|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part. III
7.9.2009 14:10:51   
klaja
Tulpek ti samo tam povej da ti je že dva dni ful slabo, pa glava te boli, mogoče te bodo pa obdržaliuser posted image

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 4326
7.9.2009 14:13:46   
tulpek
Nepoznana, sem danes spet vprašala, če sprožijo na nedeljo (je bila druga g) in je rekla, da v bolnici ni praznika, nedelje ipd... tak da je čisto odvisno, kdo je dežuren. 

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 4327
7.9.2009 14:14:54   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: klaja

Tulpek ti samo tam povej da ti je že dva dni ful slabo, pa glava te boli, mogoče te bodo pa obdržaliuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image
Jutri mi bo prvi dan ful slabo :) V sredo pa drugi dan. In glava me bo bolela za znoret.  Upam, da bo pomagalo.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4328
7.9.2009 14:22:15   
barika
evo meuser posted image user posted image user posted image

CTG je leeeeppp user posted image user posted image (Tulpek, potem je bil spet on Dr. .. pa sma se ful režala, ko sem mu rekla, da za njega ja, za mene pa ne), ni me hotel dol pogledat, da ne bi kaj sprožil, ker me ne bi imel kam dat, ker so porodne polne user posted image user posted image user posted image
Tak da ..v sredo spet.
potem smo šli pa v citiya, pa me je začelo ful zvijat (me je hotla mami nazaj peljatuser posted image ), v sp. delu trebuha, pa še vedno me po malem....v glavnem, ko je treba kaj pokazat na ctg-ju nič, ko me odklopi in grem proti domu, pa akcija.
sem mu povedala, da mi je že par dni slabo, da bruham, pa pravi, da je to normalnouser posted image , ja pol pa nej bo ane, za njih je tak vse normalno.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4329
7.9.2009 14:30:09   
tulpek
Klaja, očitno slabost ne bo pomagala... jutri bom pa js tudi rekla, naj me še spodaj pogledajo, ker me zanima, če se vsaj tam kaj dogaja... če bodo pa rekli, da lahko kaj sprožijo, bom pa rekla, da lahko tudi tam rodim, samo da bo že konec s tem.

Si potem še dolgo čakala? A potem je bil dr. Koren ali tista bjonda, ki je imela mene? Js samo upam, da ne bo tiste milojevičke ali kak že, ko te je imela v soboto. Mi je tak antipatična, pa vse se mi zdi, da ji je težk povedat.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4330
7.9.2009 14:31:31   
barika
Sem bila kar hitro na vrsti, ene 10 - 15 minut. Koren je bil ja user posted image user posted image user posted image .

bom rekla mojmu nej danes malo  požoka, da bo kej akcijeuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil barika -- 7.9.2009 14:32:14 >

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4331
7.9.2009 14:33:29   
tulpek
Js grem jutri kasneje, ne bom že ob 8ih tam svetla, potem pa čakala do 11ih.
Se vidiva v sredo... ali pa že prej v porodni user posted image .

Pri meni žokanje mojega ne pomaga user posted image .

< Sporočilo je popravil tulpek -- 7.9.2009 14:34:19 >

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4332
7.9.2009 15:25:28   
baby blue
Pri nas CTG izgleda takole... Uležeš se na pojsteljo (jst najraje in najlažje na desnem boku ležim) in ti okoli trebuha ovije dva elastična trakova enega malo nad jajčniki eneda nad popkom in potem na to pritrdi tiste okrogle reči... user posted image Na napravi nastavi čas in potem naprava dela sama... Je pa odvisno od babice nekatere nas na vsake toliko časa pridejo pogledat če je vse OK in če otroci brcajo... Po 30 minutah je pa vsega konec... Aja pa srčka se sliši pa kobacanje user posted image

