v zadnji uri komaj pričela odpirat, potem pa 4 pritiski in naša Hana je prijokala na svet.

Bety tudi jaz sem mnenja da si naj te njihove tabele nekam zatlačijo, ker se noben otrok ne razvoja enako. Pa glede previjanja, v porodnišnici sem se držala njihovih navodil, da je treba otroka previt pred hranjenjem, doma pa sem ju previjala po hranjenju, ponoči, pa če je bila pokakana sem jo previla, drugače pa ne.

(odgovor članu jpnincy)
Neposredna povezava do sporočila: 4372
8.9.2009 8:52:13   
barika
MARA, ČESTITKE!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mara81)
Neposredna povezava do sporočila: 4373
8.9.2009 8:54:41   
veselka

Veselka...

Ko se otrok zbudi, ga prvo nahrani (podoji), potem dejte kupčka podreti pa na koncu previjanje.....Zakaj??? Zato, ker otrok se polula in pokaka istočasno, ko doji....Brezveze je, da se dere lačna in jo še povrhu 2x previjaš, ali pa da ti gre pokakana spati....Kako to, da patronažna ni dala ta nasvet?!?!user posted image

Otroka samo ne previjamo ponoči, od 10h do 5h zjutraj....Takrat se samo dojimo in spimo....Čeprav je mokra....Na ta način se telo otroka navadi, da ne kaka in ne lula ob teh urah....Osvojimo ritem dneva in noči....

v P so mi rekli, da nej se previja pred ali med dojenjem, ker po dojenju se radi pobruhajo user posted image . težko sama presodim, kaj je prav in kaj ne, ker se prvič s tem srečujem. pride pa vsak nasvet prav. sam kaj ko je tolk različnih, da na koncu nimaš pojma. in potem pač izvedem kakor se meni zdi prav. bi jo pa lahko skos previjala, ker skos kaka, ne samo med dojenjem. po dojenju tudi počakam nekaj minut, seveda da podremo kupčka (kar ne rata vedno user posted image ) in da se nakaka in nalula, ampak je potem rezultat večinoma isti, da se pokaka in polula še med previjanjem. pa vedno med dojenjem zaspi kot top in kadar jo grem previt za tem, jo potem večinoma spet podojim, da se pomiri oz. ker je še vedno lačna in išče joško.
ponoči se ne previjava, ampak pred nočnim spanjem in potem po dojenju zjutraj.

bety, hvala za nasvet!bom upoštevala, pa se bova previjali samo po hranjenju. tud sama sem sprva mislila, da bi moralo iti nekako tako, sam kaj ko misliš, da pač zdravstveno osebje v P že ve, kako je prav.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 4374
8.9.2009 8:55:34   
sontschica
dobro jutro oz. dan

najprej mara81 iskrene čestitke za Eneja, pa super, da že uživate skupne trenutke
user posted image user posted image user posted image očitno se je tebe le prijela polna luna, na ostale pa ni imela nekega hudega vplivauser posted image user posted image user posted image

veselka, joj kok ste luškana družinicauser posted image user posted image

škorpijončica
tut tvoja princeska je pravi cukerčekuser posted image user posted image upam, da te poporodna depresija čimprej zapusti in da boš kmalu na polno lahko uživala v posebnih trenutkih s tvojo družinico. ti pa, tako kot so že ostale napisale, svetujem, da si čimveč v družbi, na svežem zraku in čimveč vitaminov.

zdej sem opazla, da je "pravih" septembrčkov kar malo, naval je bil v avgustu, zdej je pa kar neko zatišje.user posted image pa veliko nas je takih, ki so že čez rok ali pa kakšen dan do roka.

no jaz sem bila pa že na pregledu in od zdej naprej nimam več pregledov pri svoji G, ampak v P, kjer upam, da me bodo kej vaginalno pregledovali. kakšna željauser posted image user posted image

(odgovor članu mara81)
Neposredna povezava do sporočila: 4375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?