Mene pa že od pregleda vse boli tam okoli jajčnikov... Pa nekaj malega v križu pa dol mi tako pritiska na medenico da komaj hodim... Malo tudi krvavim - je rekla da je normalno glede na to da mi je prste notri tiščala user posted image user posted image Sem za 1 prst odprta user posted image Počasi pa bouser posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4333
7.9.2009 16:27:21   
Sarchi
baby blue držim pesti da se bo lepo naprej odvijalo in boš hmal crtala user posted image user posted image user posted image , midve sve mele na isti dan PDP, sam jzt sm ful prehitela 

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 4334
7.9.2009 16:40:24   
baby blue
Sarchi hvala user posted image Jst tud upam da bo šlo še naprej gladko in da bomo še do konca tedna cartali... Sva že oba kar malo neučakana... user posted image user posted image

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 4335
7.9.2009 16:47:14   
škorpijončica
Najprej čestitke vsem novim mamicam. Vesela sem za vsako klepetuljo posebej.
Jst sem se odločila, da ne bom za računalnikom, ker šparam oči, pred porodom pa vas nisem mogla obveščat, ker sem šla v P. s praznim mobitelomuser posted image user posted image  
Glede poroda: rešila me je EA, rojevala sem 6 ur, fant pa je zdraven skor skup paduuser posted image . V P sva šla sicer že popolndne s popadki na 5 min pa nisem bil dovolj odprta, zato so naju poslali še na en sladoled. Lahko si predstavljate kako je bilo hecno sedeti v kavarni za 3 ure, ko veš da greš rodituser posted image . Ob osmih so me sprejeli v porodno, ob treh pa je bila Nia že zunaj v očkovem naročju, jst pa sem kozlala.
Velika je bila 50 cm in težka 2700. Prebolela je tudi zlatenico, v petek pa sva prišli domov. Mala je pridna, po pravici povdano, jst jokam več kot ona, ker mam poporodno depresijo.

Najna princeska 2 dan po porodu.
user posted image

Držim pesti za vse, ki ste še v enem kosu.

LP
Ana

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 4336
7.9.2009 16:59:53   
baby blue
škorpijončica user posted image user posted image Nia je prava mala princeska... Glavno da je bilo vse OK... 

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 4337
7.9.2009 17:48:26   
Lubenička
pozdravljene,

še vedno 2 v1 user posted image čakamo in čakamo, da se kaj zgodi...
upam, na to, da bom na rok rodila...tako kot veselka user posted image
casiopea...čestitke!! user posted image

Jasmina...držimo pesti user posted image user posted image user posted image

škorpijončica...lepo princesko imaš user posted image upam, da se čimprej pobereš, po tej depresiji...

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

Neposredna povezava do sporočila: 4338
7.9.2009 18:07:15   
Bety11
Škorpijončica....user posted image user posted image user posted image  tvoja pupa je pravi cukrček!!!!

Poporodna depresija....Jaz osebno jo nisem doživljala. Predvidevam, da je vzrok za ta pojav samo naval hormonov, še posebej, če ste prej uživale kontracepcijske tablete in imele EA.

Poskusite ob tako neprijetnem pojavu piti velike količine vode čez dan, pejte ven v družbo in spehode s user posted image  čimveč in ne šparajte besed, ko boste govorile o svojem porodu, spijte več vitamina C......

Mogoče ti nasveti pomagajo....

(odgovor članu Lubenička)
Neposredna povezava do sporočila: 4339
7.9.2009 18:23:33   
Tanik
škorpijončica user posted image

evo mene s pregleda, vse OK, CTG v redu, je tamal na polovici zaspal user posted image . spet ctg 15.9.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 4340
7.9.2009 18:23:45   
Erdbeere
iiii kakšna princeska je Nia user posted image user posted image user posted image

Joj me kr mal zvija, ker komaj čakam, da dobim svoj zakladek v roke.

Tulpek....sej bo...počaki do srede bo lep datum user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 4341
7.9.2009 18:25:07   
Erdbeere
aja če vam otrok spi na CTG-ju pomaga če kašlate, se prebudi in potem nastane "lep" CTG....je meni soseda rekla, da so ji v P rekli naj kašlja in se bo user posted image zbudil

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 4342
7.9.2009 18:28:04   
baby blue
Če pri meni spi se potem malo bolj na hrbet obrnem pa je takoj poskočen... user posted image user posted image

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 4343
7.9.2009 19:22:37   
jpnincy
Hoj! Tudi jaz sem imela danes CTG. Spet isto kot že 3 tedne. CTG lep, kg ostajajo isti, mali aktiven, zaznani popadki, ki jih še vedno NE čutim...naslednji CTG v petek 11.9.09 (moj PDP) v porodnišnici. Pester teden bom imela, ker bom živčna in nervozna iz minute v minuto bolj, iz dneva v dan bolj....(zaradi strahu)user posted image user posted image user posted image

Me je pa G vprašala na koliko dni sem imela menstruacijo in sem ji povedala, da sem imela zelooooo neredne cikluse. Je rekla, da potem lahko pričakujem, da bom šla čez rok od 10 do 14 dni, kar je menda čisto normalno (pri nerednih ciklusih)user posted image user posted image user posted image user posted image .

Tako da, Tulpek, si imela neredne cikluse? Mogoče pa zato user posted image noče ven... pa saj bo, čez en mesec tak čas se boš že smejala na ta račun, kako tvoje majceno detece ni in ni hotelo prijokat na svet. Ti zeloooo držim pesti, da greš čim prej oziroma še nocoj... za nagrado (zaradi čakanja) pa naj ti user posted image podari čim lažji in čim krajši porod.

Kje pa je mayathebee? Tudi ona je imela danes pregled.

Neposredna povezava do sporočila: 4344
7.9.2009 19:48:40   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: jpnincy

Tako da, Tulpek, si imela neredne cikluse? Mogoče pa zato user posted image noče ven... pa saj bo, čez en mesec tak čas se boš že smejala na ta račun, kako tvoje majceno detece ni in ni hotelo prijokat na svet. Ti zeloooo držim pesti, da greš čim prej oziroma še nocoj... za nagrado (zaradi čakanja) pa naj ti user posted image podari čim lažji in čim krajši porod.

Joj, saj vem, da mi hočeš dobro, ampak zadnje dni mi vsi s temi cikli "težijo" js pa točno vem, kateri dan sem imela ovulacijo. Res sem imela dolge cikle- 35 dni, ovulacijo pa točno 21 dan (več mesecev zapored) in tako očitno, da bi jo iz avijona videl user posted image . Tak da imam rok itak en teden kasneje (30.8), kot bi ga imela po menstruaciji (23.8) in praktično ni možno, da bi bil še kasneje (ok, en dan bi še tolerirala, če bi prišlo do zamika pri oploditvi). In prvi UZ sem imela pri točno 6. tednih starosti ploda (glede na ovulacijo, oz. glede na M - en teden več, bi mogla biti že 7. teden, ampak mi je bilo jasno, zakaj en teden manj)  in takrat je bil velik točno 6 tednov, naslednjega pa pri 9. tednih glede na starost ploda (oz. 10 t od M) in je bil spet točno tako velik, kot mora biti... pri tako zgodnji nosečnosti se pa skoraj vsak dan poza. Pa še js sem ziher, kdaj so bili kritični dnevi in datuma 23.8. nisem nikoli niti malo upoštevala. Uh, sem zakomplicirala, ampak danes to že zihr četrtič razlagam in tretjič pišem... bi lahko že kar copy-paste delala.
Imamo pa to zamudo v družini, je sestra 7 dni čez rok rodila... tak da upam, da se me kmalu usmili user posted image ali pa kak ginekolog.

Aja, pa še nekaj sem ugotovila... če mi sprožijo 14.9. bom noseča skoraj celih 10 mesecev (ZM 16.11) user posted image .

(odgovor članu jpnincy)
Neposredna povezava do sporočila: 4345
7.9.2009 20:03:47   
jpnincy

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: jpnincy

Joj, saj vem, da mi hočeš dobro, ampak zadnje dni mi vsi s temi cikli "težijo" js pa točno vem, kateri dan sem imela ovulacijo. Res sem imela dolge cikle- 35 dni, ovulacijo pa točno 21 dan (več mesecev zapored) in tako očitno, da bi jo iz avijona videl user posted image . Tak da imam rok itak en teden kasneje (30.8), kot bi ga imela po menstruaciji (23.8) in praktično ni možno, da bi bil še kasneje (ok, en dan bi še tolerirala, če bi prišlo do zamika pri oploditvi). In prvi UZ sem imela pri točno 6. tednih starosti ploda (glede na ovulacijo, oz. glede na M - en teden več, bi mogla biti že 7. teden, ampak mi je bilo jasno, zakaj en teden manj)  in takrat je bil velik točno 6 tednov, naslednjega pa pri 9. tednih glede na starost ploda (oz. 10 t od M) in je bil spet točno tako velik, kot mora biti... pri tako zgodnji nosečnosti se pa skoraj vsak dan poza. Pa še js sem ziher, kdaj so bili kritični dnevi in datuma 23.8. nisem nikoli niti malo upoštevala. Uh, sem zakomplicirala, ampak danes to že zihr četrtič razlagam in tretjič pišem... bi lahko že kar copy-paste delala.
Imamo pa to zamudo v družini, je sestra 7 dni čez rok rodila... tak da upam, da se me kmalu usmili user posted image ali pa kak ginekolog.

Aja, pa še nekaj sem ugotovila... če mi sprožijo 14.9. bom noseča skoraj celih 10 mesecev (ZM 16.11) user posted image .

Ojoj, sorry, seveda si o tem že pisala in seveda sem vse prebrala - ampak pozabila (hormoni očitno). Hotla sem te še mal potolažit...ker vem, da si že vsega naveličana. Pa saj bo... še nobeden ni not ostal, tudi tvoj ne bo. Če te kaj potolaži, je moja prijateljica pred 4 leti rodila 11 dan čez rok in je tudi mislila, da bo dobila živčni zlom, ker ni in ni hotela tamala na svet. Ampak ko je rodila, je bilo vse čakanje in "poskusi sprožitve" pozabljeno. Tako da.... še vedno držim pesti, da greš nocoj...user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4346
7.9.2009 20:23:24   
dreja79
Čer,

Škorpijončica, vse se bo uredilo!user posted image user posted image  To je čist značilno, ko dobiš prvega otroka. Vsaj jest sem imela občutek, da ko sem dobila prvega otroka, sem kar naenkrat imela ful odgovornost, ki je nisem mogla prenest na nikogar. Ta bogi otrok je bil odvisen izključno samo od mene. Pa občutek, da nikamor ne morš, kakor sem prej lahko letala okrog, itd. Že v porodnišnici sem se počutila, kot da sem u zaporu. Stala sem pri oknu in jokala, ko sem gledala ljudi zunaj, ki so se brezskrbno sprehajali, jaz pa tam noter, z otrokom, ki še ne more skrbeti sam zase. user posted image  Občutek je bil res grozen!
Bi se pa pridružila Bety, kar je napisala. V tem obdobju potrebuješ socializacijo, vitamine, jest bi ti predvsem priporočila vitamine B, ker so dobri tudi proti depresiji, seveda taki blagi oz. potrtosti.user posted image Enkrat je ena dr. rekla, da ženska brez vitaminov B ne more preživeti. Od takrat so vitamini B moji stalni spremljevalci.
Drugač pa, ne se pustit!!!!! user posted image user posted image  Imaš čudovito hčerkico!

(odgovor članu jpnincy)
Neposredna povezava do sporočila: 4347
7.9.2009 20:24:19   
tažana
čer!

Evo mene iz šole za starše user posted image . Sicer nisem izvedela nič novega... dosegla pa sem da me je ob slikah na porod spet mal stisnilo kaj me čaka user posted image ! In sedaj si že pol ure doma pripovedujem, da bo super in ne bo hudega, če sem enkrat preživela bom še enkrat... user posted image in na tak način se nadaljuje moja meditacija user posted image . Se mi kera pridruži. user posted image

Drugače pa sem brez posebnosti, danes mi je sicer felo dol tiščalo, tako da sem skoraj ves dan nosila pas. Jutri pa grem na CTG pa bomo videli kaj mi povejo user posted image . Grem brez pričakovanj, tako da upam da ne bom razočarana.
Torej računam, da najmanj za en teden še pridem domov user posted image . Moj možek sedaj namreč nima časa rojevat user posted image . pri nas mora biti že v trebuhu na komando- user posted image mora očija že v trebuhu ubogat user posted image . Tavelika ga je (ni se rodila ponoči in v porodnišnico sem šla brez znakov poroda po štirih urah pa sva že imela punčko v naročju) upam da bo tokrat podobno user posted image .

Držim pesti, da se tiste, ki si tega želite, čimprej spokate v porodnišnice! Ajde gremo... user posted image

(odgovor članu jpnincy)
Neposredna povezava do sporočila: 4348
7.9.2009 20:41:25   
tulpek
jpnincy, saj ni panike user posted image ampak že dva dni mi vsi to govorijo, js sem pa že itak user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Jutri bo že 9. dan user posted image . Sem sicer dogovorjena za pregled pri svojem G in upam, da bo naredil malo bolj temeljit pregled in ob primernih pogojih predlagal kakšno sprožitev. Zdaj, če sem čisto zabetonirana spodaj, verjetno ne bo nič, sicer pa upam na usmiljenje.

Je pa tak čuden občutek... se mi zdi, da sploh ne pričakujeva več user posted image ... kr nekaj, kot da je šlo mimo in da je to, kar je, vsakdanjik, ki se bo vlekel... in ne bo nič drugače niti čez 10 dni. Sploh ni več tistega pravega pričakovanja.

Bety sicer nekaj pravi o uživanju, dokler je ta user posted image v trebuhu, ampak moje mnenje je, da lahko o tem uživanju razmišljaš šele potem, ko imaš že vsaj enega zunaj in malo bolj veš, kaj vse to pomeni...

Pa še kup ljudi, ki jih imam vrh glave še preden jih vidim in raje sploh nikogar ne vidim, kot pa da slišim, če še vedno nič ni user posted image user posted image user posted image user posted image

Aja, pa pozabila sem omenit čakanja na preglede v P in poslušanje, kaj se dogaja v porodnih sobah in čakanje na G, ki je vedno na šivanju v porodi, včasih tudi pol ure pri eniuser posted image . Res dobro za motivacijo in predpripravo...
No, saj se slišijo tudi jokci dojenčkov in potem jih odpeljejo mimo nas...

V glavnem, js mam dost vsega.

(odgovor članu jpnincy)
Neposredna povezava do sporočila: 4349
7.9.2009 20:54:29   
Bety11
tulpek.....En teden boš zdržala, ker več kot to ne boš nosečka.....Te pa razumemo tukaj in ti kar jamraj, piši, zakolni....kar češ delaj samo, da ti je lažje....user posted image

In s tvojimi izračuni se jaz strinjam, da so pravilni.....Eno dobro stvar ti povem.....Kolikor je meni znano in iz mojih izkušenj, so prenešeni otroci najbolj brihtni otroci, mirni, razumevajoči, brez razvojnih napak..... In tvoj bo eden od tistih, zagotovo..user posted image ...HB, da se ti ni rodil kakšen mesec prezgodaj.....Boljše kakšen dan čakanja....

In bo tak športnik, kot ti....user posted image  Pa tako zrela nosečnost je znak, da bo tudi porod hiter....Vidiš, same dobre lastnosti ti naštevam user posted image user posted image user posted image user posted image

Želim ti vse tisto, kar si sama želiš!!!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?